Newcastle – Norwich 1:1 (kon.) | Leeds – Crystal Palace 1:0 (kon.)
koniec
Leeds United
1:0 (0:0)
Crystal Palace FC
Utorok 30.11.2021, 21:15Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (23:11:59)
     
    Až do posledného momentu to vyzeralo na deľbu bodov, ale nakoniec minútu pred dvanástou nešťastne rukou zahral vo vlastnom vápne Marc Guehi a v nadstavenom čase premenil nariadený pokutový kop Raphinha.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Michael Olise centroval z priameho kopu, Kalvin Phillips loptu odkopol na aut. Ani Tyrick Mitchell ďalším pasom nenašiel spoluhráčov pred bránkou a vzápätí fauloval Raphinhu striedajúci Will Hughes.
     
    90+6
    Žltú kartu dostáva Adam Forshaw (Leeds United).
     
    90+5
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Tyler Roberts, prichádza Charlie Cresswell.
    90+4. Raphinha (LDS) - 1:0
     
    90+4
    Leeds United dáva gól!
    RAPHINHA zvolil celkom pomalý rozbeh, snažil sa rozhýbať brankára. To mu síce nevyšlo a Vicente Guaita aj trafil stranu, napriek tomu lopta po poskočení Brazílčana prešla do siete.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Marc Guehi (Crystal Palace FC).
     
    90+2
    Hlavný arbiter sa bol pozrieť cez VAR sám a nariadil pokutový kop pre Leeds!
     
    90+2
    Raphinha centroval z rohového kopu, Liam Cooper hlavičkoval a trafil ruku Marca Guehiho. VAR teraz zisťuje, či sa bude kopať penalta!
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jordan Ayew, prichádza Michael Olise.
     
    89
    Tyler Roberts si síce pred pokutovým územím pripravil streleckú pozíciu, pokus okolo Gallaghera smeroval k zadnej žrdi. Tam sa nachádzal pripravený Vicente Guaita.
     
    88
    Raphinha si nabehol na ľavé krídlo, kde aj smerovala dlhá prihrávka. Pre Brazílčana bola až príliš ťažká, skončila za bránkovou čiarou.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Tyler Roberts (Leeds United).
     
    86
    Conor Gallagher to myslel dobre, strieľaný center na zadnú žrď však dokázal obetavo hlavou zablokovať a zraziť na roh Raphinha.
     
    85
    Rodrigo veľmi zbytočne fauloval vedľa svojho pokutového územie, kde zle vletel do súboja a Tyrick Mitchell získal pre svoj celok priamy kop z dobrej pozície na centrovanú loptu.
     
    83
    Z rohového kopu však nezapršalo, Crystal Palace odkoplo loptu ďaleko preč. V strede ihriska fauloval Wilfried Zaha.
     
    82
    Zakončenie z diaľky išlo nad bránku Ilana Mesliera. Domáci hráči prešli po krídle dopredu, Daniel James tečovaným centrom vybojoval rohový kop.
     
    81
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jeff Schlupp, prichádza Will Hughes.
    80. Christian Benteke (CRP)
     
    80
    Jordan Ayew centroval sprava na biely bod, kde síce Liam Cooper telom odtláčal Bentekeho, ale ten nečakane spoza neho nastavil nohu tak, že zmenil smer lopty a tá prekvapivo išla na bránku, kde sa nenachádzal optimálne Ilan Meslier, keďže počítal s tým, že to prepadne na zadnú žrď. Mladý gólman sa však rýchlo otočil a na čiare výborne zasiahol.
     
    79
    Stuart Dallas poslal z rohového kopu výborný center na prvú žrď, hlavičkoval Liam Cooper a po jemnom teči lopta skončila na bočnej sieti.
     
    78
    Raphinha priamy kop rozohral nečakane kolmicou do šestnástky, Júnior Firpo zľava posielal loptu pred bránku. Odkopával James Tomkins.
     
    77
    Jeff Schlupp fauluje na vlastnej polovici ihriska, Leeds po jeho zákroku na Tylera Robertsa získal priamy kop vhodný na center pred bránku.
     
    76
    Raphinha po nejakom čase v akcii, centroval sprava na zadnú žrď. Nabiehajúci Daniel James dostal ťažký pas a nedokázal ho zakončiť.
     
    75
    Daniel James sa pokúšal o technické zakončenie spred pokutového územia, nastrelil futbalistov Crystal Palace stojacich pred ním.
    74. Christian Benteke (CRP)
     
    74
    Zľava naviezol loptu do vápna Conor Gallagher, trafil Firpa. Odrazenú loptu poslal na zadnú žrď centrom Wilfried Zaha a Christian Benteke v obrovskej šanci hlavičkou netrafil odkrytú časť bránky Mesliera!
     
    72
    Conor Gallagher poslal z priameho kopu dobrý center na zadnú žrď, no jeho spoluhráči sa k lopte nedostali. Odkopol ju obranca Liam Cooper.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Stuart Dallas (Leeds United).
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Uvidíme do konca stretnutia gól na jednej či druhej strane ihriska?
     
    69
    Tyrick Mitchell dobre zapracoval po dlhej lopte vedľa svojej šestnástke, kde zastavil Dallasa. Vzápätí mu pomohol aj Wilfried Zaha.
     
    68
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Odsonne Edouard, prichádza Christian Benteke.
     
    66
    Stuart Dallas ostal po jednom zo súbojov so Zahom ležať na hracej ploche, potrebuje ošetrenie. Mal by ale pokračovať v hre.
     
    65
    Adam Forshaw to dnes strelecky skúša, zatiaľ nie je úspešný. Momentálne napriahol z nejakých 25 metrov vysoko nad.
     
    64
    Strely: 10 – 5
    Strely na bránku: 1 – 0
     
    63
    Aktivita Leedsu na ľavom krídle zastavená ofsajdovým postavením, gólman Vicente Guaita sa snažil pri rozohrávke natiahnuť čas a otupiť snahu domácich.
     
    61
    Domáci hráči sú po zmene strán lepší a aktívnejší i pohyblivejší. Zdá sa, že tento duel môže rozhodovať prípadný jediný gól.
     
    60
    Ďalšia dobrá akcia Leedsu, na jej konci bol Kalvin Phillips. Strela spoza pokutového územia bola zrazená, loptu si našiel Vicente Guaita.
     
    59
    Trochu nešportovo hrali hráči Crystal Palace ešte dosť dlho po tom ako Raphinha hlásil problém. Tomu nebezpečne prudko stúpil na nohu práve Zaha. Bolo to nechtiac, avšak dosť bolestivé. Našťastie je Brazílčan v poriadku.
    58. Adam Forshaw (LDS)
     
    58
    Wilfried Zaha sa vedľa šestnástky dostal cez Raphinhu, ktorý ostal ležať a signalizuje problém. Napriek tomu hral krídelník ďalej, strieľal do prvého protihráča.
     
    56
    Po akcii na ľavom krídle strieľal zvnútra pokutového územia Adam Forshaw. Trafil nohy Tomkinsa, následne sa lopta odrazila priamo do rukavíc Guaitu.
     
    55
    Po rozohrávke priameho kopu na krátko nakoniec centroval Júnior Firpo, v šestnástke strieľal z druhej vlny iba do protihráčov Daniel James.
     
    54
    Cheikhou Kouyaté je v poriadku a späť v hre. Hneď to okorenil tvrdým súbojom, zbúral Rodriga. Domáci majú k dispozícii priamy kop.
     
    53
    Spomínaná kontra Leedsu priniesla asi najnebezpečnejšiu situáciu, nakoľko Daniel James prihral pred päťku k voľnému Rodrigovi, ten si prvým dotykom posunul loptu okolo Guaitu. Nanešťastie pre neho, ušla mu mimo ihriska a nestihol zakončiť.
     
    52
    Wilfried Zaha skončil na trávniku pred šestnástkou Leedsu, o loptu prišiel dovoleným spôsobom. Domáci vyrazili do protiútoku.
     
    51
    Senegalčan je ošetrovaný už takmer dve minúty, nakoniec krívajúc za pomoci schádza z ihriska. Vyzerá to tak 50 na 50. Uvidíme, či bude pokračovať v hre.
     
    50
    Cheikhou Kouyaté po jednom zo súbojov dostal nepríjemný zásah do nohy a nevyzerá vôbec dobre. Na ihrisku už je lekársky personál.
     
    49
    K rozohrávke priameho kopu sa postavil aktívny Conor Gallagher, loptu poslal do múru a dorážku zas vysoko nad Wilfried Zaha.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Júnior Firpo (Leeds United).
     
    47
    Jordan Ayew si naviezol loptu tesne pred šestnástku súpera, kde ho fauloval Júnior Firpo a Crystal Palace získal priamy kop z výhodnej pozície na zakončenie.
     
    46
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Pascal Struijk, prichádza Júnior Firpo.
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Mateusz Klich, prichádza Rodrigo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Leeds vstúpil do zápasu o niečo aktívnejšie, následne ale prebral taktovku Crystal Palace. Na úvodný presný zásah každopádne stále čakáme. Dočkáme sa ho?
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Odsonne Edouard si hľadal center z rohu, dobre mu telom znepríjemnil situáciu Liam Cooper. Hostia získali aj druhý roh v krátkom slede, ani ten nevyšiel.
     
    45+1
    Rohy: 2 – 2
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    44
    Pascal Struijk má zdravotné problémy, musí byť druhýkrát v krátkom slede ošetrovaný. Zdá sa, že Marcelo Bielsa využije prvé striedanie.
     
    43
    Odsonne Edouard sa snažil zakončiť center z priameho kopu pred bránku Mesliera, pri výskoku si pomohol útočným faulom.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Pascal Struijk (Leeds United).
     
    41
    Pascal Struijk a Jordan Ayew v ostrom súboji, obaja ostali ležať na ihrisku po tom ako sa zakliesnili nohami. Píska sa faul domáceho obrancu.
     
    40
    Leeds United získal na krídle priamy kop, centroval z neho Raphinha. Jeho lopta nebola presná a skončila ďaleko od spoluhráčov aj bránky Guaitu.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Conor Gallagher (Crystal Palace FC).
     
    37
    Žltú kartu dostáva Joel Ward (Crystal Palace FC).
     
    35
    Center z rohového kopu nenarobil problémy pred bránkou Leedsu, hru dobre čítal gólman Ilan Meslier a všetko vyriešil.
     
    34
    Adam Forshaw si splnil defenzívne povinnosti po tom ako sa k lopte dostal v šestnástke Conor Gallagher. Odkopol loptu na rohový kop.
     
    32
    Znova bol pri lopte Daniel James, chcel ju odobrať protihráčovi, fauloval. Na trávniku sa pri poliacej čiare ocitol Cheikhou Kouyaté.
     
    31
    Daniel James bol na krídle zastavený, nachádzal sa v postavení mimo hry a nemohol pokračovať po prihrávke Struijka.
     
    30
    Polhodina zápasu je za nami, na gól zatiaľ čakáme na jednej aj druhej strane. Na oboch stranách sme videli náznaky možností, gólovku ešte nie.
     
    28
    Cheikhou Kouyaté faulovaný v strede ihriska, hostia sa môžu znova pokúsiť postupne prejsť na dostrel bránky Mesliera.
     
    27
    Conor Gallagher centroval z ďalšieho priameho kopu, v šestnástke prišlo k hlavičke, ktorú musel Ilan Meslier vyrážať mimo svojej svätyne.
     
    25
    Zdá sa, že Crystal Palace postupne preberá oprátky tohto duelu, hostia sa snažia kombinovať a držať loptu na útočnej polovici hracej plochy.
     
    24
    Hostia sa dostali dopredu po ľavom krídle, následná centrovaná lopta si našla iba obrancov Leedsu United.
     
    22
    Strely: 4 – 2
     
    21
    Wilfried Zaha si naviezol loptu z krídla pred šestnástku, prudký pokus cez obrancu letel tesne vedľa bránku Mesliera, ktorému lopta lízala zadnú žrď.
     
    20
    Po niekoľkých minútach prišiel nákop za obranu Crystal Palace, loptu si našiel obranca James Tomkins a hlavou ju poslal na Guaitu.
     
    19
    Leeds United upokojil hru, drží loptu pri svojich obrancoch a postupne sa snaží prejsť pred bránku hostí.
     
    18
    Conor Gallagher je veľmi aktívny, po individuálnej práci si pýtal pokutový kop. Ten neprichádza.
     
    16
    Znova to bol Conor Gallagher, kto zahrával štandardku. Tentoraz rohový kop, lenže ani teraz hostia nezakončili na bránku.
    15. Adam Forshaw (LDS)
     
    15
    Pätnásť minút ubehlo, Leeds je zatiaľ aktívnejším tímom, avšak Crystal Palace už tiež ukázalo náznaky nebezpečna.
     
    14
    Raphinha sa na pravom krídle uvoľnil do šestnástky, kde ešte prihral, avšak zakončenie z druhej vlny smerovalo vedľa bránky hostí.
     
    12
    Conor Gallagher zahrával priamy kop centrom do pokutového územia, ten defenzíva Leedsu odkopla a lopta sa dostala až k Guaitovi.
     
    11
    Jordan Ayew si pred šestnástkou spravil priestor, zakončenie mu nesadlo. Jeho pokus nešiel na bránku Ilana Mesliera.
     
    10
    Držanie lopty: 58% – 42%
     
    9
    Stuart Dallas si na krídle veľmi dobre narazil loptu a poslal prudký center pred bránky, pred Robertsom zasiahol odkopom Joel Ward.
     
    8
    Brazílsky krídelník nenašiel spoluhráčov pred bránkou, defenzíva Crystal Palace je na úvod veľmi pozorná.
     
    7
    Raphinha zahrával centrom rohový kop po tom ako sa dobre uvoľnil na krídle. Leeds pokračuje v ofenzívnej aktivite.
     
    6
    James Tomkins znova dobre postavený, tentoraz kolenom zablokoval zakončenie z hranice pokutového územie, ktoré poslal Adam Forshaw.
     
    5
    Tyler Roberts bol ďaleko od nákopu za obranu, dobre postavený James Tomkins loptu odhlavičkoval.
     
    4
    Odsonne Edouard a Wilfried Zaha sa na krídle nepresadili, loptu prihrávkou na svojho brankára poslal Liam Cooper.
     
    3
    Marc Guehi bol dobre postavený na hranici pokutového územia, zakončenie, ktoré poslal Daniel James zrazil telom do bezpečia.
     
    2
    Po súbojoch v strede ihriska získali loptu domáci hráči, následný pas na krídlo nezachytil Raphinha.
     
    1
    Domáci Leeds nastupuje v bielych dresoch, hostia majú červeno-modré prevedenie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Leeds United: Meslier – Dallas, D. Llorente, Cooper (C), Struijk – Phillips, Forshaw – Raphinha, Klich, D. James – T. Roberts.
    Náhradníci: Klaesson – Cresswell, Firpo, Gelhardt, Harrison, Jenkins, Rodrigo, Shackleton, Summerville.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward (C), Tomkins, Guehi, T. Mitchell – Gallagher, Kouyaté, Schlupp – J. Ayew, Edouard, Zaha.
    Náhradníci: Butland – Ch. Benteke, Clyne, Eze, Hughes, Kelly, Milivojević, Olise, Riedewald..
     
    Leeds United

    Leeds sa tabuľke nachádza na sedemnástom mieste so ziskom dvanástich bodov za dve výhry, šesť remíz a päť prehier pri skóre 12:20, čo je štvrtá najhoršia ofenzíva a šiesta najhoršia defenzíva. Zverenci trénera Bielsu zatiaľ zaostávajú za očakávaniami. Nevyhrali trikrát po sebe, z tohto obdobia získali aspoň dva body. Najlepší strelec tímu je Raphinha, postaral sa o päť gólov. Dva pridal Rodrigo.

    Crystal Palace FC

    Londýnsky klub cez víkend prehral doma proti Aston Ville a ukončil sériu siedmich zápasov bez prehry, počas ktorej porazil Manchester City a Wolverhampton, okrem toho päťkrát remizoval. Napríklad aj s Leicesterom City. V tabuľke je z toho pre Crystal Palace jedenáste miesto s 16 bodmi za tri výhry, sedem remíz a tri prehry pri skóre 19:19. Trio Benteke, Gallagher a Zaha strelilo po štyri góly.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 90+4. Raphinha (pen.)

    Karty:   42. Struijk (LDS), 48. Firpo (LDS), 71. Dallas (LDS), 87. T. Roberts (LDS), 90+6. Forshaw (LDS) – 37. J. Ward (CRP), 39. Gallagher (CRP), 90+3. Guehi (CRP)


    Leeds United: Meslier – Dallas, D. Llorente, Cooper (C), Struijk (46. Firpo) – Phillips, Forshaw – Raphinha, Klich (46. Rodrigo), D. James – T. Roberts (90+5. Cresswell).
    Náhradníci: Klaesson – Cresswell, Firpo, Gelhardt, Harrison, Jenkins, Rodrigo, Shackleton, Summerville.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward (C), Tomkins, Guehi, T. Mitchell – Gallagher, Kouyaté, Schlupp (81. Hughes) – J. Ayew (90. Olise), Edouard (68. Ch. Benteke), Zaha.
    Náhradníci: Butland – Ch. Benteke, Clyne, Eze, Hughes, Kelly, Milivojević, Olise, Riedewald.