Espanyol – Levante 4:3 (kon.) | Alavés – Getafe 1:1 (kon.) | Valencia – Elche 2:1 (kon.)
Bilbao – Sevilla 0:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:1 (0:1)
FC Sevilla
cz Sobota 11.12.2021, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání La Ligy mezi Athleticem Bilbao a Sevillou.
     
    Sevilla FC

    Hostující Sevilla letos prožívá povedenou sezónu. V patnácti duelech získal hostující celek už třicet jedna bodů a drží druhou pozici za vedoucím Realem Madrid. Na ten ale celek z Andalusie ztrácí osm bodů. Real však odehrál o jedno utkání navíc. Venku se však Seville nedaří. Na hřištích soupeřů získala dvanáct z možných dvaceti čtyř bodů. V posledním kole Sevilla doma přehrála 1:0 Villarreal. V Lize mistrů ale padla na hřišti Salcburku a přišla o postup do jarní fáze.
     
    Athletic Bilbao

    Baskický celek zatím hraje ve střední části tabulky. Bilbao v šestnácti odehraných zápasech získalo dvacet jedna bodů a drží devátou pozici ligové tabulky za Valencií. Na pohárové příčky ale Bilbao ztrácí už šest bodů. Na svém hřišti navíc pravidelně rozdává soupeřům body. Na vítězství navíc Bilbao čeká od 23. října, kdy doma přehrálo Villarreal. V posledním kole remizovalo bez branek na hřišti Getafe.
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Simón – Lekue, Yeray, I. Martínez, Balenziaga – N. Williams, Dani García, Vencedor, Muniain – I. Williams, Raúl García.
    Náhradníci: Ezkieta – Berenguer, Capa, de Marcos, Morcillo, Núñez, Sancet, Petxa, Vesga, Serrano, Zarraga.

    Sevilla FC: Bunú – G. Montiel, Koundé, Diego Carlos, Augustinsson – Ó. Torres, Fernando, Delaney – A. Gómez, Mir, Óscar Rodríguez.
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Munir, Gudelj, Idrissi, Jordán, Rekik, Romero..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Bilbao bude hrát v červenobílém, zatímco Sevilla oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sevilla obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nákop na levé křídlo odehrál do bezpčí Balenziaga.
     
    2
    Lekue si dal pozor na napadající Papu Goméze a před hráčem Sevilly si míč bez větších problémů zasekl a přenesl hru na pravou stranu.
     
    3
    Raúl García vlétl do hlavičkového souboje na polovině hřiště a může být rád, že sudí neviděl jeho faul loktem. Bilbao dnes bude chtít hrát důrazně.
     
    4
    Domácí Bilbao zahrávalo přímý kop na polovině Sevilly. Centrovaný míč z kopačky Muniaína přiletěl na malé vápno, ale defenziva Sevilly byla pozorná.
     
    5
    Iňaki Williams sváděl souboj o odražený míč na polovině andaluského celku, ale podle sudího si pomohl zatažením za dres jednoho ze soupeřů.
     
    6
    Rafa Mir se na pravé straně zbavil obránce, přehodil si míč na levačku a odcentroval. Jeho pobídka skončila u prvního hráče Athleticu.
     
    7
    Sevilla zahrávala přímý kop na polovině soupeře. Nadýchaný centr přiletěl na značku pokutového kopu, ale defenziva Bilbaa si skvěle poradila.
     
    8
    Delaney dostal přihrávku na levou stranu a pokusil se přenést hru přes celou šíři hrací plochy. Jeho pobídka ale prolétla do míst, kde kralovala domácí obrana.
     
    9
    Sevilla měla první obrovskou šanci! Na povedený centr si naskočil Delaney, jehož hlavičku ještě tečoval Lekue, od nějž se míč odrazil těsně vedle branky!
     
    10
    Iñigo Lekue si dal pozor na hodně těžkou přihrávku a jednoduše nakopl míč na polovinu soupeře. Balón propadl až k hostujícímu brankáři.
     
    11
    Iňaki Williams se po chybě hostů v rozehrávce dostal k volnému míči, překonal vyběhnutého brankáře, ale jeho slabý pokus prolétl kolem branky!
     
    12
    Sevilla se dostala k volnému míči na vlastní polovině, nicméně nikdo v bílém dresu se následně nedostal do útoku. Bilbao rozehrávku soupeře dobře atakuje.
     
    13
    Iñigo Martínez se na poslední chvíli stačil vrátit na vlastní polovinu, kde se natlačil před rozběhnutého soupeře a pomohl si malou domů.
     
    14
    Balenziaga podpořil ofenzivní akci Bilbaa náběhem po levém křídle, ale jeho přízemní centr skončila na hrudi prvního obránce v bílém dresu Sevilly.
     
    15
    Óscar Rodríguez se skvěle vrátil na hranici velkého vápna, kde se tělem natlačil před rozběhnutého soupeře, získal míč a ještě rozjel akci hostů.
     
    16
    Raúl García v souboji na polovině hostujícího celku dopustil nedovoleného zákroku, když trefil šlapákem Regese.
     
    17
    Iker Muniain se na levé straně zbavil obránce a odcentroval. Jeho pobídka levačkou skončila u prvního obránce v dresu Bilbaa.
     
    18
    Bilbao zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale pozorný Koundé míč hlavou přizvedl do bezpečí.
     
    19
    Óliver Torres na levé straně vybojoval míč, nicméně jeho následná přihrávka na Augustinssona skončila u obránce v červenobílém dresu.
     
    20
    Další akce Sevilly skončila zdviženým praporkem asistenta rozhodčího. Své postavení si v době přihrávky za obranu nepohlídal Papu Goméz.
     
    21
    Unai Simón si pod tlakem napadajícího soupeře úplně neporadil s odkopem z vlastní šestnáctky a poslal míč mimo hrací plochu.
     
    22
    Iñigo Martínez se jako stoper vydal na hranici velkého vápna a snažil se zakončit. Jeho projektil ale zablokoval hned první zadák v bílém dresu Sevilly.
     
    23
    Další obrovská šance domácího Bilbaa! Nico Williams střílel zpoza hranice velkého vápna, nicméně jeho rána pouze orazítkovala brankovou konstrukci!
     
    24
    Lekue byl faulován na pravé straně hrací plochy a vybojoval pro domácí mužstvo přímý kop. Sevilla se v posledních minutách pouze brání.
     
    25
    Exekuce následného přímého kopu se ujal García, jehož centr směřoval na malé vápno, ale hostující brankář Búnů míč vyboxoval ven z pokutového území.
     
    26
    Iker Muniain poslal přihrávku na levou stranu, odkud přiletěl centr do velkého vápna, nicméně stopeři Sevilly stáli blízko u sebe a zažehnali nebezpečí.
     
    27
    Rafa Mir se natahoval po průnikové přihrávce mezi zadáky domácího Bilbaa, nicméně pobídka byla příliš prudká a útočník Sevilly se k míči nedostal.
     
    29
    Hostující fotbalisté se postupnou kombinací snaží uklidnit dění na hřišti. Bilbao totiž v posledních minutách převzalo aktivitu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme zajímavé utkání. Oba týmy se snaží hrát ofenzivně a dostávají se do šancí.
     
    31
    Sevilla už opět hraje s míčem na kopačkách, ale hosté se teď nemohou dostat do velkého vápna. Defenziva Athleticu nyní hraje velmi dobře.
     
    32
    Ludwig Augustinsson poslal nákop na polovinu Bilbaa, nicméně zadáci domácího mužstva si dali pozor a dobře postavený Iñigo Martínez míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    33
    Gonzalo Montiel si stáhl míč ze vzduchu, přehodil si jej na pravačku a rozehrál na pravou stranu. Napadající hráči Bilbaa vybojovali míč pro sebe.
     
    34
    Nico Williams se dostal do pokutového území, kde se do míče opřel levačkou, ale jeho technický projektil proskákal kolem zadní tyčky!
     
    35
    Nico Williams se znovu dostal s míčem do pokutového území, ale jeho střílený centr ve skluzu odehrál do bezpečí Ludwig Augustinsson.
     
    36
    Domácí Bilbao v posledních minutách postupně zvyšuje svou aktivitu. Domácí celek se znovu dostal do zakončení, ale ani Iňaki Williams nemířil přesně.
     
    37
    Domácí Athletic Bilbao zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, nicméně hostující brankář balón vyboxoval do bezpečí.
     
    38
    Diego Carlos si dal pozor na nákop za obranu soupeře a hostující stoper míč hlavou posunul do rukavic připraveného brankáře.
     
    39
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla se nádhernou brankou dostává do vedení! Hostující celek se po delší době dostal do útoku. Hned dva hráči si dávali přednost na hranici šestnáctky, ale nakonec ještě přišla zpětná přihrávka a THOMAS DELANEY parádním obstřelem vymetl horní roh!
     
    41
    Mir dostal přihrávku na hranici velkého vápna, dobře se otočil kolem stopera domácího celku a zakončil. Jeho rána ale nestála za řeč.
     
    42
    Mohlo být vyrovnáno! K volnému míči se ve vápně dostal Iňaki Williams, který poslal pobídku na malé vápno, ale Muniain z jasné pozice minul branku!
     
    43
    Iker Muniain zůstává po předchozím souboji ležet na trávníku a nyní bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    44
    Sevilla v závěru prvního poločasu kombinuje s míčem na kopačkách a už se nikam nežene. Hosté chtějí dohrát první půli s čistým kontem.
     
    45
    Ludwig Augustinsson na levé straně dostal vysokou přihrávku, skvěle si míč zpracoval a tlačil se k odcentrování. Yeray jeho pobídku dostal do bezpečí.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Domácí podruhé v utkání nastřelili brankovou konstrukci! Do míče se zpoza šestnáctky opřel Unai Vencedor, ale Jasín Bunú si dnes skvěle postavil své tyče!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější hosté. V deváté minutě měl první obrovskou šanci Delaney, ale těsně minul branku. Poté hrozilo prakticky pouze Bilbao. Nico Williams zahodil hned dvě velké šance. Sevilla se do vedení dostala ve 39. minutě, kdy se trefil Thomas Delaney. Domácí přesto mohli vyrovnat, ale Vencedor trefil tyč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Athletic Bilbao obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí celek potřebuje zlepšit svou produktivitu.
     
    47
    Mikel Balenziaga si naběhl na přihrávku na levou stranu, odkud krásně odcentroval do šestnáctky, ale Óscar Rodríguez míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    48
    Rafa Mir napadal rozehrávku na polovinu soupeře. Hostující útočník dostal pod tlak Yeraye, nicméně domácí zadáci dokázali rozehrát.
     
    49
    Montiel na levé straně v hlavičkovém souboji předskočil soupeře, ale sklepl míč pouze do zámezí. Vhazovat bude domácí Athletic Bilbao.
     
    50
    Hostující brankář musel před napadajícím soupeřem zrychlit rozehrávku. Tentokrát jej do bezpečí odehrál skutečně v poslední možné chvíli.
     
    51
    Óliver Torres se hnal za hodně těžkou přihrávkou na levou stranu, ale hlavou míč prodloužil jen do zámezí. Sevilla má velké problémy s rozehrávkou.
     
    52
    Stopeři Bilbaa kombinují vysoko na polovině Sevilly, nicméně hosté už vystavěli pevný obranný val a nenechávají domácím hráčům prostor.
     
    53
    Sevilla zahrávala přímý kop na polovině soupeře. Pobídka přiletěla na přední tyč, ale domácí brankář si dokráčel pro míč.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Iñigo Lekue (Athletic Bilbao).
     
    56
    Tempo hry po změně stran hodně opadlo. Ani jeden z týmů se nedostává do tlaku a sledujeme spíše bitvu o každý metr hrací plochy.
     
    57
    Rafa Mir poslal přihrávku za obranu Bilbaa, ale dobíhající Óscar Rodríguez na jeho pobídku nedosáhl. Domácí brankář si tak došel pro míč.
     
    58
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Ohian Sancet.
     
    59
    Sevilla hraje koncentrovaně a drží míč daleko od své šestnáctky. Domácí se snaží rozehrávku napadat, ale hosté nemají vštší problémy.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Sevilla stále drží těsné vedení. Po změně stran navíc stále čekáme na první šanci.
     
    61
    Óscar Rodríguez se vrátil do blízkosti velkého vápna, kde vypomohl svým spoluhráčům a jednoduše odkopl míč do bezpečí.
     
    62
    Iker Muniain poslal přihrávku na hranici velkého vápna, nicméně jeho dloubáček skončil u prvního soupeře. Defenzivu Sevilly zatím drží Diego Carlos.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Dani García (Athletic Bilbao).
     
    64
    Domácí brankář opět pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Bilbao už pomaličku začíná otevírat hru v zadních řadách a tlačí se do ofenzivy.
     
    65
    Delaney zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Unai Vencedor (Athletic Bilbao).
     
    67
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñigo Lekue, přichází Alex Petxa.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Dani García, přichází Oier Zarraga.
     
    68
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Joan Jordán.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Ludwig Augustinsson, přichází Karim Rekik.
     
    69
    Domácí sice hrají častěji na míči, ale nedostávají se do šancí. Defenziva Sevilly si hlídá rychlonohé fotbalisty Bilbaa.
     
    70
    Tak jsem to zakřikl! Iker Muniain prošel po pravé straně do pokutového území, kam poslal přihrávku, ale Williams z dobré pozice přestřelil!
     
    71
    Bilbao už se znovu usadilo na polovině soupeře, ale Iňaki Williams si tentokrát nedokázal obhodit prvního obránce v bílém dresu Sevilly.
     
    72
    Alejandro Gómez si na polovině hrací plochy skvěle pokryl míč tělem a napadající soupeř jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    73
    Gonzalo Montiel nakopl míč na polovinu soupeře, ale jeho nákop skončil u prvního hráče v červenobílém dresu. Bilbao ihned otáčí směr hry.
     
    74
    Iker Muniain se hnal za přihrávkou na hranici velkého vápna, kde upadl po souboji s obráncem a poroučel se k zemi. Sudí ale nedovolený zákrok nepíská.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Fernando (Sevilla FC).
     
    76
    Balenziaga dohnal míč u rohového praporku, kde ustál souboj s obráncem a odcentroval. Jeho pobídka skončila na hlavě obránce.
     
    77
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Nico Williams, přichází Álex Berenguer.
     
    78
    Bilbao zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, nicméně obránci Sevilly ustáli i tuto situaci. Domácím už se čas krátí.
     
    79
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Rafa Mir, přichází Munir.
     
    80
    Bilbao se dostalo na polovinu soupeře, ale ani další nákop nenašel spoluhráče v červenobílém dresu. Sevilla navíc začíná zdržovat hru.
     
    81
    Alex Petxa nakopl míč na hranici velkého vápna ale obrana hostujícího mužstva byla pozorná a odehrála míč do bezpečí.
     
    82
    Munir se dostal s míčem k rohovému praporku, kde pro Sevillu nasbíral cenné sekundy k dobru. Bilbao následně získalo jen vhazování.
     
    83
    Ohian Sancet poslal přihrávku na levou stranu, kde byl Iňaki Williams, ale jeho projektil placírkou skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    84
    Hostující brankář Jasín Bunú vystartoval ven z branky a došel si pro míč na malé vápno. Gólman Sevilly tak potvrdil svůj dobrý výkon v dnešním duelu.
     
    85
    Domácí Bilbao už vrhá prakticky všechny síly do ofenzivy. Do zakončení se dostal Ohian Sancet, ale jeho přízemní pokus minul zadní tyč.
     
    86
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Óscar Rodríguez, přichází Nemanja Gudelj.
     
    87
    Domácí kouč rozdává svým svěřencům závěrečné pokyny, ale rozehrávku bude mít k dispozici hostující Sevilla, která závěr zvládá s velkým přehledem.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Karim Rekik (Sevilla FC).
     
    89
    Unai Simón zrychlil rozehrávku Bilbaa a nakopl míč na polovinu soupeře. Jeho pobídka ale skončila u prvního hráče v bílém dresu Sevilly.
     
    90
    Rekik dostal prostor na pravé straně, prošel do blízkosti velkého vápna, ale jeho pobídka našla jen dobře postaveného Berenguera.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jules Koundé (Sevilla FC).
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Unai Vencedor natáhl ke střele zpoza velkého vápna, ale proti jeho ráně vystoupil Diego Carlos, od nějž se míč odrazil na rohový kop.
     
    90+3
    Baskický celek nedokázal udeřit ani po následném rohovém kopu. Do zakončení se sice dostal Zarraga, ale jeho hlavička minula branku o několik metrů.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Iñigo Martínez (Athletic Bilbao).
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sevilla poráží Athletic Bilbao 1:0. V deváté minutě měl první obrovskou šanci Delaney, ale těsně minul branku. Poté hrozilo prakticky pouze Bilbao. Nico Williams zahodil hned dvě velké šance. Sevilla se do vedení dostala ve 39. minutě, kdy se trefil Thomas Delaney. Domácí přesto mohli vyrovnat, ale Vencedor trefil tyč. Po změně stran byl k vidění opatrnější souboj. Domácí sice měli nějaké náznaky, ale šance nedotáhli do konce.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:10. (22:58:45)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 39. Delaney (G. Montiel)

    Karty:   54. Lekue (ATB), 63. Dani García (ATB), 66. Vencedor (ATB), 90+4. I. Martínez (ATB) – 75. Fernando (SEV), 88. Rekik (SEV), 90+1. Koundé (SEV)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:10.
    Athletic Club Bilbao: Simón – Lekue (67. Petxa), Yeray, I. Martínez, Balenziaga – N. Williams (77. Berenguer), Dani García (67. Zarraga), Vencedor, Muniain – I. Williams, Raúl García (58. Sancet).
    Náhradníci: Ezkieta – Berenguer, Capa, de Marcos, Morcillo, Núñez, Sancet, Petxa, Vesga, Serrano, Zarraga.

    FC Sevilla: Bunú – G. Montiel, Koundé, Diego Carlos, Augustinsson (68. Rekik) – Ó. Torres (68. Jordán), Fernando, Delaney – A. Gómez, Mir (79. Munir), Óscar Rodríguez (86. Gudelj).
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Munir, Gudelj, Idrissi, Jordán, Rekik, Romero.