Alavés – Vigo 1:2 (kon.) | Valencia – Rayo Vallecano 1:1 (kon.) | Mallorca – Getafe 0:0 (18:30)
Villarreal – Barcelona 1:3 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
1:2 (1:1)
Celta Vigo
cz Sobota 27.11.2021, 14:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španielska LaLiga • 15. kolo
     
    90
    Joselu se uvolnil z levého křídla a vypustil parádní střelu pravačkou na zadní tyč, zákrok jako z učebnice legendárního Lva Jašina ale vystřihl Matías Dituro, který jeho střelu vyrazil mimo tři tyče!
     
    88
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rubén Duarte, přichází Mamadou Sylla.
     
    86
    Po skrumáži se odrazil balon ke Guidettimu, ten si v těsném prostoru dovolil zasekávačku, kterou se mu podařilo vymazat skluzujícího Tapiu – následně byla ale jeho střela z bezprostřední blízkosti zblokována dvojicí skluzujících soupeřů!
     
    85
    Facundo Pellistri byl v souboji střídajících hráčů nehezky sestřelen Tapiou, tohle byla úplně jasná žlutá. Alavés bude rozehrávat z pravé lajny přímý kop a asi se pokusí o centr.
     
    83
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Iago Aspas, přichází Jeison Murillo.
     
    81
    Fantastický Pacheco drží naděje týmu na bodový zisk! Po centru zprava vyskočil nejvýše Galhardo a hlavou poslal míč směrem k levé tyči, domácí brankář se ale blýskl skvělou robinzonádou!
     
    79
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Antonio Moya, přichází Manu García.
     
    78
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Pere Pons, přichází Tomás Pina.
     
    78
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Mamadou Loum, přichází John Guidetti.
     
    72
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Edgar Méndez, přichází Facundo Pellistri.
     
    71
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Pokutový kop sice rozehrál IAGO ASPAS otřesně – doprostřed přímo do Pacheca – u odraženého míče byl ale kapitán Celty Vigo jako první a vrátil vedení na stranu svého týmu! 1:2
     
    68
    Hostující hráči reklamují ruku ve vápně a je tomu opravdu tak! Celta Vigo bude zahrávat pokutový kop. K exekuci se staví kapitán Iago Aspas...
     
    66
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Santiago Mina, přichází Thiago Galhardo.
     
    60
    Fantasticky udržel míč kontr táhnoucí Pons a ještě nasadil soupeři jesličky pasem na Josela. Ten se snažil balon zleva přenést na Mendéze, což se mu podařilo. Pumelice posledního jmenovaného zpoza vápna ale mířila jen do prostoru, který vykryl Dituro.
     
    57
    Hosté se mohou nadechnout. Balon totiž šikovně vyvezl po levé straně střídajcí Cervi, jehož zezadu nedovoleně sundal Martín a vidí tak žlutě.
     
    56
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Renato Tapia.
     
    56
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Augusto Solari.
     
    54
    Zvoní tyč! Po rohovém kopu se k zakončení hlavou dostal Loum a při hostujícím týmu teď opravdu stáli všichni svatí! Kdyby tahle střela šla na branku, Dituro by byl zřejmě bezmocný.
     
    50
    Rioja na levém křídle zakombinoval s Duartem, jehož podruhé v krátkém časovém sledu poslal k zemi Brais Méndez a dostává tak žlutou kartu.
     
    49
    Teď jsme se málem stali svědky vlastní branky, Araujo riskantní rybičkou odehrál balon po centru zprava na roh – kdyby jej ale poslal o pár decimetrů doleva, Dituro by neměl nárok.
     
    46
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Nolito, přichází Franco Emanuel Cervi.
     
    44
    Šikovně teď Nolito prostrčil míč jeslemi do vápna Galánovi, který poslal pas zleva pod sebe na Aspase. Ten ještě sklepl na velké vápno, odkud se balon odrazil k Beltránovi – jeho tvrdá střela zpoza šestnáctky ale mířila jen do míst, kde stál připravený Fernando Pacheco.
     
    40
    Ve veliké šanci teď selhal Santi Mina! Aspas ho našel šikovným centrem z hloubi pole, jenže Minovi balon skočil a svoji střelu z první tak poslal z dobré pozice vysoko nad branku Pacheca.
     
    38
    Po souboji uprostřed hřiště s Lejeunem zůstal ležet na zemi Iago Aspas. Domácí stoper dohrál kapitána hostů nevybíravě a zaslouženě vidí žlutou.
     
    36
    Kolmici na Aspase sice Laguardia projít nenechal, zato ale pořádně zatopil Pachecovi nepříjemnou malou domů. Z této šlamastiky nakonec vzešel rohový kop pro hosty.
     
    32
    Rubém Duarte se vzpamatoval velice rychle a poté, co Vazquéz na hranici pravidel odstavil do balonu Mendéze hostujícího beka velmi ostře dohrál, za což vidí žlutý kartónek z kapsičky sudího.
     
    21
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Tribuny bouří, je vyrovnáno. Domácí se hezky prokombinovali na levé křídlo, odkud centroval Edgar Mendéz na přední tyč. Tam vyhrál Rioja hlavičkový souboj s Araujem a poslal kulatý nesmysl do míst, kde byl připravený JOSELU – nejlepší střelec Alavése se tváří v tvář Diturovi nemýlil a srovnal stav utkání!
     
    11
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Hosté dokázali otevřít skóre! SANTI MINA si naběhl na Vasquézovu pohlednou kolmici do vápna a (možná lehce tečovanou) střelu z pravé strany poslal přímo do míst, kde stál domácí brankář. Po jeho nejistém zákroku ale balon doskákal až za bránu – dobíhající Laguardia jej nedokázal odkopnout včas! Asistence: Kevin Vazquéz
     
    9
    Domácí se pohlednou kombinací dostali až na pravé křídlo, odkud poslal přesnou přihrávku do vápna Martín. Do ní se z první opřel Pons, jenže nedokázal dát střele dostatečnou razanci, takže balon skončil v rukavicích Ditura.

    Michal Nussbauer

    Góly: 21. Joselu (Rioja) – 11. S. Mina (K. Vázquez), 71. Aspas

    Karty:   32. R. Duarte (DAL), 38. Lejeune (DAL), 57. Martín (DAL) – 50. Méndez (CVG), 85. Tapia (CVG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:15.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Martín, Lejeune, Laguardia (C), R. Duarte (88. Sylla) – Pons (78. Pina), Moya (79. García), Loum (78. Guidetti), Rioja – Joselu, Méndez (72. Pellistri).
    Náhradníci: Sivera – De la Fuente, García, Saúl García, Guidetti, López, Martín, Miazga, Pellistri, Pina, Tachi, Sylla.

    Tréner: J. Calejja

    Celta Vigo: Dituro – K. Vázquez, Aidoo, N. Araujo, Galán – Beltrán – Méndez (56. Solari), Denis Suárez (56. Tapia), Nolito (46. Cervi) – S. Mina (66. Galhardo), Aspas (C) (83. Murillo).
    Náhradníci: R. Blanco – M. Baeza, Cervi, Domínguez, Fontán, Galhardo, Mallo, Murillo, Solari, Tapia, Veiga, Yokuşlu.

    Tréner: E. Coudet

    Diváci: 10 093