Mallorca – Villarreal 0:0 (kon.) | Sociedad – Sevilla 0:0 (kon.) | Real Betis – Espanyol 2:2 (kon.)
Valencia – Real Madrid 1:2 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:2 (0:0)
Real Madrid
Nedeľa 19.09.2021, 21:00Španielska LaLiga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Valencia CF

    "Netopiere" majú veľmi dobrý štart do novej sezóny La Ligy, zatiaľ vyhrali tri stretnutia a raz remizovali. Poradili si s Getafe, Alavésom aj Osasunou a bod brala proti Granade. V tabuľke tak Valencii patrí druhá priečka so zhodným počtom ako majú madridské kluby Real a Atlético. Skóre 9:2 pritom hovorí o druhom najlepšom útoku a úplne najlepšej defenzíve. Carlos Soler sa postaral o tri góly, dvakrát sa presadil Goncalo Guedes.

    Real Madrid CF

    "Biely balet" síce inkasoval už šesťkrát a v defenzíve mu to trochu škrípe, ale strelil trinásť gólov a je s desiatimi bodmi a najlepšou ofenzívou v top 5 ligách na prvej priečke La Ligy. Karim Benzema strelil päť gólov vrátane jedného hattricku, Vinícius sa trafil štyrikrát. Real Madrid porazil Alavés, Betis a Celtu Vigo, remizoval s Levante. Dobre vstúpil aj do Ligy majstrov, keď vyhral na pôde Interu. Za zmienku stojí posila Eduardo Camavinga, zatiaľ odohral 35 minút, počas ktorých strelil jeden gól a raz asistoval.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Mamardašvili – T. Correia, Paulista, Alderete, Foulquier – Soler (C), Wass, Guillamón, Duro – Guedes, M. Gómez.
    Náhradníci: Cillessen – Račić, Lato, J. Vázquez, Jason, Diakhaby, André, M. Vallejo, Costa, Musah, Koindredi.

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Nacho Fernández – Valverde, Casemiro, Modrić – Vinícius Júnior, Benzema (C), E. Hazard.
    Náhradníci: Fuidias, Lunin – J. Vallejo, Camavinga, Rodrygo, Asensio, Jović, Blanco, L. Vázquez, Isco, Gutiérrez..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Valencia a Real Madrid sa majú postarať o kvalitnú bodku za týmto víkend v Španielsku, ide o dva tímy s dobrou formou, ktoré majú zhodne 10 bodov a ešte neprehrali. Začína boj o prvé miesto v tabuľke!
     
    2
    Domáci nastúpili v tradičnom bielo-čiernom prevedení, hostia vytiahli slabomodré dresy. Sú papierovým favoritom, no aj v minulej sezóne na Mestalle vyhrala Valencia, Soler dokonca strelil hattrick z penált.
     
    3
    Carlos Soler faulovaný na útočnej polovici ihriska, Valencia získala priamy kop vhodný na center pred bránku Courtoisa.
     
    4
    Štandardná situácia nedopadla pre domáci tím ideálne, päťku bude od vlastnej bránky rozohrávať Thibaut Courtois.
     
    5
    Éder Militao a Maxi Gómez išli za loptou do súboja pri postrannej čiare, útočník Valencie si pomohol rukou a previnil sa faulom.
     
    6
    Real Madrid prešiel dopredu po pravom krídle, centrovanú loptu odvrátil mimo ihriska Omar Alderete a hostia môžu pokračovať v kombinácii.
     
    7
    Federico Valverde sa síce dostal k strele z hranice pokutového územia Valencie, trafil hráčov pred ním a nedostal loptu na bránku.
     
    8
    Valencia drží loptu na útočnej polovici ihriska, k bránke súpera sa momentálne nedostáva. Real je vzadu dobre sformovaný.
     
    9
    Vinícius Júnior potiahol akciu individuálne, pred šestnástkou mu loptu sklzom čisto vypichol obranca Omar Alderete.
     
    10
    Thierry Correia centroval z pravého krídla do pokutového územia Realu, tam bol pripravený Éder Militao a loptu okamžite odhlavičkoval.
     
    11
    Eden Hazard poslal loptu do pokutového územia, Federico Valverde ju prudko poslal z mierneho uhlu na bránku. Giorgi Mamardašvili vyrazil pred seba, Gabriel Paulista odkopol na roh.
     
    12
    Po rozohrávke rohu na krátko posielal strieľaný center na zadnú žrď Luka Modrić, lopta preskákala mimo hracej plochy bez ďalšieho dotyku.
     
    13
    Thierry Correia dobre zapracoval vedľa svojej šestnástky, kde získal loptu od Viníciusa. Ten si pýtal faul, ktorý sa nepískal.
     
    14
    Vinícius Júnior nasadil jasle jednému z obrancov a poslal loptu do pokutového územia, kde sa na nej otočil Eden Hazard, následne zakončil iba do Gabriela.
     
    15
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Carlos Soler, prichádza Yunus Musah.
     
    16
    Vinícius Júnior si na krídle hodil loptu od Correiu, ktorý mu nestíhal, lenže Brazílčan sa dostal za čiaru, a tak z akcie nič nebolo.
     
    17
    Yunus Musah udržal loptu na hracej ploche, následne na krídle spadol Gonçalo Guedes, faul sa nepískal a Valencia v ofenzíve neuspela.
     
    19
    Éder Militao fauloval v strede ihriska, na trávniku skončil Hugo Duro. Domáci sa pokúsia založiť ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    20
    Dvadsať minút ubehlo dosť rýchlo, lenže nestalo sa v nich nič extra zaujímavé, čo by nás zodvihlo zo sedačiek.
     
    21
    Maxi Gómez potiahol kontru Valencie, ktorá síce vyzerala nádejne, lenže následne sa to zabrzdilo a defenzíva Realu sa stihla sformovať.
     
    22
    Thierry Correia ostáva po jednom zo súbojov ležať na hracej ploche a avizuje zdravotné problémy. Bolo to proti Hazardovi, kde sa faul nepískal.
     
    23
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Thierry Correia, prichádza Toni Lato.
     
    24
    Karim Benzema a Eden Hazard kombinovali v šestnástke, po prihrávke do päťky zakončenie neprišlo a navyše sa pískal ofsajd.
     
    25
    Zdá sa, že so zdravotnými problémami sa nám roztrhlo vrece. O malú chvíľu bude striedať aj Real Madrid, čo bude tretia zmena.
     
    26
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Dani Carvajal, prichádza Lucas Vázquez.
     
    27
    Nacho Fernández odkopol loptu pred hráčom súpera. Maxi Gómez tam bol neskoro, ale išiel hlavou dopredu. Kontakt medzi protihráčov bol prakticky žiadny, aj tak sa píska faul obrancu Realu Madrid.
     
    28
    Nepodarený center z priameho kopu išiel do päťky, kde bol jediný hráč a to brankár Thibaut Courtois. So stiahnutím lopty nemal žiadny problém.
     
    29
    Dimitri Foulquier poslal veľmi dobrú loptu za obranu Realu a Maxi Gómez mohol ísť sám na Courtoisa. Dobehol ho David Alaba a v poslednej chvíli vyriešil situáciu. Zaváňalo to však penaltovým faulom, ktorý rozhodca neodpískal.
     
    29
    No tak oprava, Maxi Gómez by si za nafilmovaný pád zaslúžil Oscara. Situáciu teraz skúma VAR. Podľa všetkého to ale faul Alabu nebude.
     
    30
    Strely: 1 – 4
     
    30
    Penalta sa nepíska, toto je veľká chyba Maxiho Gómeza, ktorý namiesto toho, aby zakončoval, keďže bol pri lopte skôr ako Alaba, filmoval. Ešte môže byť rád, že nevidel žltú kartu.
     
    31
    Daniel Wass poslal zaujímavú loptu do malého vápna, tesne ju minul Hugo Duro, takmer mal veľkú šancu. Všetko vyriešil odkopom Éder Militao.
     
    32
    Eden Hazard prihral sprava pred šestnástku súpera, odkiaľ zakončil technicky k žrdi Casemiro. Brankár Giorgi Mamardašvili na to bol pripravený.
     
    33
    Toni Lato neposlal zľava presný center, našiel si ho iba Nacho Fernández a odkopom situáciu vyriešil. Následne bol faulovaný Eden Hazard.
     
    34
    Thibaut Courtois musel pod tlakom hrať rýchlo, zvládol to a Real Madrid veľmi dobre vyšiel spod vysokého pressingu domácich futbalistov.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
     
    36
    Vinícius Júnior sa na krídle nemal kedy rozbehnúť, pretože hneď sa na neho nalepil Dimitri Foulquier a loptu mu vypichol mimo ihriska.
     
    37
    Karim Benzema udržal ťažkú loptu na ihrisku, v šestnástke si narazil s Hazardom a strieľal ľavačkou, ale iba do prvého obrancu pred ním.
     
    38
    Lucas Vázquez síce získal loptu na krídle, potom hru nepresne preniesol doľava. Tam sa uvoľnil Yunus Musah, z mierneho uhlu nemieril presne na bránku.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Gabriel Paulista (Valencia CF).
     
    40
    Toni Lato na krídle spadol, nepískal sa faul a následne si nedovolene pomohol práve on, keď hral na zemi, čo sa rozhodcovi nepáčilo.
     
    41
    Gonçalo Guedes sa už-už dostával do obrovskej šance, veľmi dobre telom ho vytlačil od lopty Éder Militao a tú na zemi získal Thibaut Courtois.
     
    42
    Hugo Guillamón získal priamy kop pred šestnástkou Realu, je to pozícia na strelu. Faulom sa previnil Casemiro.
     
    43
    Výborný center letel na bránku, vo vzduchu trajektóriu lopty zmenil ešte Gabriel Paulista a Thibaut Courtois vytiahol na čiare fantastický reflex.
     
    44
    Federico Valverde strieľal z miesta vedľa malého vápna. Bol v uhle, no na jeho pokus musel aj tak reagovať brankár Giorgi Mamardašvili.
     
    45
    Gonçalo Guedes v ťažkej pozícii získal aspoň rohový kop a Valencia bude mať pred koncom úvodného dejstva ešte šancu ohroziť bránku Courtoisa.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    45+2
    Maxi Gómez si pripravil loptu na strelu pred pokutovým územím, mieril veľmi vysoko nad bránku Courtoisa.
     
    45+3
    Vinícius Júnior sa zľava dostal k pokutovému územiu, kde nevystrelil. Luka Modrić ešte zabojoval o stratenú loptu, fauloval.
     
    45+4
    Žltú kartu dostáva Casemiro (Real Madrid CF).
     
    45+6
    Maxi Gómez ešte dostal možnosť zakončiť priamy kop po faule od Casemira, ale minul bránku.
     
    45+6
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Valencia bola v prvom polčase aktívnejší tímom, no šancí veľa nemala. Tú najväčšiu zahodil Gabriel. Je vidieť, že naplno pracujú emócie, aj na tribúnach, keďže ide o prvé miesto v tabuľke.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Hugo Duro sa hneď v úvode snažil dostať do šance, nepodarilo sa mu ale z blízkosti Courtoisa zakončiť presne, trafil tohto belgického gólmana.
     
    48
    Vinícius Júnior sa zľava dostal do pokutového územia, zakončil iba do bočnej siete a dopredu môžu ísť hráči Valencie.
     
    49
    Federico Valverde hľadal spoluhráčov pri šestnástke súpera, loptu si našiel Luka Modrić a zakončil nepresne, takže Giorgi Mamardašvili obstará päťku.
     
    50
    Yunus Musah sa výborne uvoľnil v šestnástke, prihral na jej hranicu, kde bol voľný Gonçalo Guedes. V ideálnej príležitosti prekopol bránku.
     
    51
    Real Madrid sa snaží upokojiť situáciu a podržať loptu na kopačkách. Nejako dlho sa to ale nedarilo.
     
    52
    Eden Hazard si splnil defenzívne povinnosti, získal loptu a chcel prejsť dopredu. V strede poľa ho prerušil Toni Lato.
     
    53
    Ďalšiu šancu na gól premrhal Hugo Duro, ktorý strieľal osamotený spred päťky. Lopta mu nesadla ideálne, nasmeroval ju slabo priamo na Courtoisa.
     
    54
    Strely na bránku: 3 – 1
     
    55
    Hostia sú pri lopte, no ďaleko od bránky Valencie. Real Madrid sa teraz nevie dostať k nejakej ofenzívnej akcii, ktorá by bola úspešná.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Nacho Fernández (Real Madrid CF).
     
    57
    Eden Hazard vyvinul aktivitu na krídle a aj keď sa nedostal do šance, tak získal aspoň rohový kop pre svoj tím.
     
    58
    Z rohového kopu Real Madrid nevyťažil nič zaujímavé, neprišlo zakončenie. Valencia sa ubránila bez problémov.
     
    59
    Lucas Vázquez zakončil z diaľky, jeho pokus išiel iba do stredu bránky, kde bol pripravený Giorgi Mamardašvili.
     
    60
    Luka Modrić sa na pravej strane šestnástky uvoľnil k prudkému centru do malého vápna, lopta si našla iba hráčov Valencie.
     
    61
    Casemiro zakončil z diaľky, mieril k žrdi. Lopta ešte skočila od trávnika a až tak ju chytil do náručia Giorgi Mamardašvili.
     
    62
    Strely: 9 – 10
     
    64
    Lucas Vázquez sprava poslal loptu na ľavé krídlo, odtiaľ si ju naviezol Vinícius Júnior a technicky zakončil. Giorgi Mamardašvili vytiahol ďalší zákrok.
     
    66
    Valencia dala gól!
    Center z krídla prepadol na úplne voľného HUGA DURA, ktorý bol na hranici päťky. Jeho prudký pokus k žrdi nedokázal Thibaut Courtois zastaviť.
     
    67
    Real Madrid bude musieť pridať ofenzívne, pretože inak dnes body nezíska a to by bol pre hostí rozhodne problém.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Casemiro, prichádza Rodrygo.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Eduardo Camavinga.
     
    69
    Karim Benzema si výborne potiahol loptu do šestnástky, kde mal veľkú šancu. Prudké zakončenie nenasmeroval lepšie, a tak ho Giorgi Mamardašvili zastavil.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Real Madrid sa snaží vytvoriť si tlak na bránku Valencie, čo sa mu zatiaľ nedarí.
     
    72
    Rodrygo a Lucas Vázquez sa sprava dostali do pokutového územia, zrazený center ale priniesol iba rohový kop pre hosťujúci celok.
     
    73
    Znova bol pri lopte Rodrygo, ktorý ju z voleja nasmeroval pred bránku. Guľatý nezmysel prešiel cez celé malé vápno, tesne minul priestor troch žrdí.
     
    75
    Karim Benzema zakončil spred pokutového územia, technický pokus smeroval na bránku, no znova tam bol pozorný Giorgi Mamardašvili.
     
    76
    Maxi Gómez ostáva po jednom zo súbojov ležať na hracej ploche a potrebuje ošetrenie. Chvíľu sa preto hrať nebude.
     
    77
    No nehrá sa poriadne dlho, už takmer dve minúty. Naťahovanie času ide Valencii momentálne výborne.
     
    78
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Luka Jović.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Federico Valverde, prichádza Isco.
     
    79
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Hélder Costa.
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Hugo Duro, prichádza Marcos André.
     
    80
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Maxi Gómez, prichádza Uroš Račić.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Rodrygo (Real Madrid CF).
     
    82
    Valencia veľmi dobre kúskuje hru a drží loptu na útočnej polovici hracej plochy. Realu Madrid sa kráti čas.
     
    83
    Yunus Musah sa previnil útočným faulom, takže Real Madrid má loptu v moci, no ešte sa musí dostať na dostrel bránky domáceho tímu.
     
    84
    Lucas Vázquez necentroval sprava ideálne, obranca Toni Lato loptu dostal do bezpečia. Hostia pokračujú v aktivite.
     
    85
    Ďalší pas smeroval na zadnú žrď, kde bola trojica futbalistov Realu. Zakončiť sa snažil Karim Benzema, netrafil bránku.
     
    86
    Real Madrid dal gól!
    VINÍCIUS JÚNIOR potvrdzuje ďalším gólom svoju veľmi dobrú formu. Brazílčan dostal loptu na ľavú strane šestnástky, zakončenie obtrel o Aldereteho, takže Giorgi Mamardašvili ostal bez šance.
     
    87
    Realu sa teda podarilo vyrovnať ešte v riadnom hracom čase a teraz budeme zvedavý ako k záveru pristúpia oba tímy, keďže majú rovnakú šancu získať tri body.
     
    88
    Real Madrid dal gól!
    Fantastická otočka sa podarila za dve minúty a "Los Blancos" sú blízko k trom bodom. Vinícius Júnior poslal pekný center na malé vápno, kde naskočil KARIM BENZEMA a bol pri lopte skôr ako brankár Giorgi Mamardašvili a dvojica obrancov.
     
    89
    Razom je to Valencia, kto bude musieť útočiť a Real Madrid, ktorý môže šetriť čas a zbierať sekundy. Nadstavený čas však určite nebude malý.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+1
    Eduardo Camavinga bol faulovaný a ostal ležať na hracej ploche. Nejaký čas sa hrať nebude, čo vyhovuje Realu Madrid.
     
    90+2
    Tentoraz sa Vinícius Júnior v pokutovom území nedokázal presadiť, dvojica obrancov ho čistým spôsobom zastavila.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Eduardo Camavinga (Real Madrid CF).
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Vinícius Júnior (Real Madrid CF).
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid síce prehrával, ale v závere ukázal svoju silu a dvomi gólmi v rozmedzí dvoch minút zaknihoval tri body. Presadili sa Vinícius Júnior a Karim Benzema. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám pekný večer. (22:59:57)

    Matej Kubove

    Góly: 66. Duro – 86. Vinícius Júnior, 88. Benzema

    Karty:   39. Paulista (VAL) – 45+4. Casemiro (REA), 56. Nacho Fernández (REA), 81. Rodrygo (REA), 90+3. Camavinga (REA), 90+4. Vinícius Júnior (REA)


    Valencia CF: Mamardašvili – T. Correia (23. Lato), Paulista, Alderete, Foulquier – Soler (C) (15. Musah), Wass, Guillamón, Duro (79. André) – Guedes (79. Costa), M. Gómez (80. Račić).
    Náhradníci: Cillessen – Račić, Lato, J. Vázquez, Jason, Diakhaby, André, M. Vallejo, Costa, Musah, Koindredi.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal (26. L. Vázquez), Militao, Alaba, Nacho Fernández – Valverde (78. Isco), Casemiro (68. Rodrygo), Modrić (68. Camavinga) – Vinícius Júnior, Benzema (C), E. Hazard (78. Jović).
    Náhradníci: Fuidias, Lunin – J. Vallejo, Camavinga, Rodrygo, Asensio, Jović, Blanco, L. Vázquez, Isco, Gutiérrez.