Paríž – Lille 2:1 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
2:1 (0:1)
Lille OSC
cz Piatok 29.10.2021, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Ander Herrera.
     
    90
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Yusuf Yazıcı.
    88. Ángel Di María - 2:1
     
    88
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG otáčí vývoj utkání a jde v jeho samotném závěru do vedení! ÁNGEL DI MARÍA si za svůj dnešní výkon branku rozhodně zaslouží! Sám poslal Neymarovi do vápna přihrávku, kterou mu brazilský fotbalista pohotovou narážečkou vrátil zpátky a argentinský ostrostřelec pak parádní ranou zamířil na vzdálenější tyč levačkou! Ivo Grbić tuhle perfektně umístěnou střelu nemohl chytit, stav je 2:1 pro Paříž! Asistence: Neymar.
     
    86
    Svou nevoli nad otálením hlavního sudího Deleruea se rozhodl plně vyjádřit Neymar. Ten ale za plamenný projev nesklidí potlesk, nýbrž další kartónek žluté barvy, který hlavní arbitr opět pohotově vytahuje ze své kapsičky.
     
    85
    Následně hrdina předchozího momentu Ivo Grbić dlouho váhal s rozehrávkou a sudí Delerue mu ukazuje žlutou kartu za zdržování hry.
    85. Grbić skvělým zákrokem vychytal Icardiho
     
    85
    Na trávníku je místo Georginia Wijnalduma Julian Draxler. PSG se nyní dostalo kupředu Neymarovou krásnou průnikovou přihrávkou, kterou na pravé straně zpracoval Mauro Icardi, jenž ihned pálil na zadní tyč. Ivo Grbić předvedl možná klíčový zákrok večera, když nohou vytěsnil merunu mimo svou brankovou konstrukci! Sudí jeho zákrok přehlédl a píská jen odkop od brány. To je chyba rozhodčího Deleruea.
     
    84
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Julian Draxler.
     
    79
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Ikoné, přichází Timothy Weah.
    78. Aktivní Di María nevyzrál na Grbiće
     
    78
    PSG mohlo bleskově otočit! Ángel Di María si po na oko ledabylé standardce Neymara seběhl do vápna z levé strany a téměř na penaltě pálil na klec Lille! Rána mu ale nesedla, byla slabá, přízemní, brankář Ivo Grbić ji pohodlně chytil.
     
    75
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Burak Yılmaz, přichází Amadou Onana.
    74. MARQUINHOS - 1:1
     
    74
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    A nyní už srovnáno opravdu je! Ángel Di María znovu dostal přihrávku na levou stranu, ve vápně seběhl s míčem až k brankové čáře, odkud vyslal krásný lehký načechraný oblouček přímo na nohu MARQUINHOSE, jenž ranou z malého vápna pod horní tyč srovnává na 1:1! Asistence: Ángel Di María.
    73. Icardi hlavičkoval těsně nad bránu
     
    73
    Mohlo být vyrovnáno! Strašně moc místa dostal na levé straně Ángel Di María, jenž si navedl míč vedle šestnáctky a pak do ní vyslal milimetrový centr na hlavu Maura Icardiho, jenž však svým zakončením těsně minul břevno svatyně Psů!
    71. Di María o kus minul bránu
     
    71
    Pařížané se tlačí do prostoru před šestnáctkou Lille, k míči vrácenému do druhé vlny se teď dostal Ángel Di María, ale jeho pokus z hranice vápna šel vedle pravé tyče svatyně Psů.
     
    65
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thilo Kehrer, přichází Colin Dagba.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Juan Bernat, přichází Nuno Mendes.
     
    63
    Neymar si u levé postranní čáry zpracovával balon a přihrával ho zpět, když ho zezadu ostrým skluzem zkosil Zeki Çelik, jenž za zákrok vidí žlutou kartu.
     
    59
    A další pěkná situace! K odraženému míči se deset, možná patnáct metrů za hranicí velkého vápna dostal Ángel Di María, který na levé straně vůbec nic nevymýšlel a okamžitě napálil merunu ostrou ranou na bránu Lille. Ivo Grbić předvedl dobrý zákrok, když jeho pokus zlikvidoval!
    57. David přestřelil ve velké příležitosti
     
    57
    Burak Yılmaz na druhém konci hřiště zakončoval akci na pravé straně trochu z úhlu. Gianluigi Donnarumma musel vyskočit vysoko, aby míč vyrazil, ten se ale ještě vrátil na koapčku Jonathana Davida, který z penaltového puntíku trestuhodně přestřelil bránu PSG!
     
    57
    Sudí sice hru nejprve nepřerušil, ale původní zákrok si pamatoval. Nyní už běží k provinilci a ukazuje mu žlutou kartu. Trestaným hříšníkem je Renato Sanches.
    55. Grbić nadvakrát zpacifikoval pokus Neymara
     
    55
    Hráči z hlavního města Francie se dostali do vápna na levé straně a Neymar měl konečně šanci k zakončení, když propálil obránce Celika! Ivo Grbić však šel na zem včas a jeho pokus na dvakrát chytil. Následně ho dobíhající Georginio Wijnaldum trefil holení do hlavy a brankář Lille se svalil na trávu.
    47. David druhý gól nepřidal, proti byl Donnarumma
     
    47
    PSG znovu začíná poločas mizerně. Na pravé straně šestnáctky Paříže teď zůstal nekrytý Jonathan David, proti němu však Gianluigi Donnarumma včas vyběhl a jeho pokus srazil. Následně se David ještě snažil přihrát na malé vápno Yilmazovi, kterého skluzem v souboji o míč poslal na zem Kimpembe, jenž tak zabránil dorážce.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Lionel Messi, přichází Mauro Icardi.
    40. Di María z ostrého úhlu netrefil bránu
     
    40
    Ángel Di María se po kombinaci s Messim a Georginiem Wijnaldumem dostal na pravé straně do příležitosti z ostrého úhlu. Šikovným zakončením jen těsně minul vzdálenější tyč svatyně Lille!
     
    36
    Přiznám se, že úplně přesně nevím, za co teď Burak Yılmaz vidí žlutou kartu. Zdá se, že si nejspíš dovolil k sudímu Deleruovi pronést pár poznámek, které asi nebyly úplně sportovního charakteru.
    31. Jonathan DAVID - 0:1
     
    31
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille jde do vedení a domácí fandové jsou v šoku! Burak Yılmaz obešel na levé straně šestnáctky Thila Kehrera a následně od brankové čáry poslal zpětnou přihrávku na malé vápno, kde zůstal zcela neobsazený JONATHAN DAVID, který míč z první napálil pod břevno svatyně PSG a posílá Psy do vedení 1:0! Asistence: Burak Yılmaz.
     
    30
    Ángel Di María posílal pěkný lehký oblouček na levou stranu vápna, kam si nabíhal Lionel Messi. Ten z první míč napálil, ale balon mu špatně sedl na kopačku a jeho zakončení tak bylo mizerné.
    23. Střelu Di Maríi pokryl Grbić
     
    23
    Konečně trochu vzruchu před klecí Lille. Messi vyslal středem hřiště průnikovou přihrávku na Ángela Di Maríu, který si obhodil obránce a následně se s míčem dostal na hranici šestnáctky, odkud poslal tvrdý přízemní projektil k levé tyči. Ivo Grbić však byl na trávníku včas a merunu chytá!
    15. Ikoné vystřelil vedle levé tyče
     
    15
    Tohle ale byla už druhá dobrá příležitost Lille! Po rychlém průniku na pravé straně se do zakončení v pádu dostal Jonathan Ikoné, jeho pokus přibližně ze značky pro penaltu jen těsně minul pravou tyč svatyně Gianluigiho Donnarummy.
     
    5
    Reinildo nyní na půlícím kruhu zastavoval ostrým skluzem zezadu rychle unikajícího Ángela Di Maríu, za což od rozhodčího Delerueho vidí zblízka žlutý kartonek.
    2. Donnarumma se blýskl proti Yılmazovi
     
    2
    Obrovská šance Lille! Hráči PSG propadli při rychlém kontru soupeře a Burak Yılmaz dostal míč na levou stranu šestnáctky, kde byl úplně sám! Po tvrdé ráně na zadní tyč už zvedal ruce, ale Gianluigi Donnarumma fantastickým zákrokem vyrážím balon na rohový kop!

    Petr Šatalík

    Góly: 74. Marquinhos (Di María), 88. Di María (Neymar) – 31. David (B. Yılmaz)

    Karty:   86. Neymar (PSG) – 5. Reinildo (LIL), 36. B. Yılmaz (LIL), 57. Sanches (LIL), 63. Çelik (LIL), 85. Grbić (LIL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 7:10.
    Paríž Saint-Germain: G. Donnarumma – Bernat (65. N. Mendes), Kimpembe, Marquinhos (C), Kehrer (65. Dagba) – I. Gueye, Danilo Pereira, Wijnaldum (84. Draxler) – Neymar, Messi (46. Icardi), Di María (90+2. A. Herrera).
    Náhradníci: Navas – Dagba, A. Diallo, Dina Ebimbe, Draxler, A. Herrera, Icardi, N. Mendes, Rafinha Alcântara.

    Lille OSC: Grbić – Reinildo, Djaló, J. Fonte, Çelik – Bamba (90. Yazıcı), Xeka (C), Sanches, Ikoné (79. Weah) – B. Yılmaz (75. A. Onana), David.
    Náhradníci: Jakubech – Dabila, Gomes, G. Gudmundsson, Lihadji, A. Onana, Pied, Weah, Yazıcı.

    Rozhodca: Delerue – Viala, Aube