Toronto – Montreal 4:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 6:2 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (po pr.)
Washington – Boston 2:3 (1:2 po s.n.)
koniec
Toronto Maple Leafs
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Montreal Canadiens
cz Nedeľa 26.09.2021, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Muži v pruhovaném ještě jednou vylučují. Zbytek zápasu stráví na trestné lavici Arber Xhekaj, dvacetiletý obránce bolestivě sekl do rukavice Duszaka.
    58:04 Tyler TOFFOLI - 4:1
     
    58:04
    Montreal právě vstřelil branku!
    Alespoň čestný úspěch vystřelil pro Canadiens TYLER TOFFOLI. Dlouhou nahrávku Romanova posunul na spoluhráče Anderson, na střelu Kanaďana k levé tyči Hutchinson vyrážečkou nedosáhl. Asistence: Josh Anderson a Alexander Romanov.
    55:12 Kurtis GABRIEL - 4:0
     
    55:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tento gól si McNiven za rámeček rozhodně nedá. Vyjel daleko ze své brány, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, jenže nahrál přímo do hokejky KURTISOVI GABRIELOVI, ten si puk potáhl do pravého kruhu a pak bez problémů zamířil do odkryté brány. Bez asistence.
     
    49:40
    Po levém křídle ujel do úniku Josh Ho-Sang. Kotouč chtěl s největší pravděpodobností poslat do levé šibenice, ale bránu přestřelil.
     
    44:23
    Tak pozor, Michael Hutchinson se vrací do brány! Scott si při zákroku nejspíše přivodil nespecifikovaný zdravotní problém, po odjezdu na střídačku okamžitě zamířil do útrob arény.
     
    40:42
    Těžká, ale úspěšná prověrka pro Iana Scotta! Dvaadvacetiletý kanadský gólman se skvěle přesunul k pravé tyči, aby vyrazil nebezpečnou střelu Caufielda.
     
    40:01
    Střídání v týmu Toronto Maple Leafs: ze hřiště odchází Michael Hutchinson, přichází Ian Scott.
     
    33:38
    Střídání v týmu Montreal Canadiens: ze hřiště odchází Cayden Primeau, přichází Michael McNiven.
     
    29:21
    Výsledkem tlaku Maple Leafs je další nedovolený zákrok hostujícího hráče. Jmenovitě Christiana Dvoraka, který přesekl hokejku Michejevovi.
    27:25 Michael BUNTING - 3:0
     
    27:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Trpělivost se Brodiemu vyplatila! Dal si na čas s přihrávkou před bránu, ale nakonec ji vyslal a našel ideálně hokejku MICHAELA BUNTINGA, který píchl touš za bezmocného Primeaua. Asistence: T. J. Brodie a Mitchell Marner.
     
    23:32
    Hráči se rozhodli okořenit přípravné utkání bitkou! Jmenovitě Kurtis Gabriel a Arvid Henrikson. Iniciátorem byl hostující hokejista, který skončil jako první na ledě a dostává dvě minuty navíc.
    21:55 John TAVARES - 2:0
     
    21:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To bylo rychlé! Hráčům Maple Leafs stačilo na využití početní převahy pouhých deset vteřin. Nylander dostal nahrávku do levého kruhu. Chvíli si s kotoučem pohrál a pak vystřelil, mimo dosah brankáře černou gumu šikovně ztečoval JOHN TAVARES. Asistence: William Nylander a Ramus Sandin.
     
    21:45
    První přesilová hra pro Toronto! Mimo puk si Cédric Paquette počkal na Brodieho, jehož nedovoleným způsobem poslal k ledu. Dvě minuty za hrubost.
    10:28 Jake MUZZIN - 1:0
     
    10:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Keefeho se ujímají zaslouženého vedení! Nylander v levém kruhu zkušeně podržel puk a našel z druhé vlny nikým neatakovaného JAKEA MUZZINA, jenž střelou ze zápěstí našel mezeru v postoji Primeaua. Asistence: William Nylander a T. J. Brodie.
     
    06:27
    Další přesilová hra pro hosty. Druhým vyloučeným hokejistou na straně Maple Leafs je Auston Matthews za naražení na hrazení. Hodně zbytečný faul v útočném pásmu.
     
    01:04
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Canadiens. Na trestnou lavici odjel obránce Ramus Sandin za nedovolené bránění Fairbrotherovi.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 11. Muzzin (Nylander, Brodie), 22. Tavares (Nylander, Sandin), 28. Bunting (Brodie, Marner), 56. Gabriel – 59. Toffoli (Anderson, Romanov)


    Toronto Maple Leafs: Hutchinson (41. – 44. Scott) – Muzzin, Liljegren, Sandin, Duszak, Brodie, Hollowell, Král – Kerfoot, Marner, Spezza, Gabriel, Matthews, Bunting, Michejev, Der Argučincev, Nylander, Robertson, Tavares, Ho-Sang.
    Montreal Canadiens: Primeau (34. McNiven) – Petry, Romanov, Fairbrother, Oullet, Xhekaj, Kulak, Henrikson – Paquette, Anderson, Caufield, Poehling, Armia, Dauphin, Belzile, Lehkonen, Toffoli, Perreault, Dvorak, Suzuki.

    Rozhodca: Pollock, Dunning – Apperson, Alphonso