Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:1 (kon.) | Košice – Michalovce 5:3 (kon.) | B. Bystrica – Nové Zámky 3:2 (kon.)
Nitra – Spišská N. Ves 5:2 (kon.) | Prešov – Poprad 2:4 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 5:3 (kon.)
koniec
HK Nitra
5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
Piatok 10.12.2021, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Domáci zahodili ešte jednu šancu. Múčka bol o krok pred súperom a vyrútil sa na hosťujúceho brankára. Skúsil to zakončením pomedzi betóny, no Melicherčík si tento priestor dobre postrážil.
     
    58:12
    Mohol z toho byť poltucet v spišskonovoveskej sieti! Raskob cez celú šírku pásma nahral do ľavého kruhu, odkiaľ pálil Rockwood, ale hostí opäť podržal brnakár.
     
    56:39
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    56:03
    Nitra prešla do útoku a bola z toho gólová šanca domácich! Šimon Nemec poslal puk popred bránku na Šramatyho. Ten chcel iba tečovať k ľavej žrdi, ale v rýchlosti puk netrafil.
     
    54:48
    Spišská Nová Ves zahodila ďalšiu sľubnú šancu. Kuru a Nieminen si vymenili puk a druhý menovaný aj zakončoval spomedzi kruhov, ale O'Connor dobre zakročil.
     
    51:02
    Spišiaci napokon boli blízko ku gólu! Beaudry však opečiatkoval iba žrď nitrianskej bránky. Následný chaos si vo svojom priestore postrážil O'Connor.
     
    49:24
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    47:02
    Hostia vyhrali buly a bola z toho nebezpečná strela. Od modrej čiary pálil opäť Giľák a nemyslel to vôbec zle, ale O'Connor puk zrazil vyrážačkou.
     
    44:01
    Hostia sa ešte do pásma vrátili. Pred bránkou vznikol chaos a zrejme ani gólman Nitry chvíľu nevedel, kde je puk. V súboji s Giľákom ale napokon stratil prilbu a rozhodcovia hru prerušili.
     
    43:19
    Hostia zahodili prečíslenie dvoch proti jednému! Tyczynski potiahol puk po pravej strane, na konci akcie prihral Štrauchovi, ale ten O'Connora neoklamal.
     
    41:41
    Nitra dala gól!
    Domáci tím rozostavil preislovkový vzorec a využía aj svoju druhú početnú výhodu v tomto zápase. Pekná výmena puku od modrej čiary k bránke vyústila až k nabitiu priamo pred Melicherčíka, kde z prvej úspešne vypálil RÓBERT VARGA. Asistencie: Filip Bajtek, Adam Rockwood.
     
    40:38
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Petgrave – 2 min., hákovanie).
     
    39:01
    Nitra dala gól!
    Nitriansky tím teraz na svojho súpera vyvinul enormný tlak. Domáci súpera úplne zovreli pred bránkou a nedovolili mu ani vystriedať. Spišiaci boli už veľmi vysilení, a tak nedokázali dobre vykryť predbránkový priestor. Na vnútornej hranici pravého kruhu to úspešne využil WILLIE RASKOB. Asistencia: Adam Rockwood.
     
    36:29
    Hrnka zopakoval spoluprácu s Vitalošom. Druhý menovaný najskôr na modrej čiare naznačil strelu, ale potom si puk ešte stiahol. Napokon sa odhodlal aj k zakončeniu, ale Melicherčíka neprekvapil.
     
    34:09
    Nitra pokračuje v aktivite v útočnom pásme. Mezei strieľal od ľavého mantinelu a pred bránkou sa pokúšal dorážať Mezei, no Melicherčík sa rýchlo zorientoval.
     
    31:10
    Nitra spálila ďalšiu dobrú šancu! Sýkora strieľal spomedzi kruhov a Melicherík puk iba vyrazil pred seba. Dorážať sa ešte snažil Bajtek, no neúspešne.
     
    28:14
    Nitra spálila výbornú šancu! Vartovník pri defenzíve spadol a domáci tím mal prečíslenie dvoch proti jednému. Varga sa rozhodol neprihrávať a vystrelil k bližšej žrdi. Tú si Melicherčík postrážil.
     
    26:05
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mário Múčka – 2 min., sekanie).
     
    24:59
    Tyczynski teraz tesne pred modrou čiarou zachránil Spišiakom pásmo a puk ponúkol kolegovi Malinovi. Ten veľmi tvrdo strieľal k pravej žrdi, ale tento priestor nitriansky gólman vykryl.
     
    20:47
    Nitra dala gól!
    Domáci hráči získali puk, prešli do útočného pásma a je z toho gól! JOZEF BALÁŽ strieľal z pravej strany spoza Romaňáka. Ten zrejme clonil gólmanovi Melicherčíkovi, a tak puk skončil v sieti. Asistencia: Róbert Varga.
     
    17:03
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Róbert Varga – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    16:29
    Spišská Nová Ves dala gól!
    A napokon je vyrovnané! JÉRÉMY BEAUDRY využil veľké zaváhanie domácej defenzívy, ktorá ho nechala úplne osamoteného medzi kruhmi. Keď tam Beaudry dostal prihrávku, jednoducho sa oprel do strely. Asistencia: Hannu Kuru.
     
    16:10
    Hostia získali ďalšie prečíslenie dvoch proti jednému. Na jeho konci sa na strelu pripravoval Salituro, ale v poslednej chvíli pred ním puk upratal Švarný.
     
    13:57
    Veľmi podobá situácia aj na opačnej strane! Opäť zaváhanie v strednom pásme, opäť z neho bolo prečíslenie a aj zakončenie k žrdi. V ňom však neuspel Nieminen.
     
    13:25
    Nitra mohla vyhrávať už o dva góly! Hrnka využil hosťujúce zaváhanie v strednom pásme a v rýchlosti vletel do útoku, kde sa situáciu pokúšal riešiť sám. Melicherčík si však pravú žrď postrážil.
     
    12:42
    Nitra dala gól!
    Domáci celok otáča skóre prvej tretiny vo svoj prospech! Gól padol z takmer rovnakej pozície ako pred chvíľou. Pred bránkou ale puk úspešne tečoval FILIP BAJTEK. Asistencie: Ivan Švarný, Adam Sýkora.
     
    12:30
    Nitru vyrovnávajúci presný zásah poriadne nabudil a opäť sa vrátila do útočného pásma. Nemec to tentokrát skúšal ranou spoza defenzívy, ale hostia jeho pokus zblokovali.
     
    11:19
    Nitra dala gól!
    Po 17 sekundách nitrianskej presilovky je vyrovnané. Po presnej krížnej prihrávke sa do strely oprel ŠIMON NEMEC a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Jozef Baláž, Tomáš Hrnka.
     
    11:02
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Branislav Rapáč – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    10:14
    Mohlo byť vyrovnané! Petgrave v útoku stratil puk a Nitra sa dostala do prečíslenia dvoch proti jednému. Vargovi sa núkal Buček, ale prvý menovaný to vzal na seba. Melicherčíka zakončením z pravého kruhu neprekvapil.
     
    04:25
    A Nitra mohla prehrávať už o dva góly! Spišiaci sa dostali do prečíslenia, Rapáč si vymieňal puk s Nieminenom, ale O'Connor napokon situáciu ustál.
     
    03:41
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Hostia využili svoj aktívny úvod duelu a ujímajú sa vedenia. OTTO NIEMINEN ostal nedôrazne bránený v ľavom kruhu, kam prišla prihrávka. Fínsky útočník si puk potiahol na vnútornú hranicu kruhu a presným švihom do protiľahlého horného rohu prekvapil gólmana. Asistencia: Matej Giľák.
     
    03:11
    Spišská Nová Ves sa vrátila do ofenzívy. Po prihrávke spoza bránky mieril puk priamo na Giľáka, ktorý bol pripravený medzi kruhmi, ale O'Connor bleskovo zakročil.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Spišská Nová Ves. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Nemec (Baláž, Hrnka), 13. Bajtek (Švarný, Sýkora), 21. Baláž (Varga), 40. Raskob (Rockwood), 42. Varga (Bajtek, Rockwood) – 4. Nieminen (Giľák), 17. Beaudry (Kuru)


    HK Nitra: O'Connor (Honzík) – Mezei, Š. Nemec, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Hrnka, Pekarčík – Buček, Baláž, Varga – Šramaty, Rockwood, Tvrdoň – Molnár, Bajtek, Sýkora – Múčka, R. Nemec, Drábek
    Tréner: Antonín Stavjaňa

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Petgrave, Atwal, Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Chartnúch – Giľák, Salituro, Ščurko – Rapáč, Kuru, Nieminen – Hamráček, Tyczynski, Štrauch – Vrábeľ, Vartovník, Olejník
    Tréner: Miroslav Mosnár

    Rozhodca: Novák, Moller – Synek, Junek