Valencia – Mallorca 2:2 (kon.) | Cadiz – Alavés 0:2 (kon.) | Elche – Espanyol 2:2 (kon.)
Bilbao – Villarreal 2:1 (kon.)
koniec
Elche CF
2:2 (1:0)
RCD Espanyol Barcelona
cz Sobota 23.10.2021, 18:30 • Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Závěr patří domácím, kteří se ještě tlačí kupředu, první šanci měl Gerard Gumbau, jenž z velké dálky pálil na pravou tyč, tam však byl brankář López včas. Snad poslední šanci utkání měl ještě Helibelton Palacios, jenž ale z bezprostřední blízkosti gólmana Espanyolu rovněž nepřekonal, utkání tak skončí remízou.
     
    90+4
    Pedro Bigas tvrdým skluzem zastavil po levé lajně pronikajícího Adriána Embarbu, který sice hned vstal a chtěl pokračovat v akci, ale další obránce mu ukopl míč. Sudí aspoň ukazuje Bigasovi žlutou kartu, protože obránce Elche měl ještě k výrokům rozhodčích nějaké připomínky.
     
    90
    Darío Benedetto mohl být hrdinou tohohle zápasu! Na hranici vápna Espanyolu vybojoval míč a z otočky vyslal tvrdý přízemní projektil ke vzdálenější tyči. Tam ale skočil Diego López a merunu chytá.
     
    87
    Standardní situace nebyla vůbec zahrána zle! Adrián Embarba vyslal opravdu parádní bombu na vzdálenější tyč k zemi, tam se ale tygřím skokem vrhl brankář Kiko Casilla, jenž vyráží míč na roh.
     
    86
    Žlutá karta pro Helibeltona Palaciose, jenž na hranici své šestnáctky přišlápl nohu Nicu Melamedovi a tým z Barcelony má velkou šanci na to, aby si vedení vzal z dobré pozice při standardce rychle zpět.
     
    84
    Elche právě vstřelilo branku!
    Šest minut před koncem základní hrací doby je srovnáno! Fidel poslal z pravé strany centr do vápna, Leandro Cabrera jej odhlavičkoval jen do pozadí Yangela Herrery, od něhož se míč odrazil k DARIU BENEDETTOVI. Ten jej prudkou ranou poslal z bezprostřední blízkosti do sítě, tady Diego López neměl nejmenší šanci zasáhnout. Obrovská smůla obránců Espanyolu, kteří nedokázali míč odehrát, znamená pro Elche srovnání na 2:2!
     
    83
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Antonio Barragán, přichází Pere Milla.
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Guti, přichází Palacios.
     
    82
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Óscar Gil, přichází Fran Mérida.
     
    77
    Ale Elche si musí dávat pozor také na zadní vrátka. Yangel Herrera se nyní dostal k míči kousek za šestnáctkou domácího celku a ihned ho tvrdě poslal na bránu. Kiko Casilla míč vyráží rukavicemi před sebe.
     
    75
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Óscar Melendo, přichází Aleix Vidal.
     
    74
    Konečně snad brankář Barcelony Diego López rozehraje. A ne, už to nestihne, sudí k němu přibíhá a zblízka mu ukazuje žlutou kartu za zdržování hry.
     
    72
    Tempo v utkání nám ve druhém poločase krásně kulminuje. Po otočce Espanyolu se nyní zase Elche tlačí hodně kupředu. Johan Mojica znovu pracuje na levé straně, kde předal Tete Morentemu a po jeho centru nebezpečně hlavičkoval Darío Benedetto, jenž svým projektilem jen těsně minul bližší tyč!
     
    68
    Zajímavá situace také na druhé straně, kde se hnal rychle kupředu Tete Morente, jehož rána na přední tyč však nezaskočila brankáře Diega Lópeze.
     
    67
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Yangel Herrera.
     
    66
    Adrián Embarba nyní zahrál opravdu hodně zajímavý rohový kop na vrchol malého vápna, kde se do vzduchu vznesl snad Raúl de Tomás, jehož hlavička šla těsně nad břevno svatyně soupeře.
     
    64
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Omar Mascarell, přichází Tete Morente.
     
    64
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Gerard Gumbau.
     
    64
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Darío Benedetto.
     
    53
    Obrana Elche se nyní bortí jako domeček z karet! Znovu šel Raúl de Tomás po pravé straně rychle kupředu a tvrdou ranou na zadní tyč nechal vyniknout Kika Casillu, jenž šel nyní rychle na zem a míč konečky prstů vyrazil na rohový kop! Mohlo to být po třech minutách z 0:1 na 3:1!
     
    52
    Espanyol právě vstřelil branku!
    A za další minutu Espanyol skóre otáčí! Centr z levé strany od Pedrosy se dostal ve vápně na kopačku RAÚLA DE TOMÁSE, jenž ho okamžitě napálil do sítě dřív, než se Kiko Casilla stihl přesunout a celek z Barcelony vede 2:1! Asistence: Adria Giner Pedrosa.
     
    51
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Na startu druhého poločasu máme skóre srovnané! Centr z levé strany sice Verdú odvrátil. Jenže před vápnem soupeře si zpracoval míč Raúl de Tomás, lehce jej posunul MANU MORLANESOVI a ten si s ním podobně jako v první půli Boyé seběhl na střed k hranici velkého vápna a tvrdou ranou na zadní tyč překonal Casillu! Asistence: Raúl de Tomás.
     
    46
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází David López, přichází Manu Morlanes.
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Lej Wu, přichází Nico Melamed.
     
    34
    Gonzalo Verdú vidí žlutou kartu jako první hráč v utkání. Adria Giner Pedrosa se snažil jít po levé lajně rychle kupředu. Kapitán Elche ho zastavil tím, že mu rukou sáhl na krk, což sudí hodnotí kartou žluté barvy.
     
    23
    Elche právě vstřelilo branku!
    Roh neměl nejmenší úspěch, míč byl odkopnut za vápno a zpětná střela nestála za nic. Následně ale Espanyol rozehrával a David López vyrobil fatální minelu, když se zezadu nechal lacino obrat LUCASEM BOYÉM. Ten sebral obránci Barcelony míč, z levé strany seběhl na střed a ostrou přízemní ranou z hranice vápna těsně nad zemí nedal brankáři Diegu Lópezovi nejmenší šanci zasáhnout! Elche po zásluze vede 1:0 a David López si o poločase od trenéra určitě vyslechne něco o zodpovědnosti.
     
    9
    Elche právě vstřelilo branku, která však nebude platit. Fidel si na pravé straně naběhl za obranu Espanyolu a z bezprostřední blízkosti obhodil Lópeze na vzdálenější tyč. Gól ale neplatí pro ofsajd.
     
    5
    A ještě jednou zahrozili hráči Espanyolu! Adria Giner Pedrosa dostal na levé straně trochu prostoru, seběhl si na střed a tvrdou střelou na bližší tyč jen těsně minul brankovou konstrukci svatyně Elche!
     
    4
    A máme tu první zakončení zápasu. Leandro Cabrera nejprve ve vápně Espanyolu skvěle ubránil Lucase Péreze, když mu ukopl míč. Domácí publikum chtělo penaltu, která však nebyla na místě. Barcelona však šla do rychlého protiútoku, který svou střelou pět metrů před vápnem Elche zakončoval Raúl de Tomás, jeho tvrdý přízemní projektil však šel do středu domácí klece. Přízemní pokus Kiko Casilla bez potíží chytá.

    Petr Šatalík

    Góly: 23. Boyé, 84. Benedetto – 51. Morlanes (de Tomás), 52. de Tomás (Pedrosa)

    Karty:   34. Verdú (ELC), 86. Palacios (ELC), 90+4. Bigas (ELC) – 74. Diego López (ESB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 3:10. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:9.
    Elche CF: Casilla – Mojica, Bigas, Verdú (C), Barragán (83. Milla) – Guti (83. Palacios), Mascarell (64. Morente) – Fidel, Pastore (64. Benedetto), Lucas Pérez (64. Gumbau) – Boyé.
    Náhradníci: E. Badía – Benedetto, Carrillo, González, Gumbau, Josan, Josema, Milla, Palacios, Piatti, Roco, Morente.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Pedrosa, Cabrera, Sergi Gómez, Ó. Gil (82. Mérida) – Embarba, Darder (67. Y. Herrera), David López (C) (46. Morlanes), Melendo (75. Aleix Vidal) – Wu (46. Melamed), de Tomás.
    Náhradníci: J. García – F. Calero, Dimata, Y. Herrera, Melamed, Mérida, Morlanes, Loren, Sanchez, Vadillo, Aleix Vidal, Vilà.

    Rozhodca: Figueroa – Porras, Carreño