Detroit – Vegas 5:2 (kon.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.) | Anaheim – St. Louis 4:1 (kon.)
Minnesota – NY Islanders 5:2 (kon.) | Vancouver – Dallas 6:3 (kon.)
koniec po predl.
Chicago Blackhawks
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Nashville Predators
cz Pondelok 08.11.2021, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:37 Alex DEBRINCAT - 2:1
     
    60:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí vítězí! Do útoku se na začátku prodloužení vydali hráči Nashvillu, ovšem následně propadli a Patrick Kane s Alexem DeBrincatem se dostali do přečíslení 2 na 1. ALEX DEBRINCAT nahrál před branku Patrickovi Kaneovi, který místo zakončení svému spoluhráči kotouč ještě vrátil a DeBrincat už pálil do odkryté klece. Saros tohle nemohl stihnout – 2:1. Asistence: Patrick Kane a Kevin Lankinen.
     
    49:24
    Rocco Grimaldi hledal na vzdálenější tyčce spoluhráče, který by zakončoval do odkryté branky. Přihrávku však tečoval obránce Jones, který domácí zřejmě zachránil!
    48:33 Lankinen ukradl gól Duchenovi.
     
    48:33
    Nyní se blýsknul také Kevin Lankinen, který dokázal lapačkou vyrazit zakončení Matta Duchena. Ten přitom střílel do odkryté poloviny branky!
     
    47:30
    Kirby Dach sám před Sarosem. Brankář hostí ale úspěšnější!
     
    46:10
    Juuse Saros se stačil přemístit proti ráně Patricka Kanea z pravé strany! Poté se stačil vrátit do brankářského postavení a pokryl i střelu Alexe DeBrincata!
     
    45:55
    Podražení bylo odpískáno Romanovi Josimu. Přesilová hra Chicaga!
     
    35:35
    Seth Jones předkládal puk Patrickovi Kaneovi, který by střílel už na ležícího Sarose, ale v tom mu zabránil jeden z bránících hráčů Nashvillu!
     
    34:38
    Hned po buly se dopustil nedovoleného bránění Matt Benning. Domácí mají možnost hrát přesilovku.
     
    34:14
    Patrick Kane našel zadovkou před brankou volného Kirbyho Dacha. Ten z bezprostřední blízkosti neprostřelil Sarose, který tedy Nashville vydatně podržel! Čas na další reklamní pauzu.
     
    31:03
    Kirby Dach je dnes už podruhé vyloučen za vysokou hůl. Domácí útočník ve snaze stínit Sarosovi, zasáhl hokejkou do helmy Fabbra.
     
    30:46
    Hosté mohli jít do vedení! Lankinen nejprve vyrazil střelu Eeliho Tolvanena z levého kruhu a následně si poradil i s dorážkou Philipa Tomasina!
    29:05 Alexandre CARRIER - 1:1
     
    29:05
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté rychle vyrovnávají! ALEXANDRE CARRIER se z pravé strany natlačil až do brankoviště a bekhendem našel mezírku pod Lankinenovými betony, kterou puk prošel za brankovou čáru – 1:1. Bez asistence.
    27:15 Brandon HAGEL - 1:0
     
    27:15
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí z narůstajícího tlaku vytěžili vedoucí gól! Seth Jones nahodil puk do zadního mantinelu, od něhož se odrazil zpátky před brankoviště. Tam hlídkoval BRANDON HAGEL, který kotouč pohotově dostal přes levý beton brankáře Sarose. Asistence: Seth Jones a Jonathan Toews.
     
    25:57
    Další šance domácích! Kane zprava posunul kotouč před branku, kam si sjel Kirby Dach. Ten už byl ale příliš blízko Sarosovi a zamířil jen do jeho betonů.
     
    25:31
    Patrick Kane nahrál na pravý kruh Sethovi Jonesovi, který mířil na bližší tyčku. Saros puk levou rukou lehce škrtl a vychýlil ho do brankové konstrukce!
     
    22:09
    Kirby Dach dostal trest za vysokou hůl a hosty čeká první přesilovka!
     
    15:57
    Dominik Kubalík se dostal na pravém křídle za obranu soupeře a pokusil se zaskočit Sarose zakončením jednou rukou. Puk směřoval mezi betony, ovšem gólman Predátorů ho udržel před brankovou čarou!
     
    10:21
    Kane si tentokrát sjel doleva a opět pálil. Saros puk vyrazil před sebe a z dorážky proti němu neuspěl ani Jonathan Toews!
     
    09:37
    Matt Duchene dostává dvě minuty za hákování. Chicago si zahraje první přesilovku v zápase.
     
    03:06
    Ke střele z mezikruží se dostal Mikael Granlund. Lankinen jeho pokus vytěsnil levou rukou vedle své branky!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 28. Hagel (S. Jones, J. Toews), 61. DeBrincat (P. Kane, Lankinen) – 30. A. Carrier


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M.-A. Fleury) – S. Jones, R. Stillman, C. Murphy (A), McCabe, E. Gustafsson, de Haan – P. Kane (A), Dach, DeBrincat – Hagel, J. Toews (C), D. Kubalík – Hardman, D. Strome, Entwistle – Khaira, R. Carpenter, Kurashev.
    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, P. Myers – Duchene, Mikael Granlund (A), Kunin – Grimaldi, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, Novak, Cousins.

    Rozhodca: Syvret, Rank – Gibbons, Gawryletz

    Diváci: 16 891