Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.) | Košice – HC Slovan 3:6 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 2:4 (kon.)
Zvolen – Nitra 1:4 (kon.) | Trenčín – Michalovce 4:1 (kon.) | Spišská N. Ves – Prešov 5:0 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
Nedeľa 26.09.2021, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:19
    Poprad dostáva azda poslednú šancu na nejaký zvrat v tomto zápase. Ján Brejčák je vylúčený na dve minúty za nedovolené bránenie, Čiliak odišiel z bránky, Poprad so šiestimi korčuliarmi a vhadzovanie pred bránkou Bystrice.
     
    58:12
    Oddychový čas si berie tréner Popradu Peter Mikula.
     
    54:57
    Banská Bystrica dala gól!
    Jednoduchá a účinná banskobystrická akcia znamená opäť dvojgólové vedenie pre hostí. Šoltés prekorčuľoval cez stredné pásmo dostal sa do útočnej tretiny, prenechal na pravý kruh CHASEOVI BERGEROVI a ten rýchlou strelou švihom prekonal Čiliaka ponad vyrážačku.
    Asistencie: Dávid Šoltés, Mitchell Fossier.
     
    50:07
    Vyhonský výbornou prihrávkou naštartoval po osi ihriska Michala Kabáča, ktorý už šiel takmer sám na brankára Čiliaka, no šancu premárnil, triafal iba na plexisklo.
     
    39:34
    Poprad dal gól!
    Poprad využíva presilovú hru a strieľa kontaktný gól do šatne. Svitana ustrážil útočné pásmo na modrej čiare, posunul krížom na ľavý kruh JOEOVI BASARABOVI a ten prudkou strelou švihom nedal Belányimu šancu.
    Asistencie: Patrik Svitana, Adam Drgoň.
     
    38:50
    V závere druhej tretiny získavajú kamzíci presilovú hru. Dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva Marc Crevier.
     
    34:12
    Banská Bystrica dala gól!
    V krátkom čase prichádza ďalší popradský inkasovaný gól. Príliš veľa priestoru nechala domáca defenzíva MATTOVI MISTELEMU, ktorý prešiel pomedzi kruhy, natiahol sa pohybom až k ľavému kruhu a rozkročeného Čiliaka strelou pod brvno prekonal.
    Asistencia: Miloš Bubela.
     
    33:04
    Banská Bystrica dala gól!
    Barani po druhýkrát v zápase vedú. KEVIN JENDROĽ dostal odrazený puk medzi kruhy, mal pred sebou už len Čiliaka a šikovne zakončil popod jeho vyrážačku.
    Asistencia: Marc Crevier.
     
    32:01
    Ihnačák do výbornej pozície pred bránku posunul puk Alexovi Tamášimu, ktorý chcel využiť neskorší presun Čiliaka, no napokon sa mu to veľmi nepodarilo, popradský brankár výborne zakročil.
     
    30:40
    Presilovku budú hrať hráči Banskej Bystrice. Dve minúty za držanie dostáva Michael Vandas.
     
    18:42
    Poprad dal gól!
    Kamzíci klopali na vyrovnávajúce gólové dvere, a tie sa im práve teraz aj otvorili. Vo vlastnom oslabení sa to podarilo PETROVI BJALONČÍKOVI, ktorý využil dobrú prácu Livingstona, vykorčuľoval už prakticky sám na Belányiho a bekhendový blafák mu vyšiel. Šikovne pomedzi betóny prekonal banskobystrického brankára.
    Asistencie: James Livingston, Dávid Skokan.
     
    18:03
    Tak toto bolo o milimetre! Bortňák zastavil rozohrávku baranov v strednom pásme, ihneď otočil hru a dostal sa do bekhendového blafáku. Belányi puk vyrazil pred seba, no nevedel, kde ho má. Ležal priamo pred ním, rýchlo korčuľoval Paločko, ktorý to chcel doraziť bekhendom, no dozadu sa výborne vrátil jeden z hráčov Banskej Bystrice a ukážkovo zabránil inkasovanému gólu!
     
    16:46
    Banská Bystrica si zahrá prvú presilovku. Dve minúty za hákovanie dostáva Adam Drgoň.
     
    13:08
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia sa dostávajú v zápase do vedenia. Ďatelinkov odrazený puk sa od korčúľ dostal všelijako na hokejku MITCHELLA FOSSIERA, ktorý stál na pravom kruhu bližšie k bránke. Využil nedobrú pozíciu Čiliaka a po prijatí puku okamžite vystrelil do veľkej voľnej časti brány.
    Asistencie: Chase Berger, Ivan Ďatelinka.
     
    05:12
    Svitana od mantinelu naservíroval puk do tutovky pred bránkovisko Basarabovi, ktorý však nepredviedol dobrú koncovku a triafal to iba priamo do tela gólmana Belányiho.
     
    04:52
    Prvú presilovku v zápase si zahrajú hokejisti Popradu. Dávid Šoltés dostáva dve minúty za pád pod nohy.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 19. Bjalončík (Livingston, Skokan), 40. Basaraba (Svitana, Drgoň) – 14. Fossier (Berger, Ďatelinka), 34. Jendroľ (Crevier), 35. Mistele (Bubela, Bdžoch), 55. Berger (Śoltés, Fossier)


    HK Poprad: Čiliak (Tomek) – Drgoň, D. Brejčák (A), Dalhuisen, Rymsha, Ulrych, Novajovský, Hudec – Svitana (C), Skokan (A), Livingston – Vandas, Mešár, Handlovský – Basaraba, Bortňák, Matej Paločko – Valigura, Bjalončík, Jevoš – Šotek
    HC´ 05 Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – J. Brejčák, Breton, Ďatelinka (C), Boldižár, Bdžoch, Crevier, Žiak – Mistele, Ihnačák, Bubela – Šoltés, Berger, Fossier – Jendroľ, Gabor (A), Vašaš – Kabáč (A), Tamáši, Vyhonský

    Rozhodca: Smrek, Štefik – Knižka, Beniač