Bochum – Stuttgart 0:0 (kon.) | Freiburg – Augsburg 3:0 (kon.)
koniec
VfL Bochum
0:0 (0:0)
VfB Stuttgart
cz Nedeľa 26.09.2021, 15:30 • Vonovia Ruhrstadion, Bochum • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:26:58)
     
    Zápas 6. kola německé Bundesligy mezi Bochumí a Stuttgartem skončil bezbrankovou remízou. Jak výsledek napovídá, tak střetnutí nebylo příliš atraktivní, pár příležitostí však k vidění přeci jen bylo. V první půli neproměnil velkou šanci Löwen, jen o pár minut později předvedl výborný dvojzákrok Florian Müller. Ve druhém poločase dokonce padl gól, o který se postaral Konstantinos Mavropanos, avšak byl odvolán, neboť si řecký stoper při zpracování pomohl rukou.

    Bochumi remíza příliš nepomohla, nadále zůstává v sestupovém pásmu na 17. místě. Stuttgart se posunul na 13. pozici o skóre před Frankfurt a Augsburg.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90
    Vysoký centr prodloužil mimo hrací plochu Marc-Oliver Kempf. Akce domácích pokračovala rohovým kopem, po němž se nejvýše vyšplhal bránící Waldemar Anton.
     
    90+3
    Na druhé straně se hvizd ozval. Chris Führich poslal Asana k zemi zhruba třicet metrů od brány a může být rád, že ze situace vyvázl bez karetního trestu.
     
    90+2
    Volný přímý kop se snažil nafilmovat Daniel Didavi po lehkém kontaktu s Bockhornem. Arbitr Dingert situaci velmi dobře viděl a nechal pokračovat ve hře.
     
    90+1
    Sosa hledal centrem z levé strany nejspíše Thommyho. Před něj ovšem natlačil tělo Mašović, hostující hráč tak neměl šanci zakončovat.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Útočným faulem se provinil Elvis Rexhbecaj. Při sprintu se totiž ohnal pravou rukou a neúmyslně jí trefil do obličeje Antona.
     
    88
    Konstantinos Stafylidis dlouho neotálel a vyslal střílený centr do pokutového území soupeře. Marc-Oliver Kempf v hlavičkovém souboji přetlačil Poltera.
     
    87
    Zajímavá střelecká pozice se otevřela pro Roberta Massima. Nově příchozí fotbalista vystřelil pravačkou těsně nad horní tyčku.
     
    86
    Z velké dálky vypálil Wataru Endo. Manuel Riemann na jeho pokus dobře viděl, hrací předmět bez větších problémů schoval do náruče.
     
    85
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Orel Mangala, přichází Daniel Didavi.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tanguy Coulibaly, přichází Roberto Massimo.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Konstantinos Mavropanos, přichází Marc-Oliver Kempf.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Gerrit Holtmann, přichází Danny Blum.
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Anthony Losilla, přichází Konstantinos Stafylidis.
     
    83
    Borna Sosa po levé lajně posunul míč na Coulibalyho, který zkusil vyzrát na Soarese. Bek se nenechal, navíc vybojoval aut pro Bochum.
     
    82
    Rychlý protiútok domácího mužstva završil Anthony Losilla střelou z pětadvaceti metrů. Střele dal opačnou faleš, než požadoval.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Nadále platí bezbrankový stav, dělba bodů by vzhledem k průběhu zápasu nejspíše byla zasloužená.
     
    80
    Dalekonosný projektil Elvise Rexhbecaje nadělal Müllerovi nemalé problémy, brankář si s nepříjemným pokusem poradil nadvakrát.
     
    79
    Do vnitra pokutového území obdržel nahrávku Orel Mangala. Zkusil kličkami vyzrát na Soarese, ale to mu nevyšlo, tak soka nastřelil a získal roh.
     
    78
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Eduard Löwen, přichází Robert Tesche.
     
    77
    Měkký, leč nepochopený centr vyslal za obranu Erik Thommy. Příliš pozdě zareagoval Atakan Karazor, k míči doběhl jako první gólman.
     
    76
    Čelem k vlastní bráně, přesto si Borna Sosa počínal velmi zkušeně, když si přehodil balón přes hlavu Holtmanna, načež se jím nechal faulovat.
     
    75
    Domácí stoper moc dobře věděl, co bude následovat, když stažením za dres poslal k zemi Coulibalyho. Proti žlutému trestu neprotestuje.
     
    74
    Hrozící nebezpečí pro domácí bránu zažehnal Danilo Soares. Vyskočil vysoko do vzduchu a kulatý nesmysl usměrnil do zámezí.
     
    73
    Za dlouhým nákopem Mašoviće běžel Elvis Rexhbecaj marně. Ve sprintu sice předběhl Mavropanose, jenže nestihl míč před autovou čárou.
     
    72
    Už se zdálo, že Sebastian Polter bude postupovat sám na bránu, ale byl mu odpískán útočný faul, ve vzdušeném souboji si pomohl lotem proti Antonovi.
     
    71
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Christopher Antwi-Adjei, přichází Takuma Asano.
     
    70
    Poslední minuty patří Löwenovi, jenž je často v hlavním záběru kamer. Teď zkusil proskočit mezi dvěma protihráči, což se podařilo, ale balón pak dostihl až mimo hrací plochu.
     
    69
    Zaváhání Eduard Löwen okamžitě napravil, když správně očekával nahrávku Antona středem na Karazora, nataženou pravačkou míč zastavil.
     
    68
    Elvis Rexhbecaj naznačil kličku do středu, aby nakonec poslal míč k levé lajně Löwenovi, jemuž nevyšla zasekávačka proti Endovi.
     
    67
    Po souboji ve středu hřiště rozhodčí přisoudil autové vhazování domácím, jako poslední se skutečně dotkl míče bránící Anton.
     
    66
    Čitelnou nahrávku Bockhorna přečetl Sosa. Předskočil Holtmanna a kulatý nesmysl přenesl doleva ke kopačkám Soarese.
     
    65
    Potlesk fanoušků si vysloužil Danilo Soares. Skvěle provedl svůj skluz proti Thommymu, i s balónem odjel za postranní čáru.
     
    64
    Hra zase přerušena, protože i faulovaný Losilla potřebuj ošetření. Lze očekávat, že nastavený čas nebude malý.
     
    63
    Šestá žlutá karta utkání zamířila na konto Tanguye Coulibaly, který ve skluzu minul balón, naopak trefil kotníky Losilly.
     
    62
    Akce Stuttgartu tentokráte zleva. Už to vypadalo, že Tanguy Coulibaly proběhne kolem Mašoviće, ten nakonec ve skluzu odvrátil míč na roh.
     
    61
    Po pravé straně dostal hodně volného prostoru Umar Marmúš. Na hranici šestnáctky zkusil gólmana překvapit střelou na bližší tyč, avšak přestřelil.
     
    60
    Hodina z utkání je minulostí, do konce střetnutí zbývá posledních třicet minut. Po neuznaném gólu Mavropanose stále platí bezbrankový stav, který se snaží zrušit oba celky.
     
    59
    Neuznaný gól soupeře jako by domácí nakopl. Zničehonic totiž převzali iniciativu zápasu na svou stranu, Elvis Rexhbecaj vystřelil těsně vedle pravé tyče.
     
    58
    Christopher Antwi-Adjei zkusil z přímého kopu přímou střelu na bránu. Před Müllerem míč nebezpečně skočil, ale to jej nerozhodilo, střelu vyrazil.
     
    57
    Místo vstřeleného gólu žlutá karta. Vyfasoval ji japonský reprezentant Wataru Endo, který nezachytil pohyb Bockhorna a zezadu jej stáhl za dres k zemi.
     
    57
    Zpracoval, gól neplatí! Dingertovi stačili dva zpomalené záběry, aby gól Stuttgartu odvodil. Mavropanosovi nakonec balón skutečně spadl na ruku, rameno bylo ještě o kousek výše.
     
    56
    Tak pozor. Rozhodčí Dingert si jde celou situaci ještě sám zkontrolovat na vide. Řešit se bude, zda Mavropanos nezpracoval míč rukou.
     
    55
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Důležitý první gól střílí hostující celek! Přetažený centr Sosy sklepl Führich pro Mavropanese, jenž si míč zpracoval ramenem a pak střelou o zem zakončil neomylně k pravé tyči.
     
    54
    Sám proti dvěma neměl Coulibaly moc šancí na úspěch. Přesto zkusil štěstí, čistým způsobem jej odstavil od balónu Erhan Mašović.
     
    53
    Atakan Karazor prováhal ideální chvíli pro zakončení. Vystřelil až v době, kdy měl v těsné blízkosti Holtmanna, jehož nastřelil.
     
    52
    Nyní už se ozvala a domácím fanouškům radost neudělala. Arbitr Dingert totiž odpískal nedovolený zákrok Losillovi při presinku.
     
    51
    Po kontaktu s Masovićem se pokutového kopu dožadoval Christopher Antwi-Adjei, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.
     
    50
    Do akce museli i kluboví lékaři, nicméně to vypadá, že stoper bude schopen pokračovat v utkání, za postranní čárou už se hlásí o návrat.
     
    49
    Na trávníku zůstává ležet Konstantinos Mavropanos. Řecký stoper si zřejmě přivodil nějaké zranění v souboji Marmúšem.
     
    48
    Rohový kop se domácím vůbec nepovedl. Centru se chopil Elvis Rexhbecaj, ale balón poslal přímo do rukavic gólmana.
     
    47
    Christopher Antwi-Adjei postupoval v brejku po pravém křídle a rozhodl se ještě před soubojem s obráncem střílet na zadní tyč, Müller šel na zem a vyrazil na rohový kop!
     
    47
    Také měli jako první v poločase k dispozici přímý kop, Mangala ale zboural hráče před sebou a pískán byl útočný faul.
     
    46
    Hosté začali druhou půli dvojitým střídáním, ze hry šli dva hráči pod hrozbou žluté karty.
     
    46
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Mateo Klimowicz, přichází Chris Führich.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Hamadi Al Ghaddioui, přichází Erik Thommy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    A tak se i stalo. Vyrovnaný první poločas nenabídl branku, o něco lépe však na tom herně je Bochum, která si vytvořila i nějaké ty šance. Ty ale pochytal Florian Müller, který měl i více práce než jeho soupeř Riemann. Na oba šla však jenom jedna započítaná střela na branku. Hraje se i důrazně, za první poločas padly čtyři žluté karty, tři z nich slízli hráči Stuttgartu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Al Ghaddioui ale odvrací míč za vápno a Bochum má času tak akorát na poslední útok v poločase, nastavovat se nebude prakticky nic.
     
    44
    Löwen sice na levém křídle neuspěl 1 na 1, vybojoval však pro Bochum alespoň rohový kop, dost možná poslední v celém poločase.
     
    43
    Christopher Antwi-Adjei získal míč na středu pole a postupoval s ním vpřed do té doby, než se mu po kotníku skluzem projel Al Ghaddioui. Za to také dostává žlutou kartu.
     
    42
    Stuttgart má v závěru poločasu více míč na kopačkách, s kombinací však nepřejde skoro ani polovinu.
     
    41
    První půle spěje ke svému konci a oslnivý fotbal to rozhodně není. Bochum je nebezpečnější a má i více ze hry, leč na branku stále čeká. Jakýkoliv tým vstřelí první gól utkání, bude to pro něj velmi důležité, možná i zlomové.
     
    39
    Po faulu měli hosté možnost kopat přímák, ke kterému se postavil Sousa. Zeď sice překonal, ale rotace míče byla špatná už od počátku, tudíž Riemann jenom kontroloval.
     
    38
    Anton zvládl souboj na středovém kruhu a mohl nahrát pro Klimowicze, kterého sundal Bella-Kotchap. A protože to bylo způsobem nepřiměřeným, dostává za to obránce Bochumi žlutou kartu.
     
    37
    Bochumští reklamovali ruku ve vápně od Mavropanose, kterému přihrával hlavičkou Karazor. Po krátké diskuzi s videem je ale jasno, že se penalta kopat nebude.
     
    35
    Löwen navázal dva hráče a chtěl pouštět míč napravo k Antwi-Adjeimu, který ale dlouhou přihrávku nedoběhl. Domácí ale nakonec získali vhazování, neboť došlo k teči jednoho z hostujících beků.
     
    34
    Sosa vyzval Al Ghaddouiho, který mu nabíhal po lajně. Centr na něj byl ale příliš dlouhý a Soares zcela bez potíží nákop pokryl. Následně rychle otočil hru a domácí bleskově zakončovali na druhé straně, pokus Poltera ale letěl výrazně mimo.
     
    32
    Po pasáži, která jednoznačně patřila VfL, drží míč opět hostující celek a kombinuje na středu pole. Riemanna však kloudně za celý poločas neohrozil.
     
    31
    Löwen je velmi aktivním hráčem v dnešním utkání, přesnost střel ale není tou nejsilnější stránkou. Tentokrát napřáhl někde na 25 metrech a poslal míč vysoko nad, zhruba do desáté řady krátké tribuny.
     
    31
    Z rohu se Bochumi nepovedlo vytěžit nic, byl z toho jenom útočný faul, který spáchal Losilla na Enda.
     
    30
    Löwen zahrával přímák opět na bližší tyč, Anton byl ale ve vzduchu jako první a poslal míč na rohový kop.
     
    29
    Pro domácí nastává další příležitost a Stuttgartu obrana moc nefunguje. Mavropanos se vracel dozadu a zastavil Holtmanna potažením za dres, je z toho přímák ze zajímavé pozice.
     
    28
    Bochum však postupem času začíná aktivitu přeci jen přebírat. Polter při zpracování přihrávky upadl ve vápně a domácí chtěli penaltu, o ní však nemohla být řeč.
     
    27
    Krátce nato byla hra přerušena, Marmúš byl ve vzdušném souboji zasažen do obličeje a vznikla z toho nutnost přerušení hry.
     
    26
    Müller předvedl dva výborné zákroky! Z levého křídla přišel centr do vápna, kde se nabízel Polter a měl dvě tutovky zblízka. Poprvé však míč napálil jenom do hostujícího brankáře, proti dorážce se Müller vrhnul a srazil střelu na tyč. I kdyby ale byla branka dosažena, byl by to ofsajd.
     
    24
    Stále pokračujeme ve vyrovnaném utkání. Každý tým má v určitých momentech navrch, ale vyjma Löwenovy akce jsme toho směrem dopředu příliš neviděli.
     
    23
    Coulibaly byl v první chvíli u míče dříve na pravém křídle, narozdíl od Mašoviće měl ale výrazně horší zpracování a domácí obránce mu míč čistým způsobem odebral.
     
    22
    Z dobrého náporu však Bochum nic během posledních pěti minut nevytěžila. Hnala se sice do dalšího kontru, jenže Antwi-Adjei zezadu přistrčil Enda a je mu pískán útočný faul.
     
    19
    Bochum je v posledních minutách jednoznačně lepším celkem a Stuttgart to hasí jenom fauly. Klimovicz za zbytečný skluz na Rexhbecaje vidí žlutou.
     
    18
    Eduard Löwen měl první šanci utkání! Po rychlé kombinaci zůstal viset na levé straně v šestnáctce a přišla k němu přihrávka od Antwi-Adjeiho. Z nadějné akce bylo zakončení víceméně doprostřed branky, což si Müller pokryl!
     
    17
    Christopher Antwi-Adjei dobíhal dlouhý míč na pravém křídle a ve snaze jej vrátit do šestnáctky jej prudce napálil až k protější lajně, ani jeden ze spoluhráčů neměl šanci míč zahrát.
     
    16
    Mavropanos šel do vzdušného souboje se Soaresem nešikovně a pomohl si loktem, kterým praštil domácího hráče na zátylek. Ačkoliv by si Bochumští přáli žlutou kartu, spokojit se musí jenom s rozehrávkou.
     
    15
    Zahrávaný trestňák neměl ve vzduchu ani jeden z domácích hráčů, na míči u šestnáctky hostí ale Nesestoupitelní zůstanou, neboť získali alespoň aut.
     
    14
    Sosa zastavoval rozjetý brejk domácích podražením Bockhorna z boku. Jednalo se opravdu jenom o taktický faul, rozhodčí Dingert správně tasí žlutou kartu.
     
    13
    Mangala vybojoval zdánlivě ztracený míč a Stuttgart může pokračovat v útočných manévrech. Ty o chvíli později ale skončily v rukavicích Riemanna.
     
    12
    Prvních 12 minut hry ukázalo, že to bude velmi vyrovnaný a bojovný zápas. Oba týmy hrají o velmi důležité body a jsou si toho moc dobře vědomi.
     
    11
    Roh byl tentokrát již lepší a propadl za hráče až na hranici vápna, kde se nabízel ke střele Antwi-Adjei. Na nohu mu to ale nesedlo tak, jak by si přál a pro gólmana Stuttgartu to nepředstavovalo nebezpečí.
     
    10
    Domácí došli pro rohový kop, který rozehráli nakrátko. A jenom o pár chvil později získali takto druhý.
     
    9
    Marmúš si vzal na kruhu míč do parády a nastartoval lehce brejk hostí, který chtěl řešit prodloužením na Karazora, jenže k němu přihrávka ani nedošla.
     
    8
    Holtmann za to na levé straně pořádně vzal a prošel přes obránce až do nadějné pozice ve vápně, střela mu ale vůbec nesedla a proletěla křižně zcela mimo vápno. Anton ale udržel ještě míč ve hře a Stuttgart útočí.
     
    7
    Nepřesnou rozehrávku Riemanna sebral na středovém kruhu Mangala a rozdával spoluhráčům, jenže tomu chyběla přesnost. Hosté se tak zahnali až za postranní čáru a Bochum bude vhazovat.
     
    6
    Atmosféra na Ruhrstadionu je od prvních minut velmi kvalitní. Je skutečně vidět, že si fanoušci návrat na tribuny užívají.
     
    5
    Další dlouhý míč obránci Stuttgartu nepřejmuli zrovna nejlépe a Mavropanos malou domů zahnal Müllera skoro mimo vápno. Hosté to ale nakonec dostali pod kontrolu a kombinují na vlastní polovině.
     
    4
    Rohový kop VfB byl zahráván na přední tyč, kde šel nejvýše do vzduchu Al Ghaddioui a prodloužil za sebe, ale jenom přímo do rukavic Manuela Riemanna, který míč lapil.
     
    3
    Domácí znovu zaútočili přes levou stranu, odkud přišel další míč do šestnáctky. Na něj si však nikdo nenaběhl a hostující hráči bez potíží kontrolovali centr, který vyletěl až do zámezí.
     
    2
    Po levém křídle zkusil projít Holtmann a povedlo se mu hru zatáhnout až těsně před rohový praporek, odkud přišel centr. Ale ten byl sražen prvním obráncem hostí, Bochum má vhazování.
     
    1
    Stuttgart hned vytahuje obranu až na hranici soupeřovy šestnáctky, Bochum však zatím bez komplikací kombinuje a hledá prostor na průchod dopředu.
     
    1
    Utkání šestého kola v Bochumi začíná, výkop mají domácí hráči!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Bochum: Riemann – Bockhorn, Mašović, Bella-Kotchap, Soares – Losilla, Löwen – Antwi-Adjei, Rexhbecaj, Holtmann – Polter.
    Náhradníci: Esser – Stafylidis, Pantovič, Osterhage, Asano, Lampropoulos, Ganvoula, Tesche, Blum.

    VfB Stuttgart: F. Müller – Mavropanos, Karazor, Anton – Endo – Coulibaly, Mangala, Klimowicz, Sosa – Marmúš, Al Ghaddioui.
    Náhradníci: Bredlow – Thommy, Führich, Didavi, Mola, Kempf, Klement, Massimo, Ito.

    Rozhodčí: Dingert – Bandurski, Gerach.
     
    VfB Stuttgart

    Také u Stuttgartu to zatím vypadá, že bude mít co dělat, aby se vyhnul sestupovým bojům. Sice je mimo pásmo ohrožení, ale se ziskem čtyř bodů pouze o skóre před šestnáctým Bielefeldem. Matarazzova družina skvěle ligový ročník zahájila, vysokým vítězstvím 5:1 nad Fürthem. Následovaly ovšem porážky s Lipskem, Freiburgem, remíza ve Frankfurtu a minul týden další prohra proti Leverkusenu. Podobně jako Bochum, tak i Stuttgart bude součástí 2. kola DFB Pokalu, v tom prvním zdolal BFC Dynamo vysoko 6:0.
     
    VfL Bochum

    Cíl nováčka je jasný, udržet se. Naplňovat se tento úkol však Bochumi moc dobře nedaří, protože po pěti odehraných kolech je předposlední se ziskem tří bodů. Jediné vítězství vydřeli svěřenci kouče Reise v domácím utkání s Mohučí, kterou porazili 2:0, jinak prohráli s Wolfsburgem, Kolínem nad Rýnem, Herthou a Bayernem, od nějž o minulém víkendu schytali pořádný debakl 0:7. Bochum je i nadále součásti německého poháru, v jeho prvním kole zvítězila na půdě Wuppertaleru těsně 2:1 po prodloužení.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní odpoledne. Vítám vás při sledování 6. kola německé Bundesligy, u zápasu mezi Bochumí a Stuttgartem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Kalas

    Milan Huppert

    Góly:

    Karty:   38. Bella-Kotchap (BOC), 75. Mašović (BOC) – 14. Sosa (STU), 19. Klimowicz (STU), 43. Al Ghaddioui (STU), 57. Endo (STU), 63. Coulibaly (STU)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.
    VfL Bochum: Riemann – Bockhorn, Mašović, Bella-Kotchap, Soares – Losilla (84. Stafylidis), Löwen (78. Tesche) – Antwi-Adjei (71. Asano), Rexhbecaj, Holtmann (84. Blum) – Polter.
    Náhradníci: Esser – Stafylidis, Pantovič, Osterhage, Asano, Lampropoulos, Ganvoula, Tesche, Blum.

    VfB Stuttgart: F. Müller – Mavropanos (85. Kempf), Karazor, Anton – Endo – Coulibaly (85. Massimo), Mangala (85. Didavi), Klimowicz (46. Führich), Sosa – Marmúš, Al Ghaddioui (46. Thommy).
    Náhradníci: Bredlow – Thommy, Führich, Didavi, Mola, Kempf, Klement, Massimo, Ito.

    Rozhodca: Dingert – Bandurski, Gerach