Marseille – Brest 1:2 (kon.) | Lille – Troyes 2:1 (kon.) | Lens – Paríž 1:1 (kon.)
koniec
Racing Lens
1:1 (0:0)
Paríž Saint-Germain
cz Sobota 04.12.2021, 21:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
    90+5. Messi poslal míč nad branku
     
    90+5
    Messi z přímého kopu těsně přestřeluje!
     
    90+3
    Tohle je pro domácí nepříjemné. Gradit (LNS) obětavě skočil do střely Messimu, míč zasáhl rukou. Inkasuje žlutou kartu a hosté mají k dispozici přímý kop z dvaceti metrů.
    90+2. Georginio WIJNALDUM - 1:1
     
    90+2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno. Velké zklamání v obličejích domácích, přesto je to 1:1. Trenérovi hostů vyšlo střídání, Mbappé poslal ideální míč na malé vápno a GEORGINIO WIJNALDUM nedal hlavičkou Lecovi žádnou šanci – 1:1! Asistence: Kylian Mbappé.
     
    90
    Začala nám poslední minuta utkání, míč drží domácí u rohového praporku soupeře. Fofana byl navíc faulován, je z toho žlutá karta pro Hakimího (PSG), který si neodpustil pár ostrých slovíček směrem k sudímu.
    81. Sotoca branku těsně minul
     
    81
    To je už neuvěřitelné, co domácí spálí! Po dalším rychlém brejku střílel zpoza vápna v dobré pozici Sotoca. Jeho rána mířila jen těsně vedle branky, kterou hájí Navas!
     
    80
    I domácí se rozhodli na závěr změnit složení své sestavy. Zbytek duelu dohrají Haidara a Cahuzac, kteří vystřídali Kalimuenda s Costou.
     
    79
    Hosté občerstvují síly, Bernat jde ze hřiště a nahrazuje ho Mendes.
    78. Frankowski Navase neprostřelil
     
    78
    Hosté se opět dostali do brejku, který Fofana řešil přihrávkou na Costu. Ten poslal míč pod sebe Frankowskimu, jehož ránu dokázal vyrazit Navas!
    72. Mbappé hlavou neuspěl
     
    72
    Leca zachraňuje Lens! Messi poslal ideální centr do vápna na nabíhajícího Mbappého, který z bezprostřední blízkosti hlavičkoval do brankáře domácích!
     
    70
    Hosté si připravili na posledních dvacet minut hned trojí střídání. Ze hřiště míří Danilo Pereira, Paredes a Icardi, které na závěr zápasu nahrazují Gueye, Wijnaldum a Mbappé.
    69. Costa poslal míč do tyče
     
    69
    Domácí nyní měli hosty na lopatě! Fotbalisté Lens mířili do brejku čtyři na dva, Fofana si vybral na levé straně nabíhajícího Costu, jehož křižná střela skončila na tyči!
     
    64
    Rozhodčí celou situaci konzultoval s kolegou VAR a ukázalo se, že branka je platná!
     
    63
    Verratti (PSG) tak dlouho hučel do rozhodčího, až obdržel žlutou kartu. Záložníkovi PSG se nelíbil předchozí souboj, myslí si, že byl Messi před gólem faulován.
    62. Seko FOFANA - 1:0
     
    62
    Lens právě vstřelilo branku!
    Je to tady, domácí míří do vedení! SEKO FOFANA na středu hřiště obdržel míč, viděl dostatek prostoru, tak si jej navedl do střelecké pozice. Jeho rána ve vzduchu zaplavala a skončila za překvapeným Navasem, který si tento zákrok za rámeček nedá – 1:0!
     
    54
    Je tu nucené střídání. Kakuta ze zdravotních důvodů opouští hrací plochu, na ní ho nahrazuje Sotoca.
     
    51
    Další obrovská šance Lens! Míč po centru z pravé strany propadl do vápna PSG, Marquinhos při snaze o odkop dostal balon o spoluhráče na Kalimuenda, jehož střela skončila těsně vedle! Navas se pouze ohlédl.
    47. Žlutá karta
     
    47
    Medina (LNS) to udělal výborně, za tohle ho trenér dost možná i pochválí. Zadák domácích udeřil míč rukou a vidí žlutou kartu. Pokud by to neudělal, Icardi by běžel sám na branku.
     
    45+1
    Tak to je neuvěřitelné! V samotném závěru Leca fantasticky vychytal Di Maríu, který střílel z malého vápna nikým neatakován po centru Hakimího!
     
    45
    Nyní se hrdinou domácích stává brankář Leca. Messi centroval z levé strany, útočník PSG nikým nehlídaný před gólmanem Lens zakončoval, ale trefil pouze jeho!
     
    37
    Hostům se povedla akce z pravé strany. Hakimí poslal přízemní přihrávku do vápna na Icardiho, který se nerozpakoval a z druhého dotyku vyprášil rukavice Lecovi!
     
    31
    Kakuta v další skvělé šanci selhal! Kalimuendo poslal svému spoluhráči ideální pas někam na penaltu, jenže prvně jmenovaný mířil doprostřed, navíc byla jeho střela opravdu slabá.
     
    31
    Další fantastický zákrok Navase! Po dvou centrech z levé i pravé strany se míč dostal na hranici vápna, odkud z první střílel Doucouré, jeho pokus doprostřed branky reflexivně vyrazil brankář PSG.
     
    27
    Kalimuendo dostal ideální míč do běhu, kolem sebe měl poměrně dost prostoru, takže se mohl dostat až do vápna. Navas musel znovu na zem, i tentokrát chytá!
    25. Clausse vychytal pozorný Navas
     
    25
    Navas musel po přímém kopu Clausse na zem, aby se mu povedlo vyrazit skákavou střelu! Rohový kop pro Lens.
    18. Messi orazítkoval tyč
     
    18
    Hosté se mohli dostat do vedení! Z nenápadné akce trefil tyč Messi, který si navedl míč na střelu a zpoza vápna se mu povedlo právě orazítkovat konstrukci domácí branky.

    Milan Šplíchal

    Góly: 62. Fofana – 90+2. Wijnaldum (Mbappé)

    Karty:   47. Medina (LNS), 90+3. Gradit (LNS) – 63. Verratti (PSG), 90. Hakimí (PSG)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:9.
    Racing Lens: Leca – Gradit, Danso, Medina – Clauss, Costa (80. Cahuzac), Ch. Doucouré, Fofana (C), Frankowski – Kalimuendo (80. Haidara), G. Kakuta (54. Sotoca).
    Náhradníci: Faríñez – Boli, Cahuzac, Haidara, Ganago, Jean, Sotoca, Varane, Wooh.

    Tréner: Franck Haise

    Paríž Saint-Germain: Navas – Hakimí, Marquinhos (C), Kimpembe, Bernat (79. N. Mendes) – Paredes (70. Wijnaldum), Danilo Pereira (70. I. Gueye), Verratti – Messi, Icardi (70. Mbappé), Di María.
    Náhradníci: G. Donnarumma – Dagba, A. Diallo, Dina Ebimbe, I. Gueye, Mbappé, N. Mendes, Rafinha Alcântara, Wijnaldum.

    Tréner: Mauricio Pochettino