Čerepovec – Nižnekamsk 6:5 (po pr.) | Omsk – Novosibirsk 4:3 (kon.) | Viťaz – Riga 3:4 (po pr.)
koniec
Avangard Omsk
4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
cz Sobota 16.10.2021, 16:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Co to teď Litovčenko nedal? Zívala na něj prázdná branka, hostující útočník ale puk netrefil čistě. Jeho dva góly tak mohou být v případě prohry Sibiru zapomenuty. Teď měl totiž na holi hattrick a i vyrovnání.
    54:49 Ivan TĚLEGIN - 4:3
     
    54:49
    Avangard právě vstřelil branku!
    A to se nyní ukázalo. IVAN TĚLEGIN byl dobře postavený před brankou a přesnou tečí střílí svůj druhý dnešní gól a hlavně vrací svému týmu vedení. Asistence: Nail Jakupov, Ville Pokka.
     
    44:53
    Corban Knight teď zazdil tutovku, když z blízkosti nedokázal poslat kotouč do částečně odkryté brány. Tohle může domácí mrzet!
    38:26 Vjačeslav LITOVČENKO - 3:3
     
    38:26
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hrubka Šimona Hrubce a jeho obránce vede k vyrovnání na 3:3. K VJAČESLAVU LITOVČENKOVI se odrazil kotouč a ten v klidu z vstřelil svůj druhý dnešní jednoduchý gól.
    34:35 Denis GOLUBEV - 3:2
     
    34:35
    Sibir právě vstřelil branku!
    Přichází hostující snížení a je to tak opět o jeden gól. A bylo to se štěstím. DENIS GOLUBEV trefil čepel hole bránícího hráče, od níž se puk odrazil do protipohybu českého gólmana. Michal Čajkovský, Nikita Setdikov.
     
    31:18
    Střídání v týmu HC Sibir Novosibirsk: ze hřiště odchází Harri Säteri, přichází Anton Krasotkin.
    31:18 Nail JAKUPOV - 3:1
     
    31:18
    Avangard právě vstřelil branku!
    Přesilová hra domácích byla nebezpečná a nakonec končí gólem. Znovu dobře zapracovala souhra Kaskiho s NAILEM JAKUPOVEM. První jmenovaný našel hůl bývalé jedničky draftu NHL a kotouč se odrazil do sítě. Asistence: Oliwer Kaski, Corban Knight.
     
    30:17
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Oleg Li – 2 min., vysoká hůl).
    28:57 Ivan TĚLEGIN - 2:1
     
    28:57
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí tým obrací stav utkání a poprvé tak vede! IAVN TĚLEGIN dostal přihrávku na pravou stranu a vystřelil z kruhu. Nevypadalo to příliš nebezpečně, puk ale brankáři propadl pod vyrážečkou do brány. Asistence: Nikita Komarov.
     
    23:56
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Nail Jakupov – 2 min., podrážení).
    21:30 Nail JAKUPOV - 1:1
     
    21:30
    Avangard právě vstřelil branku!
    O pár sekund později už se ovšem domácí tým raduje z vyrovnávací trefy. NAIL JAKUPOV tečoval nahození Oliwera Kaskiho od modré čáry tak šikovně, že puk skončil až v síti. Asistence: Oliwer Kaski.
     
    21:01
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Oleg Li – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:44
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Nail Jakupov – 2 min., držení).
    04:52 Vjačeslav LITOVČENKO - 0:1
     
    04:52
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hra čtyři na čtyři lépe prospívá hostujícímu celku, který se ujímá vedení. střela od modré se odrazila jen k VJAČESLAVU LITOVČENKOVI, který neměl problém puk uklidit do branky. Asistence: Trevor Murphy, Ilja Morozov.
     
    04:26
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Semjon Čisťakov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jevgenij Česalin – 5 min + DKO, faul kolenem).

    Filip Krůza

    Góly a asistencie: 22. N. Jakupov (Kaski), 29. Telegin (N. Komarov), 32. N. Jakupov (Kaski, C. Knight), 55. Telegin (N. Jakupov, Pokka) – 5. Litovčenko (T. Murphy, Ilja Morozov), 35. Golubev (Čajkovský, Setdikov), 39. Litovčenko


    Avangard Omsk: Š. Hrubec (Demčenko) – Pokka, Šaripzjanov, Bereglazov, K. Gotovec, Kaski, Jemelin, Čisťakov – Prochorkin, Brjukvin, Kosov – C. Knight, Tolčinskij, N. Jakupov – Dergačov, , Telegin – N. Komarov, Dedunov, Kablukov.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (32. Krasotkin) – N. Jefremov, D. Bodrov, T. Murphy, Ilja Morozov, Čajkovský, N. Děmidov, J. Alanov, D. Ovčinnikov – Pjanov, N. Korotkov, Nikita Šaškov – Golubev, Setdikov, A. Jakovlev – N. Shore, Česalin, Šarov – Dubakin, Litovčenko, O. Li.

    Rozhodca: Morozov, Olenin – Ivanov, Ponamarenko