Slovensko – Estónsko 8:7 (po pr.) | Česko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.) | Fínsko – Švédsko 4:6 (kon.)
koniec
Fínsko
4:6 (2:0, 0:3, 2:3)
Švédsko
cz Sobota 11.12.2021, 16:30 • Hartwall Arena, Helsinki, Finsko • Majstrovstvá sveta mužov • Finále
Predzápasové kurzy
    59:48 AHREN - 4:6
     
    59:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tři korunyk možná korunují zisk devátého titulu pátou trefou! Jonathan Edling zachytil balonek, který okamžitě vyhodil na HAMPUSE AHRENA, který trefil odkrytou klec! Asistence: Jonathan Edling.
    58:23 GUSTAFSSON - 4:5
     
    58:23
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové strhávají napínavý zápas opět pro sebe! TOBIAS GUSTAFSSON se dostal do útoku, dostal se přes obránce a střeou na pravou tyč prostřelil Lassiho Torisevu! Asistence: Hampus Ahren.
    52:26 J. KAINULAINEN - 4:4
     
    52:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Drama je na světě a Hartwall arena je na nohou! Mikko Leikkanen neprošel přes obránce, ale k míčku se dostal JUSTUS KAINULAINEN, který trefil přesně pod břevno a kompletuje tím hattrick! Asistence: Mikko Leikkanen.
    50:50 J. KAINULAINEN - 3:4
     
    50:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Domácí tým odpovídá na trefu soupeře kontaktní brankou! Krásná souhra v podání Finů, když narýsoval Juha Kivilehto míček na florbalku JUSTUSE KAINULAINENA, který trefil ze vzduchu za záda Jinathana Edlinga! Asistence: Juha Kivilehto.
    50:11 SJÖGREN - 2:4
     
    50:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jdou deset minut před koncem zápasu do trháku! ALBIN SJÖGREN dostal moc času, aby si zpracoval balonek u pravého mantinelu. Seběhl si na osu a přes clonu dostal míček za záda Torisevy! Asistence: Robin Nilsnerth.
    34:36 NORDGREN - 2:3
     
    34:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tři korunky otáčejí vývoj finále na svoji stranu! Finové nejprve špatně rozehráli, čehož využil soupeř. Po krásné souhře nejprve neuspěl Kevin Haglund, jenž nabil na levou tyč LINUSU NORDGRENOVI. Ten měl lehkou úlohu, aby zametl balonek za bezmocného Torisevu. Asistence: Kevin Haglund.
    27:51 NILSSON - 2:2
     
    27:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové mažou dvoubrankovou ztrátu a finále začíná od začátku! Finové špatně zahráli volný úder, čehož využil Albin Sjögren, který trefil nohu finského obránce. Míček se šťastně odrazil ke KIMIMU NILSSONOVI. Pravé křídlo druhé formace si poradilo tváří tvář s gólmanem! Bez asistence.
    24:59 ENSTRÖM - 2:1
     
    24:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Za svoji změnu ve hře jdou Švédové do kontaktu! První petice rozehrála pohlednou akci přes celou šířku hřiště, když Casperi Backby vyzval na levé straně RASMUSE ENSTRÖMA. Levé křídlo propálilo Torisevu k bližší tyči! Asistence: Caspery Backby.
    09:57 SALIN - 2:0
     
    09:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové jdou do dvoubrankové vedení! Domácí tým přehrál rychlou kombinací Švédy. Střelu Samiho Johanssona vyrazil Jonathan Edling před sebe. Míček do sítě pohotově dorazil EEMELI SALIN! Asistence: Sami Johansson.
    01:26 J KAINULAINEN - 1:0
     
    01:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Domácí florbalisté se ujímají rychlého vedení. Dvojice obránců si vyměnila balonek, když Lauri Stenfors oslovil JUSTUSE KAINULAINENA, který si vylepšil pozici. Střední útočník třetí lajny využil clony před Edlingem, který se natahoval marně! Asistence: Lauri Stenfors.

    Štěpán Ondráček

    Góly a asistencie: 2. J Kainulainen (Stenfors), 10. Salin (S. Johansson), 51. J. Kainulainen (Kivilehto), 53. J. Kainulainen (Leikkanen) – 25. Enström (Backby), 28. Nilsson, 35. Nordgren (Haglund), 51. Sjögren (Nilsberth), 59. Gustafsson (Ahren), 60. Ahren (Edling)


    Fínsko: Toriseva (Kaltiainen) – Vaananen, Lamminen, Kivilehto, Leikkanen, Stenfors, Lehkosuo, Junkkarinen – S. Johansson, Salo (C), Salin – Lastikka, Sikkinen, Kotilainen – Heikkila, J. Kainulainen, Pylsy – Hautaniemi, R. Kainulainen.
    Tréner: Petteri Nykky

    Švédsko: Edling (Hedlund) – E. Johansson (C), Jonsson, Gustafsson, Nilsberth, Persson, Ramirez, Bredberg – Carlström, Samuelsson, Enström – Nilsson, Ahren, Sjögren – Hagůund, Nordgren, Sankell – Aldeeb, Backby.
    Tréner: Niklas Norden

    Rozhodca: Sandra Zurbuchenová , Corina Wehingerová (Švýcarsko)

    Diváci: 12 508