Senica – Pohronie 1:0 (kon.) | Michalovce – Trnava 1:2 (kon.) | Žilina – Trenčín 1:3 (kon.)
Sereď – L. Mikuláš 2:0 (kon.)
koniec
MFK Zemplín Michalovce
1:2 (0:1)
FC Spartak Trnava
Sobota 11.09.2021, 18:00Niké liga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase boli lepším tímom Michalovce. Tie aj rýchlo vyrovnali, lenže niekoľko šancí ostalo nevyužitých. O výhre Trnavy rozhodla v nadstavenom čase penalta, ktorú premenil Filip Twardzik. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:54:15)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Roman Procházka centroval na malé vápno, kde bol úplne voľný Zyen Jones a pri debute si mohol otvoriť strelecký účet. Tesne minul brvno bránky Száraza.
     
    90+3
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Milan Ristovski, prichádza Gergely Tumma.
     
    90+2
    Trnava dala gól!
    FILIP TWARDZIK pokutový kop premieňa. Loptu kopol po svojej pravej ruke, gólman Benjamín Száraz sa hodil na opačnú stranu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Filip Vaško (MFK Zemplín Michalovce).
     
    90
    Spartak Trnava bude zahrávať pokutový kop! Filip Vaško pri odkope netrafil loptu, ale nohu Kalvina Boatenga, čo hlavný rozhodca Erik Gemzický posúdil ako faul.
     
    90
    Dnešné stretnutie sleduje 1537 divákov.
     
    89
    Dlhým autom do malého vápna Michalovce nezahrozili. Matej Trusa na loptu nedočiahol, a tak sa jej zmocnil Dominik Takáč.
     
    88
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Matúš Begala, prichádza Milan Kvocera.
     
    87
    Zyen Jones sa na krídle nepresadil, o loptu ho pripravil Alfonso Artabe. Následne však neuspel ani Takuto Oshima na opačnej strane ihriska.
     
    86
    Alejandro Mendez zle rozohral, čo chcel využiť Kelvin Boateng. Ďaleko sa okolo presile hráčov súpera nedostal.
     
    85
    De Barros Cabral Saymon centroval sprava, v pokutovom území sa dostal k strele z ťažkej pozície Kelvin Boateng. Netrafil bránku Száraza.
     
    84
    Juraj Kotula centroval sprava, na zadnej žrdi mohol byť adresátom Matej Trusa, ktorý to však mal ďaleko na zakončenie.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Wisdom Kanu, prichádza Dimitrios Popovits.
     
    81
    De Barros Cabral Saymon síce centroval smerom do pokutového územia, avšak nebol to presný pas, a tak nasleduje päťky od bránky Száraza.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Dočkáme sa ešte nejakého gólu alebo sa budú body na Zemplíne deliť?
     
    79
    Ďalšie ošetrovanie, zdravotné problémy má Matúš Begala a tiež potrebuje lekársku opateru po nepríjemnom nakopnutí od Bukatu.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Filip Twardzik (FC Spartak Trnava).
     
    76
    Roman Procházka centroval z rohového kopu pred bránku súpera, hráči Michaloviec však loptu okamžite odkopli do bezpečia.
     
    75
    Chvíľu sa hrať nebude, ošetrenie potrebuje Michal Ranko a na ihrisku sú bohužiaľ aj nosidlá.
     
    74
    Kelvin Boateng poslal veľmi dobrú prihrávku na hranicu pokutového územia, kde sa uvoľnil De Barros Cabral Saymon a mieril na zadnú žrď. Skvele zasiahol brankár Benjamín Száraz.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Yusuf Bamidele Isa, prichádza Zyen Jones.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Jakub Grič, prichádza Kelvin Boateng.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Ján Vlasko, prichádza Martin Bukata.
     
    71
    Roman Procházka strieľal z volejom spred veľkého vápna, trafil do početnej skupiny hráčov stojacich pred ním a na bránku to neprešlo.
     
    70
    Takuto Oshima poslal pas na pravé krídlo, Igor Žofčák centroval presne na päťku, kde sa ocitol voľný Matej Trusa a mohol poslať gólovú hlavičku. Tak to aj malo byť, no Dominik Takáč vytiahol výborný zákrok.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Alejandro Mendez (MFK Zemplín Michalovce).
     
    68
    Rohový kop domácim nevyšiel podľa predstáv. Vzápätí ešte strieľal Wisdom Kanu, na čo zareagoval brankár Dominik Takáč.
     
    67
    Igor Žofčák poslal veľmi pekný technický pokus k žrdi, avšak múr loptu jemne tečoval, a tak skončila vedľa bránky Takáča.
     
    66
    Wisdom Kanu získal loptu proti dvojici hráčov súpera, prihral pred šestnástku a tam si faul vypýtal Igor Žofčák. Ten bude podľa všetkého sám strieľať z priameho kopu.
     
    64
    De Barros Cabral Saymon sa síce dostal k hlavičke po centri z ľavého krídla, lopta smerovala do miest, kde sa nachádzal Benjamín Száraz.
     
    63
    Wisdom Kanu mohol mať tretiu veľkú šancu v zápase. Smeroval za loptou do šestnástky súpera, v poslednej chvíli výborne vybehol Dominik Takáč a nedopustil zakončenie.
     
    62
    Michal Ranko síce fauloval na svojej polovici, avšak Trnava o loptu rýchlo prišla. Nepodarila sa ani kontra Michaloviec.
     
    61
    Prechod domácich pred bránku Takáča nevyzeral zle, následne však Igor Žofčák nezakončil presne a gólman Spartaka mohol rozohrať päťku.
     
    60
    Hodina stretnutia je za nami a záverečná polhodinka sľubuje zaujímavý záver, nakoľko stav je vyrovnaný a oba tímy chcú tri body.
     
    59
    Yusuf Bamidele Isa vystrelil spred veľkého vápna, jeho zrazený pokus si bez problémov našiel v rukaviciach brankár Benjamín Száraz.
     
    58
    Igor Žofčák centrom nenašiel spoluhráčov, ale zdalo sa, že lopty sa vo vlastnom vápne dotkol rukou Vlasko. Penalta sa nepískala.
     
    57
    Mladý Matej Trusa je po príchode na ihrisko aktívny, tentoraz si vypýtal faul, previnil sa Roman Procházka a Michalovce získali priamy kop vhodný na center.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Alex Iván, prichádza De Barros Cabral Saymon.
     
    54
    Matej Trusa vybojoval rohový kop, ten zahral Igor Žofčák. Hlavičkovať chcel práve reprezentant Slovenska do 21 rokov, minul loptu.
     
    53
    Sebastian Kóša dobre vystúpil proti prihrávke na hranicu jeho pokutového územia, zastavil tak ďalšiu aktivitu Michaloviec. Tí sú teraz dosť aktívni.
     
    52
    Matúš Begala chcel prejsť dopredu po krídle. Loptu si dal ďaleko od nohy, včas ju odkopol Filip Twardzik.
     
    51
    Ján Vlasko si zbehol pred malé vápno, kde minul loptu a zahodil šancu. Avšak, vzápätí prišiel ďalší pas, ten už hlavičkou zakončil Yusuf Bamidele Isa. Vo výbornej pozícii našiel priamo Száraza.
     
    50
    Výborný vstup do druhého polčasu pre Zemplín a aj nezainteresovaného fanúšika, keďže zápas dostáva nový náboj.
     
    49
    Michalovce dali gól!
    Domáci si vyrovnanie zaslúžili a teraz ho aj dosiahli. Po rohu na krátko centroval Juraj Kotula a ALFONSO ARTABE hlavičkou nedal nárok Takáčovi na zákrok.
     
    47
    Yusuf Bamidele Isa sa na krídle nepresadil, o loptu prišiel. Späť do hry ju autovým vhadzovaním môže poslať Juraj Kotula.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Georgios Neofytidis, prichádza Matej Trusa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Spartak Trnava zachytil úvod stretnutia, rýchlo strelil aj prvý gól, o ktorý sa postaral Kyriakos Savvidis. Michalovce následne vyrovnali hru, lenže veľké šance zahodil Wisdom Kanu, a tak hostia po polčase vedú najtesnejším rozdielom.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Trnava síce mala k dispozícii rohový kop, no nízky center sa neujal. Defenzíva domácich Procházkov pas poľahky odkopla.
     
    42
    Roman Procházka vystrelil z hranice pokutového územia iba do stredu bránky, kde sa nachádzal pripravený Benjamín Száraz.
     
    41
    Takuto Oshima centroval do šestnástky, Wisdom Kanu sa k lopte nedostal. Vo vzduchu bol úspešnejší Filip Twardzik.
     
    40
    Filip Vaško vo vlastnom vápne odkopol loptu nad seba, čo chcel využiť Alex Iván. V osobnom súboji proti Mendezovi si pomohol faulom.
     
    39
    Juraj Kotula centroval sprava, Dominik Takáč loptu len vyrazil pred seba, avšak Igor Žofčák s tým nespravil nič. Iba sa od neho odrazila mimo ihriska.
     
    38
    Wisdom Kanu znova zahadzuje stopercentnú šancu. Fantasticky si prehodil loptu okolo Kóšu a sám smeroval na Takáča. Vystrelil povedľa neho, aj povedľa zadnej žrdi.
     
    37
    Matúš Begala sa nedostal k nákopu pred vápno súpera. Včas zasiahol Roman Procházka a hlavou prihral na svojho brankára Takáča.
     
    36
    Neuveriteľné, čo teraz zahodili domáci! Takuto Oshima posunul loptu okolo obrancov do šestnástky a Wisdom Kanu bol absolútne sám pred Takáčom. Toho obstrelil, lenže zároveň aj bránku Trnavy!
     
    35
    Alex Iván centroval sprava nepresne, následne poslal ďalší pas Ján Vlasko, ani ten nebol ideálne. Všetko zakončil dobrou strelou k žrdi Roman Procházka, gólman Benjamín Száraz si dal pozor.
     
    34
    Milan Ristovski poslal tvrdú strelu spred pokutového územia. Michal Ranko ju obetavo hlavou zrazil tak, že si ju našiel v náručí brankár Benjamín Száraz.
     
    33
    Takuto Oshima bol na pravom krídle osamotený, neskoro mu prišli pomôcť spoluhráči. To už Japonec proti presile o loptu prišiel.
     
    32
    Benjamín Száraz takmer spravil fatálnu chybu. Po zlej rozohrávke sa len tak-tak, že Ján Vlasko nedostal do samostatného úniku. Kapitán Trnavy si neprebral loptu ideálne.
     
    31
    Polhodina zápasu za nami. Po dobrých desiatich minútach spadlo stretnutie do hernej letargie a nie je sa veľmi na čo pozerať.
     
    30
    Georgios Neofytidis vyslal loptu oblúčikom do šestnástky, Wisdom Kanu mal ale od nej ďalej ako gólman Dominik Takáč.
     
    29
    Igor Žofčák síce smeroval za dlhou loptou na hrot ofenzívy, lenže Sebastian Kóša ju posunul na svojho brankára Dominik Takáč včas odkopol do bezpečia.
     
    28
    Filip Twardzik poslal loptu do pokutového územia, Milan Ristovski sa k nej nedostal, nakoľko včas vystúpil a odkopol do bezpečia Michal Ranko.
     
    27
    Ján Vlasko hľadal centrom z rohového kopu spoluhráčov na zadnej žrdi, tam však neobjavil nikoho. Zemplín sa tomuto bez problémov ubránil.
     
    26
    Yusuf Bamidele Isa zľava hľadal spoluhráčov pred bránkou Száraza, na rohový kop odkopol loptu obranca Filip Vaško.
     
    25
    Wisdom Kanu si prebral loptu na hranici pokutového územia Trnavy, odtiaľ ho vytlačil Kyriakos Savvidis a Nigérijčan navyše fauloval.
     
    24
    Michalovce kombinujú v strede ihriska, postupne sa snažia prejsť na dostrel bránky Takáča, od čoho majú momentálne ešte dosť ďaleko.
     
    23
    Igor Žofčák centroval z priameho kopu na hranicu malého vápna, kde skákal Filip Vaško, lenže spoločne s ním aj Kyriakos Savvidis.
     
    22
    Matúš Begala chcel potiahnuť dobre sa rozvíjajúcu akciu svojho tímu, fauloval ho Kyriakos Savvidis. Domáci tak získali priamy kop vhodný na center pred bránku Takáča.
     
    21
    Alejandro Mendez vhadzoval na ľavom krídle, po niekoľkých prihrávkach Michalovce o loptu znova poľahky prišli. Trnava začína od stopérov.
     
    20
    Michalovce sa sprava dostali do pokutového územia, Wisdom Kanu sa nedostal do zakončenia. Výborne proti nemu vystúpil Filip Twardzik.
     
    19
    Trnava získala ďalšiu štandardnú situáciu, tentoraz z centrovanej lopty nebolo nič zaujímavé ani nebezpečné.
     
    18
    Yusuf Bamidele Isa sa na krídle nepresadil, lopta mu ušla mimo ihriska a vhadzoval Juraj Kotula. Loptu poslal na svojho brankára, Benjamín Száraz odkopol na tribúnu.
     
    17
    Michalovce sa po ľavej strane ďaleko nedostali. Krátko po prekročení poliacej čiary získali loptu Trnavčania.
     
    16
    Hostia sa nedostali cez prehustený priestor do pokutového územia Michaloviec. Loptu získal Alfonso Artabe sa od neho začína kombinácia Zemplínčanov.
     
    15
    V posledných minútach sa hra ustálila v strede ihriska, ani jeden tím teraz neprechádza do nebezpečnejších pozícii na ihrisku.
     
    14
    Filip Twardzik neposlal ideálnu loptu na krídlo, kde Yusuf Bamidele Isa nedokázal nič vymyslieť. Bude z toho aut pre domáci tím.
     
    12
    Centrovanú loptu do pokutového územia posúval Kyriakos Savvidis pred bránku, tam jeho spoluhráči nedokázali zakončiť a Zemplínčania sa ubránili.
     
    11
    Filip Vaško fauluje na vlastnej polovici ihriska, ďalší priamy kop vhodný na center pred bránku Michaloviec si vypýtal Jakub Grič.
     
    10
    Spartak Trnava ide zaslúžene do vedenia, hostia majú v úvode viac z hry a sú lepším i aktívnejším celkom.
     
    9
    Trnava dala gól!
    Roman Procházka poslal z priameho kopu prudký center priamo na bránku. Loptu ešte jemne tečoval KYRIAKOS SAVVIDIS a brankár Benjamín Száraz letel do prázdna.
     
    9
    Yusuf Bamidele Isa bol na krídle faulovaný, Trnava získala priamy kop ideálny na center pred bránku Michaloviec.
     
    8
    Georgios Neofytidis prihrával malú domov, Benjamín Száraz si s náročným pasom dokázal poradiť. Zakrátko sa ale aj tak k lopte dostali hostia.
     
    7
    Prvá dobrá šanca stretnutia prišla na strane Spartaka. Zakončenie ale išlo tesne vedľa bránky Benjamína Száraza.
     
    6
    Alejandro Mendez poslal pas za obranu súpera, nenašiel svojich spoluhráčov. Lopta sa dostala až k brankárovi Dominikovi Takáčovi.
     
    5
    Z druhej strany centroval Ján Vlasko, lopta skončila mimo hracej plochy a Benjamín Száraz tak bude rozohrávať päťku.
     
    4
    Prihrávka na pravé krídlo síce priniesla center pred bránku Száraza, avšak lopta nenarobila žiadne problémy defenzíve Michaloviec.
     
    3
    Spartak Trnava je pri lopte v strede poľa, postupne sa snaží prejsť dopredu a niečo vymyslieť na útočnej polovici ihriska.
     
    2
    Na trávniku ostáva ležať Jakub Grič, po jednom zo súbojov mal menšie zdravotné problémy, ale bude v poriadku.
     
    1
    Domáce Michalovce nastupujú v tradičnej žlto-modrej kombinácii, hostia sú celí v bielom. Uvidíme, kto bude dnes ťahať za dlhší koniec povrazu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Száraz – Vaško, Artabe, Ranko – Kotula, Neofytidis, Begala, Mendez – Žofčák (C), Kanu, Oshima.
    Náhradníci: Kozhukhar – Šuľa, Kvocera, Trusa, Ntosis, Gembický, Gállego.

    FC Spartak Trnava: Takáč – Trajkovski, Savvidis, Kóša, Twardzik – Procházka, Grič – Vlasko (C), Iván, Bamidele Isa – M. Ristovski.
    Náhradníci: Kamenár, Chudý – Tumma, Saymon, Boateng, Čurma, Bukata, Jones.

    Rozhodca: Gemzický – Jekkel, Straka.
     
    MFK Zemplín Michalovce

    Michalovce sa nachádzajú na ôsmom mieste, kde majú sedem bodov za dve výhry, jednu remízu a tri prehry pri skóre 8:9. Zemplínčania začali perfektne, keď doma porazili Dunajskú Stredu, následne však trikrát po sebe prehrali, proti Pohroniu, Trenčínu a Slovanu. Bodovali však v posledných dvoch kolách, keď porazili Liptovský Mikuláš a remizovali v Ružomberku. Wisdom Uda Kanu a Igor Žofčák sa presadili dvakrát. V Slovnaft Cupe postúpili Michalovce cez Tatran Prešov.

    FC Spartak Trnava

    Trnava je v tabuľke na treťom mieste, kde má jedenásť bodov za tri výhry, dve remízy a jednu prehru pri skóre 10:3, čo je tretia najlepšia ofenzíva a úplne najlepšia defenzíva vo Fortuna lige. Jediná prehra prišla zatiaľ v Senici, Spartak porazil Pohronie, Liptovský Mikuláš aj Zlaté Moravce. Remizoval s Ružomberkom a Žilinou. V rámci Slovnaft Cupu sa zrodil postup cez Belušu. Tri ligové góly vsietil Milan Ristovski.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 49. Artabe (Kotula) – 9. Savvidis (Procházka), 90+2. Twardzik (pen.)

    Karty:   69. Mendez (MIC), 90+1. Vaško (MIC) – 78. Twardzik (TRN)


    MFK Zemplín Michalovce: Száraz – Vaško, Artabe, Ranko – Kotula, Neofytidis (46. Trusa), Begala (88. Kvocera), Mendez – Žofčák (C), Kanu (82. Popovits), Oshima.
    Náhradníci: Kozhukhar – Šuľa, Kvocera, Trusa, Ntosis, Gembický, Gállego, Popovits.

    FC Spartak Trnava: Takáč – Trajkovski, Savvidis, Kóša, Twardzik – Procházka, Grič (72. Boateng) – Vlasko (C) (72. Bukata), Iván (56. Saymon), Bamidele Isa (72. Jones) – M. Ristovski (90+3. Tumma).
    Náhradníci: Kamenár, Chudý – Tumma, Saymon, Boateng, Čurma, Bukata, Jones.

    Rozhodca: Gemzický – Jekkel, Straka

    Diváci: 1537