Cagliari – Sampdoria 3:1 (kon.) | Empoli – Bergamo 1:4 (kon.) | CFC Janov – Sassuolo 2:2 (kon.)
Udinese – Bologna 1:1 (kon.) | Neapol – Turín 1:0 (kon.) | Juventus – AS Rím 1:0 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
1:1 (0:0)
Bologna FC
cz Nedeľa 17.10.2021, 15:00 • Dacia Arena, Udine • Talianska Seria A • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Roberto Pereyra byl v prvním poločase po druhé žluté kartě vyloučen a Bologna měla spoustu času na to, aby početní výhodu využila. Po hodině hry se jí to také povedlo, když se prosadil Musa Barrow a skóroval ve třetím zápase v řadě, jenže sedm minut před koncem vyrovnal i o deseti hráčích v dresu oslabených hostů Beto. Bolognu mohou mrzet zahozené šance, protože kdyby je využila, s přehledem by vyhrála. Konečný stav v Dacia Areně v Udine. Udinese Calcio 1 Bologna FC 1. (16:56:16)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Bologna vyrovnávací gól vůbec neunesla a dostává jednu kartu za druhou. Nyní ji viděl Roberto Soriano.
     
    90+1
    Emanuel Vignato teď vypálil na ose hřiště zpoza šestnáctky a jeho rána mířila pod horní tyč, jenže Silvestri volejbalovým zákrokem míč vyrazil!
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 4 minuty.
     
    89
    Hlavní rozhodčí vytáhl devátou kartu v dnešním zápase, kterou viděl po záchranné brzdě také Aaron Hickey.
     
    87
    Nicolás Martín Domínguez vztekle zakopl míč a v závěru zápasu viděl také on žlutou kartu. Hosté by měli hrát.
     
    86
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Gerard Deulofeu, přichází Brandon Soppy.
     
    85
    Začíná z toho být karetní hra. Gerard Deulofeu – žlutá.
     
    84
    A ještě jedna žlutá karta za protesty, Adama Soumaoro.
     
    83
    Łukasz Skorupski viděl za protesty ihned žlutou kartu.
    83. BETO - 1:1
     
    83
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Łukasz Skorupski se viděl proti vysokému míči z brány, jenže ho přeskočil BETO a Udinese tedy vyrovnalo o deseti hráčích na 1:1! Bologna je krutě potrestána. Asistence: Ignacio Pussetto.
     
    82
    Ignacio Pussetto vlétl do hostujícího Emanuela Vignata jako do stromu a rozhodčí vytáhl žlutou kartu.
     
    79
    Musa Barrow v další šanci, když tentokrát pálil z pravé strany šestnáctky po zemi ke vzdálenější levé tyči, Marco Silvestri ale míč vyrazil mimo!
    76. Marco Silvestri skvěle zasáhl proti střele do protipohybu!
     
    76
    Musa Barrow si naběhl na ose hřiště na zpětnou přihrávku z pravé strany šestnáctky a pak bez přípravy napřáhl k prudké přízemní střele, která po velké teči mířila do protipohybu domácího brankáře, Marco Silvestri ovšem dokázal míč nohama fantasticky vyrazit! Šance střídá šanci!
     
    74
    Gerard Deulofeu mohl zkusit vypálit na levé straně hřiště zpoza šestnáctky, jenže než se tak rozhodl učinit, pod nohy se mu vrhl protihráč a ostrým skluzem ho o míč obral.
     
    72
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Kingsley Dogo Michael, přichází Emanuel Vignato.
     
    69
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Jens Stryger Larsen, přichází Nahuel Molina.
     
    69
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Iyenoma Destiny Udogie, přichází Ignacio Pussetto.
     
    68
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Luis Binks, přichází Gary Medel.
     
    68
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Arthur Theate, přichází Andreas Skov Olsen.
    67. Musa BARROW - 0:1
     
    67
    Bologna právě vstřelila branku!
    Nicolás Martín Domínguez poslal do šestnáctky nádherný kolmý pas z osy hrací plochy a MUSA BARROW fantastickým volejem z ostrého úhlu u pravé tyče propálil domácího brankáře! Hosté vedou! Asistence: Nicolás Martín Domínguez.
     
    66
    Marko Arnautović se dostal ke střele na pravé straně šestnáctky a po kolmé přihrávce mířil bez přípravy k přední tyči, Marco Silvestri ale jeho přízemní pokus skvěle vyrazil na rohový kop!
    64. Ani Adama Soumaoro pak z blízkosti nepropálil Silvestriho!
     
    64
    Marko Arnautović hlavičkoval z dobré pozice mimo a u levé tyče měl obrovskou šanci Adama Soumaoro, Marco Silvestri ale dokázal jeho přízemní bombu vyrazit levou nohou na roh!
     
    62
    Gerard Deulofeu operoval s míčem na levé straně šestnáctky a skončil na trávníku, jenže píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá a pokutový kop se nepískal.
    57. Łukasz Skorupski vychytal ve stoprocentní šanci Larsena!
     
    57
    Gerard Deulofeu poslal míč do šestnáctky z pravého křídla a Jens Stryger Larsen už se pomalu radoval z gólu, jeho hlavičku ovšem fantasticky vytáhl brankář Łukasz Skorupski!
     
    56
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Mattias Svanberg, přichází Kingsley Dogo Michael.
    55. Musa Barrow teď málem využil parádní patičky od Soriana!
     
    55
    Musa Barrow si zpracoval míč na ose hřiště po fantastické patičce od Roberta Soriana a jeho přízemní střela zpoza šestnáctky těsně minula levou tyč! Po přestávce je zápas hodně otevřený.
     
    52
    Roberto Soriano vypálil na ose hřiště ze střední vzdálenosti a jeho prudký pokus mířil mezi tři tyče, jenže také doprostřed a Marco Silvestri míč vyrazil.
     
    52
    Udinese mohlo pokračovat v tlaku a na levé straně hřiště rozehrávalo rohový kop, následný centr ale na vzdálenější pravé tyči snadno stáhl Łukasz Skorupski.
    51. Gerard Deulofeu byl hodně blízko úvodního gólu zápasu!
     
    51
    Gerard Deulofeu se dokázal uvolnit na pravé straně šestnáctky a jeho prudká střela z ostrého úhlu orazítkovala přední pravou tyč! Málem 1:0.
     
    49
    Mattias Svanberg chtěl na levé straně útočné poloviny udržet míč tělem, jenže vlétl do protihráče. Karta.
     
    47
    Beto operoval s míčem v blízkosti pravého rohového praporku, jenže byl nepříjemně tísněn a Aaron Hickey ho nakonec o míč připravil. Hraje se bez gólu 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Bologna měla dvě slibné šance, a přestože se Musa Barrow a Roberto Soriano neprosadili, vyhlídky hostů do druhé půle jsou velmi slibné poté, co byl na domácí straně vyloučen po druhé žluté kartě Roberto Pereyra. Skóre po poločase. Udinese Calcio 0 Bologna FC 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45
    Musa Barrow se pokusil skórovat ve třetím ligovém zápase v řadě, jenže jeho prudká přízemní střela z volného přímého kopu skončila pouze na zdi Udinese.
     
    44
    V blízkosti pokutového území Udinese došlo k faulu a hosté mají tentokrát k dispozici volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice. Dočkáme se před přestávkou gólu?
     
    43
    Mattias Svanberg byl faulován na levém křídle a Bologna se může pokusit skórovat ze standardní situace.
     
    41
    Marko Arnautović se v šestnáctce neukvapil se střelou a na vzdálenější pravé tyči pak našel v obrovské šanci Roberta Soriana, jeho střela ale byla zablokována! Velice důležitý blok obránce.
    38. Pereyra si pomohl rukama a po druhé žluté byl vyloučen!
     
    38
    Arthur Theate unikal podél levé postranní čáry a Roberto Pereyra ho drobně zatáhl. Následovala však druhá žlutá a následně pak červená karta!
     
    37
    Udinese se málem řítilo po nepřesné rozehrávce a zbytečné chybě hostujícího týmu do rychlého protiútoku, jenže skvěle zapracoval tělem Lorenzo De Silvestri.
     
    34
    Marko Arnautović si nabíhal uprostřed pokutového území na dlouhý a vysoký pas a málem na něj dosáhl, Marco Silvestri ale rychle vyběhl z brány a u míče byl první.
     
    33
    Ze zápasu uběhlo více než třicet minut hry a stále platí stejný obrázek hry. Bologna je směrem vpřed aktivnější a měla dvě slibné šance, skóre se ale stále nezměnilo.
    29. Roberto Soriano se pokusil prolomit bezbrankové skóre
     
    29
    Roberto Soriano krásně vypálil zpoza šestnáctky a prudkou přízemní střelou chtěl zamířit ke vzdálenější levé tyči, jeho rána šla ale spíše doprostřed brány a Marco Silvestri ji skvělým zákrokem vyrazil! Dorážka už šla hodně mimo.
     
    28
    Bologna má územní převahu, jenže zatím si vytvořila pouze jednu slibnou brankovou příležitost. Nechci být špatným prorokem a doufám, že se dočkáme gólu.
     
    26
    Roberto Pereyra se snažil zpracovat na pravé straně šestnáctky vysoký pas od spoluhráče, jenže to měl velice složité a nad ofenzívami obou týmů ční defenzivy.
     
    25
    Hra se během posledních okamžiků zápasu poměrně uklidnila a až nyní měla Bologna k dispozici rohový kop, po kterém se málem dostal k hlavičce Marko Arnautović.
     
    23
    Mattias Svanberg unikal podél levé postranní čáry a z boku ho poslal k zemi Roberto Pereyra. Žlutá karta.
     
    20
    Udinese poměrně dlouho obléhalo pokutové území Bologni a rozvážně kombinovalo, do žádné příležitosti se ale nedostalo a naopak přišla zbytečná ztráta.
     
    18
    Roberto Soriano chtěl na levém křídle vybojovat ztracený míč, výsledkem ale bylo pouze to, že do kolena nepříjemně nakopl domácího Gerarda Deulofea.
     
    17
    Z obrovského tlaku Bologni pramenila série tří rohových kopů, jenže ani jeden žádné nebezpečí nepřinesl a Udinese úspěšně odolalo. Hosté jsou zatím lepším týmem.
    14. Musa Barrow pořádně protáhl brankáře Marca Silvestriho!
     
    14
    Musa Barrow si navedl míč na pravačku z levé strany hřiště a zpoza šestnáctky mířil nádhernou přízemní střelou ke vzdálenější pravé tyči, Marco Silvestri ale vytáhl skvělý zákrok a vyrazil míč na rohový kop! První velká šance dnešního střetnutí.
     
    12
    Marko Arnautović se otočil s míčem na hranici šestnáctky a poté práskl do míče pravačkou, jeho pokus byl ale zablokován a následovalo autové vhazování hostí.
     
    11
    Rodrigo Becao se dostal k odvrácenému centru a zpoza šestnáctky na ose hřiště pohotově vypálil, jeho pokus ale nabral příliš velkou výšku a zamířil nad bránu.
     
    9
    Musa Barrow a Marko Arnautović se vrhli společně směrem vpřed na ose hřiště, jenže jejich vzájemná kombinace nebyla úspěšná a k šestnáctce se nedostali.
     
    8
    Bologna se usadila na útočné polovině a dostala Udinese pod mírný tlak, jenže fotbalisté domácího týmu dobře vyplňují volné prostory a nepouští ji ke střele.
     
    6
    Roberto Soriano si naběhl do šestnáctky na pěkný centr Lorenza De Silvestriho z levého křídla a jeho následná hlavička minula přední levou tyč brány Udine.
     
    5
    Dnešní utkání mezi Udinese a Bolognou by mělo v hledišti sledovat přibližně deset tisíc fanoušků, ale uvidíme, jaká bude oficiální návštěva. Atmosféra je skvělá.
     
    4
    Lorenzo De Silvestri byl hodně nepříjemně dohrán a hra byla na několik okamžiků přerušena, protože se mu hodně těžko zvedalo zpět na nohy. Nyní už se hraje.
     
    3
    Gerard Deulofeu rozehrál na pravé straně úvodní rohový kop Udinese v dnešním zápase a do šestnáctky poslal prudký centr, který byl hosty snadno odvrácen.
     
    2
    Marko Arnautović si naběhl na pravé straně šestnáctky na přihrávku od Roberta Soriana a chtěl si míč prvním dotykem zpracovat do pohybu, jenže mu odskočil do zámezí.
     
    1
    Bologna obstarala výkop dnešního zápasu a ihned se vrhla do útoku podél pravé postranní čáry, následný kolmý pas byl ale hodně nepřesný a kopalo se od brány.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Silvestri – Becao, Nuytinck (C), Samir – Larsen, Pereyra, Walace, Makengo, Udogie – Beto, Deulofeu.
    Náhradníci: D. Padelli, Carnelos – Jajalo, Soppy, Forestieri, De Maio, Samardžič, Pussetto, T. Arslan, N. Molina, Zeegelaar.

    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Binks, Theate – De Silvestri, Domínguez, Svanberg, Hickey – R. Soriano (C), Arnautović, Barrow.
    Náhradníci: F. Bardi – Michael, Skov Olsen, Santander, Vignato, Mbaye, Medel, van Hooijdonk, Dijks, Orsolini, Corbo, N. Sansone.

    Rozhodčí: Rosario Abisso. Asistenti: Matteo Bottegoni, Edoardo Raspollini. Čtvrtý rozhodčí: Francesco Cosso.
     
    Bologna FC

    Bologna ukončila v posledním ligovém utkání sérii tří zápasů bez výhry a překvapivě získala tři body proti Laziu, když na domácím hřišti vyhrála 3:0. Obrovský podíl na výhře má dvaadvacetiletý Musa Barrow, který po necelé čtvrthodině otevřel skóre a vstřelil tak gól v druhém zápase po sobě. Navíc k němu ve zbytku utkání ještě přidal dvě asistence. Oba celky se nachází v středu tabulky, Bologna ovšem získala o tři body více.
     
    Udinese Calcio

    Udinese Calcio zahájilo novou sezónu proti Juventusu a vybojovalo bod po cenné remíze 2:2, po které navíc přišla dvě vítězství za sebou, jenže z posledních čtyř ligových střetnutí domácí fotbalisté získali pouze bod. Udine naposledy remizovalo se Sampdorií 3:3 a ukončilo tak sérii tří proher. Gerard Deulofeu a Roberto Pereyra vstřelili v letošní sezóně shodně dva góly, přičemž první jmenovaný hráč má na svém kontě k dobru asistenci.
     
    Udinese letos prožilo nejlepší vstup do italské Serie A od roku 2011 a vypadalo to, že by mohlo bojovat o účast v evropských pohárech, jenže po dvou výhrách a remíze přišlo vystřízlivění. Domácí v neděli navíc čeká zápas proti Bologni, která si naposledy překvapivě vyšlápla na Lazio Řím a vyhrála jednoznačně 3:0. Lazio si ovšem v sobotu večer spravilo chuť, když otočilo střetnutí s Interem a vyhrálo 3:1. Poslední tři vzájemné duely skončily nerozhodně. Dvakrát 1:1 a mezitím pak 2:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 83. Beto (Pussetto) – 67. Barrow (Domínguez)

    Karty:   23. Pereyra (UDI), 85. Deulofeu (UDI) – 49. Svanberg (BLG), 82. Vignato (BLG), 83. Skorupski (BLG), 84. Soumaoro (BLG), 87. Domínguez (BLG), 89. Hickey (BLG), 90+4. R. Soriano (BLG)   38. Pereyra (UDI)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:11.
    Udinese Calcio: Silvestri – Becao, Nuytinck (C), Samir – Larsen (69. N. Molina), Pereyra, Walace, Makengo, Udogie (69. Pussetto) – Beto, Deulofeu (86. Soppy).
    Náhradníci: D. Padelli, Carnelos – Jajalo, Soppy, Forestieri, De Maio, Samardžič, Pussetto, T. Arslan, N. Molina, Zeegelaar.

    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Binks (68. Medel), Theate (68. Skov Olsen) – De Silvestri, Domínguez, Svanberg (56. Michael, 72. Vignato), Hickey – R. Soriano (C), Arnautović, Barrow.
    Náhradníci: F. Bardi – Michael, Skov Olsen, Santander, Vignato, Mbaye, Medel, van Hooijdonk, Dijks, Orsolini, Corbo, N. Sansone.

    Rozhodca: Rosario Abisso. Asistenti: Matteo Bottegoni, Edoardo Raspollini. Čtvrtý rozhodčí: Francesco Cosso