Česko – Lotyšsko 9:1 (kon.) | Fínsko – Slovensko 5:1 (kon.)
koniec
Česko
9:1 (1:0, 2:1, 6:0)
Lotyšsko
cz Streda 08.12.2021, 14:30 • Helsinki Ice Hall • Majstrovstvá sveta mužov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:30:08)
    Češi přejeli Lotyše 9:1 a na mistrovství světa si zahrají o medaile
     
    Česká florbalová reprezentace ve čtvrtfinále světového šampionátu potvrdila roli obrovského favorita a po jasném vítězství 9:1 nad Lotyšskem si zahraje o medaile.

    Po první dvě třetiny se Lotyši srdnatě drželi, jejich manko bylo pouze dvoubrankové. Ve třetí dvacetiminutovce ovšem svěřenci kouče Kettunena ukázali více fyzických sil a soupeři nasázeli šest branek, přičemž žádnou neinkasovali. Výrazně o sobě dal vědět hlavně Marek Beneš, jenž se blýskl hattrickem, k tomu přidal ještě dvě asistence.

    Česko v semifinále vyzve s velkou pravděpodobností domácí Finsko, které sice má svoje čtvrtfinálové utkání před sebou, avšak proti Slovensku bude plnit roli velkého favorita a případné vypadnutí by se rovnalo velké senzaci.
     
    Nejlepší hráči: Marek Beneš (3+2) – Kevins Smits (1+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Střeleckou listinu mohl v samotném závěru rozšířit Matyáš Šindler. Velkou příležitostí ovšem pohrdl, balónek napálil vedle brány.
     
    59:07
    Lukáš Bauer nadvakrát vychytal Trekseho. Nejprve střelu po zemi vyrazil levou nohu, dorážku do horních pater brány zachytil v pravé ruce.
     
    58:59
    Gruber naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul míček na levou stranu na florbalku Ondruška, jehož ránu z první chystal Raitums.
     
    58:15
    Josef Rýpar byl blízko devátému gólu, ale neuspěl! Vyprodukoval parádní svižnou ránu forhendem, míček se však odrazil od břevna zpátky do hry.
     
    57:48
    Trekse patří k nejaktivnějším lotyšským hráčům zápasu. Zpoza brány zkusil zajímavě trefit Langera a odrazit balónek od jeho zad do sítě, gólman se zaskočit nenechal.
     
    57:19
    Za vlastní bránu utekl před dvojicí protihráčů Martin Kisugite. Odrazem o mantinel našel volného spoluhráče Filipa Langera.
     
    56:36
    Lotyši na další hru bez brankáře kapitulovali, pochopili, že jejich cesta turnajem za pár minut skončí.
    55:53 Marek BENEŠ - 9:1
     
    55:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hattrick pro MARKA BENEŠE! Proti třem protihráčům výborně podržel míček Němeček, jehož pas protečoval Langer právě na Beneše a tomu nedělalo žádný problém nasměrovat míček do nekryté lotyšské brány. Asistence: Filip Langer.
     
    55:36
    Lotyšská powerplay pokračuje. Výborný blok předvedl v tomto případě Ondřej Němeček, tvrdou střelu Ragovskise schytal do levého stehna.
     
    55:21
    Na prázdnou bránu mířil Filip Langer. Od gólu ho dělily skutečně jen centimetry, balónek proskákal vedle pravé tyče.
     
    54:39
    Na pravou stranu dostal zajímavou nahrávku Jansons. S velkou pravděpodobností střílel mimo dosah Bauera, toho zastoupil zakleknuvší Kisugite.
     
    54:02
    Pochvalu za práci v defenzivě zaslouží Matyáš Šindler. Výborně odcouval společně s Tutansem, jemuž zabránil jak v zakončení, tak v nahrávce.
    53:17 Marek BENEŠ - 8:1

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 7. Delong (Ondrušek), 25. Krbec (Hemerka), 26. Němeček (Delong), 42. Langer (Marek Beneš), 44. Marek Beneš (Vítovec), 45. Langer (Marek Beneš), 46. Punčochář (Kisugite), 54. Marek Beneš, 56. Marek Beneš (Langer) – 25. Smits (Purins)


    Česko: Bauer (Martin Beneš) – Vítovec, Němeček, Besta, Gruber, Kisugite, Punčochář – Marek Beneš, Langer, Rýpar – Delong, Šindler, Ondrušek (C) – Krbec, Forman, Hemerka – Šimek, Havlas.
    Tréner: Petri Kettunen

    Lotyšsko: Salcevics (Pludums) – Ragovskis, Jurševskis, Krumins, Savins, Orste, Petrovskis, Tutans – Kovalevskis, Rajeckis, Trekse – Akmenlauks, Raitums (C), Jansons – Smits, Kusins, Purins – Bitmanis, Tiltins.
    Tréner: Arto Riihimäki

    Rozhodca: S. Zurbuchenová, C. Wehingerová (SUI)

    Diváci: 468