Empoli – Sampdoria 0:3 (kon.) | Venezia – Spezia 1:2 (kon.) | Lazio – Cagliari 2:2 (kon.)
Hellas Verona – AS Rím 3:2 (kon.) | Juventus – AC Miláno 1:1 (kon.)
koniec
Empoli FC
0:3 (0:1)
Sampdoria Janov
cz Nedeľa 19.09.2021, 12:30 • Stadio Carlo Castellani • Talianska Seria A • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Italská Serie A má na programu zápasy čtvrtého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Empoli FC a UC Sampdoria.
     
    UC Sampdoria

    Sampdoria se po třech odehraných zápasech nachází na patnácté pozici tabulky, přičemž se jí povedlo získat dva body, a sice za dva nerozhodné výsledky. V prvním kole ale Sampdoria prohrála na domácím stadionu proti milánskému AC, kterému k výhře stačila jediná branka. Poté na řadu přišla bezbranková, avšak cenná remíza na půdě nevyzpytatelného Sassuola. Hodně cenný bod přišel také v souboji milánskému Interu, tento duel nabídl hned čtyři branky, přičemž se oba celky dokázaly dvakrát prosadit.
     
    Empoli FC

    Na opačné straně stojí nováček soutěže, kterým je Empoli. Tomu po třech odehraných zápasech zatím patří dvanáctá pozice se ziskem tří bodů. Empoli totiž dokázalo jednou vyhrát a dvakrát prohrát. Hned v prvním ligovém kole přišla domácí porážka proti římskému Laziu, avšak poté Empoli doslova šokovalo celou Itálií vyhrálo na půdě Juventusu poměrem 1:0. Empoli se ovšem nepovedl ani druhý domácí zápas, v souboji nováčků se totiž povedlo uspět Venezii, která si odvezla výhru poměrem 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Empoli FC: Vicario – Stojanović, Ismajli, Luperto, Marchizza – Ricci – Haas, Bajrami, Henderson – Cutrone, Mancuso.
    Náhradníci: Furlan, Ujkani – Asllani, Bandinelli, La Mantia, Parisi, Żurkowski, Viti, Štulac, S. Romagnoli, Pinamonti, Di Francesco.

    UC Sampdoria: Audero – Bereszynski, Jošida, Colley, Augello – Candreva, Adrien Silva, Thorsby, Damsgaard – Caputo, Quagliarella.
    Náhradníci: N. Ravaglia, Falcone – Askildsen, Ciervo, Torregrossa, Trimboli, Murru, A. Ferrari, Ekdal, Dragusin, Depaoli, Chabot..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali centrovanou nabídku z levé strany, kterou si ovšem dokázal pokrýt hostující zadák Colley.
     
    4
    A aby toho nebylo málo, tak na malém vápně nebezpečně zakončoval Mancuso, jehož prudkou ránu dokázal brankář Audero zneškodnit.
    4. Mancuso selhal v šanci.
     
    5
    Empoli pokračovalo v útočení, v pokutovém území ovšem nepřesnou nahrávku ukořistil hostující Colley, kterému se povedlo najít kolegu Augella.
     
    6
    Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Vicario, kterému se povedlo po zemi nakrátko rozehrát na Ismajliho, jenž poté ještě hledal Marchizzu.
     
    7
    Sampdoria zahrávala rohový kop z pravé strany, o jehož rozehrávku se nakonec postaral Thorsby. Nakonec jsme sledovali rozehrávku nakrátko.
     
    8
    Ta se ovšem nepovedla, neboť při cvičeném signalu Quagliarella nahrával hodně nepřesně a odkopávat tak bude moci brankář Vicario.
     
    9
    Sampdoria se s míčem usadila na druhé straně, kde momentálně sledujeme hodně kostrbatou kombinaci.
     
    10
    Po které to nakonec na sebe vzal Candreva, jehož rána nakonec putovala zhruba metr vedle branky a brankář Vicario tak nemusel zasahovat.
     
    11
    Domácí brankář si přeci jenom lehce sáhl na míč a následoval rohový kop, který Candreva poslal pouze na hlavu obránce Marchizzy.
     
    12
    Zpětná nahrávka poté putovala na Audera, který si dal záležet na rozehrávce a míč se mu povedlo poslat do souboje mezi Bereszynskim a Marchizzou.
     
    13
    Po ruce domácího celku sudí odpískal standardní situaci ve prospěch Sampdorie. Rozehrávku si vzal na starost Quagliarella, který trefil protihráče.
     
    14
    Cutrone si zasekl míč na pravou nohu a poté centroval na zadní tyč, kam si nabíhal Mancuso, před kterým ale zasahoval brankář Audero.
     
    15
    Také Empoli tak zahrávalo rohový kop, který nebyl rozehrán nejlépe. Do protiútoku se hnal Candreva, který trefil pouze bránícího Stojanoviće.
     
    16
    Candreva se nakonec v pokutovém území dostal k tvrdému zakončení, se kterým si brankář Vicario dokázal poradit a míč vykopl na roh.
     
    17
    Na pořadu dne byla standardní situace v podání Candrevy. Jeho rozehrávka přinesla střílenou nabídku, kterou si dokázal najít Vicario.
     
    19
    Marchizza si vzal na starost provedení autového vhazování z levé strany. Empoli poté našlo v pokutovém území Cutroneho, který ale nezpracoval.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu. Zatím sledujeme hodně vyrovnanou podívanou, utkání navíc doprovází také hustý déšť.
     
    22
    Augello se s míčem dostal k hranici poloviny hrací plochy, posléze ovšem vyprodukoval další zpětnou nahrávku směrem na kolegu Colleyho.
     
    23
    Vicario posléze rozehrával od své branky nakrátko. Stojanović se pokoušel vysunout Haase, před kterého se v osobním souboji dostal Augello.
     
    24
    Haas to poté zkoušel nebezpečnou nahrávkou do pokutového území, kde se po míči vrhal Cutrone, jenž nakonec na hrací předmět nedosáhl.
     
    25
    Do protiútoku se poté dostával hostující Daamsgard, kterému se povedlo vysunout Caputa, jehož rána levou nohou div neskončila v šibenici.
    25. Caputo mířil vedle šibenice.
     
    26
    Na opačné straně se na hranici pokutového území dostal do zakončení domácí Bajrami, jehož jedovka trefila pouze protihráče do kopačky.
     
    27
    Zpětná nahrávka putovala na kopačku brankáře Vicaria, který pro změnu dokázal na křídle najít Stojanoviće. Empoli poté kupilo nepřesnost.
     
    28
    Empoli zahrávalo rohový kop, ten přinesl útočný faul Luperta.
     
    29
    Vicario se znovu dostal k míči a zkoušel to odkopem na druhou stranu, kde se Jošidovi povedlo vybojovat autové vhazování pro Sampdorii.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry a na první branku stále čekáme. Sledujeme hodně vyrovnanou podívanou, oba celky měly své šance.
     
    31
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Hostující celek se nakonec dostává do vedení! Sampdoria předvedla rychlý přechod k pokutovému území, Candrevovi se povedlo mezi obránci najít FRANCESCA CAPUTA, jehož rána levou nohou směřovala přesně za Vicaria.
    31. Francesco CAPUTO - 0:1
     
    33
    Audero mohl se svými spoluhráči rozehrávat od hostující branky. Nakonec jsme sledovali vysoký odkop, který se snesl pouze k Lupertovi.
     
    34
    U středového kruhu se k míči dostal domácí Ricci, kterému se povedlo na levém křídle oslovit Hendersona, jehož centr nebyl povedený.
     
    35
    Audero znovu mohl odkopávat od své branky, přičemž si dával pořádně načas. Jeho rozehrávka přinesla dalekonosný nákop vpřed.
     
    36
    Hodně prostoru měl na hranici pokutového území hostující Damsgaard, který to měl na pravou nohu, avšak míč nakonec poslal vedle branky.
     
    37
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl hostující Bereszynski, který ještě počkal na podporu od svých spoluhráčů, přičemž nakonec hledal Thorsbyho.
     
    39
    Empoli po standardní situaci nepohlídalo náběh za obranu, jednalo se o ofsajd a rozehrávat tak bude moci brankář Audero.
     
    40
    K zajímavému střeleckému pokusu se dostal domácí Mancuso, který to měl na pravou nohu, avšak ránu poslal vysoko nad branku.
     
    41
    Na zadní tyči si na nabídku opět seběhl Mancuso, který to měl na dlouhou nohu a v pádu se mu nepovedlo trefit odkrytou branku.
     
    44
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám po vyrovnané podívané nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Caputo. Oba celky ovšem předváděly ofenzivní partii, jenž nabídla poměrně dost šancí. Empoli bylo směrem dopředu o něco aktivnější, avšak nebezpečnější byl soupeř.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Vicario hned v úvodu vykopával míč na levou stranu, kde se nacházel Marchizza, kterému se povedlo přeposlat do středu na Hendersona.
     
    49
    V pokutovém území si poté do zakončení seběhl hostující Damsgaard, který to zkoušel na zadní tyči, kde ovšem rukavici vystrčil Vicario.
     
    50
    Sampdoria zahrávala další rohový kop, který přinesl další střelecký pokus. Ten byl sražen, hosté se ani z dalšího rohu nakonec nedokázali prosadit.
     
    51
    Hosté zahrávali další rohový kop, který nakonec propadl k hranici malého vápna, kde Caputo tvrdou střelou zamířil do břevna.
    51. Caputo orazítkoval břevno.
     
    52
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Audero, kterému se po zemi povedlo oslovit obránce Jošidu, jenž to zkoušel pasem na Quagliarellu.
     
    52
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Rázem je to o dvě branky! V pokutovém území měl hodně prostoru FRANCESCO CAPUTO, který si přehodil míč na levou nohu a poté tvrdou střelou dokázal vyzrát na domácího brankáře Vicaria.
    52. Francesco CAPUTO - 0:2
     
    54
    Audero se nyní pokoušel o dalekonosný odkop od své branky, který se mu povedlo poslat na druhou stranu, kde ale zasahoval Ismajli.
     
    55
    Empoli rozehrávalo směrem vzad a obrana tak podnikla další kombinaci, po které to Stojanović zkoušek pasem podél lajny na Mancusa.
     
    56
    Za obranu se pomalu a jistě dostával aktivně hrající Caputo, který měl proti sobě přesilu protihráčů a nepovedlo se mu nic kloudného vymyslet.
     
    57
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Nicolas Haas, přichází Szymon Żurkowski.
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Liam Henderson, přichází Filippo Bandinelli.
     
    58
    Na levém křídle si o nahrávku řekl obránce Augello, který to zkoušel centrem směrem do malého vápna, kde se ovšem nacházel brankář Vicario.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Szymon Żurkowski (Empoli FC).
     
    60
    Kousek od pokutového území skončil na zemi hostující Thorsby, avšak sudí nechal pokračovat ve hře, jenomže Augello nedokázal odcentrovat.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, která nám zatím nabídla dva zásahy, přičemž se o obě trefy postaral hostující Francesco Caputo.
     
    62
    Hra musela být přerušena. Po předchozím souboji totiž skončil na zemi hostující Silva, který se nyní znovu zapojil do hry.
     
    63
    Cutrone si nabíhal za obranu soupeře a poté se mu povedlo prostřelit Audera. Branka ovšem neplatí, jednalo se totiž o ofsajd.
     
    64
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Morten Thorsby, přichází Kristoffer Askildsen.
     
    65
    Pokračovalo se tedy rozehrávkou od hostující branky. Tu pochopitelně obstaral brankář Audero, který rozehrávkou nakrátko našel Colleyho.
     
    66
    Centrem do pokutového území to z pravé strany zkoušel domácí Mancuso, který našel pouze rukavice připraveného Audera.
     
    68
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Patrick Cutrone, přichází Federico Di Francesco.
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Leonardo Mancuso, přichází Andrea Pinamonti.
     
    69
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Mikkel Damsgaard, přichází Fabio Depaoli.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Adrien Silva, přichází Albin Ekdal.
     
    70
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Je tu třetí branka hostujícího celku! ANTONIO CANDREVA se s míčem dostal do pokutového území, kde si přehodil balón na pravou nohu a poté fantastickým obstřelem mířil přesně k zadní tyči.
    70. Antonio CANDREVA - 0:3
     
    71
    Na levém křídle se k míči dostal domácí Marchizza, který to zkoušel střílenou nabídkou, jenž pouze proletěla pokutovým územím.
     
    72
    Empoli to bude mít po zbytek zápasu hodně složité, prohrává o tři branky, přesto do konce zbývá ještě poměrně dost času.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Kristoffer Askildsen (UC Sampdoria).
     
    74
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Sampdoria stále vede o tři branky a má tak nakročeno ke třem bodům.
     
    75
    U středového kruhu se k míči dostal hostující Quagliarella, kterému se povedlo sklepnout míč na Augella, jenž ještě hrál s Jošidou.
     
    77
    Po delší době měl práci také hostující brankář Audero, kterému se povedlo vyrazit míč před sebe, kde mu následně pomohl také Colley.
     
    78
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Nedim Bajrami, přichází Andrea La Mantia.
     
    79
    Další práce pro hostujícího brankáře Audera, kterému se povedlo přízemní střelu zneškodnit. Empoli prostě dnes není přáno.
     
    80
    Audero měl nyní hodně snadnou práci, nepovedený centr totiž schoval do svých rukavic.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Empoli marně dobývá opačné pokutové území, na bodový zisk to stačit nebude.
     
    82
    Z hodně velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí La Mantia, který svůj pokus poslal pouze doprostřed branky, což byla snadná práce pro Audera.
     
    83
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Francesco Caputo, přichází Ernesto Torregrossa.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Omar Colley, přichází Julian Chabot.
     
    84
    S míčem si nyní zahrál také domácí brankář Vicario, kterému se povedlo po zemi rozehrát na Marchizzu, jenž ale fauloval soupeře.
     
    85
    Bereszynski nyní zapracoval směrem dozadu a povedlo se mu zablokovat centr soupeře. Následoval rohový kop, který si pohlídal protihráč.
     
    87
    Posléze jsme sledovali přenesení hry na pravou stranu, kde se Depaoli nedostal přes protihráče a následovat bude autové vhazování.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Ernesto Torregrossa (UC Sampdoria).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Sampdoria to jistě zvládne za tři body, počítat musíme s nastaveným časem.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Empoli se usadilo s míčem na útočné polovině, kde se Marchizza dostal k centru, který ovšem obrana soupeře dokázala zablokovat.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času. Audero si dal s rozehrávkou hodně načas, přesto vyvázl bez žlutého kartónku.
     
    90+4
    Ještě jedna žlutá karta, a sice pro domácího Luperta.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 7:4. Fauly: 10:10.
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí výhrou Empoli, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Sampdoria velice dobře vstoupila také do druhého poločasu, dostala se totiž do dvoubrankového vedení. I třetí branku obstaral právě hostující celek, který zapsal tři body. Empoli si v tomto duelu vytvořilo poměrně dost šancí, nakonec to ale nevedlo ani k jedné brance. (14:21:17)

    David Suchý

    Góly: 31. Caputo (Candreva), 52. Caputo (Bereszynski), 70. Candreva (Quagliarella)

    Karty:   59. Żurkowski (EMP), 90+4. Luperto (EMP) – 73. Askildsen (SMD), 88. Torregrossa (SMD)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 7:4. Fauly: 10:10.
    Empoli FC: Vicario – Stojanović, Ismajli, Luperto, Marchizza – Ricci – Haas (57. Żurkowski), Bajrami (78. La Mantia), Henderson (57. Bandinelli) – Cutrone (68. Di Francesco), Mancuso (68. Pinamonti).
    Náhradníci: Furlan, Ujkani – Asllani, Bandinelli, La Mantia, Parisi, Żurkowski, Viti, Štulac, S. Romagnoli, Pinamonti, Di Francesco.

    Sampdoria Janov: Audero – Bereszynski, Jošida, Colley (83. Chabot), Augello – Candreva, Adrien Silva (69. Ekdal), Thorsby (64. Askildsen), Damsgaard (69. Depaoli) – Caputo (83. Torregrossa), Quagliarella.
    Náhradníci: N. Ravaglia, Falcone – Askildsen, Ciervo, Torregrossa, Trimboli, Murru, A. Ferrari, Ekdal, Dragusin, Depaoli, Chabot.

    Rozhodca: Mariani – Prenna, Pagnotta