Švédsko – Slovensko 22:3 (kon.) | Česko – Švajčiarsko 5:2 (kon.)
koniec
Česko
5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Švajčiarsko
cz Sobota 27.11.2021, 19:30 • IFU arena, Uppsala, Švédsko • MS žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
    59:31 BERÁNKOVÁ - 5:2
     
    59:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    A VENDULA BERÁNKOVÁ odbíjí pátou! Hned dvěma kličkami nachytala Schmidovou, která se jí položila. Beránková ale ještě chvíli počkala a následně přehodila gólmanku trefou do víka!
     
    59:25
    Češky bojují o každý kousek a vybojovaly si trestné střílení! Ruttimannová totiž zahrála míček vysokou holí!
     
    59:01
    Poslední minuta třetiny.
     
    58:15
    Krupnová těsně minula prázdnou klec!
     
    57:30
    Švýcarky hrají bez gólmanky!
    53:24 Neúspěšné trestné střílení Gerigové
     
    53:24
    Gerigové v kličce na bekhend utekl míček a když si pro něj doběhla, už zkusila jen prostou střelu, která skončila na noze Christianové!
     
    51:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bravurně zvládnuté přečíslení 3 na 2 končí gólem ELIŠKY KRUPNOVÉ do naprosto prázdné klece! Vendula Beránková zachytila na půlce akci Švýcarek, okamžitě otočila dopředu, přihrála k levému mantinelu Ratajové a ta okamžitě křižným passem nabídla střelu z voleje právě české kapitánce! Asistence: Denisa Ratajová.
     
    49:25
    Gämperliová dostala pěknou zadovku od Gerigové a střílela do prázdné brány k levé tyči, konstrukci ale o centimetry minula!
     
    45:40
    Eliška Trojánková se dostala do samostatného úniku, při kličce ji ale těsně před rukami Schmidové utekl míček z hokejky!
     
    43:55
    Švýcarky opět tlačí a Christianovou opět zachránila tyčka!
    42:32 BAČOVÁ - 3:2
     
    42:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenomže teď Ruttimannová předvedla obrovskou chybu a Češky jdou opět do vedení! Špatnou rozehrávku zachytila PAVLÍNA BAČOVÁ, chytře počkala se střelou, když se jí Ruttimannová postavila do cesty, zamířila si a obstřelila Ruttimannovou i Schmidovou střelou k levé tyči! Pro Bačovou je to premiérová trefa na MS! Bez asistence.
    41:14 WIKIOVÁ - 2:2
     
    41:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A kroužily tak dlouho, až srovnávají! Ruttimannová z půlky neskutečným passem našla v českém rohu zapomenutou MICHELLE WIKIOVOU, trefila jí přesně čepel a Švýcarka z první poslala míček na bližší tyč! Asistence: Corin Ruttimannová.
     
    Jdeme na třetí třetinu!
    38:40 MLEJNKOVÁ - 2:1
     
    38:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Schmidovou ale žádná tyčka zachránit nemohla, protože MICHAELA MLEJNKOVÁ dostala dobrou křižnou přihrávku a pod letícím tělem gólmanky poslala míček do síťky za pravou tyčkou! Asistence: Martina Řepková.
    38:18 Tyčky zachránily Janu Christianovou
     
    38:18
    Christianovou zachránily obě tyčky!
     
    31:21
    Eliška Krupnová měla před sebou prázdnou branku, přihrávka po lajně ale byla moc prudká a odrazila se od hole nad branku!
     
    30:27
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Isabelle Gredigová – 2 min., Držení).
     
    30:04
    Christianová teď předvedla neskutečný zákrok! Po střele Ruttimanové zblízka se protočila a střelu k levé tyči doslova zalehla ve vzduchu!
     
    23:20
    Série odrazů jen těsně zachránila Švýcarky od druhé branky! Po střele jedné z Češek se míček odrazil od nohy Schmidové směrem do levého růžku. Gólmanka se ale rychle natáhla a dlaní balónek odpálila do rohu.
     
    19:01
    Běží poslední minuta třetiny.
    09:42 SUCHÁ - 1:1
     
    09:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky ale rychle srovnávají! KAROLÍNA SUCHÁ nejprve nabídla střelu Mlejnkové, její pokus ale Schmidové propadl pod nohami zpět k Suché, která tak mohla zakončit do prázdné brány! Asistence: Michaela Mlejnková.
    06:38 SUTEROVÁ - 0:1
     
    06:38
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky otevírají skóre utkání! Obrana nezvládla nápor soupeřek, nahrnuly se všechny na Ruttimannovou, která o zadní mantinel našla u pravé tyče naprosto nepokrytou JULII SUTEROVOU, která míček zvedla do horní poloviny branky! Asistence: Corin Ruttimannová.
     
    První buly je tady!
     
    Švýcarský line-up: Schmidová – Stellová, Mischlerová, Gamperliová, Gerigová

    Marek Baloun

    Góly a asistencie: 10. Suchá (Mlejnková), 39. Mlejnková (Řepková), 43. Bačová, 52. Krupnová (Ratajová), 60. Beránková (t.s.) – 7. Suterová (Ruttimannová), 42. Wikiová (Ruttimannová)


    Česko: Christianová (Remešová) – Chudá, Kubečková, Krupnová (C), Bačová, Jiráková, Beránková, Havlíčková, Koníčková, Mlejnková, Trojánková, Plašková, Paloncyová, Řepková, Šupáková, Suchá, Ratajová, Kotzurová, Keprtová
    Tréner: Sascha Rhyner

    Švajčiarsko: Schmidová (Heiniová) – Hintermannová, Gamperliová, Wikiová, Bergerová, Mischlerová, Suterová, Stettlerová, Stellová, Hanimannová, Gerigová, Ruttimannová, Cattaneová, Martiová (C), Soichigerová, Kuhneová, Liechtiová, Wyssová, Gtredigerová
    Tréner: Kern Rolf

    Rozhodca: Jarvi, Kirsila