Crystal Palace – Tottenham 3:0 (kon.) | Arsenal – Norwich 1:0 (kon.) | Brentford – Brighton 0:1 (kon.)
Leicester – Manchester City 0:1 (kon.) | Manchester United – Newcastle 4:1 (kon.) | Southampton – West Ham 0:0 (kon.)
Watford – Wolverhampton 0:2 (kon.) | Chelsea – Aston Villa 3:0 (kon.)
koniec
Manchester United
4:1 (1:0)
Newcastle United
Sobota 11.09.2021, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Manchester United

    Kašľať na povinnosti, debutuje Cristiano Ronaldo. Portugalčan sa vrátil na Old Trafford a teraz si dres United oblečie prvýkrát od roku 2009. Prišiel do tímu, ktorý zatiaľ v Premier League neprehral. Porazil Leeds (5:1) a Wolves (1:0), remizoval so Southamptonom (1:1). V tabuľke je z toho tretie miesto. Bruno Fernandes a Mason Greenwood strelili po tri góly. Cez týždeň začne aj Liga majstrov, súpermi "Red Devils" v skupine budú Young Boys Bern, Atalanta Bergamo a Villarreal.

    Newcastle United

    "Straky" bez zraneného Martina Dúbravku neprežívajú dobrý štart sezóny. Prehrali prvé dve kolá proti West Hamu (2:4) a Aston Ville (0:2), remizovali so Southamptonom (2:2). Newcastle má iba jeden bod a je na 17. pozícii, horšie sú na tom len Wolves, Norwich a Arsenal, tí ešte nebodovali. Navyše, tento klub už vypadol aj z Ligového pohára po prehre s Burnley (0:1). Dva zo štyroch ligových gólov strelil Callum Wilson.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire (C), Shaw – P. Pogba, N. Matić – M. Greenwood, B. Fernandes, Sancho – Ronaldo.
    Náhradníci: Heaton – Lindelöf, Bailly, Dalot, Mata, Lingard, Fred, van de Beek, Martial.

    Newcastle United: Woodman – Manquillo, Hayden, Clark, Lascelles (C), Ritchie – Willock, S. Longstaff, Almirón – Joelinton, Saint-Maximin.
    Náhradníci: Darlow – Schär, Lewis, Krafth, F. Fernández, Hendrick, Jacob Murphy, Gayle.
     
    Cristiano Ronaldo nechýba v základnej zostave Manchestru United!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia majú hostia hrajúci v tradičných bielo-čiernych dresoch. Domáci obliekli tiež typické červené prevedenie.
     
    2
    Manchester United drží loptu v strede ihriska, smerom dopredu sa snaží prejsť postupnou kombináciou. Na Old Trafford vládne fantastická atmosféra.
     
    3
    Bruno Fernandes síce dostal prihrávku pred šestnástku hostí, okamžite o loptu prišiel. Spoluhráčov však vpredu nenašiel Matt Ritchie.
     
    4
    Aaron Wan-Bissaka centroval sprava dvakrát po sebe, ani raz sa jeho lopty nezmocnili domáci futbalisti.
     
    5
    Bruno Fernandes poslal pas do pokutového územia, veľkú šancu takmer mal Cristiano Ronaldo. Prihrávku tečoval Hayden a preto ju útočník domácich nespracoval.
     
    6
    Mason Greenwood sa cez pravé krídlo ďaleko nedostal, súperi mu loptu zobrali a všetko začne brankár Freddie Woodman.
     
    7
    Joelinton sa síce zľava dostal aj so šťastím do pokutového územia, zakončenie mu absolútne nevyšlo. David de Gea bude rozohrávať päťku.
     
    8
    Paul Pogba poslal loptu do pokutového územia súpera, kde sa k nej nedostal Bruno Fernandes. Dobre vybehol brankár Freddie Woodman.
     
    9
    Cristiano Ronaldo mal ťažkú pozíciu v šestnástke na strelu. Skúsil to z otočky ľavačkou, loptu netrafil ideálne a Freddie Woodman môže rozohrávať.
     
    10
    Znova bol v akcii Cristiano Ronaldo. Tentoraz vošiel zľava do šestnástky a ľavačkou zakončil z uhlu okolo Manquilla do bočnej siete.
     
    11
    Desať minút zatiaľ má dobré tempo. Domáci sú podľa očakávania jasne aktívnejším tímom a chceli by ísť do rýchleho vedenia.
    11. Cristiano Ronaldo (MAN)
     
    12
    Freddie Woodman si našiel centrovanú loptu do svojho pokutového územia, hráči domácich teraz mali od centru zľava v podaní Shawa ďaleko.
     
    13
    Držanie lopty: 75% – 25%
     
    14
    Bruno Fernandes sa rozbiehal do rýchleho protiútoku, taktickým faulom ho zastavil Matt Ritchie. Navyše sa vyhol aj žltej karte.
     
    15
    Hostia získali loptu v strede poľa. Allan Saint-Maximin ťahal protiútok, vyzeralo to nádejne. Skončilo iba autom, ktorý vybojoval Matt Ritchie.
     
    16
    Joe Willock sa dostal k odrazenej lopte v šestnástke súpera, no nevystrelil a kým sa zorientoval, tak mu ju odkopol obranca Harry Maguire.
     
    17
    Allan Saint-Maximin stratil loptu, Mason Greenwood potiahol kontru. Tá nevyšla, domáci získali autové vhadzovanie a budú pokračovať postupnou kombináciou.
     
    18
    Paul Pogba hľadal na malom vápne jedného z trojice spoluhráčov, lenže loptu si našiel brankár hostí Freddie Woodman.
     
    19
    Nemanja Matić sa ocitol na ľavom krídle, zrazeným centrom získal rohový kop. Z toho prišla nebezpečná hlavička od Raphaela Varaneho, tesne minul zadnú žrď.
     
    20
    Jadon Sancho bol zastavený pred pokutovým územím Newcastle, loptu mu odkopol Joe Willock. Uvidíme ďalší rohový kop "Red Devils".
     
    21
    Prvotný center z rohového kopu hostia odvrátili. Luke Shaw síce poslal aj druhý pas smerom k bránke, tam zasiahol Freddie Woodman.
     
    22
    Manchester United drží loptu na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať. Newcastle je dobre zoradené pred vlastným vápnom.
     
    23
    Matt Ritchie poslal tvrdú strelu spred veľkého vápna, ktorá bola možno jemne tečovaná. Tak či tak, brankár David de Gea loptu chytil do rukavíc.
     
    24
    Mason Greenwood centroval z pravého krídla, tečovaný center si bez problémov znova našiel brankár hostí Freddie Woodman.
     
    25
    Allan Saint-Maximin sa zľava dostal do šestnástky a následne poslal nepríjemný center pred bránku, kde však neboli jeho spoluhráči. Luke Shaw odkopol na roh.
     
    26
    Matt Ritchie centrom z rohového kopu nenašiel spoluhráčov, loptu okamžite odvrátil do bezpečia Harry Maguire.
     
    27
    Freddie Woodman bol vysoko z bránky a Bruno Fernandes ho skúsil nachytať strelou presne zo stredovej čiary. Portugalčan namieril tesne nad brvno.
     
    28
    Domáci vôbec nezvládli aut vedľa svojej šestnástky. Shaw hodil loptu do nej, lenže Bruno Fernandes si nedal pozor, využil to Joe Willock a z výbornej pozície minul bránku de Geu.
     
    29
    Bruno Fernandes strieľal spred pokutového územia nepresne, minul bránku Woodmana. Blížime sa k odohratej polhodine zápasu.
     
    30
    Allan Saint-Maximin síce získal loptu od zle rozohrávajúcich domácich hráčov, vpredu bol osamotený a preto neuspel. Na druhej strane strieľal z diaľky znova Bruno Fernandes, loptu ešte jemne, ale nepríjemne, tečoval Jadon Sancho a tá skončila tesne vedľa bránky.
     
    31
    Matt Ritchie zahrozil po krídle, kde bol veľmi nepríjemný. Nakoniec ho odzbrojil a loptu odkopol mimo ihriska stopér Raphaël Varane.
    31. Bruno Fernandes (MAN)
     
    32
    Bruno Fernandes potiahol protiútok do otvorenej obrany súpera. Cristiano Ronaldo odtiahol jedného obrancu a razom bol na hranici šestnástky voľný Jadon Sancho. Jeho strelu zrazil Jamaal Lascelles na rohový kop.
     
    33
    Harry Maguire sa po centri z rohového kopu dostal k hlavičke. Tá sa od zeme odrazila na bránku. Priamo do stredu, kde bol pripravený Freddie Woodman.
     
    34
    Domáci znova držia loptu na útočnej polovici a zvierajú Newcastle pred svojou šestnástkou. Defenzíva hostí je každopádne veľmi pevná.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký presný zásah?
     
    36
    Cristiano Ronaldo sa nedostal k centru z krídla, loptu odvrátil Jamaal Lascelles a Miguel Almirón výborne dravo potiahol protiútok. Dostal sa až na súperovu polovici, kde bol faulovaný Allan Saint-Maximin.
     
    37
    Newcastle United teda získalo priamy kop. Po rozohrávke na krátko neprišiel presný center. Odrazenú loptu si našiel Allan Saint-Maximin, spred pokutového územia minul bránku.
     
    38
    Paul Pogba poslal loptu za obranu hostí, takmer z toho mohla byť šanca, keby v poslednej chvíli výborne nezasiahol Jamaal Lascelles.
     
    39
    Sean Longstaff dostal veľmi dobrú prihrávku do pokutového územia, skoro mal šancu. Avšak, v rozhodujúcom momente sa pošmykol, a tak z toho nebolo nič.
     
    40
    Cristiano Ronaldo strieľal z uhlu do hráčov pred ním. Vzápätí centroval Bruno Fernandes, na päťke nezakončil Jadon Sancho.
     
    41
    Center do pokutového územia minul Cristiano Ronaldo, lopta bola veľmi vysoká. Prepadla za neho, kde už išiel pripravený Freddie Woodman.
     
    42
    Matt Ritchie centroval zľava, v domácej šestnástke zasiahol spoľahlivo hrajúci stopér Raphaël Varane.
     
    43
    Nemanja Matić vyskúšal strelu z nejakých 25 metrov, trafil obrancu súpera. Tým bol Jamaal Lascelles, lopta sa od neho odrazila mimo priestor, kde číhal Ronaldo.
     
    44
    Veľmi dlho sa hráči Manchestru United chceli presadiť cez prehustený priestor, čo sa im nepodarilo a všetko ukončil ofenzívny faul Pogbu.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Manchester United dal gól!
    Stroj na góly CRISTIANO RONALDO otvára skóre vo svojom prvom zápase po návrate na Old Trafford. Spred šestnástky vystrelil Mason Greenwood, tečovaná lopta prešla na bránku, brankár Freddie Woodman iba vyrazil a Portugalčan pohodlne rozvlnil sieť.
    45+2. Cristiano Ronaldo (MAN) - 1:0
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Newcastle veľmi dobre a dlho odolávalo aktivite domácich, avšak Cristiano Ronaldo v nadstavenom čase ozdobil svoj opätovný debut za Manchester United gólom. Na Old Trafford panuje fantastická atmosféra. Máme sa na čo tešiť aj po zmene strán.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden manažér cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú do druhého polčasu tak ako stretnutie odštartovali.
     
    48
    Začiatok druhého polčasu je zatiaľ opatrný, ani jeden tím sa nechce dostať do pozície, kedy by hrozila chyba.
     
    50
    Domáci prešli k pokutovému územiu súpera, prihrávka pred bránku nebola presná a rozohrávať tak môže Freddie Woodman.
     
    53
    Center sprava nenarobil problémy pred bránkou de Geu, nakoľko si nenašiel hráčov Newcastle. Španielsky gólman rozohrá päťku.
     
    54
    Nemanja Matić zakončil z diaľky, jeho pokus smeroval vedľa priestoru troch žrdí. Dosť výrazne, Freddie Woodman sa za loptou len obzrel.
     
    55
    Luke Shaw centroval zľava, ale nie presne. Cristiano Ronaldo si loptu nenašiel. Na chvíľu sa prerušila hra, keďže jeden z hráčov potrebuje ošetriť.
     
    56
    Newcastle United dal gól!
    Hostia sa dostali do nesformovanej defenzívy Manchestru United a vyrovnávajú. Allan Saint-Maximin posunul loptu okolo Varaneho do pokutového územia a JAVIER MANQUILLO prekonáva krajana de Geu krížnou strelou.
    56. Javier Manquillo (NEW) - 1:1
     
    57
    Znova teda začíname odznova, skóre je vyrovnané. Newcastle ukázalo, že na favorita sa dobre pripravilo.
     
    58
    Paul Pogba posunul loptu doľava, odtiaľ sa nedostali s úspešným koncom Cristiano Ronaldo a ani následne Jadon Sancho.
     
    59
    Allan Saint-Maximin poslal loptu vedľa šestnástky súpera, odkiaľ centroval pred bránku Miguel Almirón. Nemal tam žiadnych spoluhráčov.
     
    60
    Bruno Fernandes sa oprel do lopty pred pokutovým územím, okamžite k nemu dostúpil a zakončenie zablokoval Joe Willock.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Paul Pogba (Manchester United).
     
    62
    Manchester United dal gól!
    CRISTIANO RONALDO dokazuje svoju genialitu druhým gólom v staronovom prostredí. Hneď pri debute bude minimálne dvojgólový. Luka Shaw potiahol akciu, prihral pomedzi obrancov do šestnástky a CR7 prestrelil Woodmana, nasadil mu jasle.
    62. Cristiano Ronaldo (MAN) - 2:1
     
    63
    Manchester United je druhýkrát vo vedení. Uvidíme, či si ho dokáže postrážiť, alebo Newcastle sa na Old Trafford presadí aj druhýkrát.
     
    64
    Domáci sa usadili na útočnej polovici ihriska, snažia sa kombinovať a nepustiť protivníka na loptu.
     
    65
    Luke Shaw sa zľava dostal až k malému vápnu, prihrával pred bránku. Namiesto spoluhráčov našiel Willocka, ktorý odkopol na rohový kop.
     
    66
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Jesse Lingard.
     
    67
    Po centri z rohového kopu hlavičkoval Raphaël Varane, v záklone sa mu nepodarilo trafiť bránku. Freddie Woodman obstará päťku.
     
    68
    Joelinton sa výborne natlačil v šestnástke cez presilu obrancov až do zakončenia, prudký pokus pod brvno vytesnil David de Gea dôležitým zákrokom.
     
    69
    Z asi 25 metrov strieľal dnes aktívny, ale zatiaľ neúspešný, Allan Saint-Maximin. Zakončil poriadne vysoko nad bránku de Geu.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Udrží Manchester United výhru alebo sa Newcastle ešte presadí?
     
    71
    Domáci sú znova na útočnej polovici s loptou na kopačkách. Po postupnej aktivite prichádza zisk rohového kopu, zahrá ho Mason Greenwood.
     
    72
    Centrovaná lopta vypadla zo šestnástky. z opačnej strany ešte síce centroval Luke Shaw, lenže trafil iba do Matta Ritchieho.
     
    73
    Znova centroval Mason Greenwood, tentoraz z hry. Poslal vysokú loptu, nikto z jeho spoluhráčov nemal nárok uspieť a tým pádom zakončiť.
     
    74
    Bruno Fernandes prihrával do pokutového územia, kde chcel strieľať Jesse Lingard. Okamžite proti nemu vyštartoval a blok predviedol Hayden.
     
    75
    Cristiano Ronaldo prestrčil loptu do šestnástky a nabiehal pred bránku, ho hľadal Jesse Lingard. Obranca Jamaal Lascelles zráža na rohový kop.
     
    76
    Jamaal Lascelles odvrátil aj center z rohového kopu. Odrazenú loptu si našiel Mason Greenwood, zakončenie po trávniku odkopol Ciaran Clark.
     
    77
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Javier Manquillo, prichádza Jacob Murphy.
     
    78
    Jesse Lingard si síce nabehol na krídlo za prihrávkou, nachádzal sa v postavení mimo hry, a tak nemohol pokračovať vo svojej aktivite.
     
    79
    Znova to skúšal Allan Saint-Maximin, opäť neuspel, keďže trafil hráčov pred sebou. Každopádne, bude z toho aspoň rohový kop pre "straky".
     
    80
    Matt Ritchie centroval z rohu, loptu dostali domáci preč. Následne z diaľky vystrelil ešte Jacob Murphy, mieril iba do stredu, kde sa nachádzal de Gea.
     
    80
    Manchester United dal gól!
    Aj tretí gól domácich strieľa Portugalčan, tentoraz BRUNO FERNANDES, ktorý sa presadil fantastickou ranou z 20 metrov. Freddie Woodman bol proti zakončeniu do rohu bránky iba v pozícii štatistu.
    80. Bruno Fernandes (MAN) - 3:1
     
    82
    Zdá sa, že o všetkom je rozhodnuté. Newcastle síce kládlo odpor celkom dlho, ale favorit so silnými individualitami zlomil duel na svoju stranu.
     
    83
    Allan Saint-Maximin končí na hracej ploche, v strede poľa ho tvrdo zasiahol Nemanja Matić. Srb si svoj sklz nenačasoval dobre.
     
    84
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Ciaran Clark, prichádza Jamal Lewis.
     
    85
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza Donny van de Beek.
     
    86
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Anthony Martial.
     
    87
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joe Willock, prichádza Jeffrey Hendrick.
     
    89
    Joelinton skončil na hracej ploche a veľmi nepríjemne dopadol. Potrebuje ošetrenie, keďže má zdravotné problémy.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Anthony Martial dostal loptu do šestnástky, prihrával do lepšej pozície pre Ronalda. Pred ním odkopol Jamaal Lascelles.
     
    90+2
    Manchester United dal gól!
    Paul Pogba poslal prihrávku do pokutového územia, Anthony Martial ju prepustil, JESSE LINGARD sa na malom priestore uvoľnil a krásnou strelou k žrdi upravuje konečné skóre.
    90+2. Jesse Lingard (MAN) - 4:1
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Cristiano Ronaldo prežil fantastický opätovný debut za Manchester United, zariadil výhru dvomi gólmi. Neskôr sa k nemu pridali ešte Bruno Fernandes a Jesse Lingard, takže favorit na Old Trafford získal tri body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný víkend. (17:53:51)

    Matej Kubove

    Góly: 45+2. Ronaldo, 62. Ronaldo, 80. B. Fernandes, 90+2. Lingard – 56. Manquillo

    Karty:   61. P. Pogba (MAN)


    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire (C), Shaw – P. Pogba, N. Matić – M. Greenwood (86. Martial), B. Fernandes (85. van de Beek), Sancho (66. Lingard) – Ronaldo.
    Náhradníci: Heaton – Lindelöf, Bailly, Dalot, Mata, Lingard, Fred, van de Beek, Martial.

    Newcastle United: Woodman – Manquillo (77. Jacob Murphy), Hayden, Clark (84. Lewis), Lascelles (C), Ritchie – Willock (87. Hendrick), S. Longstaff, Almirón – Joelinton, Saint-Maximin.
    Náhradníci: Darlow – Schär, Lewis, Krafth, F. Fernández, Hendrick, Jacob Murphy, Gayle, White.