Brugge – Manchester City 1:5 (kon.) | Besiktas – Lisabon 1:4 (kon.) | Paríž – Lipsko 3:2 (kon.)
Porto – AC Miláno 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – Liverpool 2:3 (kon.) | Amsterdam – Dortmund 4:0 (kon.)
Inter – Tiraspol 3:1 (kon.) | Doneck – Real Madrid 0:5 (kon.)
koniec
Šachtar Doneck
0:5 (0:1)
Real Madrid
Utorok 19.10.2021, 21:00Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Michajlo Mudryk si našiel dlhý pas za obranu Realu Madrid, bol sám v šestnástke. Thibaut Courtois si skvelým zákrokom čisté konto nenechal vziať.
    90+1. Karim Benzema (REA) - 0:5
     
    90+1
    Real Madrid dal gól!
    Lucas Vázquez získal rohový kop. Ten hostia rozohrali na krátko a následne centroval za obranu Marco Asensio. Ofsajdu sa vyhol KARIM BENZEMA, potvrdzuje svoju famóznu formu. Šachtar dnes dostal poriadny debakel.
     
    87
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Éder Militao, prichádza Jesús Vallejo.
     
    79
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Alan Patrick, prichádza Taras Stepanenko.
     
    78
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Federico Valverde.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Eduardo Camavinga.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Marco Asensio.
     
    75
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Ismaily, prichádza Viktor Kornijenko.
     
    74
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Fernando, prichádza Michajlo Mudryk.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Ferland Mendy, prichádza Marcelo.
     
    68
    Thibaut Courtois naďalej drží čisté konto a to aj po veľkej dvojšanci. Fernando zakončil cez Militaa zvnútra šestnástky, k dorážke sa v ešte lepšej pozícii dostal Marlos. Belgičan teraz predviedol skvelé zákroky!
     
    67
    Luka Modrić vyslal kolmicu za obranu domáceho tímu, Vinícius Júnior bežal to veľkej šance. Anatolij Trubin bol vyššie z bránky, Brazílčan ho chcel prehodiť, čo mu nevyšlo ideálne. Vysokým oblúčikom minul bránku.
    65. Rodrygo (REA) - 0:4
     
    65
    Real Madrid dal gól!
    "Los Blancos" si to už užívajú, zápas začína hraničiť s exhibíciou. Karim Benzema posla kolmicu do vápna, Vinícius Júnior prihral pod seba a RODRYGO spred päťky z prvej prestrelil Trubina.
     
    63
    Pedrinho využil voľný priestor pred šestnástkou Realu Madrid. Potiahol si loptu a vystrelil po trávniku, nemieril vôbec zle. Iba tesne minul bránu.
    56. Vinícius Júnior (REA) - 0:3
     
    56
    Real Madrid dal gól!
    VINÍCIUS JÚNIOR sa neuveriteľne presadil k svojmu druhému gólu v stretnutí. Dostal loptu pred šestnástkou, obišiel štyroch protihráčov a z rohu päťky obstrelil Trubina na bližšej žrdi. Nádherný gól v podaní mladého Brazílčana.
     
    54
    Fernando sa pred päťkou krásne zbavil Casemira a mal veľkú šancu na vyrovnanie, no pokus k prvej žrdi vystihol Thibaut Courtois.
    51. Vinícius Júnior (REA) - 0:2
     
    51
    Real Madrid dal gól!
    Dôležitý okamih pre hostí, aj samotný zápas. Karim Benzema zľava naviezol loptu na hranicu šestnástky, prihral do poloblúku, odkiaľ Luka Modrić vyslal krásnu kolmicu pred päťku a VINÍCIUS JÚNIOR osamotený zakončil okolo Trubina do siete. Ofsajd tam nebol, zabudol sa jeden z obrancov.
     
    47
    Žltú kartu dostáva Marcos Antônio (Šachtar Doneck).
     
    46
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Manor Solomon, prichádza Marcos Antônio.
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Tetê, prichádza Marlos.
     
    42
    Ani teraz síce center z roho zakončený nebol, no k lopte sa dostal na hranici vápna Karim Benzema a halfvolejom poslal prudkú ranu. Na čiare sa blysol zákrokom Anatolij Trubin.
    38. Serhij Kryvcov (REA) - 0:1
     
    38
    Real Madrid dal gól!
    Lucas Vázquez poslal sprava center medzi stopérov, kde si zbiehal Karim Benzema. SERHIJ KRYVCOV na neho síce loptu neprepustil, lenže nešťastne ju namiesto odkopu preč nasmeroval ponad svojho brankára do siete.
     
    33
    Karim Benzema si narazil loptu pred šestnástku domáceho tímu a ľavačkou poslal prudký pokus, mieril tesne nad bránku Trubina.
     
    31
    Toni Kroos strieľal z 20-25 metrov, opäť to mieril veľmi dobre k žrdi. Anatolij Trubin si pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    23
    Manor Solomon dostal loptu z krídla do vápna, Ismaily ju poslal okolo Courtoisa do päťky a Tetê nezakončil pred prázdnou bránkou, pretože výborne zasiahol Ferland Mendy.
     
    19
    Karim Benzema sa síce k centru do šestnástky nedostal, ale odrazenú loptu si našiel Casemiro. Vo vápne mal dobrú streleckú pozíciu, trafil Kryvcova.
     
    4
    Anatolij Trubin s ďalším zákrokom proti strele z diaľky, ktorú veľmi dobre k žrdi mieril Toni Kroos. Loptu vyrazil späť do hry. Luka Modrić chcel takisto zakončiť, to mu zmaril Maycon.
     
    3
    Rodrygo dostal loptu k šestnástke, prihral na jej hranicu a Karim Benzema ľavačkou v nie úplne jednoduchej pozícii tesne minul bránku Trubina.

    Matej Kubove

    Góly: 38. Kryvcov (vla.), 51. Vinícius Júnior, 56. Vinícius Júnior, 65. Rodrygo, 90+1. Benzema

    Karty:   47. Antônio (SAC)


    Šachtar Doneck: Trubin – Dodô, Marlon, Kryvcov, Ismaily (75. Kornijenko) – Maycon, Patrick (79. Stepanenko) – Tetê (46. Marlos), Pedrinho, Solomon (46. Antônio) – Fernando (74. Mudryk).
    Náhradníci: Pjatov – Antônio, Bondar, Dentinho, Konoplja, Kornijenko, Marlos, Mudryk, Sikan, Stepanenko, Sudakov, Vitão.

    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Militao (87. J. Vallejo), Alaba, F. Mendy (69. Marcelo) – Modrić (78. Camavinga), Casemiro, Kroos (78. Valverde) – Rodrygo (78. Asensio), Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: López, Lunin – Asensio, Blanco, Camavinga, M. Díaz, Nacho Fernández, Gutiérrez, Marcelo, J. Vallejo, Valverde.