Bayern – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Bielefeld – Dortmund 1:3 (kon.) | Lipsko – Fürth 4:1 (kon.)
Wolfsburg – Freiburg 0:2 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
4:0 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
cz Sobota 23.10.2021, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Nemecká Bundesliga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z německé Bundesligy mezi Bayernem Mnichov a TSG 1899 Hoffenheim.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Hostující Hoffenheim prožívá takovou průměrnou sezónu. Po osmi kolech má na svém kontě jedenáct bodů a patří mu desátá pozice. Hoffenheim podává smíšené výkony a pravidelně střídá porážky a vítězství. Po výhře doma s Wolfsburgem padl na půdě Stuttgartu. V posledním kole ale doma rozstřílel vysoko 5:0 Kolín.
     
    Bayern Mnichov

    Slavný Bayern Mnichov je v Německu hegemonem posledních let. Po osmi kolech má navíc na kontě devatenáct bodů a vede tabulku před Dortmundem a Leverkusenem. Přesto si už doma připsal zaváhání, když prohrál s Frankfurtem. V posledním kole ale rozstřílel 5:1 Leverkusen na jeho půdě. V týdnu navíc v Lize mistrů zvítězil hladce 4:0 na hřišti Benficy.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Neuer – Pavard, Upamecano, Lucas Hernández, O. Richards – Kimmich, Sabitzer – Gnabry, T. Müller, Musiala – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Coman, Choupo-Moting, Nianzou, B. Sarr, Sané, Stanišić, Süle, Tolisso.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Grillitsch, Ch. Richards – Akpoguma, Samassékou, Geiger, Raum – Bebou, Kramarić, Bruun Larsen.
    Náhradníci: Pentke – Adamjan, Dabbur, Gaćinović, Rudy, Rutter, Skov, Stiller, Vogt..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Bayern bude hrát v červeném, zatímco Hoffenheim bude hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Bayern Mnichov obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí se ihned vydali do útoku, ale jejich akci si soupeř pohlídal.
     
    2
    Upamecano poslal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže Pavard nízkým centrem trefil hned prvního obráne v bílém dresu Hoffenheimu.
     
    3
    Robert Lewandowski se dostal do první obrovské šance! Polský útočník se dostal do pokutového území, dloubl míč, ale o kousek minul zadní tyč!
     
    4
    Gnabry se vrátil na pravé straně na polovinu hrací plochy, pomohl si přihrávkou do zadních řad, nicméně Bayern nyní zvolil kombinaci na své polovině.
     
    5
    Bayern zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna soupeře. Centrovaný míč propadl do pokutového území, ale Baumann si pro míč dokráčel.
     
    6
    Pavard dostal přihrávku na pravou stranu, nakopl míč na polovinu Hoffenheimu, nicméně nikdo v červeném dresu se zatím nedokázal uvolnitl.
     
    7
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za hlavu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    8
    Serge Gnabry se tentokrát stáhl do pokutového území, kde zastavil přízemní přihrávku z levé strany hrací plochy. Bayern se ihned tlačí vpřed.
     
    8
    Favorizovaný domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Po sporném zákroku na hranici velkého vápna se k míči dostal SERGE GNABRY a prostřelil brankáře! Branka však nemůže platit!
     
    10
    Žlutou kartu dostává Diadie Samassékou (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    11
    Upamecano poslal přihrávku na pravou stranu, jenže Pavard otálel a napadající obránce mu míč vypíchl. Hoffenheim se snaží napadat vysoko.
     
    12
    Upamecano si pro změnu pohlídal náběh jednoho ze soupeřů, navázal jeho pohyb a poziční hrou soupeře vytlačil mimo pokutové území.
     
    13
    Zadáci Hoffenheimu si vyměňují přihrávky na vlastní polovině. Rozehrávku napadal aktivní Robert Lewandowski, ale soupeři si věděli rady.
     
    14
    Domácí celek je od úvodního hvizdu aktivnější a tlačí se do útoku. Hoffenheim však brání v pevném bloku a nedává domácím prostor pro zakončení.
     
    15
    Další akci Bayernu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal Serge Gnabry. Ofsajd.
     
    16
    Hoffenheim se pokusil o bleskový přechod do útoku, nicméně přihrávka mezi stopery Bayernu byla příliš prudká a skončila u obránců.
     
    17
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern Mnichov se dostává do vedení a branka už tentokrát bude platit! Domácí krásnou kombinací kolem vápna uvolnili prostor na pravé straně, kam si naběhl SERGE GNABRY a přízemní střelou rozvlnil síť!
     
    19
    Domácí se opět usadili na polovině soupeře, nicméně další kombinace Bayernu až k zakončení nevedla. Hoffenheim se ale pouze brání.
     
    20
    Hostující brankář Baumann si pohlídal přihrávku za obranu Hoffenheimu a přenesl hru na pravou stranu. Zadáci v bílém ale drží míč vzadu.
     
    21
    Manuel Neuer si pohlídal přihrávku z pravé strany a došel si pro nepovedený centr na značku pokutového kopu. Domácí brankář s rozehrávkou nespěchal.
     
    22
    Florian Grillitsch zastavil průnikovou přihrávku mezi obránce Hoffenheimu. Odražený míč ale znovu získali hráči Bayernu Mnichov.
     
    23
    Baumann si v prvním poločase rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce. Brankář Hoffenheimu opět přenesl hru na pravou stranu.
     
    24
    Upamecano se otočil před napadajícím soupeřem a pomohl si rozehrávkou na brankáře. Neuer následně přenesl hru na levou stranu.
     
    25
    Musiala sklepl míč do pokutového území, jenže Robert Lewandowski jeho pobídku nepochopil. Míč skončil až v zámezí.
     
    26
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Hoffenheimu zůstává ležet na trávníku a potřebuje ošetření. Uvidíme, zda bude schopen v utkání pokračovat.
     
    28
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kevin Akpoguma, přichází Georginio Rutter.
     
    29
    Stopeři Hoffenheimu uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Zadáci v bílém ale nemají moc možností, kam mohou míč poslat.
     
    30
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme jednoznačnou podívanou. Bayern Mnichov se usadil na polovině soupeře a nikam se nedostává.
     
    31
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává druhou branku! Obrovský kus práce odvedl Thomas Müller, který vybojoval míč a ROBERT LEWANDOWSKI jej krásnou střelou poslal do sítě!
     
    33
    Robert Lewandowski se znovu hnal za přihrávkou na polovinu Hoffenheimu, nicméně hráči hostujícího celku se stačili vrátit.
     
    34
    Lewandowski se znovu dostal k míči v pokutovém území, nicméně jeho rána levačkou skončila vedle levé tyčky. Hoffenheim ale musí zvýšit důraz.
     
    35
    Bruun Larson se po levém křídle dostal do pokutového území, nicméně jeho přihrávka do velkého vápna skončila u dobře postaveného Upamecana.
     
    36
    Jacob Bruun Larsen se tentokrát dostal do souboje u rohového praporku, ale Serge Gnabry se dobře vrátil a vypíchl míč na rohový kop.
     
    37
    Ani rohový kop Hoffenheimu nepřinesl pro branku Bayernu Mnichov nebezpečí. Dennis Geiger odcentroval z levé strany, ale nenašel spoluhráče.
     
    38
    Bayern kombinuje na vlastní polovině a trošičku se snaží uklidnit hru. Fotbalisté domácího celku mají vývoj duelu pod kontrolou.
     
    39
    Gnabry napadal rozehrávku Hoffenheimu na jeho polovině. Domácí fotbalista je v prvním poločasu hodně aktivní.
     
    40
    Baumann vyrazil ven z branky a musel si pomoci nákopem na pravou stranu. Jeho pobídku ale nikdo v bílém dresu neudržel ve hře.
     
    41
    David Raum si navedl míč na hranici velkého vápna, přehodil si jej na levačku, ale technickou střelou poslal míč kousek nad břevno Neuerovy svatyně.
     
    42
    Hosté vhazovali na polovině hřiště. Pro míč si seběhl Diadie Samassékou, který ihned zapojil do rozehrávky obránce Richardse.
     
    43
    Jacob Bruun Larsen na levé straně dostal kousek prostoru a odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídka ale prolétla vápnem bez jakékoliv teče.
     
    44
    Jamal Musiala poslal parádní přihrávku do vápna, kde se k míči dostal Robert Lewandowski, ale jeho dělovka skončila parádním zásahem brankáře.
     
    45
    Kimmich rozkmital své rychlé nohy po levé straně, dostal se do blízkosti šestnáctky, ale neustál souboj s důrazným obráncem Hoffenheimu.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45+2
    David Raum spěchal na levé straně za nákopem na polovinu Bayernu, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil do autu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější favorizovaný Bayern Mnichov. První branku dal Gnabry už po osmi minutách, ale gól neplatil po zásahu VARu. Gnabry se tak prosadil o deset minut později. Bayern nadále pokračoval v ofenzivě a o další branku se postaral Robert Lewandowski. Do kabin se tak odchází za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Lucas Hernández, přichází Niklas Süle.
     
    47
    Domácí Bayern se usadil na polovině Hoffenheimu. Domácí fotbalisté se tlačili do pokutového území, ale na přihrávku si nikdo nenaběhl.
     
    48
    Grilitsch dostal přihrávku na pravou stranu a nakopl míč na polovinu Bayernu. Jeho nákop ale bez problémů zastavili zadáci domácího mužstva.
     
    49
    Niklas Süle získal volný míč na polovině hřiště a poslal přihrávku na levou stranu. Za jeho pobídkou se hnal Musiala, ale balón propadl do autu.
     
    50
    Jacob Bruun Larsen upadl po souboji v pokutovém území. Hosté se následně dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí hru nechává běžet.
     
    51
    Ihlas Bebou se na pravé straně zbavil obránce, dostal se k odcentrování, ncméně jeho pobídka přiletěla do míst, kde kralovala obrana.
     
    52
    Manuel Neuer poslal přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl Pavard, nicméně jeho nákop na polovinu soupeře si defenziva Hoffenheimu pohlídala.
     
    53
    Domácí Bayern Mnichov zahrával přímý kop. Jeho exekuce se ujal Joshua Kimmich, jehož nadýchaný centr přiletěl do míst, kde kralovala obrana.
     
    54
    Serge Gnabry dostal přihrávku na levou stranu, jenže neprošel do střelecké pozice. Bayern má zatím vývoj dnešního souboje zcela pod kontolou.
     
    55
    Dennis Geiger poslal nákop na pravou stranu, nicméně jeho průnik skončil včasným návratem domácího stopera Upamecana.
     
    56
    Thomas Müller dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kde si míč dobře zpracoval, ale už nestačil zakončit. Obrana Hoffenheimu hraje důrazně.
     
    57
    Upamecano zvládl další sprinterský souboj na vlastní polovině a uklidnil hru přihrávkou na domácího brankáře Manuela Neuera.
     
    58
    Robert Lewandowski si tentokrát prošel hodně hluboko. Polský útočník následně postupoval směrem k šestnáctce, ale byl sražen k zemi.
     
    59
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Jacob Bruun Larsen, přichází Robert Skov.
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Diadie Samassékou, přichází Sebastian Rudy.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Sebastian Rudy (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    61
    Bayern Mnichov se opět usadil na polovině soupeře, nicméně kombinace německého mistra teď trošičku vázne. Hosté skvěle napadají rozehrávku.
     
    62
    Serge Gnabry vhazoval na levé straně hrací plochy, nicméně Lewandowski si jeho pobídku nedokázal zpracovat.
     
    63
    Rudy znovu nedovoleným zákrokem poslal k zemi jednoho z obránců. Hostující hráč by si měl dát pozor, aby si nevysloužil další žlutou kartu.
     
    64
    Manuel Neuer vyrazil na hranici velkého vápna a schoval míč do rukavic. Německý brankář následně rozehrál výhozem na levou stranu hřiště.
     
    65
    Ihlas Bebou podpořil ofenzivu Hoffenheimu náběhem po pravé straně hřiště. Jeho následný centr schoval připravený Neuer do rukavic.
     
    66
    Další ofenzivní výpad Hoffenheimu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Kramarič.
     
    66
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    67
    Benjamin Pavard podpořil výpad domácího celku náběhem po pravé straně. Jeho následné zakončení ale skončilo vedle pravé tyčky.
     
    68
    Upamecano se jako stoper dostal na polovinu soupeře a roztáhl hru na pravou stranu hřiště. Gnabry míč neudržel, ale vybojoval pro Bayern vhazování.
     
    69
    Joshua Kimmich zahrával rohový kop domácího celku. Záložník Bayernu poslal centr na zadní tyč, nicméně Niklas Süle se do zakončení nedostal.
     
    70
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Jamal Musiala, přichází Kingsley Coman.
     
    71
    Joshua Kimmich získal míč na polovině hřiště, nicméně jeho přenesení hry skončilo u prvního obránce v bílém dresu Hoffenheimu.
     
    72
    Kramarič se dostal do blízkosti velkého vápna, odkud zakončil levačkou, ale jeho skákavý projektil skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    74
    Joshua Kimmich se hnal za pobídkou na pravou stranu, ale prudkou přihrávku už neudržel na trávníku.
     
    75
    Baumann vyrazil na hranici velkého vápna, kde si zpracoval nepřesnou přihrávku za obranu a rozehrál na levé křídlo. Hoffenheim ale defenzivu Bayernu dobývá marně.
     
    76
    Žlutou kartu dostává David Raum (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    77
    Hostující David Raum na polovině hřiště dohrál jednoho ze soupeřů, kterého poslal k zemi. Hráč Hoffenheimu si musí dát pozor, aby nedostal další kartu.
     
    77
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Marcel Sabitzer, přichází Corentin Tolisso.
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Leroy Sané.
     
    78
    Přihrávku na pravou stranu hrací plochy dostal Pavard, který nakopl míč na polovinu Hoffenheimu, nicméně jeho pobídku obránci soupeře zastavili.
     
    79
    Richards si tělem pokryl míč před rozběhnutým Kramaričem a nechal míč propadnout do zámezí. Bayern z celé situace vytěžil vhazování.
     
    80
    Bayern má závěr dnešního souboje pevně v rukou. Domácí fotbalisté soupeře prakticky nepouští na svou polovinu, ale sami se nikam neženou.
     
    81
    Na nervy zahrál domácím fanouškům také brankář Manuel Neuer. Brankář domácího celku měl problémy se zpracováním, ale míč rychle doběhl.
     
    82
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí Bayern Mnichov ještě přidává třetí branku! Hosté po rohovém kopu nedokázali odkopnout míč z velkého vápna. K míči se dostal ERIC CHOUPO-MOTING, který prostřelil bezmocného brankáře!
     
    84
    Domácí okamžitě přidali další branku, ale gól nemůže platit, protože Tolisso stál v ofsajdu.
     
    85
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Dennis Geiger, přichází Angelo Stiller.
     
    86
    Hoffenheim se i v závěru snaží o útočení, jenže Dayot Upamecano dnes působí jako neprostupná zeď. Domácí stoper zastavil další výpad soupeře.
     
    87
    Omar Richards si skvěle pokryl míč na vlastní polovině a byl faulován. Bayern tak může pokračovat v kombinaci.
     
    88
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí celek nakonec přidává i čtvrtou branku! Upamecano jako stoper vyslal přihrávku, na kterou si naběhl KINGSLEY COMAN a prostřelil brankáře střelou k přední tyči!
     
    90
    Hoffenheim se v závěru utkání usadil na polovině soupeře. První centr z levé strany srazil obránce domácího Bayernu na rohový kop.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Florian Grillitsch (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bayern Mnichov poráží Hoffenheim 4:0. První branku dal Gnabry už po osmi minutách, ale gól neplatil po zásahu VARu. Gnabry se tak prosadil o deset minut později. Bayern nadále pokračoval v ofenzivě a o další branku se postaral Robert Lewandowski. Po změně stran byl Bayern jasně lepší, ale prosadit se dokázal až v 82. minutě, kdy se trefil Eric Choupo-Moting. Na jeho zásah ještě navázal Coman.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:18. (17:24:55)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 17. Gnabry (Musiala), 31. Lewandowski, 82. Choupo-Moting (Upamecano), 88. Coman (Upamecano)

    Karty:   10. Samassékou (HOF), 60. Rudy (HOF), 76. Raum (HOF), 90+1. Grillitsch (HOF)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:18.
    Bayern Mníchov: Neuer – Pavard, Upamecano, Lucas Hernández (46. Süle), O. Richards – Kimmich, Sabitzer (77. Tolisso) – Gnabry (77. Sané), T. Müller (66. Choupo-Moting), Musiala (70. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Coman, Choupo-Moting, Nianzou, B. Sarr, Sané, Stanišić, Süle, Tolisso.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Grillitsch, Ch. Richards – Akpoguma (28. Rutter), Samassékou (59. Rudy), Geiger (85. Stiller), Raum – Bebou, Kramarić, Bruun Larsen (59. Skov).
    Náhradníci: Pentke – Adamjan, Dabbur, Gaćinović, Rudy, Rutter, Skov, Stiller, Vogt.