Osasuna – Granada 1:1 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
1:1 (1:0)
Granada CF
cz Piatok 22.10.2021, 21:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Granada právě vstřelila branku!
    V 90. minutě je náhle srovnáno! A ačkoliv se fandové na tribunách zlobí, tak s tím nic nezmůžou. Granada získala ve středu hřiště vykopnutý balon, Luis Milla ho poslal trochu doprava ÁNGELU MONTOROVI a ten ranou z dobrých třiceti metrů nádherně přeloboval fatálně vyběhnuvšího brankáře Osasuny Sergia Herreru! Máme srovnáno na 1:1! Asistence: Luis Milla.
     
    88
    Kike García si nyní krásně zpracoval na levé straně před hranicí šestnáctky míč, prvotřídně se otočil čelem k brance a nádherně vyslal ránu, která obloučkem padala do vzdálenějšího dolního rohu. Luís Maximiano však střelu skvěle vyráží a drží tak ještě svůj tým ve hře!
     
    83
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Carlos Neva, přichází Sergio Escudero.
     
    83
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Darwin Machís, přichází Ángel Montoro.
     
    79
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Darko Brašanac, přichází Juan Cruz.
     
    79
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Manu Sánchez.
     
    79
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Roberto Torres, přichází Javier Martínez.
     
    76
    Rubén Rochina si staví míč těsně před oblouk šestnáctky Osasuny. Situace je na středu hřiště. Ideální na ránu přes zeď do pravého horního rohu pro praváka. Rubén Rochina je ale levák a tak nakonec zvolil přesně opačně – levý dolní roh branky, kde stál gólman. Sergio Herrera ale zůstal na místě, nešel pro merunu k druhé tyči předčasně a dobře udělal. Takto si našel míč očima a pak jej skvělým zákrokem vyboxoval na rohový kop. Nádherná situace!
     
    74
    Červená karta pro Coteho! A musím říct, že plně zasloužená. Obraně Osasuny utekl pronikající Luis Javier Suárez, kterého Cote těsně před vápnem stáhl zezadu za dres k zemi a vidí kartu rudé barvy. Navíc je tu standardka hned zpoza vápna pro Granadu a Osasuna bude dohrávat o deseti.
     
    71
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Jorge Molina.
     
    71
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Quini, přichází Santiago Arias.
     
    68
    Nádherná akce Osasuny! Centr z levé strany od Coteho byl vrácen dobře vyskočivším Torrém zpět na hranici šestnáctky, odkud tvrdě pálil příchozí Jon Moncayola, jenž jen těsně minul pravý horní roh svatyně Granady!
     
    67
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Oier, přichází Jon Moncayola.
     
    67
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Ezequiel Ávila, přichází Kike García.
     
    62
    Na druhé straně tu byla tutovka pro Osasunu! Centr z levé strany Rubéna Garcíi vrátil Luis Abram ve skluzu jen na vrchol velkého vápna, odkud Roberto Torres vracel míč tvrdou ranou zpět do brány. Trefil však právě vstávajícího Luise Abrama z Granady, jenž míč odehrál! Jinak by šel balon přímo do sítě a Osasuna by vedla 2:0.
     
    50
    Rubén Rochina to byl, kdo ztratil míč ve prospěch Ezequiela Ávily, jehož následně důrazným postrčením poslal na zem, za což vidí žlutou kartu.
     
    48
    Carlos Bacca dostává žlutou kartu poté, co vypustil nejspíš ne zrovna slušná slůvka k asistentovi sudího na pomezí poté, co odmával aut pro soupeře.
     
    45+4
    Oier nyní poslal pěkný centr z pravé strany a na zadní tyči nyní zakončoval Rubén García jen do boční sítě, každopádně šlo o velice dobrou šanci na skórování v poslední vteřině první půle.
     
    45
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Osasuna jde v samotném závěru poločasu do vedení! Cote získal odražený míč po centru Torrese. Tvrdou ránou ho napálil zpět do vápna, kde ho bránící Víctor Díaz srazil rovnou k EZEQUILU ÁVILLOVI. Ten si merunu zpracoval a následně ji tvrdou bombou mezi dvěma obránci poslal pod břevno svatyně Granady. Střela šla z bezprostřední blízkosti malého vápna, Maximiano byl bez šance – 1:0!
     
    38
    Střídání v týmu Granada CF. Maxime Gonalons očividně po zákroku na jeho osobu není schopen pokračovat v utkání. Na jeho místo na trávníku se postaví Monchu.
     
    37
    Luis Abram nyní zápolil na pravé lajně s Ezequielem Ávilou jak v zápase řecko-římském, přičemž svého soupeře nakonec svalil na zem, za což vidí žlutou kartu.
     
    36
    Oier se nyní hnal kupředu za skákavým míčem, který šel do vápna Granady. Víctor Díaz ho v šestnáctce celku z Andalusie zasáhl rukou a domácí se dožadovali penalty. Vše zkoumalo i video, pokutový kop se ale zahrávat nebude.
     
    33
    Konečně také pěkná fotbalová akce! Granadě se nepodařilo rozehrát, čehož na hraně šestnáctky využil Ezequiel Ávila, obešel bránícího hráče a vyslal tvrdou přízemní ránu na přední tyč, kde byl ale pozorný Luís Maximiano připraven a míč chytá.
     
    29
    Další faul a tentokrát už se žlutí. Nacho Vidal nabral zezadu jak na vidle Darwina Machíse, který se snažil zpracovat si míč na vlastní půlce trávníku. Obránce Osasuny vidí žlutou kartu.
     
    9
    Také na druhé straně vykvetlo první zakončení, po centru od pravé lajny se k hlavičce ve vápně dostal Ezequiel Ávila. Pokus koníčkem se mu ale příliš nepovedl, gólman Luís Maximiano si připisuje první snadný zákrok.
     
    8
    První zajímavější situace v utkání. Quini dostal na pravou stranu vysoký centr, šikovně si stáhl balon na střed, obešel bránícího hráče a vyslal zajímavý pokus, jenž šel jen těsně nad břevno svatyně Osasuny.

    Petr Šatalík

    Góly: 45. E. Ávila – 90. Montoro (Milla)

    Karty:   29. N. Vidal (OSS) – 37. Abram (GRN), 48. Bacca (GRN), 50. Rochina (GRN)   74. Cote (OSS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:11.
    Osasuna Pamplona: Herrera – Cote, D. García, U. García, N. Vidal – Torró – R. García (79. M. Sánchez), Brašanac (79. Cruz), Oier (C) (67. Moncayola), R. Torres (79. J. Martínez) – E. Ávila (67. Kike García).
    Náhradníci: J. Pérez – Areso, Barbero, Barja, Cruz, Kike García, R. Ibáñez, J. Martínez, Moncayola, Ontiveros, I. Pérez, M. Sánchez.

    Granada CF: Maximiano – Neva (83. Escudero), Abram, Díaz (C), Quini (71. S. Arias) – Milla, Gonalons (38. Monchu), Rochina – Machís (83. Montoro), Suárez, Bacca (71. J. Molina).
    Náhradníci: A. Escandell – S. Arias, Escudero, J. Molina, Monchu, Montoro, Puertas, G. Sánchez, Soro, Torrente.

    Rozhodca: Alejandro Muniz Ruiz – Marcos Cerdán Aguilar, Diego Sánchez Rocho. VAR: González González.