Tampa Bay – Arizona 5:1 (kon.) | Carolina – Boston 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 0:4 (kon.)
St. Louis – Colorado 3:4 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 1:2 (kon.) | Seattle – Minnesota 4:1 (kon.)
Anaheim – Buffalo 3:4 (po pr.) | LA Kings – Winnipeg 2:3 (kon.) | San Jose – Montreal 0:4 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Calgary Flames
cz Piatok 29.10.2021, 01:07 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Pittsburghem Penguins a Calgary Flames.
     
    Calgary Flames

    Kanadský celek letos prožívá dobrý vstup do nového ročníku NHL. Calgary zatím odehrálo šest zápasů, ve kterých kanadský celek vybojoval devět bodů a patří mu čtvrtá pozice Západní konference. Calgary navíc dosud inkasovalo jen patnáct branek. Porážky s Edmontonem a Anaheimem navíc přišly hned v úvodu sezóny. Od té doby Flames čtyřikrát zvítězili. Naposledy vyhráli 5:3 na ledě New Jersey.
     
    Pittsburgh Penguins

    Domácí Pittsburgh musí v úvodu sezóny bojovat bez hvězdného dua Sidney Crosby, Jevgenij Malkin. Penguins v šesti duelech získali osm bodů a patří jim osmá pozice Východní konference. Pittsburgh navíc také brání opravdu skvěle a dosud inkasoval jen sedmnáct branek. Naposledy doma ale prohrál 1:5 s Tampou. Výkony Penguins jsou jako na houpačce. Před soubojem s Tampou přehrál 7:1 Toronto.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Marino, Dumoulin, Ruhwedel, Matheson, Friedman, M. Pettersson – Kasperi Kapanen, Rodrigues, Guentzel – D. Heinen, D. O'Connor, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, Boyle, D. Simon.

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Välimäki – M. Tkachuk, E. Lindholm, J. Gaudreau – T. Pitlick, Backlund, Coleman – T. Lewis, Monahan, Lucic – B. Ritchie, Mangiapane, D. Dubé..
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Pittsburgh bude hrát v černém, zatímco Calgary oblékne bílé dresy.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní kanadská a americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování první třetiny. Pittsburgh se okamžitě vydal do útoku, ale jeho akce skončila zakázaným uvolněním.
     
    00:32
    Další zakázané uvolnění na domácí straně. Za prudkou přihrávkou na levou stranu spěchal Jake Guentzel, nicméně pobídka byla opět příliš prudká.
     
    01:10
    Domácí se usadili v útočném pásmu. Na přihrávku na modrou čáru si počkal Dumoulin, jehož ránu zablokoval obětavý obránce v dresu Calgary.
     
    01:36
    Tyler Pitlick si naše prostor na levé straně útočného pásma, přehodil si puk na forhend, ale ani jeho rána až k brance soupeře neprošla.
     
    02:06
    Domácí brankář si dal pozor na zakončení z úctyhodné vzdálenosti, dostal se včas na led a vytáhl jistý zákrok. Oba týmy začínají hodně opatrně.
     
    02:36
    Chad Ruhwedel ve středním pásmu vybojoval odražený puk a bez váhání jej poslal na levou stranu ledové plochy. Tučňáci puk neudrželi pro sebe.
     
    03:12
    Blake Coleman si sjel na přihrávku mezi kruhy, odkud střílel bez přípravy, ale opět trefil jen jednoho z hokejistů domácího Pittsburghu.
     
    03:33
    Až nyní se znovu přerušuje hra. Domácí Boyle vyhazoval kotouč ven z obranného pásma a jeho tečované vyhození skončilo až mezi diváky.
     
    04:10
    Marino zrychlil na levé straně ledové plochy, zavezl puk na modrou čáru, ale už nebyl schopen včas dojet vlastní nahození za branku soupeře.
     
    04:38
    Jake Guentzel dostal přihrávku do středního pásma, jenže si nepotykal se zpracováním a puk mu utekl k dobře postaveného Anderssonovi.
     
    05:10
    Calgary si z tlaku domácího celku pomohl jen šikovným vyhozením, po kterém kotouč neskončil na zakázaném uvolnění. Oba týmy zatím střídají.
     
    05:33
    Kapanen poslal z pravé strany nahození před klec Calgary, ale dojíždějící Zucker na puk špičkou hokejky těsně nedosáhl. Domácí ale ukazují, že umí útočit.
     
    06:10
    Sean Monahan se ve střddním pásmu zbavil napadajícího soupeře, nahodil puk za branku a pustil se do souboje.
     
    06:38
    Dominik Simon svedl souboj v rohu útočného pásma, kde jej důrazný hokejista Calgary čistým způsobem dokázal odstavit od kotouče.
     
    07:10
    Marino udržel kotouč v útočném pásmu a zakončil od modré čáry. Jeho pokus ale nikdo v černém dresu před brankou soupeře nedokázal tečovat.
     
    07:22
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary se dostává do vedení! Kanadský celek dokázal udeřit po rychlém přechodu do útoku! JOHNNY GAUDREAU vybojoval kotouč u modré čáře, dostal se do úniku a střelou do horního rohu si připsal svůj první gól v této sezóně! Asistence: Matthew Tkachuk.
    07:22 Johnny GAUDREAU - 0:1
     
    08:10
    Domácí se okamžitě usadili v útočném pásmu se snahou o bleskovou odpověď. Guentzel našel spoluhráče na modré čáře, ale rána byla sražená do ochranné sítě.
     
    08:26
    Hostující brankář musel znovu zasahovat. Tentokrát si pohlídal dělovku z levé strany, kterou viděl po celou dobu. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    09:02
    Dominik Simon se výborně stáhl do obranného pásma, kde pomohl vybojoval spoluhráčům kotouč už u modré čáře. Penguins se tlačí vpřed.
     
    09:28
    Brett Ritchie dostal přihrávku za domácí klec, kde však nevybojoval kotouč a napadající soupeř mu puk špičkou čepele vypíchl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:05
    Michael Matheson dostal nabito na modrou čáru, odkud střílel příklepem, ale jeden z hráčů Calgary Flames jeho dělovku tečoval do ochranné sítě.
     
    10:34
    Pittsburgh se znovu dostal do útočného pásma, kde domácí hráči předvedli svižnou kombinaci, kterou zakončili jen velmi nepřesnou střelou.
     
    11:05
    Brian Boyle na pravé straně obešel statického soupeře, dral se za branku Calgary, jenže jeho pobídka bekhendem skončila u soupeře.
     
    11:26
    Jacob Markström v úvodních minutách dnešního souboje předvádi jisté zákroky. Brankář Calgary se nenechal rozhodit ani tečovaným nahozením a schoval puk do lapačky.
     
    12:10
    Domácí se dostali do útočného pásma, kde si na přihrávku zpoza branky nabruslil Kapanen, ale jeho pohotové zakončení příklepem minulo branku.
     
    12:15
    Pittsburgh si zahraje první přesilovku. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Coleman.
     
    12:34
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Erik Gudbranson – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    13:10
    Pittsburgh se během dvojnásobné přesilovky usadil v útočném pásmu, ale domácí se zatím nedostávají do zakončení. Trojice Calgary se skvěle pohybuje.
     
    13:32
    Hosté se před brankou dostali k volnému kotouči a dokázali jej vyhodit přes celé kluziště. Penguins musí rozjet novou přesilovkovou akci.
     
    14:10
    Pittsburgh se dostal do útočného pásma po levém křídle, jenže nahození od modré čáry znovu nemířilo mezi tři tyče.
     
    14:23
    Zucker si sjel mezi kruhy na parádní přihrávku zpoza branky, jenže trefil jen přesouvajícího se brankáře Calgary! Tohle byla velká šance!
     
    15:06
    Pittsburgh se znovu usadil v útočném pásmu, ale kvarteto hokejistů Calgary zatím brání hodně obětavým způsobem. Domácí to mají velmi složité.
     
    15:26
    Mangiapane se v obranném pásmu dostal k odraženému kotouči a bez váhání jej poslal přes celé kluziště za klec Penguins.
     
    16:12
    Evan Rodrigues vyjel s pukem zpoza branky na levý kruh, našel volného Marina, který vypálil příklepem, ale vynikající Jacob Markström stačil zasáhnout.
     
    16:34
    Hosté v plném počtu.
     
    17:12
    Pittsburgh se nastěhoval do útočného pásma, ale tlak domácího celku zatím nevede k nebezpečným střelám. Calgary se pozorně brání.
     
    17:22
    Brock McGinn se z ničeho nic dostal k odraženému puku v mezikruží a snažil se o zakončení. Jeho pokus ale proskákal kolem zadní tyčky!
     
    18:02
    Brett Ritchie dostal na opačné straně přihrávku před branku Penguins, ale domácí brankář se na čáře fantasticky roztáhl a zasáhl levým betonem!
     
    18:34
    Johnny Gaudreau spěchal za nahozením do rohu útočného pásma, jenže domácí zadáci měli ke kotouči o pár kroků blíže a zastavili nebezpečí.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:26
    Brian Dumoulin důraznou hrou obral o kotouč rozjetého soupeře ve středním pásmu. Hráči domácího Pittsburghu mají čas na poslední útok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté Calgary! Hosté totiž udeřili po rychlém brejku, po kterém se prosadil Johnny Gaudreau. Domácí poté hráli dlouhou přesilovku pět na tři, ale puk do branky nedostali.
     
    Střely na branku: 15 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny a hned v jejím úvodu se vydali do útoku. Střelu Zuckera z pravé strany hostující brankář schoval do lapačky.
     
    20:35
    Teddy Blueger se na levé straně zbavil napadajícího soupeře a přihrál mezi kruhy. Jeho pobídku si defenziva soupeře pohlídala.
     
    21:12
    Pittsburgh se dostal do útoku po pravé straně, jenže Zucker prudkou přihrávku dohnal až v rohu útočného pásma, odkud už nedokázal přihrát.
     
    21:38
    Kasperi Kapanen udržel puk u mantinelu v útočném pásmu, jenže pod tlakem napadajícího soupeře nedokázal oslovit nikoho v černém dresu.
     
    22:10
    Michael Matheson zavezl puk do útočného pásma a střílel z jeho levé strany. Pokus domácího hráče zablokoval obránce bruslemi.
     
    22:29
    Dominik Simon se podél hrazení dostal do útočného pásma, v jehož rohu se nechal odstavit od kotouče a soupeř mu puk dobře vypíchl.
     
    23:06
    Calgary se snad poprvé ve druhé třetině usadilo v útočném pásmu, nicméně kanadský celek se nepřesnou kombinací sám zbavil kotouče.
     
    23:35
    Johnny Gaudreau si sjel z pravé strany do prostoru mezi kruhy, odkud to zkusil zápěstím, ale jeho projektil prolétl kolem levé tyčky!
     
    24:10
    Teddy Blueger poslal přihrávku do útčného pásma, ale jeho spoluhráč na prudkou pobídku nedosáhl a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    24:32
    Guentzel po pravém křídle projel do útočného pásma, kde poslal prudkou přihrávku na brankoviště, ale defenziva Calgary si poradila.
     
    25:02
    Tyler Pitlick si sjel na přihrávku do útočného pásma, kde si jej vzal do parády Chad Ruhwedel, který soupeře tělem odstavil k mantinelu.
     
    25:26
    Drew O'Connor se před brankou Calgary dostal k odraženému kotouči, snažil se dorážet z těžké pozice, ale hostující brankář neskutečným zákrokem udržel puk před brankovou čárou!
     
    26:12
    Brian Dumoulin vybojoval puk v rohu obranného pásma, dal si pozor na dotírajícího Monahana, ale Calgary přesto získalo kotouč na své hole.
     
    26:38
    Brett Ritchie střílel příklepem od modré čáry, ale jeho rána skončila blokem Dominika Simona. Český hokejista zatím hraje hodně dobře.
     
    27:12
    Blueger se hnal s pukem do útočného pásma, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů a musel celou akci zbrzdit na modré čáře.
     
    28:00
    Domácí brankář vyjel za svou klec, kde pomohl domácím hráčům s rozehrávkou. Pittsburgh je ve druhé třetině mnohem aktivnějším týmem.
     
    28:26
    Erik Gudbranson zastavil puk na modré čáře, kde si jej chystal pro zakončení, ale střelecký pokus se mu vůbec nepovedl.
     
    29:00
    Jacob Markström si dal pozor na nahození ze středního pásma a vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Calgary se jen těžko dostává vpřed.
     
    29:19
    Milan Lucic si našel odražený puk v útočném pásmu, přehodil si jej na forhend a zakončil zápěstím. Jeho projektil skončil na betonu brankáře.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a stále jsme viděli pouze jedinou branku. Pittsburgh se sice tlačí vpřed, ale Calgary brání urputně.
     
    30:29
    Johnny Gaudreau napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Útočník Calgary dostal pod tlak Ruhwedela, který si pomohl vyhozením.
     
    31:05
    Zach Aston-Reese napadal rozehrávku Calgary v jeho obranném pásmu. Domácí hokejista dostla soupeře pod tlak, nicméně k puku už se nedostal.
     
    31:26
    Jacob Markström si dal pozor na nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Hostům se daří kouskovat tlak Pittsburghu.
     
    32:10
    Evan Rodrigues se na levé straně prosmýkl kolem obránce a dostal se do obrovské šance. Jeho pokus zápěstím z levého kruhu hostující brankář opět zneškodnil!
     
    32:30
    Tkachuk zkusil překvapit domácího brankáře zakončením od mantinelu, ale Casey DeSmith jeho ránu viděl a bez problémů švihl lapačkou.
     
    33:10
    Dominik Simon napadal rozehrávku Calgary v jeho obranném pásmu. Český útočník donutil soupeře k nepřesné rozehrávce, Penguins opět útočí.
     
    33:24
    Blueger se z levého křídla hnal před branku, nicméně jeho pokus skončil vedle vzdálenější tyčky. Calgary zatím odolává zuby nehty.
     
    34:10
    Rodrigues střílel z levé strany útočného pásma, jenže jeho pokus nebyl dostatečně razantní. Pro hostujícího brankáře jsou to snadné zákroky.
     
    34:38
    Brian Dumoulin na modré čáře udělal efektní otočku, ale následně o puk přišel v prvním souboji. Calgary si po delší době může odpočinout.
     
    35:03
    Tyler Pitlick vypálil příklepem od modré čáry. DeSmith jeho ránu vyrazil před sebe a poradil si i s následnou dorážkou Milana Lucice.
     
    35:28
    Dumoulin dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale jeho dělovka skončila vedle vzdálenější tyčky. Pittsburgh hraje aktivně.
     
    36:03
    Z ostrého úhlu zkusil překvapit brankáře Zucker, nicméně jeho pokus gólmanovi Calgary moc problémů nenadělal. Hosté poté odehráli puk za modrou čáru.
     
    36:13
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Trevor Lewis – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:20
    DeSmith si na druhé straně musel dát pozor na Tkachukův průnik z pravé strany. Domácí brankář ale udržel beton u levé tyče a nepustil puk za svá záda.
     
    37:03
    Domácí se v přesilovce usadili v útočném pásmu, ale zatím se nedostávají do zakončení. Zucker první ránou těsně minul zadní tyč.
     
    37:26
    Hosté vybojovali volný puk v obranném pásmu a bez váhání jej poslali přes celé kluziště za branku Pittsburghu.
     
    38:13
    Hosté v plném počtu.
     
    38:36
    Casey DeSmith musel znovu zasahovat. Brankář domácího celku si dokázal poradit s rozjetým Gaudreauem, jehož ránu směřující mezi betony vyrazil.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:24
    Sean Monahan si sjel na přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud zakončil zápěstím, ale domácí brankář DeSmith jeho pokus viděl a vyrazil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! I po druhé části je na tom lépe hostující Calgary. Domácí celek byl sice během prostřední periody mnohem aktivnějším týmem, ale hostující defenziva v čele s vynikajícím brankářem stále drží čisté konto. Po čtyřiceti minutách tak stále platí stav 0:1.
     
    Střely na branku: 30 – 23
     
    Další třetina začne přibližně v 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Uvidíme, zda se aktivní domácí Pittsburgh nakonec dočká vytouženého vyrovnání.
     
    40:35
    Johnny Gaudreau dostal přihrávku do rohu útočného pásma, odkud přihrál mezi kruhy, ale obránce v černém dresu jeho pobídku přečetl.
     
    41:01
    Tučňákům se nepovedla další rozehrávka. Nahození na pravou stranu bylo příliš prudké a kotouč skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    41:04
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary hned v úvodu druhé třetiny přidává svou druhou branku a přibližuje se k vítězství! Ihned po vyhraném vhazování v útočném pásmu vypálil od modré čáry BLAKE COLEMAN a jeo rána skončila v síti! Asistence: Oliver Kylington, Mikael Backlund.
    41:04 Blake COLEMAN - 0:2
     
    42:10
    Pittsburgh přestál další výpad Calgary. Kanadský celek do třetí části vstoupil hodně aktivně a snaží se rozhodnout o svém vítězství. DeSmith ale čaruje.
     
    42:10
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., držení).
     
    43:10
    Backlund střílel z pravé strany útočného pásma, ale do rány se mu postavil domácí zadák, který puk srazil až za modrou čáru.
     
    43:35
    Calgary se nyní nemůže usadit v útočném pásmu. Pittsburgh se snaží i v oslabení napadat už od červené čáry a soupeři výrazně komplikuje přechod do útoku.
     
    44:10
    Domácí v plném počtu.
     
    44:24
    McGinn se hned po skončení oslabení hnal po pravém křídle do útočného pásma, jenže musel střílet bekhendem a recept na brankáře stále nenašel.
     
    45:12
    Dumoulin si podél mantinelu vybruslil na pravý kruh, odkud vyslal tvrdou střelou, jenže ani jeho pokus nenašel cestičku mezi tři tyče.
     
    45:27
    Calgary se z tlaku domácího celku vymanilo za cenu vyhození puku přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se po levici hostujícího brankáře.
     
    45:47
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brock McGinn – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:45
    Hosté sice kombinovali v útočném pásmu, ale zakončit se jim nepovedlo. Hráči Penguins dokázali zahustit prostor před svou klecí.
     
    47:12
    Domácí dokonce vyvezli puk ven z obranného pásma a nasbírali další cenné sekundy k dobru. Calgary se během této přesilovky zatím nedaří.
     
    47:47
    Domácí v plném počtu.
     
    48:06
    McGinn si po nástupu z trestné lavice prodloužit pobyt na ledové ploše a bojoval o kotouč v rohu útočného pásma. Proti dvojici soupeřů ale neuspěl.
     
    48:34
    Evan Rodrigues dostal přihrávku na pravý kruh, odkud střílel bez přípravy příklepem, jenže při zakončení zlomil hůl a branku Flames neohrozil.
     
    49:12
    Lucic projel středem ledové plochy do útočného pásma, kde objel branku Pittsburghu, ale pod tlakem už nedokázal přihrát na spoluhráče.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:37
    Drew O'Connor sice získal kotouč v rohu obranného pásma, ale bekhendem jej nedostal za modrou čáru. Soupeřovu ránu si Casey DeSmith pohlídal.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a Calgary zatím s přehledem kráčí za vítězstvím. Pittsburghu zatím není v ofenzivě přáno.
     
    50:15
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Kanadský celek navíc přidává i třetí zásah! Calgary opět udeřilo po skvěle sehraném protiútoku. Přihrávku na pravou stranu dostal nikým nehlídaný DILLON DUBÉ, který si puk připravil a vymetl horní roh! Asistence: Johnny Gaudreau, Oliver Kylington.
    50:15 Dillon DUBÉ - 0:3
     
    51:10
    Guentzel si sjel na přihrávku mezi kruhy, kde trošičku zpomalil a zakončil zápěstím. Jeho ránu však hostující brankář s přehledem vykopl.
     
    51:29
    Domácí se i přes svou ztrátu nadále tlačí do útoku ve snaze alespoň o čestný zásah. Proti obraně Calgary to má Pittsburgh náročné.
     
    51:44
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Naopak kanonáda hostujícího celku pokračuje! Po další chybě Pittsburghu v rozehrávce se do útočného pásma dostal MILAN LUCIC, který poslal puk mezi betony domácího brankáře! Bez asistence.
    51:44 Milan LUCIC - 0:4
     
    52:03
    Hostům nyní nevyšel přechod do útoku a prudká přihrávka na pravou stranu skončila na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před brankou Flames.
     
    52:26
    Coleman se za brankou probil k volnému kotouči a získal jej pro hosty. Kanadský celek v posledních minutách na ledové ploše doslova dominuje.
     
    53:02
    Rodrigues podél hrazení projel do útočného pásma, zadovkou uvolnil spoluhráče z defenzivy, nicméně následné zakončení nemířilo na branku.
     
    54:41
    Teddy Blueger poslal přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil Chad Ruhwedel, jehož ránu přizvedl obránce do ochranné sítě.
     
    54:56
    Po další akci skončil kotouč na střídačce domácího mužstva. Sudí tentokrát nařídil vhazování ve středním pásmu.
     
    55:03
    Noah Hanifin střílel příklepem od modré čáry, ale DeSmith jeho pokus viděl a vyrazil kotouč pravým betonem. Pittsburgh kotouč následně vyhodil.
     
    55:36
    Hostům se nepovedl další přechod do útoku a puk skončil u zadáků Penguins. Pittsburgh už se v závěru duelu nikam nežene.
     
    56:06
    Drew O'Connor střílel od modré čáry, ale do rány se mu postavil Monahan, který bruslí srazil kotouč někam k mantinelu.
     
    56:26
    Další povedený zákrok hostujícího brankáře, který si dal pozor na zakončení od modré čáry a schoval puk mezi betony.
     
    57:06
    Pittsburgh se usadil v útočném pásmu, jenže domácí kombinovali v prostorech u mantinelu a nikdo v černém dresu se nedostal do zakončení.
     
    57:28
    Další akce Penguins skončila nepřesným nahozením. Zadáci Calgary se následně dostali ke kotouči a obloučkem jej poslali za modrou čáru.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:26
    Dominik Simon se z levé strany dostal do útočného pásma, obhodil si prvního obránce, ale jeho ránu z levé strany zablokoval další zadák v bílém.
     
    59:06
    Brian Dumoulin nahodil puk po mantinelu za branku Calgary, kde v souboji znovu uspěli pouze hosté. Pittsburghu se dnešní duel vůbec nepovedl.
     
    59:39
    Danton Heinen se v samotném závěru prokličkoval do střelecké pozice, jenže v klíčovou chvíli zakončil kousek nad branku. Calgary už pomalu slaví.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Calgary nakonec vítězí na ledě Pittsburghu vysoko 4:0. Ve třetí části hosté podtrhli svůj triumf. Druhou branku přidal hned v úvodu třetiny Blake Coleman. Domácí se poté sice snažili ukončit, ale deset minut před koncem potrestal chybu v rozehrávce Dillon Dubé. O minutu později pak přidal poslední zásah Milan Lucic.
     
    Střely na branku: 45 – 35
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Casey DeSmith (PIT) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%, odchytal 60:00
    Jacob Markström (CGY) – 45 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:32
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 11:30
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jacob Markström (CGY) – 45 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%
    2. Johnny Gaudreau (CGY) – 1+1
    3. Blake Coleman (CGY) – 1+0
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 17 743 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:39:16)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 8. J. Gaudreau (M. Tkachuk), 42. Coleman (Kylington, Backlund), 51. D. Dubé (J. Gaudreau, Kylington), 52. Lucic


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Marino, Dumoulin (A), Ruhwedel, Matheson, Friedman, M. Pettersson – Kasperi Kapanen, Rodrigues, Guentzel (A) – D. Heinen, D. O'Connor, Zucker (A) – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, Boyle, D. Simon.
    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Välimäki – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – T. Pitlick, Backlund (A), Coleman – T. Lewis, Monahan (A), Lucic – B. Ritchie, Mangiapane, D. Dubé.

    Rozhodca: South, Pochmara – Brisebois, MacPherson

    Diváci: 17 743