Příbram – Vyškov 1:4 (kon.) | Líšeň – Jihlava 2:1 (kon.)
koniec
SK Líšeň 2019
2:1 (1:1)
FC Vysočina Jihlava
cz Sobota 25.09.2021, 16:30 • SK Líšeň - Kučerova ulice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu! V rámci 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítá SK Líšeň 2019 na svém hřišti FC Vysočinu Jihlava.
     
    SK Líšeň

    Brněnský celek v nové sezóně navazuje na skvělé výkon z ročníku minulého, kdy skončil na druhém místě. Marvani jsou momentálně v tabulce na čtvrtém místě, přičemž na vedoucí Brno ztrácejí osm bodů. Na ligové scéně navíc drží už tři zápasy neporazitelnost, to vše bez inkasované branky. Nejprve vyhrála Líšeň v Třinci 2:0, posléze doma s Duklou Praha 3:0 a minulý týden v Chrudimi 3:0. Ve středu ještě hrál brněnský celek na svém stadionu třetí kolo MOL Cupu se Spartou, po porážce 0:3 se ale s touto soutěží rozloučil. Nejlepším ligovým střelcem Líšně v této sezóně je Jan Silný se čtyřmi góly.
     
    FC Vysočina Jihlava

    Celek z Vysočiny také usiluje o to, aby se popral o možný postup do nejvyšší soutěže. V loňské sezóně hodně mladý tým stále sbírá zkušenosti, jihlavskému fotbalu nicméně roste velmi slušná generace. V tabulce je Jihlava momentálně desátá s 11 body, ale z posledních pěti duelů vyhrála pouze jednou. V minulém kole uhrála remízu 1:1 na půdě Třince, ve středu pak v poháru vyřadila prvoligové Pardubice po výsledku 2:0 a oslavila postup do 4. kola. Jediným dvougólovým střelcem týmu je v nové sezóně zatím Filip Vedral.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Líšeň 2019: Veselý – Lutonský, O. Ševčík (C), Jeřábek, Pašek – Matocha – Stáňa, Málek, Kučera, Rolinek – Silný.
    Náhradníci: Marek – Bednář, Burda, Otrísal, Ulbrich, Chwaszcz, Zikl.

    FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Křišťál, Pojezný, T. Vlček, T. Svoboda – Selnar, Lacko (C), Tureček, Peřina – Vedral, Arroyo.
    Náhradníci: Jágrik – Štefánek, Zoubele, Tall, Ritter, Fila, Křivánek.

    Rozhodčí: Batík – Pečenka, Slavíček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí načali dnešní duel a hned se ženou dopředu.
     
    2
    Po minutě hry vybojovali rozehrávku přímého kopu, ale z něj nezahrozili a začínají v kombinaci znovu od poloviny hřiště.
     
    3
    Nakonec přišla ztráta a dopředu tak mohli hosté, kteří po sraženém centru vybojovali rohový kop.
     
    4
    Centr z něj směřoval na nabíhajícího Křišťála, který ještě hlavou prodlužoval na spoluhráče na zadní tyč, ten byl však polapen v ofsajdu.
     
    5
    Podobně dopadla na druhé straně také akce domácí Líšně, v ofsajdovém postavení se nacházel útočník Jan Silný.
     
    6
    Do další kombinace brněnského celku na pravé straně se vložil Pojezný a odkopl míč do autu. Domácí ale v aktivitě pokračují.
     
    7
    Také Líšeň zahrávala první rohový kop a na ostrý centr Matochy si nabíhalo hned několik hráčů, nejvýše se vyšrouboval Vedral a hlavou odvrátil nebezpečí.
     
    8
    Faul na Paška v těsné blízkosti pravé postranní čáry přerušil akci Brněnských, chystá se rozehrávka dalšího přímého kopu.
     
    9
    Domácí překvapivě rozehráli nakrátko, když Málek poslal míč Matochovi, ten si ho posunul blíže k ose hřiště a vyslal ostrou dalekonosnou ránu levačkou, kterou Vejmola s obtížemi vyboxoval.
     
    10
    Poté se sám Matocha opět ujal rozehrávky rohového kopu, obrana Jihlavy jakékoliv nebezpečí odvrátila.
     
    11
    Na druhé straně se připomněli také hosté a byl to Selnar, kdo zkusil štěstí z velké dálky. Tečovaný pokus zaplul přímo do rukavic gólmana Veselého.
     
    12
    Vysočina se teď drží kolem šestnáctky Líšně, nebezpečný centr musel odvracet Jeřábek.
     
    13
    Nakonec po několika odrazech v závaru propadl míč na zadní tyč k Arroyovi, který si chtěl pádem říct o penaltu, ale rozhodčí se nenechal ošálit.
     
    14
    Silný se neodvážil ve vápně vrhnout proti přesile, a tak poslal míč k centru Rolinkovi, přízemní pas neměl ideální parametry.
     
    15
    Domácí se výtečně na polovině vymanili z dresinku a dlouhý nákop sklepl Pašek hrudí do běhu Málkovi. Ten měl ve vápně hned tři nabíhající spoluhráče, nicméně situaci skvěle četl Vejmola a míč si sebral do rukavic.
     
    16
    A znovu zprava centroval aktivní Málek, tentokrát šla o daleko prudší pas, ale na zadní tyči číhající Rolinek se k zakončení nedostal. Domácí pokračují v herní převaze.
     
    17
    Na zemi zůstal ležet s bolestivou grimasou Matocha, ve hře však bude pokračovat. Oba celky využívají krátkou pauzu k občerstvení.
     
    18
    Akci Jihlavy po pravé straně táhnul Svoboda, kolmici do běhu ale spoluhráči nedal. Dobře zasáhl kapitán Líšně Ševčík.
     
    19
    Po dlouhém nákopu Veselého vletěl Stáňa jako tank do bránícího Křišťála, rozhodčí domácího záložníka pouze napomenul.
     
    21
    Po nepřehledné pasáži hry z obou stran nakonec vyrukovali vpřed domácí, ale z jejich akce nic nebylo – opět byl máván ofsajd.
     
    22
    Stáňa po rychlém průniku středem hřiště uvolnil za obranu Silného, který byl na pravé straně sám proti Vejmolovi, ale ranou na zadní tyč jej nepřekonal.
     
    23
    Následný rohový kop domácí opět odvrátili a stejně tak si poradili i se zpětným centrem.
     
    24
    Opět obrana Jihlavy zapomněla na Silného, který si patičkou zpracoval míč do běhu, ale pozorný Vlček jej doběhl a čistě odstavil od míče.
     
    25
    První větší šance Jihlavy! Miroslav Tureček vzal akci za vápnem na sebe, udělal dvě zpětné kličky a po otočce vystřelil, pozorný Veselý v pádu míč zachytil!
     
    26
    A tutovka také na druhé straně! Stáňův centr se odrazil přímo na hlavu Kučery, který mířil do protipohybu Vejmoly, ten však stihl bravurně zareagovat a míč na čáře zastavit.
     
    27
    Opět v akci Jihlava. Průnikový míč sklepl Luis Arroyo proti noze Selnarovi, jeho technická rána skončila v rukavicích Veselého, který pohotově skočil k pravé tyči.
     
    28
    Znovu se míč za vápnem odrazil proti noze Selnarovi, který vyslal tvrdou pumelici a jeden z domácích beků ji přivedl nad břevno.
     
    29
    Po rohu se v závaru rychle zorientoval Karel Pojezný, rána z otočky mu ale pod tlakem nevyšla podle představ a letěla daleko vedle branky.
     
    31
    Rolinek se po půlhodině tlačil vpřed po levé straně, v souboji se Svobodou si však pomohl zcela evidentním faulem.
     
    32
    Řada nepřesností ve středu hrací plochy z jedné či druhé strany, aktivního Selnara fauloval Stáňa.
     
    33
    Hosté zvolili dlouhý nákop do šestnáctky soupeře, kde o něj sváděli soupeře, ale Líšeňští se nadvakrát ubránili.
     
    34
    Nakonec ale z celého mírného tlaku nic nevytěžili, po dlouhém autu z levé straně přišel faul na bránícího Paška.
     
    35
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení a JAKUB SELNAR korunuje svůj dosavadní skvělý výkon. Jihlava měla výhodu, a tak šla rychle kupředu. Míč se dostal nakonec kousek za vápnem k Selnarovi, který se opřel do parádní rány pravačkou a ukázkově vymetl bližší šibenici. Veselý neměl nárok – 0:1.
     
    35
    Domácí Matocha ještě uviděl dodatečně žlutou kartu po předchozím faulu na Lacka.
     
    37
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Radost hostů dlouho netrvalo, Líšeň vyrovnává. Po centru z levé strany zapomněli hosté na hlavičkujícího Silného, jehož pokus ještě Vejmola na čáře zázračně vyrazil, na dorážku však číhal nekrytý MICHAL JEŘÁBEK a z bezprostřední blízkosti před úplně prázdnou brankou nemohl minout – 1:1.
     
    38
    Po více jak půlhodině hry, kdy jsme neviděl ani jeden gól, jsme teď tedy během dvou minut viděli dva zásahy a utkání nabírá na obrátkách. U míče Jihlava.
     
    39
    Domácí i v situaci, kdy Kučera ležel v bolestech v útoku, vyrazili vpřed. Míč si zleva navedl Rolinek, kličkou se zbavil obránce a tvrdou ránu na poslední chvíli přizvedl jihlavský hráč na rohový kop.
     
    40
    Rohový kop si obrana Vysočiny pohlídala a nyní může rozjet v poklidu od brankáře Vejmoly.
     
    41
    Pašek nepřesně přihrál a pak po míči evidentně sáhnul rukou, rozhodčí tasí z kapsy opět žlutou kartu.
     
    42
    Lutonský utekl Arroyovi a byl zcela jasně faulován, domácí mají v závěru půle k dispozici zajímavý přímý kop.
     
    43
    Toho se ujal Málek a tvrdá rána pořádně zaplavala, Vejmola ale stihl na změnu směru zareagovat a míč vyboxovat.
     
    44
    Velká šance hostů! Vedral dostal skvělý míč mezi Jeřábka a Rolinka a nakonec vyslal ostrou ránu z voleje na hranici vápna, Veselý míč směřující pod břevno reflexivně vyrazil.
     
    45
    A další šance Jihlavy. Veselý podcenil míč na zadní tyč, kde se k němu dostal Luis Arroyo a stříleným pasem hledal Selnara, ten v těžkém úhlu ale před poloprázdnou brankou podklouzl a vůbec nezakončil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:30.
     
    První půle je za námi a viděli jsme neprůměrnou podívanou. Nejprve měly oba celky několik šancí k tomu, aby otevřely skóre, ale brankáři byli proti. Nakonec se to povedlo hostujícímu Selnarovi, který v 35. minutě parádně napálil míč do šibenice, ale radost hostů netrvala ani dvě minuty, když se z dorážky prosadil nehlídaný Jeřábek. I v závěru půle měly oba týmy dobré šance, ale skóre už se nepohnulo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté jsou v úvodu druhé půle na míči na své polovině, domácí vysoko napadají.
     
    47
    Faul na Kučeru zastavil akci Jihlavy, respektive dlouhý nákop. Domácí rozehrávají ze své poloviny.
     
    47
    Utkání přihlíží 523 diváků.
     
    48
    Silný z pravé strany neodcentroval, následně našel Málek na hranici vápna Kučeru, ale do jeho rány pravačkou obětavě skočil jeden z obránců.
     
    49
    Bronislav Stáňa po pravé straně podnikl odvážný průnik a ten mu zprvu vyšel, ale Vojtěch Křišťál jej poté dobře dostoupil a ve vápně hlavně čistě odzbrojil.
     
    50
    Na opačné straně měl centr zprava před brankou úplně volného nabíhajícího Vedrala, Veselý byl rychlejší a pohotovější.
     
    51
    Jihlava vybojovala rohový kop a centr měl opět hledat Vedrala, toho domácí zdvojili a nepustili do zakončení.
     
    52
    Hra je teď hodně přerušována, k vidění byly tři fauly domácích v krátkém sledu a tribuny jsou hodně nespokojené.
     
    53
    Vejmola vystartoval z branky proti Silnému a měl docela starosti, míč nakonec napodruhé odhlavičkoval do autu.
     
    54
    Po sérii přihrávek zprava centroval Pašek, nebezpečný pas pouze proletěl vápnem. Domácí pokračují v tlaku, i další centr byl odvrácen.
     
    55
    A celá akce nakonec končí ofsajdem...
     
    56
    Ani další akce Líšně nebyla z kategorie povedených, domácí nicméně opět utahují šrouby a Málek vybojoval rohový kop.
     
    57
    Po rohu musel Vejmola zasahovat, po hlavičce jednoho z domácích ale směřoval míč přesně do jeho rukavic.
     
    58
    O slovo se nyní hlásí také Jihlava a drží se na polovině soupeře.
     
    59
    Nakonec to vzal na sebe zkušený Matúš Lacko a z velké dálky prověřil Veselého, ten jeho střelu schoval v náručí.
     
    60
    Po hodině hry si Málek navedl míč zleva na střelu, vyslal výživnou ránu pravačkou na zadní tyč a Vejmola musela na zem, aby vytáhl pohotový zákrok.
     
    61
    Vysočina se postupnou kombinací dostala až k vápnu Líšeň, zprava ale přišel hodně vysoký a nepřesný centr, který byl opět snadnou kořistí pro Veselého rukavice.
     
    62
    Kučera měl dobrou pozici před vápnem, ale míč se mu trochu zamotal pod nohama, a tak jej posunul doprava Málkovi, jehož centr byl znovu sražen na rohový kop.
     
    63
    Po hlavičce Ševčíka brankář Vejmola vyboxoval míč a jeden z domácích do něj naletěl, míč se poté sice dostal do branky, ale gólová radost byla předčasná. Faul byl evidentní.
     
    65
    Opět rohový kop domácích barev žádnou šanci nepřinesl, hosté se ubránili dlouhým odkopem až k brankáři Veselému.
     
    66
    Další rohový kop propadl k zadní tyči trochu nečekaně na hlavu Silného, ten už ale neměl prostor ani čas se nastavit k zakončení, a tak slabá hlavička do rukavic Vejmoly.
     
    67
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jaroslav Peřina, přichází Róbert Štefánek.
     
    69
    Stáňa se prodral vpřed po pravé straně a na zadní tyči měl úplně volného Silného, svůj centr ale pokazil a výrazně přetáhl.
     
    70
    Málek si po rohovém kopu narazil s Matochou, následný centr směřoval taktéž vysoko nad.
     
    71
    Připomněli se v útoku opět také Jihlavští, do ostrého centru se nakonec vložil Ševčík a raději odvrátil na roh.
     
    72
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Filip Vedral, přichází Lukáš Zoubele.
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Luis Arroyo, přichází Mame Tall.
     
    73
    Rohový kop domácí družina odvrátila, hosté rozjíždějí další útok z poloviny hřiště.
     
    74
    Ševčík vypíchl míč kousek před vápnem a posunul na Rolinka, ten nedokázal dát rychlou kolmici do běhu Stáňovi.
     
    75
    Málek si zabíhal na zadní tyč na další centr a po kontaktu se soupeřem upadl k zemi, rozhodčí jasně ukazuje, že ani v tomto případě nebude pískat penaltu.
     
    76
    Kučera taktickým faulem ve středu hřiště zastavil Zoubeleho a zblízka si prohlédl žlutou kartu.
     
    78
    Sledujeme teď opět trochu vlažnější pasáž hry z obou stran, plno chyb a žádná kloudnější kombinace.
     
    79
    Po centru zleva mohl Líšeň poslat do vedení Silný, svůj pokus směřoval k tyči, pozorný Vejmola míč lapil.
     
    80
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Marek Matocha, přichází Martin Zikl.
     
    81
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jakub Selnar, přichází Lukáš Fila.
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Vojtěch Křišťál, přichází Adam Ritter.
     
    82
    Střídající Lukáš Fila se ihned zapojil do útoku a zleva zkoušel technicky střílet po zemi na zadní tyč, obránce domácích odrazil míč na roh.
     
    83
    Domácí mohli rozhodnout! Po rohu vyrukovali do brejku a Stáňa posunul míč na Silného, který z velké dálky vyslal parádní ránu, ale ta o chlup minula levou tyč!
     
    85
    Utkání pomalu vrcholí a rozbíhá se závěrečná pětiminutovka. Dočkáme se ještě branky?
     
    86
    Zoubele se na pravé straně nedostal přes Ševčíka, posléze jej navíc fauloval. Domácí rozehrávají.
     
    87
    Další tutovka domácích! Střídající Zikl si odstavil obránce a byl sám před Vejmolou. Nakonec ještě posunul míč Silnému, který zasekl, ale pálil těsně nad břevno. Líšeň akci zbytečně překombinovala...
     
    88
    Na druhé straně zastavil akci Jihlavy jeden z domácích obránců, akce po autu pokračovala, ale Lacko kličkou přes beka neprošel.
     
    89
    V závěru je duel hodně nervózní, domácí tribuny ženou své oblíbence vpřed, ale Líšni už moc pasu na případné rozhodnutí nezbývá.
     
    90
    Rozhodnutí opravdu mohlo přijít! Rolinek dostal milimetrovou kolmici za obranu a zleva šel sám na branku, přízemní ranou na zadní tyč ale fantasticky chytajícího Vejmolu nepřekonal!
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Penalta pro Líšeň!
     
    90+2
    Tak pozor! Tomáš Svoboda v poslední akci zahrál ve vápně při odraženém míči rukou a rozhodčí nařizuje pokutový kop.
     
    90+3
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Domácí opět vedou a jsou vteřiny od výhry! K penaltě se trochu překvapivě postavil JAN SILNÝ, který mířil k levé tyči a Vejmolovi chyběly centimetry, aby míč vyrazil, ale nestalo se. Tribuny propukly nadšením a Líšeň je blízko vítězství.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Hosté už stihli pouze rozehrát a pak se ozval závěrečný hvizd. Líšeň zcela zaslouženě poráží Jihlavu a vítězí už počtvrté v řadě, díky čemuž je v neúplné tabulce se 17 body na 4. místě. Jihlava se ve druhé půli prakticky k ničemu nedostala a mohla děkovat fantastickému Vejmolovi, že rozdílová trefa brněnského celku nepřišla už daleko dříve.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 10:5.
     
    Ode mne je to pro dnešek z Líšně vše, hezký zbytek večera i celého víkendu. (18:21:59)

    Daniel Kinc

    Góly: 37. Jeřábek, 90+3. Silný (pen.) – 35. Selnar

    Karty:   35. Matocha (LIS), 41. Pašek (LIS), 76. Kučera (LIS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 10:5.
    SK Líšeň 2019: Veselý – Lutonský, O. Ševčík (C), Jeřábek, Pašek – Matocha (80. Zikl) – Stáňa, Málek, Kučera, Rolinek – Silný.
    Náhradníci: Marek – Bednář, Burda, Otrísal, Ulbrich, Chwaszcz, Zikl.

    FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Křišťál (81. Ritter), Pojezný, T. Vlček, T. Svoboda – Selnar (81. Fila), Lacko (C), Tureček, Peřina (67. Štefánek) – Vedral (72. Zoubele), Arroyo (72. Tall).
    Náhradníci: Jágrik – Štefánek, Zoubele, Tall, Ritter, Fila, Křivánek.

    Rozhodca: Batík – Pečenka, Slavíček

    Diváci: 523