Bosna – Ukrajina 0:2 (kon.) | Fínsko – Francúzsko 0:2 (kon.) | Česko – Estónsko 2:0 (kon.)
Wales – Belgicko 1:1 (kon.) | Gibraltar – Lotyšsko 1:3 (kon.) | Čierna Hora – Turecko 1:2 (kon.)
Holandsko – Nórsko 2:0 (kon.)
koniec
Gibraltar
1:3 (1:1)
Lotyšsko
cz Utorok 16.11.2021, 20:45 • Victoria Stadium • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Andrejs Cigaņiks, přichází Renars Varslavāns.
     
    86
    Gibraltar vyrazil do protiútoku! Ve středu hřiště byl ale faulován Lee Casciaro a hostující Krišs Kārkliņš dostává žlutou kartu.
     
    80
    Reece Styche dostává žlutou kartu. A nelze se tomu moc divit, lotyšského kapitána Antonijse Černomordijse totiž poslal k zemi v hlavičkovém souboji opravdu tvrdě.
     
    76
    Střídání v týmu Gibraltar: ze hřiště odchází Julian Valarino, přichází Reece Styche.
    75. Raimonds KROLLIS - 1:3
     
    75
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Důležitá branka pro Lotyšsko, které se tak dostává do dvoubrankového vedení! Po dlouhém nákopu Kasparse Dubry se na pravé straně k centru dostal Roberts Savaļnieks, který v předbrankovém prostoru našel RAIMONDSE KROLLISE, jenž hlavičkou dopravil míč do brány. Trefuje se podruhé v národním týmu!
     
    70
    Kian Ronan se krátce po příchodu na hřiště provinil faulem za žlutou kartu. K zemi ve středu trávníku totiž hokejovým bodyčekem poslal Vladislavse Gutkovskise.
     
    69
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Roberts Uldriķis a Mārtiņš Ķigurs, přichází Krišs Kārkliņš a Raimonds Krollis.
     
    67
    Střídání v týmu Gibraltar: ze hřiště odchází Louie Annesley, přichází Kian Ronan.
     
    66
    Další faul v podání Vladimirse Kamešse už pozornosti rozhodčího neunikl. Obětí byl uvolňující se Julian Valarino a hostující záložník dostává žlutou kartu.
    55. Roberts ULDRIĶIS - 1:2
     
    55
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Hostující tým obrací vývoj zápasu a ujímá se vedení 2:1! Po rohovém kopu Robertse Savaļniekse se o zakončení snažil Kaspars Dubra, nakonec z toho ale bylo jen sklepnutí míče pro ROBERTSE ULDRIĶISE, který uklidil balon mimo dosah brankáře Coleinga. Útočník nizozemského Cambuuru tak dal svůj čtvrtý gól v reprezentaci!
     
    46
    Druhý poločas nezačalo Lotyšsko úplně šťastně. Ihned totiž pustilo Gibraltar do útočné akce, kterou zastavil faulem na Mouelhiho Roberts Uldriķis. Útočník Lotyšska dostává žlutou kartu.
     
    46
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Alvis Jaunzems, přichází Vladimirs Kamešs.
     
    45
    Jenže ještě dochází ke střídání. Tjay De Barr má skutečně i nadále problémy se svým ramenem, a tak už nemůže zápas dohrát. Na hřišti ho nahradí Lee Casciaro.
     
    31
    Roberts Uldriķis se dostal k zakončení pěkně zblízka, ale brankář Dayle Coleing vytáhl pozorný zákrok nohou! Lotyšsko teď mělo druhý gól na dosah.
     
    28
    Teď už se ale žlutí. Kapitán Lotyšů Antonijs Černomordijs byl hodně nepříjemně šlápnut Graemem Torrillou. Domácí záložník tak dostává první kartu utkání.
    25. Vladislavs GUTKOVSKIS - 1:1
     
    25
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Stav zápasu je vyrovnaný! Lotyšsko teď výborně napadalo rozehrávku Gibraltaru a je po zásluze odměněno. Roberts Uldriķis skvěle zpracoval centr Robertse Savaļniekse v pokutovém území pro VLADISLAVSE GUTKOVSKISE, který jej po zemi napálil do branky. Dayle Coleing se sice balonu dotknul, ale zakončení útočníka polského Rakówu tim již zastavit nedokázal. 1:1!
    7. Liam WALKER - 1:0
     
    7
    Gibraltar právě vstřelil branku!
    Domácí celek se překvapivě dostává do vedení 1:0! Lotyšsko chybovalo ve středu hřiště a Gibraltarští vyrazili do protiútoku. Tjay De Barr nahrál na LIAMA WALKERA, který si parádně pohrál s obránci v pokutovém území a otevřel skóre zápasu! Je to jeho třetí gól v reprezentaci v 57. utkání.

    Michal Belšán

    Góly: 7. Walker (De Barr) – 25. Gutkovskis (Uldriķis), 55. Uldriķis (Dubra), 75. Krollis (Savaļnieks)

    Karty:   28. G. Torrilla (GIB), 70. Ronan (GIB), 80. Styche (GIB) – 46. Uldriķis (LAT), 66. Kamešs (LAT), 86. Kārkliņš (LAT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:16.
    Gibraltar: Coleing – Sergeant, Wiseman, R. Chipolina (C), Mouelhi, Britto – G. Torrilla, Annesley (67. Ronan), Valarino (76. Styche) – De Barr (45. L. Casciaro), Walker.
    Náhradníci: Goldwin, Banda – Jolley, Bosio, L. Casciaro, Badr, Styche, Morgan, Barnett, Ronan, Vinet, Coombes.

    Lotyšsko: Ozols – Savaļnieks, Černomordijs (C), Dubra, Jurkovskis – Jaunzems (46. Kamešs), Ķigurs (69. Krollis), Tarasovs, Cigaņiks (90. Varslavāns) – Gutkovskis, Uldriķis (69. Kārkliņš).
    Náhradníci: Zviedris, Matrevičs – Sorokins, M. Ošs, Kamešs, Varslavāns, Fjodorovs, Zjuzins, Krollis, Kārkliņš.

    Rozhodca: Eskås – Haglund, Ytterland (všichni Norsko)