Besiktas – Dortmund 1:2 (kon.) | Tiraspol – Doneck 2:0 (kon.) | Brugge – Paríž 1:1 (kon.)
Manchester City – Lipsko 6:3 (kon.) | Atlético Madrid – Porto 0:0 (kon.) | Liverpool – AC Miláno 3:2 (kon.)
Lisabon – Amsterdam 1:5 (kon.) | Inter – Real Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
0:0 (0:0)
FC Porto
cz Streda 15.09.2021, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec branku nepřineslo a oba celky si tak rozdělí po bodu. Ani druhý poločas rozhodně nepřinesl atraktivní podívanou, tak trochu jsme sledovali obdobu prvního dějství. Atlético Madrid bylo směrem dopředu aktivnější, jenomže za zmínku stojí pouze zakončení Correy, který neprostřelil brankáře. Porto pro změnu nejvíce zahrozilo při nepovedeném centru Otávia, jeho nabídka se totiž snesl do vzdálenější brankové konstrukce. Portugalský celek dokonce deset minut před koncem šel do vedení, branka ovšem kvůli faulu nemohla platit. (23:00:24)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:20.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Suárez si vzal na starost provedení volného kopu, své zakončení ale poslal kousek nad.
    90+5. Červená karta
     
    90+5
    Tak pozor! Hostující Mbemba před pokutovým územím fauloval protihráče a poměrně překvapivě z toho je přímá červená karta.
     
    90+4
    Je za námi polovina nastaveného času. Atlético Madrid sice má míč na svých kopačkách, jenomže k ničemu nebezpečnému to zatím nevede.
     
    90+2
    Nedovoleným způsobem si posléze počínal domácí Griezmann a Porto tak bude moci rozehrávat z vlastní obranné poloviny.
     
    90+1
    De Paul dokázal centrovanou nabídkou ve vzduchu najít Giméneze, který ovšem míč poslal hodně vysoko nad branku.
     
    90
    Nastavuje se pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na první trefu stále marně čekáme. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Kondogbia si počkal na padající míč a posléze se mu povedlo rozehrát k postranní lajně na Lodiho, který pro změnu přenášel hru až na Llorenteho.
     
    85
    Ani další standardní situace nepřinesla nic nebezpečného. Nejvýše do vzduchu se totiž dostal obránce Mbemba, kterému se povedlo míč odvrátit.
     
    84
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Luis Díaz, přichází Pepê.
     
    84
    Také v tomto případě se k rozehrávce volného kopu postavil de Paul. Tomu se rozehrávka nepovedla, avšak standardka se bude opakovat.
     
    83
    Wendell fauloval kousek od pokutového území, žlutá karta.
     
    83
    Před malým momentem si nedovoleným způsobem počínal hostující Oliveira a domácí celek tak bude zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Na první branku stále marně čekáme a na změnu na hrací ploše to moc nevypadá.
     
    81
    Tak pozor! Domácí celek udělal obrovskou chybu v rozehrávce a napadající Taremí doslova dotlačil míč do branky. Sudí jí ovšem neuznal, Taremí si totiž počínalo nedovoleně.
     
    79
    Costa mohl znovu odkopávat od své branky a pochopitelně nikam moc nespěchal. Míč se mu nakonec povedlo poslat pouze ke Kondogbiovi.
     
    78
    De Paul cpal do pokutového území velice zajímavý centr, který na zadní tyči dokázal odehrát do bezpečí Mbemba. Nápor domácích ale pokračuje.
     
    77
    Následovalo autové vhazování z levé strany, po kterém Oliveira ještě udržel míč na hrací ploše a jeho celek tak pokračoval v kombinaci na útočné polovině.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Jesús Manuel Corona (FC Porto).
     
    75
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Felipe, přichází Héctor Herrera.
     
    74
    Atlético Madrid se při následné rozehrávce daleko nedostalo, směrem dozadu ale dokázal ideálně zapracovat Kondogbia, který se dostal čistě k míči.
     
    73
    Porto tak mohlo zahrávat zajímavou standardní situaci. K rozehrávce se nakonec postavil Oliveira, jeho rozehrávka málem přinesla slušnou příležitost.
     
    72
    Ve středu hrací plochy operoval s míčem domácí De Paul, který ale muel nahrávat za sebe, kde přišel o míč Felipe. Následoval protiútok, který přinesl faul.
     
    71
    Za zákrok na hranici pokutového území vyfasoval žlutou Felipe.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Atlético Madrid v posledních minutách sice zabralo, avšak soupeř vybojoval odkop od branky.
     
    69
    Atlético Madrid bude zahrávat rohový kop.
    68. Correa nevyzrál na Costu.
     
    68
    Najednou tu byla šance pro domácí! Griezmannovi se v tandemu povedlo najít Correu, kterého ale dokázal vychytat brankář Costa.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Vitinha (FC Porto).
     
    67
    Sledovali jsme další vysoký odkop, který se snesl mimo dosah hostujícího Taremího a k volnému míči se tak jednoduše dostal domácí Giménez.
     
    66
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Mateus Uribe, přichází Vitinha.
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Toni Martínez, přichází Sérgio Oliveira.
     
    65
    Na levém křídle to na sebe zkoušel vzít domácí Carrasco, kterému ovšem utekl míč daleko od kopačky, čehož dokázal rezolutně využít zadák Mbemba.
     
    64
    Do protiútoku se na opačné straně dostával Díaz. Ten se pokoušel vybojovat nedovolený zákrok, sudí ovšem nechává pokračovat ve hře a je tu protiakce.
     
    63
    Jenomže příliš ostrým způsobem šel proti soupeři domácí Llorente, který si dle sudího počínal nedovoleně a k míči se znovu vrací hráči FC Porta.
     
    62
    Domácí Correa se v souboji dostal mezi přesilu protihráčů a neměl tak šanci na úspěch. Od své branky tak bude moci rozehrávat brankář Costa.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry. Stále platí, že marně čekáme na první branku. Ani ve druhém dějství jsme se zatím ničeho závratného nedočkali.
     
    60
    A do akce se dostal také pomezní sudí, který si velice bystrým způsobem všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel domácí Carrasco.
     
    59
    Střídající Correa se nyní zapojil do útočného snažení svého celku, jenomže včas se k němu vrátil hostující Díaz, kterému se povedlo vypíchnout do zámezí.
     
    58
    Klid na rozehrávku poté měl hostující Mbemba, který vyprodukoval zpětnou nahrávku na brankáře Costu, jenž to zkoušel roztažením hry na Martíneze.
     
    56
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Koke, přichází Ángel Correa.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází João Félix, přichází Antoine Griezmann.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Mario Hermoso, přichází Renan Lodi.
     
    55
    De Paul se s míčem dostal na útočnou polovinu, kde do kombinace zapojil také Carrasca. Po jeho nahrávce centroval na Pepeho hlavu zadák Hermoso.
     
    54
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Pepê, přichází Iván Marcano.
     
    53
    Porto zahrávalo další standardní situaci, která se ovšem snesla pouze do moci domácího Giméneze, který rychle rozehrál na volného Hermosa.
     
    52
    Pozdě byl v souboji domácí Kondogbia, který rovněž vyfasoval kartu.
     
    51
    Žlutou kartu dostává João Félix (Atlético Madrid).
    51. Otávio svým centrem trefil tyč.
     
    51
    Z pravé strany nesmírně nebezpečně centroval hostující Otávio, který dokonce trefil vzdálenější tyč, od které se míč odrazil k Taremímu, jenž to měl na dlouhou nohu.
     
    51
    Llorente také mohl vhazovat a do kombinace zapojil domácího brankáře Oblaka, který pro změnu odkopem zkoušel na druhé straně najít Suáreze.
     
    50
    De Paulovi poté uskočil míč do zámezí, čehož si všiml také pomezní rozhodčí. Porto tak znovu vhazovalo, Wendell vyprodukoval zadovku na Pepeho.
     
    49
    Oblak poté rozehrával od své branky, přičemž se snažil přenést hru k pravé autové lajně, kde ovšem před Llorentem dokázal včas zasáhnout Wendell.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to po pravém křídle zkoušel hostující Otávio, který se daleko nedostal, přesto se mu povedlo vybojovat vhazování.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Zaidu Sanusi, přichází Wendell.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám rozhodně nepřinesl atraktivní podívanou. Za celou dobu jsme se nedočkali ani jedné branky, navíc jsme marně čekali i na tutovou šanci. Oba celky se směrem dopředu zatím spíše trápí a prakticky chybí jakékoliv zakončení. Atlético je sice častěji na míči, avšak kýžené ovoce to zatím nepřináší.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Na opačné straně skončil po zákroku domácí Hermoso a hlavní sudí proto přerušil hru.
     
    45+1
    Do pokutového území se nyní dostával Félix, kterému se ovšem nepovedla předávka míče na Suáreze.
     
    45
    Nastavují se tři minuty.
     
    44
    De Paul to zkoušel centrovanou nabídkou do přehuštěného prostoru, kde ovšem našel pouze Pepeho, kterému se povedlo dostat míč do bezpečných vod.
     
    42
    Další poměrně zbytečná nepřesnost. Kondogbia zkoušel přenést hru na pravou stranu, kde měl daleko k míči Carrasco a vhazovat bude moci Sanusi.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Mateus Uribe (FC Porto).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    39
    K rozehrávce se nakonec postavil Suárez, který to zkoušel přímo na branku. Jeho zakončení ovšem směřoval zhruba metr nad břevno.
     
    38
    Několik metrů od pokutového území byl nedovoleně poslán na zem domácí de Paul a následovat bude zajímavá standardní situace.
     
    37
    Španělský celek na nic nečekal a rychle rozehrával od své branky. Kondogbia poté přenášel hru na nevýrazného Llorenteho, před kterým zakročil Díaz.
     
    36
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Rodrigo de Paul.
     
    35
    Domácí rozjeli akci středem hrací plochy, kde byl čistým způsobem zastaven Félix a z protiútoku to nepřesným centrem zkoušel obránce Sanusi.
     
    34
    Costa si dával s odkopem od své branky poměrně dost načas, přesto se mu míč povedlo dostat na druhou stranu, kde nedokázal zakročit Hermoso.
     
    33
    Následovala tak další standardka a rozehrávky se také v tomto případě ujal Carrasco. Ten to zkoušel stříleným centrem, který byl prodloužen ke Costovi.
     
    32
    A v krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte na domácího Félixe, kterého nepříjemně zezadu dohrál Grujić.
     
    31
    Je za námi třetina hry a na první trefu stále marně čekáme. Zatím jsme spíše sledovali náznaky šancí, žádná stoprocentní příležitost k vidění nebyla.
     
    29
    Fantastický obranný zákrok nyní předvedl Kondogbia, který šel v pokutovém území skluzem po míči a ten dokázal stihnout před Díazem.
     
    29
    Porto se poměrně dlouhou dobu nedostalo s míčem k opačnému pokutovému území, nyní se to nepovedlo středem hrací plochy.
     
    28
    Giménez pro změnu zkoušel najít své spoluhráče v pokutovém území soupeře, tam ovšem směrem dozadu velice dobře zapracoval Mbemba.
     
    27
    Atlético Madrid pokračovalo v kombinaci na polovině soupeře, načež to Felipe zkoušel přenesením hry na Carrasco, který vybojoval autové vhazování.
     
    25
    Costa tentokráte rozehrával výhozem nakrátko, jenomže jeho celek se daleko s míčem nedostal a s ním momentálně hraje domácí Kondogbia.
     
    24
    Domácí si vybojovali další standardní situaci, jejíž rozehrávku si znovu vzal na starost Carrasco. Jeho nabídka znovu našla pouze brankáře Costu.
     
    23
    Hosté s rozehrávkou absolutně nikam nespěchali. Costa navíc polovysokým odkopem dokázal najít Uribeho, který si počkal na náběh od Grujiće.
     
    22
    Kondogbia podcenil souboj a poté si nedovoleně počínal jeho kolega Hermoso. Porto nabídnutý volný kop nakonec rozehrálo za sebe na Mbembu.
     
    21
    Sanusi byl pozdě v souboji a vyfasoval žlutou kartu.
     
    20
    Platí, že je za námi také úvodní dvacetiminutovka. Na první tutovou šanci stále čekáme, navíc sledujeme možná trochu překvapivě vyrovnanou podívanou.
     
    19
    Atlético Madrid zahrávalo standardní situaci z velké vzdálenosti od branky. Carrasco to zkoušel vysokým centrem, který doputoval do rukavic brankáře.
     
    18
    Porto zahrávalo rohový kop, na který si nejvýše do vzduchu naskočil obránce Mbemba, který ovšem hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    17
    Do protiútoku se na druhé straně dostával Díaz, kterého hodně riskantním zákrokem v pokutovém území zastavil Giménez, jenž vybojoval odkop od branky.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Luis Díaz (FC Porto).
     
    15
    Do kombinace se nyní zapojil také domácí Félix. Ten měl kolem sebe trojici napadajících protihráčů, a proto vyprodukoval zpětnou nahrávku na Giméneze.
     
    14
    Hostující brankář Costa poté velice přesně odkopával míč na levou stranu na Sanusiho. Porto zatáhlo míč na druhou stranu, kde nepřesně centroval Otávio.
     
    13
    Na opačné straně lehce zahrozil portugalský celek. Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany, které si vzal na starost domácí Llorente.
     
    12
    Atlético Madrid zahrávalo rohový kop z pravé strany, který nabídl centrovanou nabídku přímo do rukavic brankáře Costy, který rozehrál výhozem.
     
    11
    Je za námi úvodní desetiminutovka. Atlético Madrid se zatím dostalo do jedné nadějné šance, na první branku ovšem i nadále čekáme.
     
    9
    A po centru do pokutového území nepříliš dobře zakročil Felipe, což mohl využít hostující Martínez, který v záklonu zakončoval výrazně vedle branky.
     
    8
    Porto mělo poměrně značné problémy s rozehrávkou, přesto se kombinaci povedlo uklidnit Uribemu, který dokázal roztáhnout hru na volného Coronu.
    7. Costa vychytal Suáreze.
     
    7
    Hermoso posléze rozehrával na svého obranného kolegu Felipeho, který mu po chvíli vracel a prvně jmenovaný zrychlil kombinaci na Lemara. Ten pro změnu nahrál do běhu na Suáreze, který poprvé prověřil Costu.
     
    6
    Corona to zkoušel nákopem na druhou stranu, kde to měl hodně složité útočník Taremí, který měl na zádech dotírajícího obránce Giméneze.
     
    5
    Atlético Madrid pokračovalo v kombinaci na vlastní polovině, načež se po souboji u postranní lajny ocitl na zemi Carrasco, který vybojoval standardku.
     
    4
    Rozehrávat od své branky tak mohl také hostující brankář Diogo Costa, který to pro změnu zkoušel dalekonosným pasem na druhou stranu.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Oblak, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu, kde si na kolmici zkoušel seběhnout Carrasco.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – M. Llorente, J. Giménez, Felipe, Hermoso – Carrasco, Koke (C), Kondogbia, Lemar – L. Suárez, Félix.
    Náhradníci: Lecomte – Á. Correa, Vrsaljko, Trippier, H. Herrera, Lodi, de Paul, Griezmann, Cunha.

    FC Porto: D. Costa – J. M. Corona, Mbemba, Pepe (C), Sanusi – Otávio, Uribe, Grujić, L. Díaz – Taremí, Toni Martínez.
    Náhradníci: C. Ramos – Conceição, B. Costa, Mário, Vitinha, Wendell, Pepê, Manafá, Vieira, Evanilson, S. Oliveira, Marcano.

    Rozhodčí: Hategan (ROU) – Ghinguleac (ROU), Gheorghe (ROU).
     
    FC Porto

    Na opačné straně se nachází portugalské Porto, které to bude mít v případě postupu složité. Porto se po pěti kolech portugalské nejvyšší soutěže nachází na třetí příčce a na zatím bezchybnou Benfiku ztrácí čtyři body. Porto zatím přišlo o body ve dvou duelech, naposledy to bylo v pikantním souboji proti lisabonskému Sportingu. Porto letos zatím odehrálo tři venkovní duely, jenomže vyhrálo v jediném případě. Ve zbylých dvou případech se jednalo o nerozhodné výsledky, ten druhý se pro změnu urodil na půdě Maritíma, kde se oběma celkům povedlo jednou skórovat.
     
    Atlético Madrid

    Španělské Atlético Madrid bude velkým favoritem na postup do vyřazovacích bojů a vedení klubu ani s ničím jiným nepočítá. Atlético se v lize po čtyřech odehraných zápasech nachází na třetí pozici, jenomže má naprosto totožný počet bodů jako druhá Valencia a vedoucí Real Madrid. Atlético Madrid ztratilo body v jediném zápase, a sice na domácím stadionu proti Villarrealu. Domácí celek tohoto zápasu zvládl také koncovku posledního ligového duelu, proti Espanyolu totiž po prvním dějství prohrával, avšak díky brance z osmé minuty nastaveného času nakonec dokázal vybojovat cenné tři body.
     
    Liga mistrů má před sebou úvodní duely skupinových bojů, my budeme společně sledovat souboj mezi Atlético Madrid a FC Porto.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Góly:

    Karty:   51. Félix (ATM), 52. Kondogbia (ATM), 71. Felipe (ATM) – 16. L. Díaz (PRT), 21. Sanusi (PRT), 41. Uribe (PRT), 67. Vitinha (PRT), 76. J. M. Corona (PRT), 83. Wendell (PRT)   90+5. Mbemba (PRT)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:20.
    Atlético Madrid: Oblak – M. Llorente, J. Giménez, Felipe (75. H. Herrera), Hermoso (56. Lodi) – Carrasco, Koke (C) (56. Á. Correa), Kondogbia, Lemar (36. de Paul) – L. Suárez, Félix (56. Griezmann).
    Náhradníci: Lecomte – Á. Correa, Vrsaljko, Trippier, H. Herrera, Lodi, de Paul, Griezmann, Cunha.

    FC Porto: D. Costa – J. M. Corona, Mbemba, Pepe (C), Sanusi (46. Wendell) – Otávio, Uribe (66. Vitinha), Grujić, L. Díaz (84. Pepê) – Taremí, Toni Martínez (66. S. Oliveira).
    Náhradníci: C. Ramos – Conceição, B. Costa, Mário, Vitinha, Wendell, Pepê, Manafá, Vieira, Evanilson, S. Oliveira, Marcano.

    Rozhodca: Hategan (ROU) – Ghinguleac (ROU), Gheorghe (ROU)

    Diváci: 40 098