Vladivostok – Ufa 0:2 (kon.) | Omsk – Nižnekamsk 6:1 (kon.) | CSKA Moskva – Metallurg Magnitogorsk 6:4 (kon.)
D. Moskva – Kazaň 4:1 (kon.) | S.Moskva – Jaroslavľ 1:2 (1:3 po s.n.)
koniec
Dynamo Moskva
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Ak Bars Kazaň
cz Utorok 30.11.2021, 17:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji Vám krásný uterní den, vítám všechny hokejové fanoušky KHL u dalšího kola letošní sezóny, dnes se podíváme na zápas mezi Dynamem Moskva a AK Bars Kazaň, utkáním Vás bude provázet Vojtěch Adamek.
     
    DYNAMO MOSKVA
    4.místo Západní konfeence, 33 zápasů, 44 bodů, skóre 113:83


    Domácí hokejisté každým rokem mají ty nejvyšší amice, i letos by rádi usilovali o zisk Gagarinova poháru. K tomu ovšem potřebují získávat body i nad silnými soupeři, což AK Bars Kazaň nepochybně je.

    V posledním utkání si hokejisté Dynama neporadili ve velké bitvě se svým městským sokem Spartakem Moskvem, kterému podlehli poněkud jednoznačně 1:4. Spartak vlétl do utkání jako uragán, vytvořil si po chvíli třígólový náskok, na které již Dynamo nezvládlo odpovědět.

    Hvězdička a tahoun domácího celku je bezpochyby Vadim Šipačov, který je momentálně nejproduktivnějším hráčem celé soutěže (17+30), ten se ovšem v této roli ocitá velmi často. Uvidímě, zda tento ruský mág bude stačit k tomu, aby si domácí připsali dva body do ligové tabulky.
     
    AK BARS KAZAŇ
    3.místo Východní konference, 34 zápasů, 47 bodů, skóre 82:76


    Po nepříliš povedeném vstupu do sezóny začali hostující hokejisté opět šlapat jako hodinky. Svými výkony již začínají připomínat výkony loňského ročníku, kdy Kazan zažila skvělou sezónu.

    Hostující celek měl na svém kontě pět výher v řadě, posléze přišla prohra s Petrohradem po prodloužení (3:4) a výhra nad trápijícím se Nižněkamskem po nájezdech (3:2), i proto by hosté rozhodně chtěli v dnešním utkání zvítězit, aby mohli prodloužit svou vlnu, během které získávají body jako na běžícím páse.

    Hvězdičkou hostujícího celku je Jordan Weal (9+12), tento útočník kanadského původu má na svém kontě již 21 kanadských bodů. Jordan v minulosti oblékal dres Los Angeles, Philadelphie či kanadského Montrealu, nijak výrazně se ovšem neprosadil.
     
    Vzájemná utkání v letošní sezóně:
    Ak Bars Kazaň : Dynamo Moskva 4:5 po prodloužení
     
    Do dnešního klání nenastoupí žádný Čech ani Slovák.
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: A. Jerjomenko (I. Bočarov, G. Kuzněcov) – Andrej Sergejev, A. Bělov, S. Bojkov, A. Mironov (A), J. Zajcev, Volkov – Wedin, Šipačov (C), Galijev – Raševskij, O'Dell (A), O. Lindberg – Muranov, Jakimov, A. Fjodorov – O. Zajcev, Trinějev, Igumnov – V. Jefremov, Petunin.
    Trenér: Alexej Kudašov

    Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov, Valiullin) – Chenkel, Kampfer, D. Žuravljov, Judin, Rukavišnikov, N. Ljamkin, Adamčuk – D. Voronkov (A), Arťom Galimov, Zaripov (C) – Tarasov, Weal, K. Petrov – Kagarlickij, P. Lindholm, Paňukov – A. Kvartalnov, Lukojanov (A), Safonov – Dyňak.
    Trenér: Dmitrij Kvartalnov

    Rozhodčí: Bělov, Oskirko – Viljugin, Šeljanin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hostující hokejisté vyhráli úvodní vhazování první třetiny.
     
    00:25
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kristian Chenkel – 2 min., držení).
     
    00:53
    Sotva se domácí dostali ke kotouči, už si zahrají přesilovou hru, na ledě samozřejmě nechybí ani Vadim Šipačov.
     
    01:14
    Hostujícím hokejistům se povedlo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu Kristiana Chenkela.
     
    01:34
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Stanislav Galijev naservíroval nádherný kotouč ERIKU O´DELLOVI a ten se v bezprostřední blízkosti nemýlil, dokázal dostat kotouč do branky soupeře a tím také otevírá gólový účet v dnešním klání. Asistence: Stanislav Galijev a Vadim Šipačov
    01:34 Eric O'DELL - 1:0
     
    01:59
    Tohle je rozhodně šok pro hostující hokejisty, ti se ještě nedokázali dostat před branku Jerjomenka, ale už prohrávají.
     
    02:28
    Trošku to může připomínat minulý duel Dynama se Spartakem, kdy se městskému sokovi povedlo skórovat také velmi brzy a následně přidal další dvě branky.
     
    02:57
    Hokejisté hostujícího celku se nyní dokázali dostat do pásma svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou pětici Dynama.
     
    03:26
    I nadále drží kotouč hostující hokejisté, ti se nyní snaží překonat bránicí val domácího Dynama.
     
    03:55
    Zakázané uvolnění domácího celku, hra se přesune před branku Dynama.
     
    04:24
    Domácí hokejisté se nyní dokázali dostat k puku po ztrátě kotouče hostujícího Paňukova, uvidíme, zda si vytvoří příležitost k zakončení.
     
    04:53
    Nepřesnost v přihrávce domácího Mironova se snaží využít hostující kapitán Zaripov, ten zakládá útočnou akci hostující Kazaně.
     
    05:22
    Povedený zákrok si připisuje domácí Jerjomenko, ten musel vzdorovat ráně Lindholma.
     
    05:51
    Do ofsajdového postavení se dostal jeden z domácích hráčů, sudí tak signalizuje vhazování ve středním pásmu.
     
    06:20
    Domácí Petunin vyjadřuje nesouhlas s rozhodnutím sudího, který odpískal domácímu celku zakázané uvolnění, hra se tak přesune před svatyni Jerjomenka.
     
    06:49
    Nyní byli hostující hokejisté velmi blízko k vyrovnání, na poslední chvíli ovšem dokázal zareagovat domácí Jerjomenko, kterému se podařilo vytěsnit ránu Ljamkina.
     
    07:18
    Domácí hokejisté se dostali do velmi zajímavého brejku, nakonec ovšem nedokázali využít situaci 2 na 1, konkrétně si nezvykle zbrkle počínal Igumnov.
     
    07:47
    Další bravurní zákrok musel vytáhnout domácí gólman, tentokrát si na něm vylámal zuby Arťom Galimov, hosté začínají být každou přibývající minutou více a více nebezpeční.
     
    08:16
    Tvrdý souboj v rohu hřiště se odehrál mezi domácím Muranovem a hostujícím Petrovem, druhý jmenovaný byl velmi tvrdě poslán k zemi.
     
    08:45
    Fanoušci domácího celku nesouhlasí s rozhodnutím sudího, který soupeřova hráče nevyloučil, čímž si vysloužil ohlušující pískot.
     
    09:14
    V posledních momentech můžeme vidět mnoho nepřesností na obou stranách, hra se nám kvůli toho velmi kouskuje.
     
    09:43
    Další nepřesnost domácího celku, hokejisté Kazaně se tedy dostanou do obranného pásma Dynama, neboť se domácí dopustili zakázaného uvolnění.
     
    10:12
    Hostující hokejisté obsadili obranné pásmo svého soupeře, nyní se snaží vytvořit příležitost, pomocí které by srovnali nepříznivý stav utkání.
     
    10:41
    I nadále hokejisté Kazaně obléhají branku svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou pětici domácího Dynama Moskva.
     
    11:10
    Až nyní se povedlo domácím hokejistům vymanit ze sevření svého soupeře, uvidíme, jak dlouho se jim podaří strávit v obranném pásmu Kazaně.
     
    11:39
    Hokejisté domácího celku kombinují ve svém vlastním obranném pásmu, příliš nikam nespěchají, snaží se vyčkat na zaváhání svého soupeře.
     
    12:08
    Situaci dva na dva nedokázal zrovna nejlépe vyhodnotit domácí Stanislav Galijev, i proto tato akce nakonec nebyla nijak nebezpečná pro branku Kazaně.
     
    12:37
    Nyní se do rozehrávky hostujícího celku zapojil také gólman Biljalov, což je rozhodně příjemné zpestření pro dění na ledové ploše.
     
    13:06
    Hostující hokejisté se kvůli nepřesné přihrávce zbytečně vyhnali z obranného pásma svého soupeře, budou to muset zkoušet znovu.
     
    13:35
    Oscar Lindberg si nedokázal pohlídat své ofsajdové postavení, i proto sudí signalizuje vhazování ve středním pásmu.
     
    14:04
    Další souboj na hraně, opět nevyhodnocen hlavními sudími jakožto nedovolený, otázkou času, než se strhne nějaká větší šarvátka.
     
    14:33
    Domácí Erik O´Dell promáchl kotouč před brankou soupeře, tohle byla největší příležitost domácího celku od skórování první branky.
     
    15:02
    Hokejisté Dynama se nyní dokázali usadit v obranném pásmu svého soupeře, snaží se vymyslet nějakou kulišárnu, pomocí které by zvýšili své dosavadní vedení.
     
    15:31
    Rána Mironova končí v lapačce hostujícího gólmana, následovat tak bude vhazování před svatyní Kazaně.
     
    15:58
    Do zajímavé příležitost se málem dostali hostující hokejisté, včasně ovšem zakročil domácí Bojkov, a proto z této akce nakonec nic většího nebylo.
     
    16:27
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, ani jeden z celků není schopen vytvořit stálejší tlak na branku svého soupeře.
     
    16:55
    Zatím jsme byli svědky i velmi málo střeleckých pokusů, oba dva celky se snaží prokombinovat až do branky.
     
    17:24
    Domácí hokejisté nyní drží kotouč ve své moci, pomocí konstruktivní rozehrávky by se rádi dostali do obranného pásma svého soupeře.
     
    17:53
    Dalekonosná rána kapitnána Zaripova byla nakonec zblokována domácím Bělovem, i proto mohl gólman Jerjomenko zůstat v klidu.
     
    18:18
    Eric O´Dell se pokoušel dostat do lepší střelecké pozice Fjodorova, tomu ovšem puk ujel, a proto jsou na kotouči opět hokejisté Kazaně.
     
    18:42
    Hostujícím hokejistům se nyní nedaří vymanit ze sevření svého soupeře, byť si domácí hokejisté nejsou schopni vytvořit jakoukoliv nebezpečnější příležitost k zakončení.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    V závěru utkání se přece jen dostávají do tlaku hostující hokejisté, ti by samozřejmě rádi srovnali těsně před zazněním sirény.
     
    19:45
    První perioda se již pouze dohrává, ani jeden z celků nechce zbytečně inkasovat před jejím koncem, a proto se kotouč nachází ve středním pásmu, což vyhovuje oběma stranám.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodu první třetiny jsme byli svědky bleskurychlé branky Erica O´Della, ten dokázal proměnit nádhernou přihrávku Stanislava Galijeva a využít tak zatím jedinou přesilovku v dnešním klání. Hostující celek se od druhé poloviny periody zvedl, také si vytvořil několik zajímavých akcí, ani jedna se ovšem neujala, a proto domácí, nejspíše zaslouženě, vedou nejtěsnějším možným výsledkem.
     
    Statistiky první třetiny:
    Střely: 7:8
    Úspěšnost buly: 44 % : 56 %
    Bloky: 8:9
    Hity: 3:9
    Přesilovky/využití: 1/1 : 0/0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Domácí hokejisté vyhráli úvodní vhazování druhé třetiny.
     
    20:38
    Hokejisté domácího celku se usadili v obranném pásmu svého soupeře, stejně jako v první periodě se snaží okamžitě uděřit.
     
    21:06
    Dalekonosná rána Wedina končí v lapačce porozného Biljalova, vhazovat se tak bude před brankou Kazaně.
     
    21:35
    Střela Oscara Lindberga z otočky míří pouze do obětavého bloku hostujícího obránce, konkrétně se jednalo o Kristiana Chenkela.
     
    22:04
    Hostující hokejisté se dokázali nyní dostat před branku svého soupeře, rádi by si vytvořili nějakou větší příležitost k zakončení.
     
    22:33
    Jakimov se nebezpečně blížil k brance svého soupeře, gólman Biljalov pro jistotu schovává kotouč pod svou lapačkou.
     
    23:02
    Domácí hokejisté se nedokázali dostat do obranného pásma soupeře skrze střední pásmo, tam se hostujícím hokejistům podařilo vybudovat obrannou hradbu.
     
    23:31
    Hokejisté domácího Dynama kombinují ve svém vlastním pásmu, pomocí konstruktivní rozehrávky by se rádi dostali před branku Biljalova.
     
    23:58
    Prudká rána domácího Stanislava Galijeva končí na levém betonu hostujícího gólmana, u kotouče jsou ovšem i nadále domácí hokejisté.
     
    24:27
    Skvělým obranným zákrokem dokázal hostující Rukavišnikov zastavit rozvíjející se akci domácího celku, nyní již zakládá útočnou akci Kazaně.
     
    24:56
    Do rozehrávky hostující Kazaně se zapojil také gólman Biljalov, ten celou situaci zvládl na jedničku.
     
    25:15
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Arťom Fjodorov – 2 min., držení).
     
    25:44
    Hokejisté domácího celku dokázali vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu Arťoma Fjodorova.
     
    26:13
    Hokejisté Kazaně kombinují v obranném pásmu svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou čtveřici svého soupeře.
     
    26:36
    Hostující Petrov si nedokázal pohlídat své ofsajdové postavení, a proto je akce Kazaně zmařena hvizdem sudího.
     
    27:03
    Domácím hokejistům se opět povedlo vyhodit kotouč daleko od své branky, tohle oslabení již hravě přežijí.
     
    27:15
    Domácí v plném počtu.
     
    27:19
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ihned po skončení přesilové hry soupeře se domácím hokejistům povedlo dostat do přečíslení, BOGDAN JAKIMOV vzal tíhu situace na sebe a tvrdou ránou posílá domácí celek do dvougólového vedení. Asistence: Sergej Bojkov
    27:19 Bogdan JAKIMOV - 2:0
     
    27:31
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nikita Dyňak – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:58
    Domácí hokejisté po vstřelené brance hrají přesilovou hru, určitě by si velmi rádi vytvořili třígólové vedení, po porážce se Spartakem je zisk dvou bodů z dnešního utkání klíčový.
     
    28:34
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Eric O'Dell – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Roman Rukavišnikov – 2 min., hrubost).
     
    29:02
    Domácí hokejisté se i nadále snaží vytěžit ze své přesilovky maximu, vyloučení Erica O´Della jim ovšem vzalo vítr z plachet.
     
    29:31
    Hosté v plném počtu.
     
    30:01
    Máme za sebou polovinu základní hrací doby, domácí hokejisté vedou dvougólovým rozdílem.
     
    30:29
    Do zajímavé pozice pro zakončení se mohl dostat hostující Galimov, bohužel byl v obležení několika hráčů domácího celku, a proto se rozhodl vyčkat na své spoluhráče.
     
    30:58
    Pomocí okouzlující týmové kombinace se dostali hostující hokejisté do obranného pásma soupeře, tam na ně ovšem čeká tvrdý odboj domácích hokejistům.
     
    31:27
    Dalekonosná rána Ljamkina končí v lapačce domácího gólmana, následovat tak bude vhazování před svatyní Jerjomenka.
     
    31:32
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Danis Zaripov – 2 min., podrážení).
     
    31:56
    Příznivci domácího Dynama si užívají pohodlné vedení svého celku, atmosféra na stadioně je skvělá.
     
    32:16
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Steven Kampfer – 2 min., podrážení).
     
    32:16
    Oddechový čas pro domácí.
     
    32:35
    Domácí hokejisté mají k dispozici obrovskou příležitost, trenér Alexej Kudašov moc dobře ví, že v tomto okamžiku by mohli uskutečnit obrovský krok vstříc zisku dvěma bodů, i proto si vzal oddechový čas.
     
    32:59
    Hokejisté Dynama i nadále zesilují tlak na branku svého soupeře, snaží se roztočit hostující trojlístek a následně překonat gólmana Biljalova.
     
    33:13
    Eric O´Dell si počkal na křižnou přihrávku od Vadima Šipačova, gólman soupeře byl ovšem pozorný, a proto si bez větších problémů s touto střelou poradil.
     
    33:32
    Hosté již ve čtyřech.
     
    33:51
    Hostujícím hokejistům se povedlo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu Stevena Kampfera.
     
    34:16
    Hosté v plném počtu.
     
    34:45
    Tato velká příležitost pro domácí celek nakonec využita nebyla, trenér Alexej Kudašov si rozhodně nepředstavoval takovéto využití početní výhody.
     
    35:14
    Naopak trenér Dmitrij Kvartalnov, jenž vede hostující Kazaň, pobízí své svěřence k početnější střelbě, pravdou je, že na domácí gólman má opravdu málo práce.
     
    35:43
    Domácí hokejisté kombinují s kotoučem ve vlastním obranném pásmu, snaží se pomocí krátkých přihrávek dostat skrze obranný val soupeře.
     
    36:13
    Zakázané uvolnění hostujícího celku, hra se přesune před branku Biljalova.
     
    36:32
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Bogdan Jakimov – 2 min., hákování).
     
    36:59
    Hokejisté domácího celku bez větších potíží posílají kotouč k brance Kazaně, hosté tedy musí zakládat svou útočnou akci od začátku.
     
    37:28
    Kvůli nepřesné přihrávce se hostující hokejisté sami vyhnali z obranného pásma svého soupeře, domácí čtveřice tak může vystřídat.
     
    37:56
    Nyní se daří hokejistům hostujícího celku obléhat branku svého soupeře, do žádné větší příležitosti se ovšem zatím nedostali.
     
    38:15
    Dalekonosná rána Paňukova končí v lapačce domácího brankáře, následovat tak bude vhazování před svatyní moskevského Dynama.
     
    38:32
    Domácí v plném počtu.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:22
    V závěru druhé periody se hostujícím hokejistům povedlo obsadit obranné pásmo svého soupeře, nyní se snaží obléhat jeho branku a připravit si příležitost k zakončení.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vadim Šipačov – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli podobný průběh utkání jako v té předchozí. Domácí hokejisté dokázali využít svou brejkovou situaci, konkrétně se o to postaral Bogdan Jakimov, kterému se podařilo dostat Dynama do dvougólového vedení. Následně měli domácí hokejisté obrovskou příležitost v podobě přesilové hry 5 na 3, tu ovšem využít nedokázali. Svěřenci Dmitrije Kvartalnova se snaží zareagovat na vedení svého soupeře, bohužel se ovšem nedostávají do žádných větších příležitostí k zakončení, a proto zatím Dynamo pohodlně vede.
     
    Statistiky druhé třetiny:
    Střely: 13:9
    Úspěšnost buly: 76 % : 24 %
    Bloky: 6:5
    Hity: 2:1
    Přesilovky/využití: 4/0 : 4/0
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Domácí hokejisté vyhráli úvodní vhazování třetí třetiny.
     
    40:36
    Hostující hokejisté obléhají branku svého soupeře, rádi by se dostali ke kontaktní brance, kdy jindy ji vstřelit, než nyní v početní výhodě.
     
    41:05
    Domácím hokejistům se podařilo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu Vadima Šipačova.
     
    41:34
    Dalekonosná rána Lindholma končí pouze na levém betonu Jerjomenka, i nadále jsou tedy u kotouče hostující hokejisté.
     
    42:00
    Domácí v plném počtu.
     
    42:36
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Daniil Žuravljov – 2 min., držení).
     
    43:10
    Domácí hokejisté se dokázali dostat do obranného pásma svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou čtveřici Kazaně.
     
    43:18
    Vadim Šipačov se raduje ze vstřelené branky, sudí ji neuznává, ale celou situaci si rozhodně zkontroluje skrze video.
     
    43:18
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Po konzultaci s videem má hlavní sudí již jasno, branka VADIMA ŠIPAČOVA bude uznána, jelikož hostující gólman kotouč chytil až za brankovou čárou. Asistence: Oscar Lindberg a Stanislav Galijev
    43:18 Vadim ŠIPAČOV - 3:0
     
    43:46
    Tohle je rozhodně katastrofální zpráva pro hostující hokejisty, kteří se v šatně jistě připravili na otočení zápasu, nyní naopak již prohrávají třígólovým rozdílem.
     
    44:15
    Domácí hokejisté kombinují ve svém vlastním obranném pásmu, pomocí krátkých přihrávek vyčkávají na napadání ze strany hostujícího celku.
     
    44:44
    Dalekonosná rána hostujícího Voronkova končí na pravém betonu gólmana Dynama, i nadále ovšem u puku zůstávají hokejisté Kazaně.
     
    45:13
    Hostující hokejisté se usídlili v obranném pásmu soupeře, snaží se o vytvoření nějaké kulišárny, pomocí které by překvapili domácího gólmana.
     
    45:42
    V ofsajdovém postavení se ocitl hostující Petrov, sudí tak signalizuje vhazování ve středním pásmu.
     
    46:11
    Hra se přelévá ze strany na stranu, hostující hokejisté se samozřejmě snaží být aktivnější.
     
    46:40
    Po chybě v rozehrávce hostujícího celku se do zakončení dostal domácí Raševskij, ten ovšem netrefuje branku soupeře.
     
    47:04
    Dalekonosná rána Wedina nakonec nijak neohrozila brnaku soupeře, jelikož postrádala potřebnou přesnost.
     
    47:33
    Bojkov nedokázal vyhodit kotouč zrovna ideálně, sudí signalizují zakázané uvolnění domácího Dynama.
     
    47:59
    Do rozehrávky domácího celku se zapojil také gólman Jerjomenko, ten si počíná zvláště velmi jistě.
     
    48:28
    Domácí hokejisté obléhají branku svého soupeře, snaží se nepouštět svého soupeře do jakékoliv kombinace, což se jim zatím daří.
     
    48:56
    Oscar Linberg se nedokázal dostat skrze bránicího obránce, který parádním obranným zákrokem zachránil svůj celek od hrozící se katastrofy v podobě čtvrté branky.
     
    49:25
    Hokejisté hostujícího celku nyní bojují o kotouč s domácím Muranovem, vypadá to, že i proti přesile má rozhodně navrch.
     
    49:54
    Jedovatá rána Kagarlického končí v lapačce domácího gólmana, vhazovat se tak bude před brankou domácího Dynama.
     
    50:23
    Hostující hokejisté mají před sebou již pouze něco málo přes deset minut, čas se jim bleskurychle krátí. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak bude reagovat trenér Kazaně.
     
    50:52
    Domácí hokejisté se nyní dopustili série zakázaných uvolnění, pro ně je to nepochybně nejjednodušší cesta, jak se alespoň na chvíli vymanit ze sevření hostujících hokejistů.
     
    51:21
    Judin skvělým obranným zákrokem vystavil stopku rozvíjející se akci domácího celku, do té se málem dostal Vadim Šipačov.
     
    51:50
    Nyní se povedlo hokejistům Kazaně opět sevřít svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou pětici Dynama.
     
    52:15
    Hostující hokejisté si zahrají přesilovku, nyní jdou do šesti.
     
    52:28
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vladislav Jefremov – 2 min., podrážení).
     
    52:46
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Jordan Weal – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Oscar Lindberg – 2 min., podrážení).
     
    53:32
    Kazaň vstřelila branku!
    Po nádherné kombinaci hostujícího celku se k okouzlující teči dostal DANIIL TARASOV a překonává tak, zatím bezchybného, gólmana domácího celku. Asistence: Steven Kampfer a Dmitrij Kagarlickij
    53:32 Daniil TARASOV - 3:1
     
    53:59
    Zakázané uvolnění domácího celku, hra se přesune před branku Jerjomenka.
     
    54:28
    Šipačov nedokázal obejít bránicího obránce, tahle situace je mu cizí, většinou se hladce dostává skrze bránicí beky.
     
    54:57
    Judin se velmi tvrdou ranou pokoušel o prověření pozornosti domácího gólmana, tomu tato střela nedělala větší problémy.
     
    55:11
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Dmitrij Voronkov – 2 min., hrubost).
     
    55:40
    Hosutjícím hokejistům se povedlo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž sice získali nějaké ty vteřinky do konce trestu Dmitrije Voronkova, na druhou stranu ztratili příležitost k vytvoření útočné akce.
     
    56:08
    Parádním zákrokem se nyní blýskl hostující Bijlalov, tomu se podařilo vytěsnit jedovatou ránu Stanislava Galijeva, autora přihrávky na první branku dnešního utkání.
     
    56:37
    Další povedená příležitost domácího celku, ani tentokrát se ovšem Wedinovi nepodařilo dostat kotouč za záda hostujícího gólmana.
     
    56:59
    Hokejistům Kazaně se opět povedlo dostat kotouč daleko od své branky, domácí hokejisté se svou rozehrávkou příliš nespěchají.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Anton Wedin – 2 min., podrážení).
     
    57:11
    Hosté v plném počtu.
     
    57:38
    Hostující hokejisté využívají odvolání gólmana i následnou přesilovou hru, dalekonosnou ránou se prezentova Jordan Weal, kterému se podařilo překonat vše, co mu stálo v cestě, tedy včetně gólmana domácího celku.
    57:38 Neuznaná branka Jordana Weala
     
    57:38
    Celá situace bude ještě prověřena videorozhodčím.
     
    57:38
    Tak branka nakonec uznána nebude, dle sudího jeden z hostujících hráčů bránil gólmanovi domácímu celku v pohybu.
     
    58:02
    Přesilovka hostujícího celku tedy i nadále pokračuje, neuznání branky je rozhodně velké zklamání pro hokejisty Kazaně.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Andrej Sergejev – 2 min., držení).
     
    58:12
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:12
    Hostující hokejisté budou mít k dispozici přesilovou hru 5 na 3, dá se předpokládat s odvoláním gólmana, takže budeme svědky početní výhody 6 na 3.
     
    58:41
    Hokejisté hostujícího celku obléhají branku svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obranný trojlístek Dynama.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:09
    Domácí hokejisté již ve čtyřech.
     
    59:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Anton Wedin dokázal vystihnout rozehrávku soupeře, poslal puk VADIMU ŠIPAČOVOVI a ten bez větších problémů posílá kotouč do zcela odkryté branky soupeře. Asistence: Anton Wedin
    59:21 Vadim ŠIPAČOV - 4:1
     
    59:42
    Závěr utkání se již pouze dohrává, hostující hokejisté si jsou vědomi své porážky, nesnaží se již jakkoliv zvrátit nepříznivý stav, ve kterém se momentálně nachází.
     
    Konec zápasu.
     
    V dnešním utkání jsme viděli parádní výkon domácího celku, který si dokázal vytvořit mnoho gólových příležitostí a pár z nich také proměnil. Hosté nehráli špatně, dělal jim ovšem problémy přechod přes střední pásmo, i proto v dnešním utkání prohráli. Dalším faktorem byl skvělý výkon domácího gólmana Jerjomenka, který za svá záda pustil pouhou jednu branku. Opomenout nesmíme ani fantastického Vadima Šipačova, který byl v minulém utkání se Spartakem dosti kritizován, dnes se ovšem podílel na třech brankách a vylepšil své vlastní postavení v ligové produktivitě.
     
    Statistiky dnešního utkání:
    Střely: 26:24
    Úspěšnost buly: 62 % : 38 %
    Bloky: 19:18
    Hity: 7:10
    Přesilovky/využití: 8/2 : 8/1
     
    Mockrát Vám děkuji za pozornost, doufám, že se uvidíme u další kola KHL. S přáním hezkého zbytku večera, Vojtěch Adamek. (20:09:22)

    Vojtěch Adamek

    Góly a asistencie: 2. O'Dell (Galijev, Šipačov), 28. Jakimov (S. Bojkov), 44. Šipačov (O. Lindberg, Galijev), 60. Šipačov (Wedin) – 54. Tarasov (Kampfer, Kagarlickij)


    Dynamo Moskva: A. Jerjomenko (I. Bočarov, G. Kuzněcov) – Andrej Sergejev, Belov, S. Bojkov, Mironov (A), J. Zajcev, Volkov – Wedin, Šipačov (C), Galijev – Raševskij, O'Dell (A), O. Lindberg – Muranov, Jakimov, A. Fjodorov – O. Zajcev, Trinějev, Igumnov – V. Jefremov, Petunin.
    Tréner: Alexej Kudašov

    Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov, Valiullin) – Chenkeľ, Kampfer, D. Žuravljov, Judin, Rukavišnikov, Ľamkin, Adamčuk – D. Voronkov (A), Arťom Galimov, Zaripov (C) – Tarasov, Weal, K. Petrov – Kagarlickij, P. Lindholm, Paňukov – A. Kvartalnov, Lukojanov (A), Safonov – Dyňak.
    Tréner: Dmitrij Kvartalnov

    Rozhodca: Bělov, Oskirko – Viljugin, Šeljanin

    Diváci: 2443