Buffalo – Edmonton 3:2 (kon.) | Columbus – Washington 3:4 (kon.) | Carolina – Philadelphia 1:2 (kon.)
Toronto – Calgary 2:1 (po pr.) | Chicago – Arizona 2:1 (kon.) | NJ Devils – Boston 2:5 (kon.)
koniec
New Jersey Devils
2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
Boston Bruins
Sobota 13.11.2021, 19:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Boston Bruins sa teší z víťazstva 5:2 na ľade vyššie tabuľkovo postaveného súpera New Jersey Devils. O góly hostí sa postarali Haula, Bergeron, DeBrusk a až dvakrát sa presadil Marchand, dokonca iba v priebehu troch minút druhej tretiny. Za domácich si presné zásahy pripísali Mercer a Bratt, na body to však nestačilo. Rozhodujúci moment bol štvrtý gól Bostonu v polovici tretej tretiny, ktorý zlomil New Jersey. Ja vám ďakujem za pozornosť, a pri online prenosoch z NHL sa teším opäť nabudúce! (21:46:35)
     
    Koniec zápasu.
    59:07 Jake DeBrusk (BOS) - 2:5
     
    59:07
    Boston dal gól!
    Je hotovo, Bratt chcel preniesť hru na opačnú stranu, ale našiel iba JAKE DEBRUSKA, ktorý si puk prikopol, zdvihol hlavu a poslal puk do prázdnej brány domácich! Bez asistencie
     
    58:39
    Vôbec to nevyzerá ružovo pre New Jersey, ktoré nedokázalo jednoducho prejsť cez stredné pásmo kvôli postaveniu mimo hry.
     
    58:18
    Ani Hamiltonova delovka od modrej čiary neprekvapila Swaymana, následne sa domáci dopustili zakázaného uvoľnenia a Bernier sa musí vrátiť do brány v predposlednej minúte.
     
    57:33
    V tejto chvíli sa tak deje, Bernier je na striedačke, pretože hostia zaznamenali ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    57:13
    Hra je prerušená kvôli hokejke na ľade, ktorá bránila v hre a domáci už musia rozmýšľať nad hrou bez brankára.
     
    56:20
    Hostia urobili veľmi dobrú prácu, keď čo najdlhšie udržali puk v rohu, kde sa oň tvrdo bojovalo a New Jersey uplynuli cenné sekundy.
     
    54:41
    Hra je prerušená kvôli Swaymanovi, ktorý mal problémy s maskou a potreboval si ju na chvíľu zosadiť.
     
    53:03
    Necelých sedem minút zostáva do konca riadneho hracieho času a Boston sa znova dopustil zbytočného zakázaného uvoľnenia.
     
    52:20
    New Jersey už nemajú veľa času na strelenie aspoň dvoch gólov, navyše sa im teraz nedarí v ofenzíve, keďže Boston sa vždy ľahko dostane aspoň do stredného pásma.
    50:49 Patrice Bergeron (BOS) - 2:4
     
    50:49
    Boston dal gól!
    Hostia v tejto chvíli strieľajú dôležitý štvrtý gól z veľkej časti vďaka krásnej individuálnej akcii Pastrňáka, ktorý urobil oblúk a natlačil sa s pukom pred Berniera, kde už zaňho prácu dokončil kapitán PATRICE BERGERON, ktorý doslova dotlačil puk za bránkovú čiaru! Asistencia: Pastrňák
     
    49:58
    Čas v tretej tretine plynie celkom rýchlo, ale hostia si musia dávať pozor na takéto taktické chyby, keďže opäť darovali pásmo po zakázanom uvoľnení.
     
    48:42
    Píska sa zakázané uvoľnenie hostí, ale krátko predtým mohol Coyle streliť dôležitý gól pre Boston, ale spomalené zábery ukázali, že puk sa dotkol oboch tyčiek a odrazil sa smerom von.
     
    46:45
    Domáci zovreli hostí a znova to mohol byť Mercer a po ňom aj Bratt, ktorý v závare pred Swaymanom mohli streliť vyrovnávajúci gól, lenže hostia dokázali vyviezť puk do stredného pásma.
     
    45:11
    Sharangovich na opačnej strane získal priestor na strelu, ktorá Swaymanovi nenarobila vrásky, ale New Jersey má pásmo.
     
    43:41
    Hostia zostanú v útočnom pásme, ďalšia dobrá strelecká pozícia pre Bergerona, ale Bernier drží New Jersey nad vodou.

    Filip Kosnáč

    Góly a asistencie: 25. Mercer (A. Johnsson, Bratt), 40. Bratt (Mercer) – 18. Haula (Blidh, Kuhlman), 25. B. Marchand (McAvoy, Bergeron), 27. B. Marchand (Pastrňák, McAvoy), 51. Bergeron (Pastrňák), 60. DeBrusk


    New Jersey Devils: J. Bernier (Blackwood) – D. Hamilton (A), Graves, Severson (A), Ty Smith, P. K. Subban, Siegenthaler – Holtz, N. Hischier (C), Zacha – Bratt, Mercer, A. Johnsson – Tatar, J. Boqvist, Kuokkanen – Tyce Thompson, M. McLeod, Vesey.
    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Forbort, McAvoy, Grzelcyk, Carlo (A), M. Reilly, Clifton – B. Marchand (A), Bergeron (C), Pastrňák – T. Hall, Coyle, N. Foligno – DeBrusk, Haula, Kuhlman – Blidh, T. Nosek, Lazar.