Crystal Palace – Tottenham 3:0 (kon.) | Arsenal – Norwich 1:0 (kon.) | Brentford – Brighton 0:1 (kon.)
Leicester – Manchester City 0:1 (kon.) | Manchester United – Newcastle 4:1 (kon.) | Southampton – West Ham 0:0 (kon.)
Watford – Wolverhampton 0:2 (kon.) | Chelsea – Aston Villa 3:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:0 (0:0)
West Ham United
cz Sobota 11.09.2021, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
    90+5. Červená karta po 2. žluté
     
    90+5
    Michail Antonio si právě naprosto zbytečně počínal tvrdě na útočné polovině a po svém nevybíravém zákroku vidí druhou žlutou a tím pádem také červenou kartu! Tuto situaci lze asi připisovat i jisté frustraci útočníka West Hamu, který tak na samotný závěr oslabuje svůj tým.
     
    90+4
    Nastavuje se pět minut nad rámec hrací doby. Łukasz Fabiański vyhodil míč daleko od své klece a Mohammed Salisu rychle zastavil výpad Součka tvrdým skluzem, za který vidí žlutou kartu.
     
    90+3
    James Ward-Prowse zahrál rohový kop, jenž si našel Armando Broja , který zakončoval již do prázdné brány West Hamu! Na brankové čáře míč vykopl z pomezí jisté porážky Declan Rice!
     
    87
    Valentino Livramento nyní parádně nacentroval a Mohamed Elyounoussi ve vápně prudce zakončoval, Vladimír Coufal zakročil na poslední chvíli a srazil míč na rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Jarrod Bowen, přichází Andrij Jarmolenko.
    83.
     
    83
    Ibrahima Diallo dostal centr z lajny do vápna a z otočky pálil v šestnáctce West Hamu! Branku Kladivářů ale naprosto trestuhodně netrefil!
     
    82
    Armando Broja nyní vystihl nepřesnou rozehrávku borců West Hamu a zpoza vápna okamžitě tvrdě vypálil a trefil vzdálenější tyč svatyně Fabiańskiho!
     
    73
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Adam Armstrong, přichází Armando Broja.
     
    72
    Declan Rice nyní velice nešetrným zákrokem sestřelil Valentino Livramento a také kapitán Kladivářů si tak zblízka prohlédne žlutý kartónek.
     
    70
    Kladiváři se nyní hnali kupředu, jenže Jack Stephens stáhl k zemi Michaila Antonia, ten si nic nenechal líbit a jakmile vyskočil, stáhl k zemi svého soupeře. Sudí pro tuto zápasnickou vložku nemá pochopení a oběma kohoutům ukazuje žlutou kartu.
     
    66
    Vladimír Coufal šikovně nacentroval do vápna, kde okamžitě prudce zakončoval Jarrod Bowen a Alex McCarthy si nyní připsal důležitý zákrok, když vytěsnil míč nad břevno! Parádní reflexy gólmana Saints! Roh pro West Ham.
     
    60
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Saïd Benrahma, přichází Nikola Vlašić.
     
    54
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Oriol Romeu, přichází Ibrahima Diallo.
     
    53
    Po rohovém kopu se dostal k zakončení hlavou Tomáš Souček, jenž směřoval míč do branky Southamptonu, jenže jeho hlavičku zastavil jeho spoluhráč Angelo Ogbonna, jenž sám nedokázal dopravit míč do sítě. Velká šance Kladivářů!
     
    47
    Michail Antonio se prohnal hřištěm a akci West Hamu zakončoval na bližší tyč. Jeho rána by nejspíš mezi tři tyče nešla, ale Alex McCarthy i tak vytěsnil míč do bezpečí.
     
    38
    Rohový kop Jamese Warda-Prowse byl silně přetažený za zadní tyč. Tam se najednou zjevil Moussa Djenepo, jenž míč napálil tvrdě, leč nad bránu West Hamu.
     
    22
    Moussa Djenepo se nyní dostal k zajímavému zakončení z hranice šestnáctky a Craig Dawson se musel pořádně protáhnout, aby vytěsnil míč nad břevno. Obránce West Hamu teď zachránil svůj tým od inkasování.
     
    13
    Saïd Benrahma se rychle hnal středem a těsně před hranicí šestnáctky ho zezadu zkosil Oriol Romeu, jenž vidí od sudího žlutý kartónek a West Ham má k dispozici zajímavou standardku jen kousíček za hranicí velkého vápna.
     
    3
    Adam Armstrong vypálil tvrdě z pravé strany vápna po zemi a brankář Łukasz Fabiański musel na zem, aby míč chytil, tohle byla první zajímavá situace v utkání.

    Petr Šatalík

    Góly:

    Karty:   13. Romeu (SOT), 70. J. Stephens (SOT), 90+4. Salisu (SOT) – 70. Antonio (WHU), 72. Rice (WHU)   90+5. Antonio (WHU)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:12.
    Southampton FC: A. McCarthy – Perraud, Salisu, J. Stephens, Livramento – Djenepo, Romeu (54. Diallo), Ward-Prowse (C), M. Elyounoussi – A. Armstrong (73. Broja), Redmond.
    Náhradníci: Forster – Adams, Bednarek, Broja, Diallo, Lyanco, Tella, Valery, Walker-Peters.

    West Ham United: Fabiański – Cresswell, Ogbonna, C. Dawson, Coufal – Rice (C), Souček – Benrahma (60. Vlašić), Fornals, Bowen (84. Jarmolenko) – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Diop, Fredericks, Král, Lanzini, Noble, Vlašić, Jarmolenko, K. Zouma.

    Rozhodca: David Coote – Harry Lennard, Nick Hopton – Michael Salisbury. VAR: Martin Atkinson, Derek Eaton.