Slovensko – Lotyšsko 2:6 (kon.) | Švajčiarsko – Švédsko 1:6 (kon.) | Fínsko – Česko 3:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:6 (0:2, 1:0, 0:4)
Švédsko
cz Piatok 10.12.2021, 14:30Majstrovstvá sveta mužov • Semifinále
Predzápasové kurzy
    58:50 Galante CARLSTROM - 1:6
     
    58:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    ALEXANDER GALANTE CARLSTROM nakonec přece jen trefuje prázdnou bránu, přidává šestý gól svého celku a definitivně posílá Švédsko do finále mistrovství světa. Asistence: Jonathan Edling
    56:43 BACKBY - 1:5
     
    56:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Meier se stačil vrátit do branky, ale ani tak nezabránil pátému švédskému gólu. CASPER BACKBY, který stál připraven u pravé tyče, dostal přesnou přihrávku a nadvakrát propasíroval míček do bližšího horního rohu. Asistence: Ludwig Persson.
    45:11 SAMUELSSON - 1:4
     
    45:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je tady další branka Švédska. Alexander Galante Carlstrom nejprve z dobré střelecké pozice minul, ale dorážka JOHANA SAMUELSSONA už byla přesná a navýšila vedení Tre Kronor. Asistence: Alexander Galante Carlstrom.
    43:06 NILSSON - 1:3
     
    43:06
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    KIM NILSSON navyšuje vedení Švédů. Pro Švýcary opět velmi smolná situace, kdy Nilsson potrestal chybu v rozehrávce na levém křídle. Švédský útočník obešel bránícího hráče, Meier na jeho střelu viděl a na míček si sáhl, ale při síle, kterou Nilsson do střely dal, nedokázal švýcarský brankář rotující balónek zastavit a přeskočil mu přes pravou ruku a rameno. Nepříjemná situace pro švýcarského gólmana. Asistence: Bez asistence.
    24:48 LEALY - 1:2
     
    24:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jsou v plném počtu, čehož hned využili k bleskovému protiútoku a ke snížení na rozdíl jedné branky. CLAUDIO LEALY dostal z pravého křídla od Paola Riediho míček do běhu, připravil si jej ke střele z bekhendu na forhend a zakončil k levé tyči. Asistence: Paolo Riedi.
    12:06 GUSTAFSSON - 0:2
     
    12:06
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro Švýcary opravdu studená sprcha. Švédové se zásluhou TOBIASE GUSTAFFSONA a jeho přesnou střelou k pravé tyči dostávají do dvoubrankového vedení. Asistence: Albin Sjogren.
    11:24 SCHIESS - 0:1
     
    11:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se s velkým štěstím dostávají do vedení. Míček totiž do vlastní branky uklidil MICHAEL SCHIESS, který se při bránění snažil balónek odklidit z předbrankového prostoru, ale místo toho jej poslal za Meierova záda.

    Helena Hegeďová

    Góly a asistencie: 25. Lealy (Riedi) – 12. Schiess (vla.), 13. Gustafsson (Sjogren), 44. Nilsson, 46. Samuelsson (Galante Carlstrom), 57. Backby (Persson), 59. Galante Carlstrom (Edling)


    Švajčiarsko: P. Meier (Eder) – Bischofberger, Camenish, Burki, Conrad, Graf, Heller, Hutzli – Zaugg, Ch. Meier, Mendelin – Maurer, Hartmann, Schiess – Riedi, Braillard, Laely – Ruegger, Michel.
    Tréner: David Jansson

    Švédsko: Edling (Hedlund) – Johansson, Bredberg, Gustafsson, Nilsberth, Persson, Jonsson, Ramirez – Carlstrom, Samuelsson, Enstrom – Nilsson, Ahren, Sjogren – Haglund, Nordgren, Sankell – Aldeeb, Backby.
    Tréner: Niklas Norden, Thomas Brottman

    Rozhodca: Henri Heinola, Manu Marttinen