Slovensko – Fínsko 2:7 (kon.)
koniec
Slovensko
2:7 (1:2, 0:3, 1:2)
Fínsko
Nedeľa 28.11.2021, 18:15 • IFU Arena, Uppsala, Švédsko • MS žien • Skupina B
Predzápasové kurzy
    59:44 Sara PIISPAOVÁ - 2:7
     
    59:44
    Fínsko dalo gól! SARA PIISPAOVÁ sa dočkala. Päť rýchlych prihrávok Fínok, posledné dve boli krížne. Piispaová Mládenkovú dnes dokázala prekonať.

    Asistencia: My Kippilová.
    52:39 Lenka ČERVENÁ - 2:6
     
    52:39
    Slovensko dalo gól! Okamžite odpovedáme, náladu v našom tíme zlepšuje 15-ročná LENKA ČERVENÁ. Zisk loptičky pri mantineli, vylepšenie pozície, presná rana a Krista Nieminenová druhý raz v dnešný podvečer prekonaná! Veľké gratulácie pre našu vekom stále juniorku.

    Bez asistencie.
    52:17 V. KAUPPIOVÁ - 1:6
     
    52:17
    Fínsko dalo gól! Po reklamnej prestávke a pokojnejšom období zápasu tu máme siedmy gól. VEERA KAUPPIOVÁ skompletizovala hetrik po tom, čo si prebrala loptičku na vlastnej polovici, prešla cez polovicu palubovky a nikým neatakovaná prekonala Mládenkovú.

    Asistencia: Silja Eskelinenová.
    36:34 Laura RANTANENOVÁ - 1:5
     
    36:34
    Fínsko dalo gól! Zrýchlenie akcie, prihrávka zľava napravo, strela a dorážka po zákroku Mládenkovej. LAURA RANTANENOVÁ stála na správnom mieste a ešte viac upokojuje favoritky.

    Asistencia: Meri-Helmi Hoynalová.
    29:08 Daniela WESTERLUNDOVÁ - 1:4
     
    29:08
    Fínsko dalo gól! A palubná pozícia prišla. DANIELA WESTERLUNDOVÁ sa oprela do loptičky ako z partesu, zamierila k pravej žŕdke a aj s jej pomocou prekonala Mládenkovú.

    Asistencia: Jenna Saariová.
    20:40 V. KAUPPIOVÁ - 1:3
     
    20:40
    Fínsko dalo gól! Stačil zlomok sekundy, VEERA KAUPPIOVÁ ho využíva na dvojgólový náskok. Strela z jednej a Radka Mládenková už musela loviť loptičku zo siete.

    Asistencia: Oona Kauppiová.
    19:23 V. KAUPPIOVÁ - 1:2
     
    19:23
    Fínsko dalo gól! Veľká smola našich žien. Všetkých šesť pri bránkovisku, Mládenková na chrbte. VEERA KAUPPIOVÁ sa dostala k loptičke ako slepé kura k zrnu a napokon ju upratala do siete!

    Asistencia: Oona Kauppiová.
    17:55 Paulína HUDÁKOVÁ - 1:1
     
    17:55
    Slovensko dalo gól! Výborne reagujeme! PAULÍNA HUDÁKOVÁ sa uvoľnila od súperiek, spracovala si prihrávku Lindy Pudišovej a zo strednej vzdialenosti vyrovnáva.

    Asistencia: Linda Pudišová
    15:53 My KIPPILÄOVÁ - 0:1
     
    15:53
    Fínsko dalo gól! Teraz však už inkasujeme. Na polovici ihriska sme nechali priveľa priestoru, zatiahli sme sa až príliš. Využila to MY KIPPILÄOVÁ, ktorá švihom prestrelila všetko, čo jej stálo v ceste!

    Asistencia: Veera Kauppiová.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 18. Hudáková (Pudišová), 53. Červená – 16. Kippiläová (V. Kauppiová), 20. V. Kauppiová (O. Kauppiová), 21. V. Kauppiová (O. Kauppiová), 30. Westerlundová (Saariová), 37. Rantanenová (Hoynalová), 53. V. Kauppiová (Eskelinenová), 60. Piispaová (Kippilová)


    Slovensko: Mládenková (Dupčáková) – P. Hudáková, Chúpeková, Ferenčíková, Šponiarová, Pudišová – Červená, K. Hudáková, Belicová, Klapitová, Robová – Drábeková, Dobošová, Grossová, Buková, Kocúrová – Kvasková, Ďuríková
    Tréner: Michal Jedlička

    Fínsko: K. Nieminenová (Siltanenová) – S. Nieminenová, Leinová, Sundströmová, Lampinenová, Manninenová – Piispaová, O. Kauppiová, V. Kauppiová, Mettaová, Kippiläová – Saariová, Rantanenová, Hoynalová, Westerlundová, Eskelinenová – Homiová, Niemelaová, Kylmaluomová
    Tréner: Lasse Kurronen

    Rozhodca: Jörgen Andersson, Olle Eliasson