Alaškert – Tel Aviv 1:1 (kon.) | Alkmaar – Randers 1:0 (kon.) | Kluž – Jablonec 2:0 (kon.)
CSKA Sofia – AS Rím 2:3 (kon.) | Gent – Flora 1:0 (kon.) | Linz – Helsinki 3:0 (kon.)
Partizan – Famagusta 1:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Bodö/Glimt 1:1 (kon.) | Bazilej – Karabach 3:0 (kon.)
Kodaň – Slovan Bratislava sk 2:0 (kon.) | Feyenoord – Haifa 2:1 (kon.) | Omonia Nikózia – Almaty 0:0 (kon.)
Solún – Lincoln 2:0 (kon.) | Tottenham – Rennes 0:3 (kont.) | Union Berlín – Slavia 1:1 (kon.)
Arnhem – Mura 3:1 (kon.)
koniec
CSKA Sofia
2:3 (0:2)
AS Rím
cz Štvrtok 09.12.2021, 18:45Európska konferenčná liga • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské konferenční ligy mezi CSKA Sofia a AS Řím.
     
    AS Řím

    Italský celek už má před posledním skupinovým kolem jistý postup. Po pěti odehraných duelech má na svém kontě deset bodů a patří mu druhá pozice za vedoucí Bodo Glimt. Právě s Bodo poztrácelo AS Řím body, jelikož na jeho půdě prohrálo a doma jen remizovalo 2:2. V posledním duelu v této soutěži ale AS Řím doma přehrálo výsledkem 4:0 celek Zorja Luhansk. V italské Serii A patří Mourinhovu celku až sedmá pozice. O víkendu doma AS padlo 0:3 s Interem Milán.
     
    CSKA Sofia

    Bulharská CSKA Sofia utkvěla v paměti českých fanoušků zejména tím, že díky skvělému výkonu na domácí půdě vyřadila z této soutěže Viktorii Plzeň. V základní skupině ale CSKA nepodává dobré výkony. V pěti duelech získal bulharský celek jediný bod a je jisté, že skončí na poslední čtvrté pozici. Naposledy CSKA padlo výsledkem 0:2 na půdě Bodo. V domácí soutěži patří CSKA druhá pozice devět bodů za Ludogorcem. O víkendu navíc CSKA remizovalo 1:1 na půdě Pirinu.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Sofia: Busatto – Galabov, Mattheij, Lam, Mazikou – Vion, Muhar, Geferson – Jomov, J. Caicedo, Baï.
    Náhradníci: Jevtimov – Čataković, Dončev, Charles, Krastev, Turicov, Wildschut.

    AS Řím: Fuzato – Ibañez, Kumbulla, Mancini – Karsdorp, Villar, Cristante, Veretout – Viña – Bove, B. Mayoral.
    Náhradníci: Boer – Calafiori, Darboe, Diawara, Šomurodov, Tripi, Zalewski, Zaniolo..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Italský celek je v dnešním duelu jednoznačným favoritem.
     
    2
    Akce AS Řím po levé straně sice skončila centrem do pokutového území, ale domácí brankář si pro míč bez problémů došel na malé vápno.
     
    3
    Roger Ibañez prošel po pravém křídle do pokutového území, ale jeho centr prolétl šestnáctkou bez teče.
     
    4
    Viňa vyslal do pokutového území nadýchaný centr, nicméně jeho pobídku domácí brankář s přehledem schoval do rukavic.
     
    6
    V úvodu utkání je mnohem aktivnější hostující AS Řím. Italský celek se drží v blízkosti velkého vápna soupeře, ale zatím tomu chybí zakončení.
     
    7
    Boye si pohybem řekl o přihrávku mezi stopery domácího celku, nicméně pobídka byla příliš prudká a skončila v zámezí. Rozehrávat bude CSKA.
     
    9
    Jurgen Mattheij se na levé straně dostal k odraženému míči a ihned jej poslal do šestnáctky. Také zadáci AS Řím jsou v úvodu utkání pozorní.
     
    10
    Jurgen Mattheij diriguje rozehrávku domácího celku na polovině hřiště. Bulharské mužstvo se v úvodu snaží hrát s AS vyrovnanou partii.
     
    12
    Jomov se hnal po pravé straně do blízkosti velkého vápna, ale jeho centrovaná pobídka skončila v moci obránců italského celku.
     
    13
    Abraham si naběhl na přihrávku na polovinu hřiště, sklepl míč na křídlo, nicméně domácí zadáci se stačili bleskově stáhnout do bloku.
     
    14
    AS Řím zahrávalo přímý kop na pravé straně hřiště. Jeho exekuce se ujal Borja Mayoral, ale jeho centr směřující k zadní tyči propadl do zámezí.
     
    15
    Plamen Galabov získal odražený míč na pravé straně vlastní poloviny a před dobíhajícím soupeřem jej jednoduše nakopl na polovinu AS.
     
    16
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Hostující celek se v úvodu utkání dostává do vedení! TAMMY ABRAHAM si naběhl na přihrávku na malé vápno, kam mu z pravé strany poslal míč Karsdorp a hostující útočník míč doklepl do sítě!
    16. Tammy ABRAHAM - 0:1
     
    18
    Hostující celek i po vstřelení úvodní branky pokračuje v aktivním přístupu k utkání. Po levé straně se vpřed hnal Viňa, ale míč si předkopl až do autu.
     
    19
    Kumbulla si naběhl na přihrávku na vlastní polovinu, kde uklidnil rozehrávku AS Řím. Defenziva italského celku hraje s přehledem.
     
    20
    Georgi Jomov kouzlil s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy, nicméně jeho pokus o odcentrování do šestnáctky skončil na bloku prvního obránce.
     
    21
    CSKA zahrávalo rohový kop. Na povedený centr si naběhl Caicedo, ale jeho hlavička ze záklonu nemohla Fuzatovi nadělat problémy.
     
    23
    Muhar si pokryl míč tělem na polovině hřiště a hostující Bryan Cristante jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude CSKA.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Edoardo Bove (AS Řím).
     
    25
    Jurgen Mattheij si dal pozor na průnik Abrahama z levé strany. Před autora úvodní branky se natlačil tělem a míč zakopl na tribunu.
     
    26
    Yohan Baï dostal přihrávku na levou stranu, zpracoval si míč a odcentroval. Jeho zajímavou pobídku zablokoval hned první obránce.
     
    27
    Yohan Baï dostal přihrávku na levou stranu, míč si zasekl na střed hřiště a chtěl zakončit placírkou. Na poslední chvíli mu míč vypíchl Kumbulla.
     
    28
    Další zajímavá možnost hostující AS Řím! Borja Mayoral dostal přihrávku do šestnáctky, kde střílel v pádu, ale Busatto výborně zasáhl
     
    29
    Karsdorp podpořil ofenzivu AS Řím náběhem po pravé straně hrací plochy. Jeho následný centr skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme vyrovnanou bitvu. AS se sice dostalo do vedení, ale od té doby nemá nějaký tlak.
     
    31
    Domácí se znovu usadili na polovině soupeře, ale kombinace CSKA vyústila v nepřesnou přihrávku mezi obránce. Balón tak proskákal do autu.
     
    32
    Tammy Abraham se hnal za přihrávkou do pokutového území, jenže přihrávka byla příliš prudká a před útočníkem AS míč utekl do zámezí.
     
    33
    Právě Tammy Abraham se dostal k další přihrávce za obranu. Hostující útočník si ale nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdu.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Gianluca Mancini (AS Řím).
     
    35
    Rick Karsdorp poslal přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho přihrávka skončila v zámezí. Defenziva CSKA tak může rozjet další akci.
     
    35
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Hostující AS Řím ještě před přestávkou přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k vítězství v dnešním souboji! Viňa z levé strany poslal přihrávku do vápna a BORJA MAYORAL míč krásnou patičkou sklepl do sítě!
    35. Borja MAYORAL - 0:2
     
    37
    Caicedo se hnal za nákopem na polovinu AS Řím, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů. Defenziva AS tak získala balón pro sebe.
     
    38
    Geferson prošel po křídle do blízkosti velkého vápna a odcentroval před branku. Jeho pobídku odehrál do bezpečí hned první hráč.
     
    39
    Hosté kombinují s míčem na kopačkách a nikam se neženou. AS v prvním poločase s přehledem kraluje dění na trávníku a nepouští soupeře do šancí.
     
    40
    Abraham se pustil do hlavičkového souboje na polovině hřiště. Urostlý útočník AS Řím v souboji míč prodloužil za obranu, kde nebyl nikdo ve žlutém.
     
    41
    Bryan Cristante napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. K míči se dostal Roger Ibañez, ale jeho centr zablokoval ve skluzu Galabov.
     
    42
    Domácí zahrávali rohový kop. Jeho exekuce se chopil Vion, nicméně jeho přízemní centr skončil na malém vápně u prvního obránce.
     
    43
    Mancini podle domácích fotbalistů zahrál v pokutovém území rukou, ale hlavní rozhodčí dává jasným gestem najevo, že se penalta kopat nebude.
     
    44
    Karlo Muhar na vlastní polovině trefil ostrým šlapákem Abrahama přímo před očima rozhodčího. Sudí ale překvapivě nechal žlutou kartu v kapse.
     
    45
    Borja Mayoral v závěru prvního poločasu potáhl míč do blízkosti velkého vápna, odkud střílel levačkou, ale jeho rána se vznesla vysoko nad břevno.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí Po úvodní pětačtyřiceti minutovce je na tom mnohem lépe favorizované AS Řím. Hostující celek byl od úvodního hvizdu aktivnějším týmem. Do vedení se AS dostalo po čtvrthodině brankou Tammyho Abrahama. Deset minut před přestávkou navíc přidal další zásah Borja Mayoral.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CSKA Sofia: ze hřiště odchází Georgi Jomov, přichází Yanic Wildschut.
     
    47
    Domácí se hned v úvodu druhého poločasu vydali do útoku, ale vysoký nákop na polovinu soupeře skončil v moci zadáků AS Řím.
     
    48
    Střídající Wildschut se zapojil do akce domácího CSKA, nicméně jeho průnik středem skončil u prvního obránce ve žlutém dresu AS Řím.
     
    49
    Borja Mayoral si v souboji na polovině hřiště pomohl zatažením za dres soupeře a může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    50
    AS zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale domácí brankář vystartoval ven ze své svatyně a balón vyboxoval do bezpečí.
     
    51
    Edoardo Bove vyslal před branku CSKA další prudký centr, nicméně jeho pobídka skončila na noze prvního obránce v dresu CSKA Sofia.
     
    52
    Yohan Baï prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, kde si míč přehodil na levačku a zakončil. Jeho rána ale prolétla kolem zadní tyčky.
     
    53
    Bulharský celek je v úvodu druhého poločasu o něco aktivnější, ale akce CSKA zatím končí zablokovanými centry. Obrana AS hraje v kompaktním bloku.
     
    54
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Hostující celek se krátce po přestávce dokázal prosadit i potřetí. V době, kdy domácí fanoušci rozjeli pyroshow, podpořil útok AS Karsdorp, jehož centr si ve vápně našel TAMMY ABRAHAM, který rozvlnil síť!
    54. Tammy ABRAHAM - 0:3
     
    56
    Tammy Abraham se svou druhou brankou v dnešním dueu dostává do čela tabulky střelců Evropské konferenční ligy.
     
    57
    Karsdorp diriguje rozehrávku AS Řím na polovině hřiště. Zadáci hostujícího celku v posledních minutách s přehledem drží míč na kopačkách.
     
    58
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Edoardo Bove, přichází Gonzalo Villar.
     
    59
    Po delší době se do útoku dostali také domácí, ale kombinace skončila nepřesnou přihrávkou do pokutového území. AS brání v kompaktním bloku.
     
    60
    Je za námi hodina hry a favorizované AS Řím s přehledem kráčí za triumfem v dnešním souboji. CSKA už vypadá hodně odevzdaně.
     
    61
    Borja Mayoral byl faulován na polovině hřiště, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. AS Řím tak může pokračovat v kombinaci.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Maraš Kumbulla (AS Řím).
     
    63
    Bulharský celek mohl snížit! Do centr z pravé strany se položil Caicedo, jehož hlavičku musel Fuzato s pomocí břevna vytěsnit na rohový kop!
     
    64
    Střídání v týmu CSKA Sofia: ze hřiště odchází Jordy Caicedo, přichází Kalojan Krastev.
    Střídání v týmu CSKA Sofia: ze hřiště odchází Thibaut Vion, přichází Hamza Čataković.
     
    65
    Yohan Baï si na vlastní polovině pohlídal rozběhnutého soupeře, dostal se před něj tělem a vybojoval míč pro své mužstvo.
     
    66
    Hosté zahrávali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho rozehrávky se chopil Jordan Veretout, ale jeho dělovku přizvedl hráč ve zdi na rohový kop.
     
    67
    Ani další rohový kop AS nepřinesl pro domácí svatyni nebezpečí. Defenziva CSKA si na nákop dala pozor a odehrála míč do bezpečí.
     
    68
    Tammy Abraham sprintoval za přihrávkou mezi obránce, ale domácí brankář se mu položil pod nohy a obral hostujícího útočníka o šanci na hattrick.
     
    69
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Tammy Abraham, přichází Nicolò Zaniolo.
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Eldor Šomurodov.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a v posledních minutách nesledujeme zrovna strhující duel. AS si s přehledem hlídá svůj luxusní náskok.
     
    72
    Domácí se usadili na polovině soupeře, ale jejich kombinace je zatím plná nepřesností. Přihrávka na pravou stranu skončila v zámezí.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Geferson (CSKA Sofia).
     
    74
    Fotbalisté AS Řím hrají na vlastní polovině s míčem na kopačkách a nikam se neženou. Domácí sice aktivně napadají soupeřovu rozehrávku, ale nedostávají se k míči.
     
    75
    Tým CSKA Sofia právě vstřelil branku!
    Domácí celek se nakonec dočkal alespoň čestného zásahu! HAMZA ČATAKOVIČ naskočil do duelu před deseti minutami a dokázal se prosadit. Domácí hráč si odskočil ve vápně, dostal přihrávku z pravé strany a po zpracování prostřelil bezmocného brankáře!
    75. Hamza ČATAKOVIĆ - 1:3
     
    77
    Do útoku se hnalo také AS, jenže Šomurodov si nedal pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    78
    Geferson se z levé strany dostal do pokutového území, ale jeho pobídka levačkou skončila v místech, kde kralovala defenziva hostujícího AS Řím.
     
    79
    Domácí zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, ale urostlý obránce Kumbulla míč nekompromisně odhlavičkoval.
     
    80
    Do rozehrávky AS se musel zapojit také hostující brankář. Gólman AS nakopl míč na pravou stranu, ale balón propadl do autu.
     
    81
    Yohan Baï se z pravé strany dostal do pokutového území, ale jeho projektil pravačkou zablokoval hned první obránce ve žlutém dresu AS.
     
    82
    Domácí stopeři uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Hráči bulharského celku se ještě budou chtít vydat do ofenzivy.
     
    83
    Gonzalo Villar si naběhl na přihrávku na střed a pod tlakem sklepl míč pod sebe, kde však neměl nikoho ve žlutém dresu.
     
    84
    Karsdorp zahrával přímý kop na pravé straně hřiště. Krajní záložník římského mužstva našel Viňu, ale toho uhlídal důrazný stoper v červeném.
     
    85
    Domácí se vysunuli na polovinu AS Řím, ale jejich další kombinace skončila nepřesnou přihrávkou do pokutového území.
     
    86
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Nicolò Zaniolo, přichází Ebrima Darboe.
     
    87
    CSKA se i v závěru sympaticky tlačí do útoku, ale ani tato kombinace domácího celku neskončila přesným centrem do velkého vápna.
     
    88
    Hamza Čataković se na hranici velkého vápna snažil zbavit obránce, nicméně jeho otočku zadák AS Řím vystihl a obral domácí celek o možnost k zakončení.
     
    89
    Gonzalo Villar z pravé strany nakopl míč na křídlo, nicméně ani jeho pobídka neoslovila nikoho ze spoluhráčů.
     
    90
    Villar se po souboji drží za levou holeň a bude potřebovat ošetření.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Hostující fotbalisté v závěru dnešního souboje hrají s míčem na kopačkách a hráčům CSKA jej prakticky nepůjčují. AS si jde pro jasné vítězství.
     
    90+3
    Tým CSKA Sofia právě vstřelil branku!
    Domácí celek v nastavení dramatizuje závěr utkání! Přihrávku na hranici velkého vápna dostal YANIC WILDSCHUT a krásnou dělovkou pravačkou napálil míč do branky!
    90+3. Yanic WILDSCHUT - 2:3
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! AS Řím nakonec poráží CSKA Sofia 3:2. Hostující celek byl od úvodního hvizdu aktivnějším týmem. Do vedení se AS dostalo po čtvrthodině brankou Tammyho Abrahama. Deset minut před přestávkou navíc přidal další zásah Borja Mayoral. Po změně stran navíc podruhé udeřil Tammy Abraham. Hosté poté lehce polevili a domácím vykřesal naději Čatakovič. V nastavení ještě snížil Wildschut, ale víc už toho bulharský celek nestihl.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:16. (20:38:02)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 75. Čataković (Baï), 90+3. Wildschut (Mazikou) – 16. T. Abraham (Karsdorp), 35. B. Mayoral (Viña), 54. T. Abraham (Karsdorp)

    Karty:   73. Geferson (SOF) – 24. Bove (ASR), 34. Mancini (ASR), 62. Kumbulla (ASR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:16.
    CSKA Sofia: Busatto – Galabov, Mattheij, Lam, Mazikou – Vion (64. Čataković), Muhar, Geferson – Jomov (46. Wildschut), J. Caicedo (64. Krastev), Baï.
    Náhradníci: Jevtimov – Čataković, Dončev, Charles, Krastev, Turicov, Wildschut.

    AS Rím: Fuzato – Ibañez, Kumbulla, Mancini – Karsdorp, Cristante, Veretout, Viña – Bove (58. Villar) – B. Mayoral (69. Šomurodov), T. Abraham (69. Zaniolo, 86. Darboe).
    Náhradníci: Boer – Calafiori, Darboe, Diawara, Šomurodov, Tripi, Zalewski, Zaniolo, Ndiaye, Villar.