Boston – Detroit 1:2 (kon.) | Florida – Washington 5:4 (kon.) | NJ Devils – San Jose 2:5 (kon.)
St. Louis – Tampa Bay 4:3 (1:0 po s.n.) | Nashville – Columbus 6:0 (kon.) | Minnesota – Arizona 5:2 (kon.)
Dallas – Carolina 4:1 (kon.) | LA Kings – Anaheim 4:5 (1:2 po s.n.)
koniec
Boston Bruins
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Detroit Red Wings
cz Streda 01.12.2021, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:17
    Michael Rasmussen netrefil z levé strany prázdnou branku domácích! Puk olízl horní tyčku.
     
    58:34
    Nyní je už branka Bostonu prázdná!
     
    56:52
    Po nahození Foligna dorážel Craig Smith. Puk za brankovou čáru nedostal!
    51:33 Marc STAAL - 1:2
     
    51:33
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují při signalizované výhodě! Ullmark za brankou rozehrál na Reillyho, který však v rohu kotouč ztratil. Následně došlo k avizovanému faulu, za který se mělo na straně Bostonu vylučovat. Red Wings ve výhodě vytáhli hru na modrou čáru, odkud přišlo nahození Gustava Lindströma. To tečoval Vladislav Naměstnikov, s čímž si Ullmark ještě poradil. Puk ale následně vyplaval před MARCEM STAALEM a ten ho poslal do odkryté klece – 1:2. Asistence: Vladislav Naměstnikov a Gustav Lindström.
     
    50:24
    Nick Leddy přenesl hru na Filipa Hronka, jehož rána z první prolétla těsně vedle levé tyčky z pohledu Ullmarka! Bruins jsou už kompletní.
     
    48:23
    Curtis Lazar podrazil Filipa Zadinu. První přesilovka pro Red Wings v zápase!
     
    47:58
    Domácí se chvíli radovali, ale tohle platit nebude! Taylor Hall se z pravé strany natlačil před branku, ale Nedeljkovice nepřekonal. Dorážka Pastrňáka už v brance skončila, ale mezitím právě Hall na hostujícího gólmana spadl a vše skončilo i posunutou klecí. Gól nemůže platit pro kontakt s gólmanem v brankovišti.
     
    47:30
    David Pastrňák se mohl postarat o obrat! Taylor Hall ho našel pasem od levého mantinelu, ovšem Nedeljkovic dokázal na teč z bezprostřední blízkosti reagovat! Reklamní přestávka.
    46:20 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    46:20
    Bruins právě vstřelili branku!
    Přeci jen se domácí ve dvojnásobné přesilovce dočkali! V jejím závěru nahrál Charlie McAvoy z modré čáry Taylorovi Hallovi. Ten si počkal na ideální chvíli pro přihrávku na DAVIDA PASTRŇÁKA, jenž z levého kruhu z jedničky propálil Nedeljkovice – 1:1. Asistence: Taylor Hall a Charlie McAvoy.
     
    45:37
    Taylor Hall se z pravé strany natlačil před Nedeljkovice. Ten si takzvaný teploměr (prostor mezi tělem a pravou rukou) pohlídal!
     
    45:23
    Domácí budou hrát 61 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3! Marc Staal je vyloučen za hákování.
     
    44:24
    Vyloučen je ale jen Lindström za zákrok na Bergerona. Uvidíme přesilovku Bostonu.
     
    44:24
    Gustav Lindström narazil na hrazení Patriceho Bergerona, za což se bude vylučovat! Následně ale došlo ke rvačce, do které se zapletl i David Pastrňák! Ten totiž najel do Lindströma a toho se zase přijel zastat Marc Staal!
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Michael Rasmussen – 2 min., držení).
     
    38:53
    Od modré čáry vypálil Filip Hronek. Ullmark vyrazil tečovaný puk před sebe, kde ho nedokázal dopravit za jeho záda Pius Suter. O chvíli později střílel Nick Leddy a za domácím gólmanem zvonila tyčka!
     
    37:22
    Máme tu vůbec první vyloučení v zápase. Jedná se o oboustranné tresty za hrubost. Nick Foligno se dostal do křížku s Vladislavem Naměstnikovem. Hrát se tak bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    33:51
    Ránu Charlieho Coylea vykopl Nedeljkovic, ale při zákroku se dostal mimo brankoviště. Toho mohl využít Brandon Carlo, ovšem neprostřelil obranný val Detroitu v momentě, kdy se gólman teprve vracel do svého království!
     
    31:10
    Střela Tylera Bertuzziho z pravého kruhu byla zablokována, ale volný kotouč si našel Lucas Raymond. Nejproduktivnější nováček ročníku u tyčky neprocpal kotouč za Ullmarka!
    30:29 Nešťastný moment pro sudího Joannetta, kterého nechtěně podrazil český obránce Jakub Zbořil.
     
    30:29
    Hlavní rozhodčí Marc Joannette skončil na ledě poté, co ho v souboji s protihráčem nechtěně holí podrazil Jakub Zbořil. Při pádu si bohužel sudí ublížil a na plochu je volán zdravotník.
    25:03 Filip ZADINA - 0:1
     
    25:03
    Detroit právě vstřelil branku!
    A gólman Bruins nezasáhne ani teď! Coyle přišel o puk u střídačky Detroitu, odkud Pius Suter posunul hrací artikl do jízdy FILIPOVI ZADINOVI. Ten najížděl sám na Ullmarka, kterého překonal kličkou do bekhendu. Asistence: Pius Suter.
     
    23:25
    Výborně sehraný protiútok Bostonu! Akci podpořil i obránce Mike Reilly, který se z levé strany ocitl sám před Nedeljkovicem, ovšem ten dokázal střelu na bližší tyčku vytěsnit vyrážečkou!
     
    19:16
    Přihrávku Tomáše Noska posunul McAvoy doleva na rozjetého Karsona Kuhlmana. Ten se ještě snažil najít bekhendovým pasem právě Charlieho McAvoye, kterému kotouč před odkrytou klecí prošel mezi bruslemi!
     
    11:48
    Dvě příležitosti Davida Pastrňáka! Ten se nejprve natlačil zleva až před branku, ovšem zakončení do protipohybu Nedeljkovice skončilo těsně vedle pravé tyčky! O chvíli později si s jeho další ranou z prostoru mezi kruhy poradil Nedeljkovic. Reklamní pauza.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 47. Pastrňák (T. Hall, McAvoy) – 26. Zadina (P. Suter), 52. M. Staal (Namestnikov)


    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy, Forbort, Carlo (A), Grzelcyk, J. Zbořil, M. Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), T. Hall – Craig Smith, Coyle, N. Foligno (A) – Lazar, Haula, DeBrusk – Kuhlman, Frederic, T. Nosek.
    Tréner: Sacco

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, Oesterle, Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Givani Smith, P. Suter, Fabbri – Erne, M. Rasmussen, Namestnikov – Zadina, Rowney, Gagner.
    Tréner: Blashill

    Rozhodca: Joannette, Nicholson – Kovachik, Murchison

    Diváci: 17 850