Washington – Boston 2:3 (1:2 po s.n.) | Florida – Nashville 3:1 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 0:4 (kon.)
Anaheim – San Jose 6:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 2:3 (po pr.) | Seattle – Vancouver 5:3 (kon.)
Calgary – Edmonton 0:4 (kon.) | Vegas – San Jose 2:4 (kon.)
koniec
Seattle Kraken
5:3 (0:2, 3:1, 2:0)
Vancouver Canucks
cz Pondelok 27.09.2021, 03:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    54:37 GEEKIE - 5:3
     
    54:37
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    Jenže Klimovič se z trestné lavice vrátí přece jen předčasně. Šest vteřin před vypršením přesilovky opět úřaduje MORGAN GEEKIE, který si ve třetí třetině stvořil vyloženě one man show. Jeho rána z pravého křídla se určitě chytat dala, na druhou stranu její parametry byly velmi slušné. Kraken vede o dva góly a je blízko premiérovému vítězství. Asistence: Dennis Cholowski a Nathan Bastian.
     
    52:43
    Na trestnou lavici odchází Klimovič, který v rozhodující chvíli zahákoval Geekieho. Pokud chtějí Canucks pomýšlet na vítězství, potřebují oslabení zvládnout.
    40:50 GEEKIE - 4:3
     
    40:50
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    Spencer Martin inkasuje už po 50 vteřinách pobytu na ledě. MORGAN GEEKIE zkusil vypálit rovnou z buly – a ono to vyšlo! Zaskočený brankář nestihl pokleknout včas a puk pak lovil zpoza brankové čáry. Vůbec nepomohla ani nešťastná teč Juoleviho. Seattle si tentokrát nemusel vypracovat drtivý tlak, aby se dočkal branky. Vůbec poprvé ve svých novodobých dějinách si tak užívá vedení. Bez asistence.
     
    40:01
    Do branky se od počátku této třetiny postavil Spencer Martin. Střídá tak Arturse Silovse, který odchytal dvě periody.
    32:30 HÖGLANDER - 3:3
     
    32:30
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to je nepříjemné uvítání pro nově příchozího Chrise Driedgera. Tečovaná střela, se kterou nemohl vůbec nic dělat, končí za jeho zády a brzdí nadšení Krakena, který se nadechoval k velkému výkonu. Každopádně herně teď jasně vládne Seattle a pokud bude pokračovat, branka NILSE HÖGLANDER nemusí nic znamenat. Asistence: Burroughs.
     
    31:01
    Po vstřelené brance Seattlu dochází ke změně v domácím brankovišti. Trochu paradoxní, ale podobné situace už zkrátka k přípravě patří. Své minuty si užije také Chris Driedger, když nahrazuje jedničku Philippa Grubauera.
    31:01 DONATO - 3:2
     
    31:01
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a v průběhu druhé třetiny naprosto zvrátili skóre zápasu. Velkou chválu na střídačce sklidí Jordan Eberle, který u pravé tyče vylákal obránce i brankáře Silovse a v netušený okamžik přehrál puk na volného RYANA DONATA, který už pohodlně pálil do prázdné klece. Asistence: Eberle a Jared McCann.
     
    30:21
    Kraken naháněl puk ve vlastním pásmu, pak ale konečně zaujal dobré postavení a Giordano nabil na ránu Donatovi, který rozezvučel tyč.
     
    29:30
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Rempal – 2 min., vražení na hrazení).
    28:36 MCCANN - 2:2
     
    28:36
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    Těžko říct, jak velký vliv měla předchozí střela JAREDA MCCANNA, které s brankářem Silovsem silně otřásla, na poslední gól. McCann totiž po výměně puku mezi Cholowskim a Joonasem Donskoiem vypálil opět do horních pater brány a Silovs nedokázal pokrýt prostor na přední tyčce. Možná, že měl v hlavě právě předchozí zásah do hlavy a dopouští vyrovnání stavu. Asistence: Cholowski a Donskoi.
     
    27:12
    K zemi se poroučel Ryan Donato a sudí okamžitě naznačil, že bude vylučovat. Za krosček si jde sednout Jason Dickinson, důležitá součást oslabení.
    22:32 SHEAHAN - 1:2
     
    22:32
    Tým Seattle právě vstřelil branku!
    První branka v historii Krakena! I když zatím nejde o soutěžní trefu, kompletní čtvrtá formace zařídila premiérovou radost v Climate Pledge Areně. Brandon Tanev parádně zapracoval za bránou, předal na Nathana Bastiana a ten zadovkou naslepo pokračoval před bránu. Tam stál nachystaný RILEY SHEAHAN, který bekhendem překulil puk přes ruku Silovse do sítě. Asistence: Nathan Bastian a Brandon Tanev.
     
    19:18
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Olli Juolevi – 2 min., podrážení).
     
    11:50
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Přesilovkový tlak sílil a Jack Rathbone uvolnil na levém křídle BROCKA BOESERA. Jeho rána se ještě od stojícího obránce odrazila tak nepříjemně, že ji německý brankář podjel a už nedokázal zachytit. Kuriózní branka dodává Canucks dvougólový náskok. Asistence: Jack Rathbone a Nic Petan.
     
    10:38
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Sheahan – 2 min., podrážení).
     
    10:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Poněkud naivně pálil na konci přesilové hry Mark Giordano. Jeho rána se po bloku odrazila do středního pásma, kde už byl z trestné lavici nastartovaný JACK RATHBONE. Dokázal pláchnout a ještě si i vychutnat brankáře Grubauera sebevědomou střelou. Kraken tak inkasuje první branku ve svých dějinách. Bez asistence.
     
    08:22
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Rathbone – 2 min., podrážení).

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 23. Sheahan (Bastian, Tanev), 29. McCann (Cholowski, Donskoi), 32. Donato (Eberle, McCann), 41. Geekie, 55. Geekie (Cholowski, Bastian) – 11. Rathbone, 12. Boeser (Rathbone, Petan), 33. Höglander (Burroughs)


    Seattle Kraken: Grubauer (32. Driedger) – Oleksiak, Giordano, Cholowski, Larsson, Soucy, H. Fleury – Schwartz, McCann, Eberle – Donato, Geekie, Donskoi – Johansson, Järnkrok, Appleton – Tanev, Sheahan, Bastian
    Vancouver Canucks: Silovs (41. S. Martin) – Rathbone, Schenn, Juolevi, Burroughs, Hunt, Bowie – Höglander, Petan, Boeser – Di Giuseppe, Dickinson, Klimovič – Dries, Highmore, Lockwood – Arseneau, Stevens, Rempal