Nicolae Negumereanu - Ike Villanueva Vítěz: Negumereanu (kon.) | Francisco Trinaldo - Dwight Grant Vítěz: Trinaldo (kon.)
Alex Caceres - Choi Seung-Woo Vítěz: Caceres (kon.) | Jessica-Rose Clarková - Joselyne Edwardsová Vítěz: Clarková (kon.)
koniec udalosti
Jessica-Rose Clarková - Joselyne Edwardsová

Vítěz: Clarková

Sobota 23.10.2021, 23:33 • UFC APEX, Las Vegas • UFC Fight Night
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 23:30.
     
    Dobrý večer u další akce UFC, tentokrát pod názvem UFC Fight Night: Costa vs. Vettori. Jak už je podle názvu jasné, v hlavním duelu večera se střetnou Paulo Costa a Marvin Vettori.
     
    Hlavní zápas večera obstarají Paulo „Borrachinha“ Costa (bilance 13-1, v UFC 5-1) a Marvin „The Italian Dream“ Vettori (bilance 17-5-1, v UFC 7-3-1). Tento duel byl ve velkém ohrožení, neboť Costa nezvládl hubnutí do požadované střední váhy a několik dní před zápasem bylo nakonec oznámeno, že se fight přesouvá do polotěžké váhy. V tomto duelu budou chtít oba borci odčinit porážku proti stejnému soupeři – Israeli Adesanyovi. Vítěz se pak může zase hodně přiblížit případné titulové šanci.

    Hlavní předzápas obstarají Grant „KGD“ Dawson (bilance 17-1, v UFC 5-0), borec, který si smlouvu vybojoval přes DWCS a v samotné UFC zatím nepoznal porážku. Naposledy na KO porazil Leonarda Santose a svou ćelkovou neporazitelnost bude chtít natáhnout už na devět zápasů. Proti němu se postaví Rick „The Gladiator“ Glenn (bilance 22-6-1, v UFC 4-3), skutečný veterán MMA. Glenn v UFC střídá světlé a horší momenty, a ten poslední patřil k těm lepší. Joaquima Silvu porazil už po 37 vteřinách na KO. A dnes se pokusí přerušit skvělou sérii svého soupeře.

    Na kartě budou i ženy, v bantamové váze se střetnou Jessica-Rose „Jessy Jess“ Clarková (bilance 10-6, 1 NC) a Joselyne „La Pantera“ Edwardsová (bilance 10-3). Clarková v posledním utkání porazila na TKO Sarah Alparovou a dala zapomenout na dvě porážky v řadě. Naopak Edwardsová naposledy prohrála na body proti Karol Rosaové.

    Dále se nám představí i Alex „Bruce Leeroy“ Caceres (bilance 18-12, 1NC, v UFC 13-10, 1NC), borec, který svůj první zápas v organizaci měl už v roce 2011. Ten poslední se odehrál v únoru tohoto roku proti Kevinu Croomovi a Caceres vyhrál jasně na body. Soupeřem mu bude Choi Seung-Woo (10-3, v UFC 3-2). Ten svou kariéru v UFC začal dvěma porážkami, poté se ale zvedl, dvakrát vyhrál na body a naposledy hned v prvním kole zničil na TKO Juliana Erosu. Je tak v laufu a tato kombinace fighterů slibuje skvělou podívanou.

    Jako druzí na řadu přijdou Dwight „The Body Snatcher“ Grant (bilance 11-3, v UFC 3-2) a Francisco „Massaranduba“ Trinaldo (bilance 26-8, v UFC 16-7). Bude to tak souboj poměrného mládí a obrovských zkušeností. Zatím Trinaldo bude chtít odčinit porážku s Muslimem Salichovem z června tohoto roku, Grant bude chtít navázat na výhru nad Stefan Sekulićem a předvést dominantnější výkon, než tomu bylo v tomto fightu, který skončil na split decision.

    Hlavní kartu otevřou Nicolae „Nick“ Negumereanu (bilance 10-1, v UFC 1-1), a Ike „Hurricane Ike“ Villanueva (bilance 18-12, v UFC 1-3). Oba borci se neradi spoléhají na rozhodnutí bodových, vždyť Negumereanu z deseti výher zaznamenal hned devět před limitem a i Villanueva má hned 15 výher a 11 porážek před koncem závěrečného kola. Od tohoto fightu se tak dá čekat pěkná štípaná, která může skončit velice rychle...
     
    Na pořadu je jediný ženský zápas na hlavní kartě, obě zápasnice jsou již v kleci.
     
    0:01
    Začalo první kolo.
     
    0:16
    Clarková se s tím nepáře, a hned prvním výpadem dostala souboj na zem.
     
    0:56
    Edwardsová se dobře brání, pracuje nohami a znepříjemňuje soupeřce přejít do výhodnější pozice.
     
    1:36
    Clarková však tlačí soupeřku k pletivu a pomalu se chystá k nějaké submisi.
     
    2:17
    Edwardsová dává ze spodní pozice údery na hlavu, pár jich prošlo.
     
    2:55
    Rozhodčí neviděl v souboji na zemi přílišnou aktivitu a tak obě soupeřky roztrhl a vrátil souboj do postoje.
     
    3:25
    Dlouho jsme ale v postoji nebyli, Clarková předvedla další strh, ten však Edwardsová zvládla bleskově ubránit.
     
    4:15
    Tentokrát byla u pletiva v o trochu lepší pozici Edwardsová, Clarkové se dostala do zad, jenže z toho vůbec nic nevytěžila.
     
    4:43
    A další strh Clarkové. To je její parketa, ve které bude sbírat body.
     
    5:00
    Konec prvního kola.
     
    0:01
    Začalo druhé kolo.
     
    0:10
    Úvod druhého kola vyšel Clarkové, ta předvedla jeden přesný hák a poté jej podpořila i tvrdým low kickem.
     
    1:21
    Jsme u pletiva v klinči, Clarková se pokouší o přenesení hry na zem.
     
    1:44
    A to se povedlo právě teď, Clarková se dokonce pokouší o nasazení arm triaglu.
     
    2:35
    Pořád stejná snaha, Edwardsová si zatím svůj krk dobře chrání.
     
    3:08
    Clarková má na zemi obrovskou převahu, tlačí na trup soupeřky, ta nemá žádnou šanci přejít do mostu a Clarkovou setřást.
     
    4:17
    Stále stejná písnička, Clarková předvádí dokonale takticky zvládnutý výkon. Svůj tlak teď podporuje i lokty.
     
    4:50
    Závěr kola se ale odehraje v postoji.
     
    5:00
    Konec druhého kola.
     
    0:01
    Začalo třetí kolo.
     
    0:15
    Edwardsová se pustila do přestřelky, několikrát sice trefila, ale Clarková okamžitě souboj přenesla k pletivu.
     
    0:44
    No a tam se událo to, co se dalo čekat, strh a Clarková je opět v horní pozici.
     
    1:24
    Edwardsová ze spodní pozice vyslal dva nepříjemné lokty, tohle Clarková nečekala vůbec ji to nechutnalo.
     
    2:00
    Dvě minuty z posledního kola jsou za námi, jsme stále na zemi, kde to Clarková ovládá na jedničku, ale stále nejde po nějaké submisi.
     
    3:00
    Uběhla další minuta, převaha Clarkové v plném mountu pokračuje, nějakým způsobem pracuje, aby to sudí nepostavil, ale vypadá to, že se předčasného ukončení nedočkáme.
     
    3:55
    Na chvíli jsme se dostali do postoje u klece, Clarková ale snadným podmetem dostala fight zase na zem a tentokrát uprostřed klece.
     
    4:38
    Ještě jeden loket od Clarkové, bodoví rozhodčí si už mohou chystat své karty.
     
    5:00
    Utkání skončilo.
     
    Bodoví rozhodčí to měli snadné, na vítězce se shodli a po výsledcích 30:27, 30:27 a 29:28 po dokonalém výkonu převážně na zemi stala Jessica-Rose Clarková. Ta kromě země předvedla i přesnější údery a zcela po zásluze si připisuje svou druhou výhru v řadě. Naopak Edwardsová zaznamenává druhou prohru v řadě.
     
    Vítězka: Jessica-Rose Clarková na body
     
    Čtyři zápasy jsou za námi, večer se nám pomaličku blíží ke svému vyvrcholení. Nyní bude na řade co-main event celé karty. (23:57:00)

    Dávid Švec

    Keith Peterson