Slavia – Teplice 3:0 (kon.) | Hr. Králové – Karviná 1:0 (kon.) | Jablonec – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
Sparta Praha – Liberec 2:1 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
3:0 (2:0)
FK Teplice
cz Nedeľa 28.11.2021, 15:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Další přihrávku do vyložené pozice dostal Michael Krmenčík, jenž se nacházel mezi malým vápnem a penaltovém puntíkem. Urostlému útočníkovi střelecký pokus vůbec nesedl, a tak znovu zakročil Tomáš Grigar.
     
    84
    Slavia právě vstřelila branku!
    Parádní centr předvedl Srdjan Plavšić, jenž nadýchaný centr poslal na pravou stranu vápna. V náběhu se nacházel AIHAM OUSOU, který placírkou uklidil balon k první tyči – 3:0. Asistence: Srdjan Plavšić.
     
    77
    Michael Krmenčík na pravé straně prostrčil míč na Lingra, který přihrával do druhé vlny. Z penaltového puntíku mířil do levého spodního rohu Srdjan Plavšić, jehož pokus zastavil zaskakující Tomáš Vondrášek.
     
    75
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Daniel Samek.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jakub Hromada, přichází Mads Emil Madsen.
     
    73
    Tohle byly horké chvilky pro obranu Teplic! Z pravé strany přihrával před branku Lukáš Masopust, a tak zakončoval Aiham Ousou. Jeho pokus vyrazil Tomáš Grigar. Akce Slavie trvala dál a levou tyčku z malého vápna napálil Ondřej Lingr.
     
    70
    Vysoký balon putoval na útočnou polovinu sklářů, kde si balonu vůbec nevšímal Jan Fortelný (Teplice) a raději vletěl do Oscara. Hlavní rozhodčí tak vytáhl další žlutou kartu.
     
    64
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Mareš, přichází Daniel Trubač.
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Ladislav Kodad, přichází Jan Fortelný.
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Peter Olayinka, přichází Michael Krmenčík.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Taras Kačaraba, přichází Srdjan Plavšić.
     
    59
    Rozhodčí Machálek se běžel podívat na video, kde mu stačil jeden záběr, aby Lukáše Marečka (Teplice) ocenil rovnou červenou kartou!
     
    58
    Další potrestaným hráčem je Lukáš Mareček (Teplice), který šel šlapákem do souboje s Peterem Olayinkou. Defenzivní záložník Teplic může být rád, že nejde pod sprchy!
     
    56
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Ondřej Lingr.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jan Rezek, přichází David Černý.
     
    42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní podruhé v utkání prožívají gólovou radost! Z pravé strany odcentroval Lukáš Masopust a JAN KUCHTA v souboji předčil Štěpána Chaloupeka. Slavistický útočník přesně zamířil k zadní tyči a navýšil vedení – 2:0. Asistence: Lukáš Masopust.
     
    37
    U postranní lajny se dvakrát do skluzu položil Jan Shejbal (Teplice), který nejprve netrefil Ivana Schranze, avšak Lukáš Masopust už pocítil tvrdost krajního obránce Teplic.
     
    16
    Slavia právě vstřelila branku!
    Rezkův faul je podruhé potrestána a Slavia je ujímá vedení! NICOLAE STANCIU překopl zeď a zamířil do bližší šibenice, čímž překvapil Tomáše Grigara. Tomu nepomohli ani hráči ve zdi, kteří se nepochopitelně rozestoupili a ulehčili situaci rumunskému záložníkovi.
     
    15
    Dalším potrestaným hráčem je Jan Rezek (Teplice), který se položil do skluzu, v němž trefil Jakuba Hromadu. Slavia bude rozehrávat velmi zajímavou standardní situaci.
     
    13
    S rozehrávkou dlouho otálel Jan Shejbal, a tak Slavia otočila kormidlem hry. Za obranu si znovu nabíhal Jan Kuchta, proti němuž skvěle vyrazil Tomáš Grigar, jenž dvakrát zasáhl. Teplice zatím favoritovy nestačí a hostující gólman již chytil tři góly.
     
    10
    Pas za obranu mířil na levou stranu šestnáctky, kam si správně naběhl Jakub Hromada. Proti němu vyrazil Tomáš Grigar, jenž zakončení zastavil a míč poté na roh odpálil Jan Knapík.
     
    7
    Prvním potrestaným hráčem je Taras Kačaraba (Slavia), který u pravé postranní čáry dohrál Jana Rezka. Teplice tak rozehrají standardní situaci.
     
    5
    Rumunský kapitán Nicolae Stanciu nese v dnešním zápase žluté číslo pro nejlepšího asistenta ligy. Jeho centr od rohového praporku spoluhráče nenašel. Po chvíli přihrávka mířila za obránce, kam si nabíhal Jan Kuchta. Ten udělal brankáři dlouhou kličku, ovšem Tomáš Grigar se vrátil do správné pozice a poprvé podržel Teplice!

    Michal Luxa

    Góly: 16. Stanciu, 42. Kuchta (Masopust), 84. Ousou (Plavšić)

    Karty:   7. Kačaraba (SLA) – 15. Jan Rezek (TEP), 37. Shejbal (TEP), 70. Fortelný (TEP)   59. Mareček (TEP)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
    SK Slavia Praha: Mandous – Masopust, Ousou, Kačaraba (62. Plavšić), Oscar – Holeš, Hromada (75. Madsen) – Schranz (56. Lingr), Stanciu (C), Olayinka (62. Krmenčík) – Kuchta (75. Samek).
    Náhradníci: O. Kolář – Krmenčík, Lingr, Madsen, Plavšić, Samek, Traoré.

    Tréner: Jindřich Trpišovský

    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Knapík, Chaloupek, Shejbal – Jukl, Kodad (64. Fortelný), Mareček, Krunert – Jan Rezek (46. Černý), J. Mareš (64. Trubač).
    Náhradníci: Čtvrtečka – Chlumecký, Ledecký, Hyčka, Trubač, Fortelný, Černý.

    Tréner: Jiří Jarošík

    Rozhodca: Machálek – Nádvorník, Mokrusch