Třinec – HC Slovan sk 3:0 (kon.) | Rauma – Cardiff 5:2 (kon.) | Doneck – EC-KAC 3:4 (kon.)
Sparta Praha – Bremerhaven 5:2 (kon.) | Rouen – Rungsted Seier Capital 5:1 (kon.) | Lausanne – Mannheim 2:5 (kon.)
koniec
HK Donbass Doneck
3:4 (0:3, 1:0, 2:1)
KAC Klagenfurt
cz Streda 06.10.2021, 18:30 • Palace of Sports, Doněck • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:44 Johannes BISCHOFBERGER - 3:4
     
    58:44
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Hosté těsně před koncem třetí třetiny skórují a zřejmě rozhodují utkání ve svůj prospěch! JOHANNES BISCHOFBERGER si najel na přihrávku od svého spoluhráče do prostoru před brankou a pohotovou střelou prostřelil Makarova ranou mezi betony. Asistence: Manuel Geier.
     
    56:24
    Domácí hokejisté mohli vzápětí rozhodnout ve svůj prospěch! Sislannikovs našel před brankou najetého Sigareva, který ovšem svou ranou minul.
    55:10 Viktar TURKIN - 3:3
     
    55:10
    Doněck právě vstřelil branku!
    Pozor, Doněck se usadil v útočném pásmu a maže tříbrankovou ztrátu! VIKTAR TURKIN obdržel skvělou přihrávku na pravou stranu, odkud trefil svou prudkou střelou odkrytou část Dahmovy branky. Máme vyrovnáno. Asistence: Pylyp Pangelov-Yuldashev, Pavel Medvedev.
     
    53:12
    Rozhodčí chystají opět vylučovat z řad hostujícího mužstva. Johannes Bischofberger (KGL) se provinil sekáním a už sedí na trestné lavici.
     
    52:12
    Po přihrávce Sigareva ze strany přišla střela od modré čáry! Dahm měl zakrytý výhled, ale naštěstí pro Klagenfurt zůstává skóre neměnné.
     
    50:51
    Bude se znovu vylučovat. Na trestnou lavici putuje obránce Paul Postma (KLG), který se dle rozhodčích dopustil podrážení. Domácí hrají další přesilovku.
    42:42 Feliks MOROZOV - 2:3
     
    42:42
    Doněck právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté podnikli rychlý útočný výpad a výsledkem je druhá vstřelená branka! FELIKS MOROZOV v přečíslení domácích vystřelil a svou přesnou střelou překonal Dahma podruhé v tomto utkání. Asistence: Oleksandr Peresunko.
     
    38:32
    Velká šance! Bruggisser se propracoval až do zakončení z bezprostřední blízkosti a o dorážku se ještě postaral Manuel Geier! Makarov odolal.
     
    36:38
    Koch si počkal na svého spoluhráče a hosté se dostali k další střele! Haudum byl hodně aktivní před brankou, ale Makarov mohl zůstat v klidu.
     
    30:50
    Velká šance a znovu famózní Sebastian Dahm! Feliks Morozov v přečíslení našel připraveného Zakharova, který střílel jen do dánského brankáře.
     
    30:16
    Teď byli domácí blízko dalšímu snížení! Oleksandr Peresunko se prosmýkl před branku, ale domácí útočník narazil pouze na připraveného Dahma.
     
    28:23
    Bude se podruhé v utkání vylučovat! Klagenfurt půjde do tří, jelikož útočník Manuel Ganahl (KLG) se provinil sekáním a už sedí na trestné lavici.
     
    27:59
    Pozor také na druhé straně! Andrei Sigarev byl osamocen u branky soupeře, ale svou střelou z úhlu už nedokázal zakončit podle svých představ.
     
    27:13
    Johannes Bischofberger zahrozil ve vlastním oslabení, když pronikl do útočného pásma po pravé straně útočného pásma! Jeho rána nebyla úspěšná.
     
    26:40
    Domácí hokejisté budou mít v následujících minutách k dispozici další přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá obránce Thomas Vallant (KLG) za podrážení.
    26:01 KORENCHUK - 1:3
     
    26:01
    Doněck právě vstřelil branku!
    Máme tu první gól domácího celku! ILLIA KORENCHUK se dostal k odraženému kotouči před brankou a svou následnou střelou se již nemýlil. Doněck snižuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Hlib Krivoshapkin.
    19:00 Samuel WITTING - 0:3
     
    19:00
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Přesně minutu před koncem úvodní třetiny se hosté dostávají do tříbrankového trháku! SAMUEL WITTING vystřelil nenápadně z kruhu a svou povedenou ranou prostřelil Makarova potřetí v utkání. Asistence: Kele Steffler.
     
    18:44
    Dahm předvedl další úspěšný zákrok! Vitalli Lialka si udělal dostatek prostoru a následnou střelou z kruhu nepřekvapil dánského brankáře.
     
    17:12
    Strong nepřesně rozehrával zpoza své branky na Frasera, čehož domácí využili! Adrei Sigarev se svou střelou na bližší tyčku neuspěl, Dahm zasáhl.
     
    15:20
    Hosté vymysleli další pohlednou akci, na jejímž konci stál střílející Ganahl v mezikruží. Makarov byl připravený a schoval kotouč ve své výstroji.
     
    12:20
    Olegs Sislannikovs předal kotouč v útočném pásmu svému spoluhráči, který vystřelil z nebezpečného prostou! Sebastian Dahm vytasil svoji lapačku.
     
    12:05
    Za malou chvíli si svou první přesilovou hru v tomto utkání vyzkouší také domácí hokejisté. Na trestnou lavici odjíždí Martin Schumnig (KLG) za hákování.
    07:44 Thomas HUNDERTPFUND - 0:2
     
    07:44
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Další povedená akce hostí a Klagenfurt utíká svému soupeři do dvoubrankového vedení! THOMAS HUNDERTPFUND si najel až před branku a v bezprostřední blízkosti překonal Makarova svou bekhendovou střelou. Asistence: Paul Postma.
    04:53 Thomas HUNDERTPFUND - 0:1
     
    04:53
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté už hráli v plném počtu, ale v pokračujícím tlaku hostí se ke kotouči dostal THOMAS HUNDERTPFUND. Hostující forvard udělal pár kroků dopředu a přesnou střelou poslal svůj do vedení. Asistence: Lukas Haudum.
     
    04:05
    Dobrá šance pro domácí ve vlastním oslabení. Viktor Zakharov ujel do přečíslení, které nezakončil podle představ a Dahm nemusel zasahovat.
     
    02:51
    Bude se poprvé v tomto utkání vylučovat. Za podrážení odjíždí na trestnou lavici domácí obránce Nikita Zhuldikov (DON), který si odsedí dvě trestné minuty.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 27. Korenchuk (Krivoshapkin), 43. Morozov (Peresunko), 56. Turkin (Pangelov-Yuldashev, Medvedev) – 5. Hundertpfund (Haudum), 8. Hundertpfund (Postma), 19. Witting (Steffler), 59. Bischofberger (M. Geier)


    HK Donbass Doneck: Makarov (Voris) – Smereck, Zhuldivov, Pangelov-Yuldashev, Sakalouski, Andreikiv, Grygoriev – Sislannikovs, Biriukov, Sigarev – Lialka, Turkin, Medvedev – Peresunko, Zakharov, Morozov – Sadovikov, Danylenko, Razumov – Korenchuk, Krivoshapkin.
    KAC Klagenfurt: Dahm (Holzer) – Strong, Schumnig, Unterweger, Postma, Steffler, Vallant, Bruggisser – S. Geier, Obersteiner, M. Geier – Fraser, Koch, Haudum – Ganahl, Tičar, Petersen – Bischofberger, Hundertpfund, Witting.

    Rozhodca: Koriepanov, Serebriakov – Kharaberyush, Ponomar