Arsenal – Watford 1:0 (kon.) | Everton – Tottenham 0:0 (kon.) | Leeds – Leicester 1:1 (kon.)
West Ham – Liverpool 3:2 (kon.)
koniec
West Ham United
3:2 (1:1)
Liverpool FC
Nedeľa 07.11.2021, 17:30 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    West Ham United

    "Hammers" aj v tejto sezóne robia všetko pre to, aby sa pobili o pohárovú Európu a možno aj Ligu majstrov. Momentálne sú na štvrtom mieste, kde majú 20 bodov a náskok troch pred Manchestrom United. West Ham vyhral posledné tri zápasy, postupne porazil Everton, Tottenham a Aston Villu. Prakticky istý postup má aj v Európskej lige a nedávno prešiel cez Manchester City v Ligovom pohári od štvrťfinále. Michail Antonio sa trafil vo všetkých súťažiach sedemkrát, z toho šesť gólov dal v Premier League.

    Liverpool FC

    Aj Liverpool je vo výbornej forme, ešte o niečo lepšej. V Premier League stále neprehral, aj keď naposledy iba remizoval s Brightonom a nenadviazal na výhru 5:0 proti Manchestru United. Druhé miesto tabuľky so ziskom 22 bodov znamená, že na vedúcu Chelsea stráca tri body. Zverenci trénera Kloppa cez týždeň porazili v Lige majstrov druhýkrát po sebe Atlético a zaistili si postup aj prvé miesto v skupine. Tiež postúpili do štvrťfinále pohára. Mohamed Salah strelil už 15 gólov, až 10 v lige.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Fabiański – Johnson, K. Zouma, Ogbonna, Cresswell – Souček, Rice (C) – Bowen, Fornals, Benrahma – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Coufal, C. Dawson, Diop, Fredericks, Král, Lanzini, Noble, Masuaku.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C), Fabinho, Oxlade-Chamberlain – M. Salah, Diogo Jota, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Th. Alcântara, Konaté, Minamino, Morton, Origi, N. Phillips, Tsimikas, N. Williams..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci West Ham nastupuje v tradičnom bordovom prevedení, pokúsi sa dnes využiť domáce prostredie, aby prekvapil favorita. Liverpool má svoju vonkajšiu kombináciu v tej divnej hnedo-žltej farbe, či aká to je...
     
    2
    Michail Antonio v ofsajde na ľavom krídle, kde sa zapojil do kombinácie. Trent Alexander-Arnold rozohral na krátko a Liverpool sa posnaží prejsť postupne dopredu.
     
    3
    Aaron Cresswell vyriešil center pred jeho bránku. Neskoro si tam nabehol Mohamed Salah, a tak Angličan hruďou sklepol pre svojho gólmana.
     
    4
    West Ham United dal gól!
    Michail Antonio síce van Dijka neobišiel, zrazeným centrom získal roh. Prudká lopta z rohu letela do päťky, kde vyskočil Angelo Ogbonna a brankár ALISSON nemal ideálnu možnosť na zákrok. Loptu si sám zrazil do siete.
    4. Pablo Fornals (WHU) - 1:0
     
    6
    Liverpoolčania ešte protestovali, všetko sa riešilo cez VAR. Vyzeralo to na faul Ogbonnu na Alissona, ten sa cez videosystém nepotvrdil a rovnako tak ani ruka talianskeho obrancu. Gól platí.
     
    7
    Andrew Robertson zastavil rodiacu sa krídelnú akciu West Ham, vedľa svojej šestnástky poslal loptu aut.
     
    8
    Jordan Henderson spadol vedľa šestnástky "Hammers", kde mu loptu aj s nohou zasiahol Aaron Cresswell. Nedovolený zákrok sa nepískal.
     
    9
    No, ale razom tu je znova VAR a Aaron Cresswell bude môcť dostať červenú kartu. To, že to nevidel hlavný arbiter neznamená, že ľavý bek West Hamu dnes dohrá.
     
    10
    Aaron Cresswell si určite odfúkol, pretože nedostane žiadnu kartu. Predsa len hral primárne loptu a nie nohy Jordana Hendersona.
     
    11
    Od tohto zápasu sme si sľubovali, že by to mohol byť po manchesterskom derby druhý najväčší ťahák víkendu v Premier League a zatiaľ sa stále niečo deje, čo je len dobre. Hlavne pre nezainteresovaného diváka.
     
    12
    Liverpool drží loptu. Snaží sa tiež zahroziť. Môže sa mu to podariť po priamom kope, keďže Benjamin Johnson fauloval Sadia Maného.
     
    13
    Namiesto strely hostia predviedli pokus o signál, ten absolútne nevyšiel. Lopta sa ani len nepriblížila k šestnástke West Hamu.
     
    14
    Andrew Robertson strieľal spred pokutového územia, Jarrod Bowen jeho pokus zablokoval. Ešte sa snažil niečo vymyslieť Sadio Mané, dal si loptu ďaleko od nohy.
     
    15
    Mohamed Salah sa dostal k nákopu do šestnástky, bol rýchlejší ako obranca Angelo Ogbonna. Spoločne s ním sa vrátil aj Aaron Cresswell a Egypťana zastavil.
     
    16
    Angelo Ogbonna nevyzerá dobre, po spomínanom súboji zle zabrzdil a poranil si koleno. Na ihrisku prebieha jeho ošetrenie. Uvidíme, či Talian bude môcť pokračovať.
     
    17
    Craig Dawson si už vyzliekol bundu, dal sa do dresu a pôjde do hry. Bohužiaľ pre West Ham, Angelo Ogbonna nemôže pokračovať v hre.
     
    18
    Tak predsa len to Angelo Ogbonna ešte skúsi. Za veľkého potlesku fanúšikov sa vrátil späť na hraciu plochu.
     
    19
    Mohamed Salah znova na krídle zastavený, veľký pozor si na neho dnes v doterajšom priebehu dáva Aaron Cresswell. Nasledovať tak bude Łukasz Fabiański a jeho päťka.
     
    20
    Angelo Ogbonna znova potrebuje ošetrenie. S kolenom to vyzerá v poriadku, ale teraz ho nešťastne zasiahol do hlavy lakťom v súboji Diogo Jota. Talianovi sa pustila krv a Craig Dawson sa znova začal rozcvičovať.
     
    21
    Angelo Ogbonna odchádza mimo ihriska, tentoraz už naozaj budeme striedať. Skúsený stopér mieri do šatne, drží si obväz alebo niečo podobné na mieste, odkiaľ mu tečie krv.
     
    22
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Angelo Ogbonna, prichádza Craig Dawson.
     
    23
    Andrew Robertson po ľavom krídle potiahol akciu Liverpoolu, ale jeho prihrávka do šestnástky nebola úspešná. Craig Dawson nechal loptu prejsť mimo ihriska.
     
    24
    Mohamed Salah poslal loptu na zadnú žrď, kde si nabiehal Sadio Mané. Včas pred ním zapracoval a odkopol na roh Benjamin Johnson.
     
    25
    Center z rohového kopu nedokázal nikto z hráčov Liverpoolu zakončiť na bránku, v snahe o protiútok fauloval už na útočnej polovici Michail Antonio.
     
    26
    Kurt Zouma zastavil prihrávku pred šestnástku West Hamu, domáci sa postupne snažia dostať od Fabianskeho k Alissonovi.
     
    27
    Jordan Henderson získal loptu v strede ihriska. Následne prišiel center sprava, ten odvrátil Craig Dawson. Diogo Jota sa do zakončenia nedostal.
     
    28
    Andrew Robertson ani tentoraz nedostal loptu pred bránku West Hamu, jeho center zrazil na autové vhadzovanie Benjamin Johnson.
     
    29
    Jarrod Bowen sa síce dostal k prihrávke na hranici šestnástky, kde mal priestor pokračovať do šance, lenže nezvládol prvý dotyk a zastavil ho Joël Matip.
     
    30
    Polhodina zápasu za nami. West Ham sa po výbornom úvode nechal teraz trochu zatlačiť, Liverpool prebral aktivitu, no čaká na vyloženú šancu.
     
    31
    Sadio Mané na ľavej strane šestnástky prihral vedľa seba, Andrew Robertson opäť raz centroval do päťky. Znova zasiahol dobre postavený Benjamin Johnson.
     
    32
    Ofenzívna aktivita LFC sa stupňuje. Videli sme konečne zakončenie, avšak po centri Jordana Hendersona hlavičkoval Diogo Jota nad bránku.
     
    33
    Tomáš Souček fauloval pred vlastnou šestnástkou, priamy kop si vypýtal Fabinho. Bude z toho dobrá pozícia na center pre Liverpool.
     
    34
    Trent Alexander-Arnold centrom z priameho kopu nenašiel spoluhráčov pred bránkou Fabianskeho, defenzíva West Hamu zatiaľ pracuje výborne.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gól?
     
    36
    Trent Alexander-Arnold sa dostal k centru na hranici pokutového územia, volejom vystrelil nad. Okamžite ho zasiahol Saïd Benrahma, aj keď sa mu snažil vyhnúť. Faul sa nepískal.
     
    37
    Sadio Mané posielal zaujímavý oblúčik pred bránku súpera, kde to ale podbehol Diogo Jota a lopta skončila mimo ihriska. Łukasz Fabiański znova rozohrá od vlastnej bránky.
     
    38
    Centre pred bránku West Hamu prichádzajú jedna radosť, no nie sú úspešné. Aj teraz výborne proti pasu do päťky zasiahol Kurt Zouma.
     
    39
    Mohamed Salah sa individuálne otáčal pred pokutovým územím, postrčil ho Declan Rice. Liverpool získal priamy kop z výbornej streleckej pozície.
     
    41
    Liverpool dal gól!
    Rozohrávka priameho kopu sa síce naťahovala, ale nakoniec to kopol TRENT ALEXANDER-ARNOLD parádne pod brvno. Łukasz Fabiański nemal nárok, ostal stáť ako prikovaný. Máme vyrovnané skóre.
    41. Trent Alexander-Arnold (LIV) - 1:1
     
    42
    Liverpool sa dočkal zaslúženého vyrovnania. Nutno však povedať, že West Ham zatiaľ chybu z hry nespravil. Tento gól padol po priamom kope.
     
    43
    West Ham sa usadil s loptou v strede ihriska, sprava prešiel do vápna. Tomáš Souček bol v ofsajde.
     
    44
    Jarrod Bowen síce zbiehal doprava na dlhý pas, tam bol ako prvý obranca Virgil van Dijk a prihrávkou na Alissona všetko vyriešil.
     
    45
    Sadio Mané si naviezol loptu pred šestnástku, jeho pokus z dobrej pozície zrazil Craig Dawson a Łukasz Fabiański už nemal ťažkú prácu.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    45+2
    Michail Antonio sa takmer rútil sám na Alissona, v poslednej chvíli mu lopta ušla, čo využil na obranný zákrok Trent Alexander-Arnold.
     
    45+4
    Liverpool by do prestávky rád otočil skóre. Tieto minúty budú veľmi dôležité pre druhé dejstvo.
     
    45+5
    Aaron Cresswell odvrátil loptu na rohový kop. Center odtiaľ nebezpečný nebol, navyše prišla kontra. Z bránky vysoko vybehol Alisson a odkopom to vyriešil.
     
    45+6
    Žltú kartu dostáva Tomáš Souček (West Ham United).
     
    45+7
    Stále sa hrá a bolo to dosť zaujímavé, pretože Saïd Benrahma prihrával sprava pred malé vápno, kde mohol mať obrovskú šancu Jarrod Bowen. V poslednej chvíli presný sklz na loptu predviedol Virgil van Dijk.
     
    45+8
    Prvý polčas sa skončil.
     
    West Ham vstúpil do zápasu výborne, strelil gól a potom dlho proti tlaku Liverpoolu vzadu pracoval výborne, lenže Trent Alexander-Arnold vyrovnal z priameho kopu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden manažér cez prestávku nestriedal, takže oba tímy nastupujú do druhého dejstva tak ako uzavreli to úvodné.
     
    48
    Saïd Benrahma a Pablo Fornals si na krídle nerozumeli, vhadzovať aut bude môcť obranca hostí Trent Alexander-Arnold.
     
    49
    Diogo Jota sa pred šestnástkou súpera nedostal k strele. Tú získali domáci hráči a prešli vpred, lenže center zľava zakončený nebol.
     
    50
    Aaron Cresswell s ďalším centrom, Jordan Henderson ho zrazil na rohový kop. Výborný center si na päťke našiel Declan Rice a hlavičkoval do brvna!
     
    51
    Liverpool postupne rozohráva od vlastných obrancov, znova sa pokúsi usadiť na útočnej polovici. Oba tímy dnes chcú vyhrať.
     
    52
    Sadio Mané bol na konci veľmi peknej a rýchlej akcie Liverpoolu. Prihrávku dostal pred malé vápno, v obrovskej možnosti vynikol proti strele z voleja Łukasz Fabiański.
     
    54
    Pablo Fornals centroval z krídla na zadnú žrď, kde si zbiehal Michail Antonio. Vo vzduchu pred ním loptu chytil do rukavíc Alisson.
     
    55
    Saïd Benrahma sa chcel uvoľniť na ľavom krídle, fauloval ho Trent Alexander-Arnold. West Ham bude môcť pokračovať v ofenzívnej aktivite.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC).
     
    57
    Craig Dawson dokázal zakončiť center z priameho kopu. Nedôrazný pokus si poľahky našiel brankár Alisson.
     
    58
    Mohamed Salah mal dobrú pozíciu vo vnútri pokutového územia, kde ho našiel Sadio Mané. Egypťan v ideálnej možnosti netrafil priestor troch žrdí.
     
    59
    Andrew Robertson dostal prihrávku doľava od Fabinha, nakoniec centroval Alex Oxlade-Chamberlain a Craig Dawson odvrátil jeho pas pred Jotom.
     
    60
    Diogo Jota v snahe pomôcť svojej defenzíve fauloval, West Ham získal na krídle priamy kop vhodný na center pred bránku Alissona.
     
    61
    Jarrod Bowen centroval celkom dobre, ale vystihol to Jordan Henderson a Kurt Zouma navyše predviedol útočný faul.
     
    63
    West Ham znova na lopte, kombinoval pred šestnástkou súpera. Nakoniec sa lopta dostala k obrancom, držanie lopty od domácich pokračuje.
     
    64
    Zakončenie z diaľky poslal Benjamin Johnson, jeho pokus nesmeroval na bránku. Alisson tak nemusel zasahovať.
     
    66
    Joël Matip si postrážil loptu pri postrannej čiare na vlastnej polovici ihriska, fauloval ho dobiedzajúci útočník Michail Antonio.
     
    67
    West Ham United dal gól!
    Rýchly brejk domácich do otvorenej defenzívy Liverpoolu vracia pre "Hammers" vedenie. Sadio Mané stratil loptu, okamžite to otočil Jarrod Bowen a poslal prihrávku za obranu. PABLO FORNALS sa vyhol ofsajdu, išiel sám na Alissona a aj keď si Brazílčan na loptu siahol, tá skončila v sieti.
    67. Pablo Fornals (WHU) - 2:1
     
    68
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Thiago Alcântara.
     
    69
    Mohamed Salah neuspel na pravej strane šestnástky, no Jordan Henderson dokázal centrovať. Na zadnej žrdi hlavičkoval do bočnej siete Diogo Jota.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Čaká nás určite ešte veľmi zaujímavý záver!
     
    71
    Jarrod Bowen sa na pravej strane šestnástky nedostal k strele ani prihrávke, Virgil van Dijk ho vytlačil a všetko začne od bránky Alissona.
     
    72
    Trent Alexander-Arnold centrom sprava nenašiel spoluhráčov, vysunul sa tam na chvíľu aj Joël Matip. Kamerunčan sa už zaťahuje do obrany.
     
    73
    Michail Antonio potiahol rýchlu kontru West Hamu, prihral do šestnástky a osamotený Pablo Fornals mohol definitívne rozhodnúť. Španielov pokus ale bravúrne zlikvidoval Alisson a navyše tam bol aj ofsajd.
     
    74
    West Ham United dal gól!
    Aktívny Michail Antonio takmer znova ušiel do šance, pozor si na neho dal Virgil van Dijk a zakončenie jamajského reprezentanta zrazil na rohový kop. Avšak, center na zadnú žrď dokázal zakončiť nepokrytý KURT ZOUMA, na jeho hlavičku nemal Alisson nárok.
    74. Kurt Zouma (WHU) - 3:1
     
    75
    West Ham United v siedmom nebi, pre Liverpool to vyzerá veľmi zle. Ak by dnes "Hammers" vyhrali, tak by sa s 23 bodmi dotiahli na druhý Manchester City.
     
    76
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Divock Origi.
     
    77
    Fabinho posielal loptu vzduchom do pokutového územia, Sadio Mané sa k nej nedostal. Dobre hlavou zapracoval Benjamin Johnson.
     
    79
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Fabinho, prichádza Takumi Minamino.
     
    80
    Liverpool má už len desať minút, aby so stretnutím dokázal niečo urobiť. Nevyzerá to pre hostí dobre, no v Premier League nikdy neviete.
     
    81
    Divock Origi nedokázal zakončiť center pred bránku West Hamu, situáciu odkopom vyriešil krajný obranca Aaron Cresswell.
     
    82
    Thiago Alcântara sa dostal k strele z hranice pokutového územia, zrazený pokus si našiel brankár Łukasz Fabiański.
     
    83
    Liverpool dal gól!
    DIVOCK ORIGI sa otočil na hranici šestnástky, okolo Dawsona ľavačkou zakončil k žrdi a hostia už prehrávajú len o jeden presný zásah.
    83. Divock Origi (LIV) - 3:2
     
    84
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Jarrod Bowen, prichádza Vladimír Coufal.
     
    86
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Saïd Benrahma, prichádza Arthur Masuaku.
     
    87
    West Ham sa stiahol do defenzívnej ulity, bude sa spoliehať na kontry. Liverpool kombinuje na útočnej polovici ihriska.
     
    88
    Arthur Masuaku potiahol kontru svojho tímu po krídle, domáci zdržali niekoľko sekúnd, no nevymysleli nič nebezpečné.
     
    90
    Tomáš Souček zbytočne fauloval pred vlastnou šestnástkou, Takumi Minamino získal pre svoj tím priamy kop. Je to stále výhodné, ale nie až tak ako keď dal gól Trent Alexander-Arnold.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Trent Alexander-Arnold poslal center pred bránku a úplne voľný Sadio Mané v stopercentnej šanci netrafil hlavičkou priestor troch žrdí! Toto bola ohromná možnosť.
     
    90+4
    Jeden z posledných nákopov, hlavičkoval Divock Origi. Neposlal v ťažkej pozícii ideálny pokus, Łukasz Fabiański zasiahol.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    West Ham to zvládol! Vo skvelom zápase porazil Liverpool a získal tri body, dotiahol sa na druhý Manchester City. Sledovali sme naozaj výborné stretnutie, ktoré ponúklo päť gólov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera ako aj úspešný vstup do nového pracovného týždňa. (19:30:42)

    Matej Kubove

    Góly: 4. Ogbonna, 67. Fornals, 74. K. Zouma – 41. Alexander-Arnold, 83. Origi

    Karty:   45+6. Souček (WHU) – 56. Alexander-Arnold (LIV)


    West Ham United: Fabiański – Johnson, K. Zouma, Ogbonna (22. C. Dawson), Cresswell – Souček, Rice (C) – Bowen (84. Coufal), Fornals, Benrahma (86. Masuaku) – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Coufal, C. Dawson, Diop, Fredericks, Král, Lanzini, Noble, Masuaku.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C), Fabinho (79. Minamino), Oxlade-Chamberlain (68. Th. Alcântara) – M. Salah, Diogo Jota (76. Origi), Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Th. Alcântara, Konaté, Minamino, Morton, Origi, N. Phillips, Tsimikas, N. Williams.