J. Kórea – Nemecko 28:37 (kon.) | Argentína – Brazília 19:24 (kon.) | Maďarsko – Kongo 30:22 (kon.)
Japonsko – Rakousko 32:30 (kon.) | Česko – Dánsko 14:29 (kon.) | Chorvátsko – Španielsko 23:27 (kon.)
koniec
Argentína
19:24 (10:13)
Brazília
cz Piatok 10.12.2021, 15:30 • Palacio De Deportes De Torrevieja, Torrevieja • MS žien • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    58
    Arenhartová navíc připsala další zákrok a poslala Quintinovou do brejku, jenže ta nechala vyniknout Carratúovou v argentinské brance! (19:24)
    57
    Tak se i děje, de Paulaová jako správná tahounka dává razítko na brazilskou výhru a postup! (19:24)
     
    57
    Celý útok ale Argentina překombinovala, nahrávka do pivota byla nadbytečná a nepřesná, tudíž mohou Brazilky v tomhle útoku definitivně rozhodnout! (19:23)
    56
    de Paulaová z levé spojky uspěla a svojí třetí brankou přiblížila Brazílii vidině postupu do čtvrtfinále. (19:23)
     
    55
    Dost možná bude! A to i díky zákroku Arenhartové, která chytla podstřel Cavoové do teplých! (19:22)
    54
    Fermová z levého křídla poslala míč Carratúové přísně na hlavu a má to za následek odskočení Brazílie na tři branky. Bude to klíčový moment utkání? (19:22)
     
    54
    Karstenová zachybovala, ve snaze projít na šestku měla kroky a rozhodčí za přestupek míč Argentině odebírají! (19:21)
     
    53
    Famózní dvojzákrok Carratúové! Nejprve nohou vytáhla střelu de Paulaové z levé spojky, odražený míč však měla jako první Limaová, která z pivota mířila nahoru, i tenhle pokus ale Carratúová vytěsnila! (19:21)
     
    52
    Po jedné tyčce na obou stranách, mrzet to ale může jenom Argentinu! Campigliová mohla snížit na rozdíl jediné branky, když se z křídla dostala záběhem na osu, jenže trefila tyčku! (19:21)
     
    52
    Klíčový útok ale Argentinky nezvládly! Gandulfová utahovala střelu z devítky, vyprášila ale jenom bloky brazilské obrany. (19:21)
     
    51
    Jéssica Quintinová měla na křídle po sklepávačce ze střední spojky luxusní úhel, ale trefila jenom břevno argentinské branky! Tohle bude drama až do konce. (19:21)
    51
    Na startu poslední desetiminutovky Cavoová sklepla do pivota pro Gavilanovou, která se na pětníku otočila a snižuje na dvě branky! Brazílie bere takticky oddechový čas. (19:21)
    49
    Cavoová naznačila, že bude přehrávat míč křížem na křídlo, pak ale změnila směr a přes Limaovou se dostala k opětovnému snížení na tři branky. (18:21)
    49
    de Paulaová až moc snadno přešla rusákem přes Gavilanovou a otevřela se jí tak cesta až na šestku, odkud proměnila. (17:21)
    47
    Argentinu ale podržela v důležitý moment Carratúová a Gandulfová prolétla hřištěm až na devět metrů, odkud prostřelila z výskoku Arenhartovou mezi nohama. (17:20)
    47
    Navíc Quintinová z křídla uspěla, neodmítla nabídnutý úhel a střelou přes bližší tyč překonala Carratúovou. (16:20)
    46
    Gandulfová dostala pro tento moment důvěru a nezklamala, stále se však Argentinky nemohou dotáhnout na bližší gólový rozdíl! (16:19)
     
    45
    Gandulfová po dlouhém kříži zakončovala z dobrých 11 metrů, Arenhartová však dobře tipla stranu a zabránila brance. Odražený míč ale sebrala Pizzová a de Paulaová jí faulovala, je z toho tak sedmička! (15:19)
    44
    Z navazujícího útoku ale Brazilky v klidu uspěly, Matieliová je silově výborně vybavená a po další kličce se propracovala k deváté brance v duelu. (15:19)
    42
    Guarieirová napálila jenom natažené ruce argentinské gólmanky, proto mohla jít do kontru Karstenová, která šlajsem z poměrně těžkého úhlu stahuje vedení Brazílie zpět na tři branky. (15:18)
     
    42
    Casasolová napálila v plné rychlosti z pravé spojky jenom tyčku brazilské branky, žlutozelené hráčky pak letěly vpřed, ale opět se stáhly do postupného útoku. (14:18)
    41
    Gól vstřelil tým Argentina (Malena Cavoová). (14:18)
    41
    Quintinová si zaběhla do falešného pivota, obrana Brazílie ji včas nedostoupila a je to už o pět branek! (13:18)
     
    39
    V rozletu ale zatím brání brazilským hráčkám vyloučení. de Paulaová schytala za další úder do obličeje dvě minuty. (13:17)
    39
    Osmá branka Matieliové v zápase a Brazílie utíká na čtyři branky. Že by si vybudovala rozhodující náskok? (13:17)
    38
    Proto je to zpátky o tři hned záhy. Limaová se v pivotu nabídla o poznání lépe a z otočky bez problémů uspěla. (13:16)
     
    37
    Jenže Brazílie může jít na tři branky znovu! Snad poprvé v zápase využila Argentina souhru s pivotem, přihrávka šla ale jenom do nohy Pizzové! (13:15)
    37
    Gól vstřelil tým Brazílie (Jéssica Quintinová). (13:15)
    36
    Tříbrankové vedení Brazílie se od začátku poločasu celkem smrsklo. Karstenová střelou z dálky překonala Arenhartovou a Argentina je zpátky ve hře! (13:14)
    34
    Pizzová byla stoprocentní i na třetí pokus, stále se tak Argentina drží v závěsu za favoritem dnešního duelu! (12:14)
     
    34
    Jenže pak Matieliová zbytečně faulovala na spojce Karstenovou a je z toho sedmička pro Argentinu! (11:14)
    33
    Matieliová se z pravé spojky dostala díky překřížení až nalevo a dostala možnost kombinaci zakončit. To proběhlo bez sebemenších problémů a Brazílie poprvé v poločase skóruje. (11:14)
    32
    Cavoová prošla na střední spojce až do zakončení na šesti metrech, se kterým neměla nejmenší problém. (11:13)
    30
    Karstenová 14 sekund před koncem šla na exekuci a úspěšně, proto stahuje náskok Brazílie na tři branky. (10:13)
     
    30
    Francielle da Rochaová nestíhala náběh Karstenové do střelby a nabrala jí zboku na koleno. Nebezpečný zákrok a jednoznačné dvě minuty, Argentina má pak sedmičku. (9:13)
    28
    Cavoová ze střední spojky poslala míč nad a druhou vlnu má Brazílie neskutečně silnou. Matieliová právě jako dobíhající přebrala kontrolu nad útokem a bez problémů ze šestky zavěsila. (9:13)
    27
    Nakonec se ale snížení na tři branky Argentinky dočkaly. Cavoová do toho šla podstřelem, který byl v tomto případě úspěšný. (9:12)
     
    27
    Brazilská obrana působí zatím velice kompaktně a s tímhle může mít problém leckterý evropský tým! Zablokovaný pokus Sansové má za následek už čtvrtý blok obrany Brazilek! (8:12)
     
    26
    Další úspěšný zákrok Arenhartové, tentokrát jí ze střední spojky poslala Gandulfová míč přímo do ruk! (8:12)
    25
    Argentině však naprosto odešla střelba a Brazílie chyby v obraně nekompromisně trestá. Mendozová to vyřešila jenom faulem na sedmičku, kterou proměnila Cardosová. (8:12)
     
    24
    Elke Karstenová pak ale v obraně zezadu přistrčila střílející Matieliovou a dostává za to dvě minuty, Brazílie sedmičku! (8:11)
     
    24
    Další blok brazilské obrany! Karstenová střílela přes bloky na levé straně, ale nepřestřelila je a Arenhartová s přehledem tuhle chuťovku lapila! (8:11)
    23
    Navíc její další zákrok měl za následek brejk Brazílie, který zatáhla úspěšně Quintinová! Argentině se přestalo směrem dopředu dařit a bere oddechový čas! (8:11)
     
    23
    Brazilská gólmanka navíc následně vychytala brejk Argentiny po ztrátě a úspěšnost drží nad 50 %! (8:10)
     
    22
    Mendozová už pod tlakem pasivní hry musela střílet, v rychlosti se tak dostala přes obránce, v pádu ale střílela jenom do Arenhartové! (8:10)
     
    21
    Quintinová vzala těžký úhel z pravého křídla a tlačila míč k zadní tyči, avšak Carratúová výborně zmenšila střelecký úhel a připisuje si parádní zákrok! (8:10)
    20
    A je to už o dvě branky! Quintinová dostala nához do brejkové situace, se kterým naložila zcela bez problémů a střídající Carratúová tak nemá dobrý vstup do duelu! (8:10)
    20
    de Paulaová však vrací vedení zpět Brazílii. Na levé spojce stáhla hru pod sebe ke křídlu a ze šestky v pádu na dlouhou tyč překonala argentinskou gólmanku! (8:9)
    19
    Ne však na dlouho, za bránění zakončující Mendozové v brankovišti byla pro Argentinu nařízena sedmička, kterou proměnila Pizzová. (8:8)
    19
    Při hře bez brankářky se Brazílie prosazuje, Vieirová opřela svůj pokus o zadní tyč při střele z pravé spojky. Brazilky poprvé v zápase vedou! (7:8)
     
    18
    Jenže situace 6 na 4 se Argentině v první fázi těžce nepovedla! Dvě špatné přihrávky se ztrátou míče a následné zakončení Gandulfové na sílu, které vychytala brazilská brankářka! (7:7)
     
    17
    Bosenští rozhodčí to vzali na sebe a vynesli verdikt! Za nebezpečný zákrok vůči vyskakující Mendozové, který předvedla Lívia Venturová, posílají tuto hráčku pryč ze hry. A nutno říci, že podle pravidel oprávněně! (7:7)
     
    17
    A znovu se nehraje, na zemi je opět Mendozová. Ta si toho proti důrazné brazilské obraně hodně vyžere, po postrčení ve výskoku přepadla na rameno a rozhodčí jdou na video! (7:7)
     
    16
    Limaová při snaze bránit Mendozovou trefila argentinskou hvězdu do obličeje a jsou z toho jednoznačné dvě minuty. (7:7)
    16
    de Paulaová byla v situaci, kdy již nemohla střílet, proto posunula na střed pro Matieliovou, ta se z výskoku nemýlila. (7:7)
     
    15
    I napodruhé se útok tlačil již na zmíněnou Guarierovou, jenže ta ze šestky napálila míč vysoko nad břevno! (7:6)
    14
    Na další argentinskou sedmičku zamířila tentokrát Karstenová, která vypálila hned po hvizdu, čímž brankářku Brazílie hodně překvapila. (7:6)
    13
    Rychle rozehrané lajny dělají Argentině problém, Araújová takto po sklepávce do křídla dostala téměř spojkový úhel a nemýlila se. (6:6)
    12
    Pizzová se postavila na první sedmičku dnešního duelu a uspěla, Arenhartovou překonala přesnou střelou pod padající ruku. (6:5)
    12
    Gól vstřelil tým Brazílie (Patrícia Matieliová Machadová). (5:5)
    11
    Na straně Argentiny je to bezpochyby Mendozová. Ta ani nenechala spoluhráčky rozjet kombinaci, vzala míč a o břevno jej napálila pod víko! (5:4)
    11
    Zatím je to spíše demonstrace individuálních kvalit na obou stranách. Giulia Guarieirová se s tím nepárala a z pravé strany na devíti metrech zavěsila. (4:4)
    10
    Karstenová však strhla vedení zpátky na argentinskou stranu. Spoléhala na individuální průnik na levé straně, který jí vyšel. (4:3)
    9
    Teď je to na oddechový čas zase na argentinské straně! Matieliová řešila brejkovou situaci tak, že odmítla nahrávat do křídelního prostoru, místo toho nalétla do dvou hráček a na hraně průrazu srovnává! (3:3)
     
    8
    Žlutá karta pro tým Brazílie (Giulia Guarieirová). (3:2)
    8
    Matieliová udělala to stejné i v následném útoku Brazílie, tudíž se po timeoutu dotahují Brazilky už na jednobrankový rozdíl. (3:2)
    7
    Na první branku čekala Brazílie šest a půl minuty, Matiellová Machadová na středu silovou kličkou přešla přes obránkyni a ze šestky zakončila přesně k tyči! (3:1)
     
    7
    Po další brazilské ztrátě vepředu to mohlo být už 4:0, Mendozová ale nechala vyniknout jenom skvěle chytající brazilskou gólmanku. Posléze následuje naprosto očekávaný timeout zelenožlutých! (3:0)
    6
    Přesilovka se ale Brazílii vůbec nepovedla a Argentina překvapivě vede o tři branky! Karstenová viděla prostor mezi spojkou a křídlem, tudíž se ho vydala prozkoumat a situaci vyřešila gólově! (3:0)
    5
    Karstenová na levé spojce zdvojila obranu a pustila pak míč do křídla na Dalleovou, která přes bližší tyč dává druhou branku Argentinek! (2:0)
    4
    Až Mendozová, tahounka argentinské repre, snadno na střední spojce udělala kličku a ze šestky propálila Arenhartovou! (1:0)
     
    4
    Stále čekáme na první branku duelu! Guarierová v přesilovce měla čistou šanci z levé spojky, ale nedokázala se prosadit! (0:0)
     
    4
    Vyloučení v týmu Argentina (Giuliana Gavilanová). (0:0)
     
    3
    Parádní dvojzákrok brazilské brankářky Arenhartové! Ta nejprve skvěle zasáhla proti Mendozové, jenže laxnost hostující obrany pustila tu stejnou hráčku do dorážky. Avšak i tady Arenhartová chytá! (0:0)
     
    2
    Zatím je to spíše souboj obran. Největší brazilská hvězda de Paulaová z devítky pálila o zem, její slaboučkou střelu však Carratúová bez potíží lapila! (0:0)
     
    2
    Karstenová to vzala na sebe po dalším překřížení se z pravé spojky, ale klepákem trefila jenom tyč brazilské branky! (0:0)

    Tomáš Kalas

    Argentína
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B M. Carratu 0/0 0 0
    12 B A. Rosalez 0/0 0 0
    7 P R. Campigli 0/0 0 0
    25 SS M. Casasola 1/0 0 0
    17 PS M. Cavo 4/0 0 0
    23 LS V. Cisneros 0/0 0 0
    26 LS L. Dalle 1/0 0 0
    21 LS M. Gandulfo 2/1 1 0
    6 PK A. García 0/0 0 0
    13 P G. Gavilan 1/0 0 1
    22 SS E. Karsten 5/2 1 1
    15 P A. Mena 0/0 0 0
    10 PS L. Mendoza 2/0 0 0
    5 LS M. Pizzo 3/3 0 0
    18 PS M. Sans 0/0 0 0
    4 PK R. Urban Medel 0/0 0 0
    Celkom 19/6 2 0 2 0
    Brazília
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B B. Arenhartová 0/0 0 0
    87 B R. de Arrudaová 0/0 0 0
    20 LS L. Araújová 2/0 0 0
    21 PK A. Cardoso 1/1 0 0
    13 LS T. Carneiro 0/0 0 0
    15 SS F. da Rocha 0/0 0 1
    2 PS B. de Paulaová 4/0 0 1
    26 LS T. Fermo 0/0 0 0
    6 LS M. Fernandesová 0/0 0 0
    23 LS G. Guarieiro 2/0 0   0
    7 P T. Limaová 1/0 0 1
    49 SS P. Matieliová Machadová 9/0 0 0
    10 PK J. Quintino 5/0 0 0
    9 SS A. Rodriguesová-Belová 0/0 1 0
    91 P L. Ventur 0/0 0 0  
    22 PK S. Vieirová 0/0 0 0
    Celkom 24/1 1 1 3 1
    Rozhodca: Konjičanin Dino, Konjičanin Amar (oba BIH)