Udinese – CFC Janov 0:0 (kon.) | AC Miláno – Sassuolo 1:3 (kon.) | Spezia – Bologna 0:1 (kon.)
AS Rím – Turín 1:0 (kon.) | Neapol – Lazio 4:0 (kon.)
koniec
Spezia Calcio
0:1 (0:0)
Bologna FC
cz Nedeľa 28.11.2021, 15:00Talianska Seria A • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Ze hřiště odchází Arnautović, kterého na poslední minutky nahrazuje Mbaye.
     
    89
    Máme tu další žlutou kartu. Arnautović trefil loktem ve výskoku Nikolaoua, za což inkasuje varování, přestože se vehementně diví.
     
    85
    Hosté na konci utkání využívají dalšího střídání, Domínguez míří ze hřiště, do hry jde Bonifazi.
    83. Marko ARNAUTOVIĆ - 0:1
     
    83
    Bologna právě vstřelila branku!
    Hosté se necelých deset minut před koncem utkání dostávají do vedení. Nařízený pokutový kop proměnil MARKO ARNAUTOVIĆ, který si vybral pravou stranu. Jeho rána letěla dostatečně vysoko, takže i když Provedel skočil dobře, na míč nedosáhl – 0:1!
     
    82
    Nzola (SPZ) se snaží argumentovat tím, že si chránil obličej. Pravdou ovšem je, že měl ruku příliš vysoko. Rozhodčí mu ještě dodatečně uděluje žlutou kartu.
    81. Nzola zahrál rukou
     
    81
    Ou, je tu penalta pro Bolognu! Arnautović z přímého kopu trefil ruku Nzoly a rozhodčí je nekompromisní.
     
    76
    Domácí mají dostřídáno. Na závěrečnou čtvrthodinku přicházejí Agudelo a Ferrer, naopak dohráli Kovalenko a Amian.
     
    75
    Hned trojnásobné střídání nyní provádí hosté. Zápas končí pro Svanberga, Orsoliniho a Barrowa. Nahrazují je Vignato, Skov Olsen a Sansone.
     
    71
    Salcedo (SPZ) byl v posledních okamžicích rozhořčen, a to kvůli předchozímu faulu a následnému na něj. Začal něco gestikulovat k divákům, za což jej rozhodčí trestá žlutou kartou.
     
    68
    Tohle volalo po gólu! Arnautovićovi se odrazil míč přímo proti noze, ten to tedy za vápnem zkoušel na vzdálenější tyč a těsně ji minul.
     
    66
    No, i na druhé straně bylo velmi rušno. Sala dostal míč za obranu a už byl sám proti brankáři, zázračně mu ovšem balon uzmul vracející se Medel.
     
    63
    Tohle je neskutečné. Arnautović si v pokutovém území povodil tři protihráče, poté přihrával doleva, kde to z první na zadní zkoušel Barrow, ten ovšem trefuje pouze tyč! Ano, třetí tyčka hostů v tomto zápase.
     
    58
    Hned trojí střídání si připravili domácí. Hřiště opouštějí Strelec, Reca a Antiste. Ve hře budou pokračovat Colley, Sala a Salcedo.
     
    57
    I na druhé straně musel Skorupski vytáhnout nebezpečnou střelu. Amian mířil na zadní tyč, jenže brankář Bologny balon vyškrábl na roh.
     
    56
    Orsolini to udělal ve vápně náramně. Uvolnil se proti obránci a následně z úhlu tvrdě vystřelil. Provedel provedl nejistý zákrok, ale povedlo se mu balon vykopnout na rohový kop.
    44. Barrow nastřelil tyč!
     
    44
    Hosté mohli vstřelit gól do šatny! Soriano obdržel míč v pokutovém území, kde následně přihrával pod sebe, kde byl Barrow, jenže ten z první trefil pravou tyč!
     
    38
    První žlutá karta v tomto utkání vidí svého majitele. Je jím Reca (SPZ), který zatáhl za záchranou brzdu a přerušil brejk hostů.
    36. Soumaoro poslal míč nad branku
     
    36
    Obrovská šance hostů na otevření skóre! Rohový kop byl rozehrán skvěle, míč letěl ideálně mezi brankáře a penaltový puntík, kam si naběhl nikým nehlídaný Soumaoro, jehož hlavička těsně přeletěla břevno!
     
    19
    Strelec mohl být tím, kdo otevře skóre tohoto utkání. Dostal dobrou přihrávku do souboje s obráncem, které si dokázal dobře odstavit, jenže Skorupski mu výběhem zmenšil úhel, takže slovenský fotbalista ve službách Spezie trefil pouze jeho.
    10. Arnautović poslal míč jen do tyče!
     
    10
    Hosté obsadili polovinu Spezie, na které chvilku kombinovali. Arnautović posléze dostal ideální míč za obranu do běhu a svou střelu zakončil do levé tyče!

    Milan Šplíchal

    Góly: 83. Arnautović (pen.)

    Karty:   38. Reca (SPZ), 71. Salcedo (SPZ), 82. Nzola (SPZ) – 89. Arnautović (BLG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:11.
    Spezia Calcio: Provedel – Amian (76. Ferrer), Erlić, Nikolaou, Bastoni – Kovalenko (76. K. Agudelo), Reca (58. Sala) – Strelec (58. Colley), Antiste (58. Salcedo), Maggiore – Nzola.
    Náhradníci: Zoet, Zovko – K. Agudelo, Colley, Ferrer, Podgoreanu, Manaj, P. Hristov, Sala, Salcedo.

    Tréner: Thiago Motta

    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate – Orsolini (75. Skov Olsen), Domínguez (85. Bonifazi), Svanberg (75. Vignato), Hickey – R. Soriano, Barrow (75. N. Sansone) – Arnautović (90. Mbaye).
    Náhradníci: F. Bardi – E. Annan, Binks, Bonifazi, Dijks, Mbaye, N. Sansone, Skov Olsen, Santander, van Hooijdonk, Viola, Vignato.

    Tréner: Sinisa Mihajlović