Frankfurt – Union Berlín 2:1 (kon.) | Lipsko – Leverkusen 1:3 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
2:1 (1:0)
1. FC Union Berlín
cz Nedeľa 28.11.2021, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný závěr zápasu! Nejaktivnější hráč utkání Filip Kostić poslal z levé strany do vápna nádherný rohlík, na který si naskočil EVAN NDICKA, který parádní hlavičkou k pravé tyči odčinil svůj penaltový faul tím nejlepším způsobem a odstartoval tak frankfurtský gejzír euforie! Domácí vedou 2:1!
     
    90+4
    Becker teď absolutně zbytečně shodil na zem Chandlera poté, co domácí hráč hodil aut. Nic podobného jsem snad v profesionální soutěži ještě neviděl, hostující forvard může být za žlutou možná ještě rád, tohle byl úplný nesmysl.
     
    90+3
    Andreas Luthe vidí žlutou kartu, s rozehrávkou si dával opravdu na čas.
     
    90+1
    Ache poslal střílený centr ze strany mezi nohama Knocheho na úroveň penaltového puntíku, kde byl Paciência – ten ale v nadějné příležitosti vysoko přestřelil!
     
    90+1
    Nastavovat se bdue 5 minut.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Bastian Oczipka, přichází Niko Giesselmann.
     
    84
    Ache se napravo prosadil k centru, který našel Paciênciu – ten hlavičkoval v souboji s Friedrichem, jeho pokus ale skvěle vyrazil Luthe. Dost možná se ale u toho domácí forvard dopustil útočného faulu.
     
    81
    K odraženému míči se dostal Vogelsammer a na dlouho nohu pohotově pálil levačkou k pravé tyči, Kevin Trapp ale vyšvihl parádní reflexivní zákrok!
     
    77
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Jesper Lindström, přichází Ragnar Ache.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Levin Öztunali.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Andreas Voglsammer.
     
    70
    Ndicka vyvezl a pak přihrál doleva Kostićovi, který vyslal do vápna nebezpečný centr – na něj si naskakoval střídající Gonçalo Paciência, Luthe ale výtečně vyboxoval! K odraženému míči se pak dostal Jakić, který točil takovou centrostřelu do prostoru, kde se stále vyskytoval Paciência – i napodruhé si ale Luthe dokázal poradit!
     
    68
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Rafael Borré, přichází Gonçalo Paciência.
     
    62
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    MAX KRUSE ukázal, že penalty jsou skutečně jeho parketa – počkal si na pohyb Trappa a kulatý nesmysl poslal s ledovým klidem do pravé strany branky! Je vyrovnáno, 1:1!
     
    60
    Máme tady penaltu pro hosty! Awoniyi na pravém křídle i přes protesty domácích udržel míč ve hře a narazil si s Ryersonem, poté ho ve vápně trochu nešikovně sestřelil Ndicka! K penaltě se staví zkušený Kruse!
     
    59
    Knoche byl při rozehrávce zdvojen dvojicí Kamada-Lindström, přišel o balon a musel faulovat. Zaslouženě se mu tak před očima žlutí.
     
    58
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Sheraldo Becker.
     
    58
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Rani Khedira, přichází Julian Ryerson.
     
    41
    Obrovskou příležitost teď spálil Borré! Kamada rozehrál doleva na Kostiće, ten překrásným centrem do pověstné "kapsy" mezi brankáře a vracející se obránce vybídl kolumbijského forvarda k zakončení – ten si ale neporadil s odskokem a ve stoprocentní šanci poslal kulatý nesmysl nad břevno!
     
    39
    Jakić si na levé straně narazil s Kostićem a utekl Prömelovi, ten domácího záložníka nevybíravě stáhl k zemi a vídí žlutou. Navíc je tu nebezpečná standartka pro Eintracht.
     
    36
    Haraguči lacině přišel o balon, Kostić s Borrem táhli protiútok. Kolumbijsý útočník poslal balon pod sebe doleva na prvního jmenovaného, ten z rohu malého vápna trefil jen boční síť.
     
    34
    Fantastický skluz Tima Baumgartla! Jakić parádní kolmicí rozeběhl Lindströma, který se hnal sám na Lutheho, hostující stoper ale ze své maršálské torny vytáhl neuvěřitelný skluz, kterým překazil stoprocentní gólovou šanci!
     
    29
    Kristijan Jakić se zbavil svého strážce, jímž byl Prömel, a rybičkou poslal Kostićův centr těsně vedle levé tyče!
     
    25
    Máme tu skutečný fotbal nahoru-dolů! Na výstavní rohlíček Kostiće z levé strany si naskočil Dajči Kamada a hlavou rozezvučel břevno!
     
    24
    Taiwo Awoniyi si naběhl na oblouček za obranu a i přes to, že byl zdvojen Hasebem a Ndickem, dokázal vypálit – jeho ránu ale likviduje jistým zákrokem Trapp.
     
    22
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Překrásný gól! Po nakrátko rozehraném rohu odcentroval Kostić, jeho pas ztečoval Trimmel na hranici šestnáctky, kde stál připravený DJIBRIL SOW – ten se s tím nepáral a výstavní pumelicí z první vymetl pavučinky v pravém horním rohu Lutheho svatyně! 1:0!
     
    8
    Hasebe nejistě zablokoval centr zleva kousek před malým vápnem a připravil tím nechtě parádní šanci Awoniyimu – ten ale z bezprostřední blízkosti napálil balon do skrumáže před sebou.
     
    7
    Chandler zachytil rozehrávku soupeře a poslal parádní kolmici na Borrého, který technickým obstřelem rozvlinl síť – kolumbijského útočníka ale nakonec zastavil praporek pomezního sudího, takže si na první platný gól zápasu musíme ještě počkat.

    Michal Nussbauer

    Góly: 22. Sow, 90+5. Ndicka (Kostić) – 62. M. Kruse (pen.)

    Karty:   39. Prömel (UNB), 59. Knoche (UNB), 90+3. Luthe (UNB), 90+4. Becker (UNB)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 13:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 4:7.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hasebe (C), Ndicka – Chandler, Jakić, Sow, Kostić – Kamada, Lindström (77. Ache) – Borré (68. Paciência).
    Náhradníci: Ramaj – Ilsanker, Hinteregger, Rode, A. Touré, Ache, Hauge, D. da Costa, Paciência.

    Tréner: Oliver Glasner

    1. FC Union Berlín: Luthe – Knoche, Friedrich, Baumgartl – Trimmel (C), Haraguči (58. Becker), Prömel, R. Khedira (58. Ryerson), Oczipka (89. Giesselmann) – M. Kruse (76. Öztunali), Awoniyi (76. Voglsammer).
    Náhradníci: Rönnow – Jaeckel, Ryerson, Öztunali, Voglsammer, Ujah, Giesselmann, Becker, Möhwald.

    Tréner: Urs Fischer

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Assmuth