Marseille – Metz 0:0 (kon.) | Lorient – Brest 1:2 (kon.) | Nantes – Štrasburg 2:2 (kon.)
Remeš – Monaco 0:0 (kon.) | Saint-Étienne – Clermont Foot 3:2 (kon.) | Nice – Montpellier 0:1 (kon.)
Rennes – Lyon 4:1 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
0:0 (0:0)
FC Metz
cz Nedeľa 07.11.2021, 13:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+10
    Centr od rohového praporku podskočil Alexandr Úkíddžá, a tak mohl hlavičkovat William Saliba. Ovšem jeho zakončení bylo nepřesné, a tak Olympique dnes ztratí body.
     
    90+8
    Dalším potrestaným hráčem je Alexandr Úkíddžá (Méty), který poněkolikáté zdržoval hru. Ovšem tentokrát mu pod nohy přilétl nejspíše zapalovač, a tak je zaslouženě rozhořčen.
     
    90
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Vincent Pajot, přichází Lamine Gueye.
     
    89
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Duje Ćaleta-Car, přichází Bamba Dieng.
     
    87
    Kousek za vápnem se nacházel Konrad de la Fuente, jehož zakončení mířilo k první tyči, kde byl připravený Alexandr Úkíddžá, jenž míč vyrazil na roh. Ovšem znovu se hrát nebude, protože na trávníku s bolestivou grimasou leží Vincent Pajot.
    80. Milik zahodil další slibnou příležitost, tentokrát mířil hlavou jen do brankáře
     
    80
    Konrad de la Fuente rozhýbal levou stranu a znovu se mu podařilo odcentrovat. Jeden z hostů míč přizvedl a hlavou pak zakončoval Arkadiusz Milik. Ovšem jeho pokus letěl do míst, kde byl připravený Alexandr Úkíddžá.
     
    79
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Matthieu Udol, přichází Vincent Pajot.
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Opa Nguette.
     
    77
    Neskutečné! Cengiz Ünder postupoval po pravé straně a přihrával před branku, kde se nacházel Arkadiusz Milik, jenž nezakončil a ani míč nezpracoval. Pepe Sarr pak chtěl odehrát míč a trefil spoluhráče do hlavy.
     
    72
    Konrad de la Fuente přihrával na střed, odkud mu míč na levou stranu vápna vrátil Arkadiusz Milik. Teprve dvacetiletý hráč zakončil do hostujícího brankáře a Olympique bude rozehrávat rohový kop. Ještě před jeho rozehráním potřebuje ošetření brankář Alexandr Úkíddžá.
     
    71
    Prvním potrestaným domácím hráčem je Duje Ćaleta-Car (Marseille), který vystrčil loket a zasáhl Nicolase de Prévilleho do hrudníku.
     
    65
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Luis Henrique, přichází Konrad de la Fuente.
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Gerson, přichází Amín Harít.
     
    64
    Na pravé straně si za obranu nabíhal Fabien Centonze, proti němuž vyběhl Steve Mandanda, kterého hostující hráč trefil. Ovšem kdyby přihrál na zadní tyčku, Pepe Sarr by zakončoval do prázdné brány.
     
    62
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Ibrahima Niane, přichází Matthieu Udol.
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Farid Boulaya, přichází Pepe Sarr.
    56. Červená karta
     
    56
    Po diskuzi u videa se hlavní rozhodčí vrací na hrací plochu a už tahá červenou kartu. Jemerson (Méty) předčasně zamíří pod sprchy a Méty budou dohrávat v desíti mužích.
     
    55
    Jemerson možná půjde pod sprchy! Jelikož trefil domácího hráčem šlapákem pod koleno. VAR volá rozhodčího k videu!
     
    53
    Na ose hrací plochy se pohyboval Dimitri Payet, který si dal míč od nohy. Následně jej trefil Jemerson (Méty), který místo balonu trefil právě nohy domácího hráče.
    48. Henrique zahodil jasnou příležitost ke skórování
     
    48
    Centr z pravé strany prsy prodloužil Dimitri Payet a v zadní části byl zcela osamocený Luis Henrique. ten volil zakončení placírkou, ale obstřelení brankáře se mu nepovedlo a Alexandr Úkíddžá se tak stal hrdinou okamžiku.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Pol Lirola, přichází Leonardo Balerdi.
     
    36
    Centrovaný míč letěl před branku z pravé strany, kde se nejlépe zorientoval William Saliba. Na druhou stranu se vydal Dimitri Payet, jehož šlapákem zastavil Boubakar Kouyaté (Méty), jenž uviděl žlutou kartu.
    34. Delaine podruhé v utkání trefil tyčku
     
    34
    Na levé straně se otevřel prostor, do kterého si naběhl Thomas Delaine. Který zvolil střelu do bližšího spodního rohu branky, ale podruhé v utkání orazítkoval tyčku.
     
    28
    Na centr z pravé strany si naskočil Ibrahima Niane, jehož hlavička byla hodně nepříjemná a mířila jen kousek vedle pravé tyče.
    21. Branka Mét nemohla být uznána pro ofsajd
     
    21
    Na levé straně postupoval dopředu Thomas Delaine, jenž vybojoval rohový kop, po kterém Méty vstřelily branku, avšak praporek pomezního rozhodčího letěl nad hlavu! Po centru míč Gerson neodpálil, a tak se k zakončení dostal Jemerson, jenž nastřelil na brankové čáře Boubakara Kouyatého. Míč se Jemerson vrátil, ale následná radost byla zbytečná.
     
    13
    Sledujeme častý pohled v úvodu zápasu. Marseille kombinuje kolem středové čáry, kde byl faulován Matteo Guendouzi. Rozhodčí poprvé vytáhl žlutou kartu, kterou uviděl Habib Maïga (Méty).
    6. Delaine orazítkoval tyč, míč pak šel ven z branky
     
    6
    Cengiz Ünder neprošel po straně, a tak se hra otočila na druhou stranu. Přihrávku na levou stranu vápna dostal Thomas Delaine, jenž orazítkoval vnitřní stranu pravé tyče. Ovšem míč poté zamířil ven z brány.

    Michal Luxa

    Góly:

    Karty:   71. Ćaleta-Car (OMA) – 13. Maïga (MTZ), 36. Kouyaté (MTZ), 90+8. Úkíddžá (MTZ)   56. Jemerson (MTZ)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 8:9.
    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Lirola (46. Balerdi), Saliba, Ćaleta-Car (89. Dieng), Peres – Ünder, Guendouzi, Gerson (65. Harít), Henrique (65. de la Fuente) – Payet – Milik.
    Náhradníci: Pau López – Amavi, Balerdi, de la Fuente, Dieng, Álvaro González, Gueye, Harít, Rongier.

    FC Metz: Úkíddžá – Bronn (C), Kouyaté, Jemerson – Centonze, Maïga, N'Doram, Delaine – Boulaya (62. Sarr) – Niane (62. Udol, 79. Pajot, 90. L. Gueye), de Préville (79. Nguette).
    Náhradníci: Caillard – Alakouch, L. Gueye, Nguette, Pajot, Sarr, B. Traoré, Udol, Yade.