Slovan Bratislava – Ružomberok 1:0 (kon.) | L. Mikuláš – Trnava 0:2 (kon.)
koniec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
0:2 (0:1)
FC Spartak Trnava
Nedeľa 07.11.2021, 17:00Niké liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Luksch – Krčík, Hranáč, Voško – Krčík, Staš, Václavik, Gerát, Pinte – Laura, Bartoš (C).
    Náhradníci: Sváček – Flak, Bartoš, Andrić, Janec, Pintér, Káčerík, Kotora, Švec.

    FC Spartak Trnava: Takáč – Čurma, Škrtel (C), Kóša, Trajkovski – Bukata, Savvidis, Grič – Saymon, M. Ristovski, Bamidele Isa.
    Náhradníci: Kamenár – Jendrek, Koštrna, Iván, Ramadan, Jones, Boateng, Vlasko..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Aj keď sa hrá v Poprade, tak domáci Liptovský Mikuláš nastupuje v červeno-bielej kombinácii ako jasný outsider, favorit z Trnavy má dnes čierne prevedenie.
     
    2
    Spartak Trnava sa na začiatku snaží potvrdzovať úlohu favorita a držať loptu vo svojej moci. Liptáci zatiaľ pozorne bránia.
     
    3
    Trnava dala gól!
    DE BARROS CABRAL SAYMON sa dostal individuálne do pokutového územia. Neubránil ho Voško a legionár Spartaka prestrelil k bližšej žrdi Lukscha.
     
    4
    Hostia mali perfektný štart do zápasu, od úvodu chcú hrať svoju hru a nenechať nič na náhodu, aby neprišlo nečakané zaváhanie.
     
    5
    Richard Bartoš a Martin Škrtel v osobnom súboji, fauloval skúsenejší z dvojice. Liptáci rozohrávajú na krátko v strede poľa.
     
    6
    Tomáš Gerát centroval do pokutového územia, Ľubosla Laura sa k lopte nedostal. Zasiahol obranca Dejan Trajkovski.
     
    7
    Milan Ristovski faulovaný v strede hracej plochy, Trnava začína kombináciu od vlastných obrancov. Postupne sa snaží prejsť dopredu.
     
    8
    Patrik Pinte vypomohol k zisku lopty, chcel prejsť po krídle dopredu. Zastavil ho De Barros Cabral Saymon a vhadzovať mohli domáci.
     
    9
    Žltú kartu dostáva Rastislav Václavik (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    10
    Desať minút stretnutia ubehlo rýchlo. Trnava aktívnejším tímom, navyše je už vo vedení. Liptovský Mikuláš bude musieť pridať.
     
    11
    Matěj Luksch nedostal ideálnu malú domov, ale stihol zapracovať a chytiť loptu skôr ako sa k nej dostal nabiehajúci Milan Ristovski.
     
    12
    Domáci získali na krídle priamy kop. Tomáš Staš ľavačkou poslal hrozný center, Martin Bukata okamžite loptu odkopol do bezpečia.
     
    14
    Trnava prešla dopredu po pravom krídle, dobrý center pred bránku Lukscha mohol narobiť problémy. Bude z toho roh pre Spartak.
     
    15
    Tatran sa rohovému kopu ubránil a mohol prejsť dopredu. Zdalo sa, že kontru faulom zastavil Sebastian Kóša, nakoniec sa prekvapivo pískalo na opačnú stranu.
     
    16
    Matěj Luksch sa dostal k nákopu do pokutového územia, lopta vo vápne Liptovského Mikuláša domácim problémy nenarobila.
     
    17
    Adam Krčík vhadzoval na pravom krídle, dopredu však prešla po zisku lopty Trnava. Center sprava si našiel Yusuf Bamidele Isa, z prvej netrafil bránku.
     
    18
    Momentálne sa toho na ihrisku veľa nedeje, sledujeme loptu ako sa pohybuje v okolí poliacej čiary.
     
    19
    Tomáš Gerát bol na konci veľmi peknej akcie svojho tímu. Dostal prihrávku do dobrej pozície, mieril však iba do stredu bránky, kde sa nachádzal Dominik Takáč.
     
    20
    Dvadsať minút zápasu je za nami. Spartak Trnava aktívnejším tímom, vyhráva od tretej minúty. Pred malou chvíľou však mohol vyrovnať Tomáš Gerát.
     
    21
    De Barros Cabral Saymon sa znova snažil niečo vymyslieť v šestnástke súpera, zastaviť ho dokázal dnes obranca Peter Voško.
     
    22
    Tomáš Gerát išiel do sklzu v súboji o loptu. Trafil loptu, lenže rovnako tak si to odniesol aj Kyriakos Savvidis a hostia získali priamy kop vhodný na center.
     
    23
    Milan Ristovski necentroval, poslal z priameho kopu strelu. Pokus z takmer 30 metrov smeroval k žrdi, kde Matěj Luksch dokázal dôjsť.
     
    24
    Kyriakos Savvidis síce poslal loptu na krídle, tam neuspel De Barros Cabral Saymon. Odzbrojil ho Patrik Pinte.
     
    25
    Po niekoľkých súbojoch v strede poľa sa pískal faul, previnil sa Kyriakos Savvidis. Úder od neho dostal Rastislav Václavik.
     
    26
    Richard Bartoš si nedokázal v ťažkej pozícii nájsť prihrávku pred šestnástku Trnavy, lopty sa zmocnil De Barros Cabral Saymon.
     
    27
    Tentoraz Richard Bartoš vysunul kolmicu na pravú stranu pokutového územia, odkiaľ strieľal Ľubosla Laura. Pokus k žrdi si postrážil Dominik Takáč.
     
    28
    Martin Bukata centroval z priameho kopu pred bránku súpera, defenzíva Liptovského Mikuláša celú situáciu bez problémov vyriešila.
     
    29
    Richard Bartoš sa síce dostal k lopte pri šestnástke súpera, nemohol pokračovať do dobrej šance. Nachádzal sa v postavení mimo hru.
     
    30
    Ubehla polhodina stretnutia. Liptovský Mikuláš sa snaží ťažiť z brejkov, zatiaľ si Dominik Takáč drží čisté konto.
     
    31
    Dejan Trajkovski na trávniku, celkom ostrým sklzom mu tam výrazne pomohol Ľubosla Laura. Loptu bude mať Trnava.
     
    32
    Patrik Pinte a De Barros Cabral Saymon v súboji pri postrannej čiare, lopta išla mimo ihriska od domáceho hráča.
     
    33
    Jakub Grič sa síce na ľavom krídle dostal k centru, jeho loptu si našiel iba pripravený brankár Matěj Luksch.
     
    34
    Patrik Pinte sa pekne dostal zľava do šestnástky, v poslednej chvíli ho zastavil Matej Čurma a Martin Škrtel loptu odkopol.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gól?
     
    36
    Milan Ristovski sa nedostal k lopte na hranici malého vápna, skončil na trávniku. Faul sa nepískal, tým pádom ani penalta.
     
    38
    Spartak Trnava sa drží s loptou na útočnej polovici ihriska, defenzíva Liptovského Mikuláša pracuje dobre a Matěj Luksch nemá prácu.
     
    39
    Ľubosla Laura na krídle nezískal ani aut, lopta bude patriť hosťom. Vhadzovanie si vyskúša obranca Dejan Trajkovski.
     
    40
    Hostia naďalej pri lopte, lenže nie sú s ňou na dostrel bránky Liptovského Mikuláša. Do rozohrávky sa zapojil aj Dominik Takáč.
     
    41
    Sebastian Kóša a Ľubosla Laura v ostrom hlavičkovom súboji. Mladý obranca situáciu vyhral, nedovolený zákrok sa nepískal.
     
    42
    Yusuf Bamidele Isa sa chcel dostať individuálne k strele vo vápne Tatranu, nachádzal sa v ofsajde.
     
    44
    Po dlhšom čase niekto z hráčov Trnavy zakončil, bol to Martin Bukata. Jeho pokus nemusel brankár Matěj Luksch riešiť.
     
    45
    Milan Ristovski na hranici šestnástky po rýchlej otočke strieľal tesne vedľa bránky. Ani tentoraz si Matěj Luksch nemusel siahnuť na loptu.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Spartak Trnava bol v prvom polčase aktívnejším tímom, do vedenia poslal hostí už na úvod De Barros Cabral Saymon. Pred nami je však ešte druhých 45 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba tímy nastupujú tak ako duel na úvod odštartovali.
     
    48
    Druhý polčas to začína zatiaľ opatrne z oboch strán. Liptovský Mikuláš sa bude snažiť v ofenzíve pridať. Trnava ale pracuje vzadu celkom dobre.
     
    49
    Richard Bartoš poslal loptu na hranicu päťky, Tomáš Staš z jej rohu strieľal medzi tri žrde. Dominik Takáč si dal pozor a zasiahol. Ten pokus šiel priamo na neho.
     
    50
    Rastislav Václavik faulovaný v strede ihriska, previnil sa Jakub Grič. Tatran môže založiť postupnú akciu.
     
    51
    Tentoraz Jakub Grič faulovaný, v stredovom kruhu ho zasiahol kapitán domáceho tímu Richard Bartoš.
     
    52
    Dejan Trajkovski na krídle neuspel, v súboji o loptu ju sklzom zasiahol Ľubosla Laura a poslal guľatý nezmysle na roh pre Trnavu.
     
    53
    Center z rohového kopu dostali domáci preč. Následne vrátili hostia loptu pred bránku a zabudnutý Martin Škrtel mohol mať obrovskú možnosť. Nachádzal sa v ofsajde.
     
    54
    Yusuf Bamidele Isa posiela posiela loptu po ľavom krídle, Milan Ristovski sa k nej nedostal. Zasiahol pred ním obranca Robin Hranáč.
     
    55
    Ľubosla Laura nebezpečne prihrával z bránkovej čiary do päťky, Tomáš Gerát vo veľkej šanci neuspel. Zasiahol pred ním Martin Škrtel, bol tam však ofsajd Liptákov.
     
    56
    Jakub Grič strieľal veľmi nebezpečne. Spred pokutového územia nasmeroval loptu iba tesne vedľa bránky Liptovského Mikuláša.
     
    57
    Robin Hranáč faulovaný na vlastnej polovici ihriska, v snahe zobrať mu loptu sa previnil dnes nevýrazný Yusuf Bamidele Isa.
     
    58
    Milan Ristovski dostal pas do otvoreného priestoru na pravom krídle. Centroval odtiaľ, vyriešil to Peter Voško.
     
    59
    Yusuf Bamidele Isa a Jakub Grič nezakombinovali ideálne, prihrávka slovenského futbalistu nebola presná a našiel si ju v šestnástke Matěj Luksch.
     
    60
    Matej Čurma centroval, zrazeným pasom získal roh. Po nákope tam boli hraničné súboje, hostia sa dožadovali faulu aj ruky. Penalta z toho nebude.
     
    61
    Nakoniec sa predsa len čaká, keďže všetko sa konzultuje cez systém VAR, za ktorým sedí Erik Gemzický.
     
    62
    Hlavný arbiter Michal Očenáš si to ide pozrieť sám. Naozaj sa zdalo, že Martin Škrtel mohol byť faulovaný, pretože ho tam rukami potiahol jeden z protihráčov.
     
    63
    Martin Škrtel bol faulovaný, hostia budú kopať pokutový kop!
     
    64
    Navyše, okrem penalty prichádza aj červená karta, videl ju obranca Robin Hranáč, ktorý tam fauloval Škrtela.
     
    65
    Milan Ristovski nepremenil svoju druhú penaltu v sezóne. Kopol to k žrdi, ale Matěj Luksch vystihol zámer a predviedol výborný zákrok.
     
    66
    Adam Krčík pritvrdil, odniesol si to Dejan Trajkovski. Bolo to dosť nebezpečné. Strhla sa menšia šarvátka, hlavný arbiter Očenáš bude musieť udeľovať karty.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Adam Krčík (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
    Žltú kartu dostáva Martin Škrtel (FC Spartak Trnava).
     
    68
    Stále sa nehrá, pretože následky roztržky pokračovali. Žlté karty dostali aj tréner domácich Marek Petruš a jeden z asistentov na strany Trnavy.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Sledujeme veľmi zaujímavý duel. Dokáže v ňom ešte Tatran zdramatizovať priebeh?
     
    72
    Trnava je usadená na útočnej polovici ihriska, snaží sa nepožičať loptu súperovi a postupne prejsť pred bránku, pričom využíva aj svoju presilovku.
     
    73
    Trnava dala gól!
    MILAN RISTOVSKI si nabehol medzi stopérov, kde dostal výborný pas sprava od Mateja Čurmu a prekonal zblízka Lukscha.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Milan Ristovski, prichádza Kelvin Boateng.
     
    75
    De Barros Cabral Saymon potiahol loptu pred bránku, ešte prihrával okolo Lukscha na druhú žrď, kde nestihol nabehnúť Kelvin Boateng.
     
    76
    Yusuf Bamidele Isa sa snažil naskočiť si na centrovanú loptu z rohového kopu, nepodarilo sa mu ju trafiť hlavou. Liptovský Mikuláš sa ubránil.
     
    77
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Rastislav Václavik, prichádza Adrián Káčerík.
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Ľubosla Laura, prichádza Jakub Švec.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Martin Bukata, prichádza Ján Vlasko.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Yusuf Bamidele Isa, prichádza Zyen Jones.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza De Barros Cabral Saymon, prichádza Alex Iván.
     
    79
    Ján Vlasko sa hnal za loptou do šestnástky súpera, skôr tam bol Dávid Krčík a poslal ju do bezpečia.
     
    80
    Adrián Káčerík na pravom krídle nepochodil, dopredu znova prešiel Ján Vlasko. Prenechal ju a Zyen Jones spoluhráča Boatenga na hrote nenašiel.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Matej Čurma, prichádza Kristián Koštrna.
     
    82
    Posledných desať minút riadneho hracieho času pre Liptovský Mikuláš. Ten už ale prehráva o dva góly a je oslabený, takže veľmi ťažko s tým ešte niečo robiť.
     
    83
    Kelvin Boateng si našiel pred päťkou center sprava, mieril hlavičkou nad brvno bránky. Matěj Luksch nemusel zasahovať.
     
    84
    Dlhý pas na krídlo si síce našiel Zyen Jones, nevyšiel mu center. Loptu nasmeroval iba na tribúnu za bránkou Lukscha.
     
    85
    Kapitáni Richard Bartoš a Martin Škrtel v ostrom súboji, bolo to čisté. Dominoval samozrejme bývalý reprezentačný kapitán Slovenska.
     
    86
    Adrián Káčerík sa na krídle nachádzal v postavení mimo hry, nemohol pokračovať v hre. Záver by si už mala Trnava postrážiť.
     
    87
    Dnešné stretnutie sleduje 100 divákov.
     
    89
    Adrián Káčerík sa síce na pravom krídle pekne uvoľnil okolo dvoch protihráčov, následne nenašiel spoluhráčov prihrávkou na šestnástku.
     
    90
    Jakub Grič strelou spred šestnástky napálil loptu do Voška. Hostia ostali na útočnej polovici a postupne sa snažia znova niečo vymyslieť.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Ján Vlasko poslal kolmicu za obranu súpera, razom šiel Kelvin Boateng sám na bránku súpera. Prekonal Lukscha, no nachádzal sa v ofsajde.
     
    90+3
    Situácia sa ešte skúma cez VAR.
     
    90+4
    Ofsajd to naozaj bol, gól neplatí.
     
    90+5
    Kelvin Boateng išiel do ďalšej šance, tentoraz z dobrej pozície na pravej strane šestnástky trafil bočnú sieť.
     
    90+6
    Žltú kartu dostáva Kelvin Boateng (FC Spartak Trnava).
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    FC Spartak Trnava zvládla tento zápas, v ktorom bola jasným favoritom. MFK Tatran Liptovský Mikuláš síce nepodal zlý výkon, no rozdiel kvality kádra bolo cítiť. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:53:08)

    Matej Kubove

    Góly: 3. Saymon, 73. M. Ristovski (Čurma)

    Karty:   9. Václavik (LMI), 67. Krčík (LMI) – 67. Škrtel (TRN), 90+6. Boateng (TRN)   64. Hranáč (LMI)

    Nepremenená penalta: 65. M. Ristovski (TRN), brankár Luksch zneškodnil


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Luksch – Krčík, Hranáč, Voško – Krčík, Staš, Václavik (77. Káčerík), Gerát, Pinte – Laura (77. Švec), Bartoš (C).
    Náhradníci: Sváček – Flak, Bartoš, Andrić, Janec, Pintér, Káčerík, Kotora, Švec.

    FC Spartak Trnava: Takáč – Čurma (81. Koštrna), Škrtel (C), Kóša, Trajkovski – Bukata (78. Vlasko), Savvidis, Grič – Saymon (78. Iván), M. Ristovski (74. Boateng), Bamidele Isa (78. Jones).
    Náhradníci: Kamenár – Jendrek, Koštrna, Iván, Ramadan, Jones, Boateng, Vlasko.

    Diváci: 100