Levante – Rayo Vallecano 1:1 (kon.) | Villarreal – Alavés 0:0 (odl.) | Bilbao – Mallorca 2:0 (kon.)
Sevilla – Barcelona 0:0 (odl.)
odložené
Villarreal CF
0:0 (-:-)
Deportivo Alavés
cz Sobota 11.09.2021, 18:30 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španielska LaLiga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Videoprenos
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30. (13:29:42)
     
    Hezký úterní večer. Španělská La Liga má dnes na programu dvojici odložených střetnutí 4. kola. V tomto textovém přenosu se společně podíváme na souboj mezi týmy Villarreal CF a Deportivo Alavés, jenž bude mít velkého papírového favorita v domácím mužstvu.
     
    Villarreal se s 22 body nachází v dvacetičlenné tabulce La Ligy na jedenácté pozici. Úřadující vítěz Evropské ligy zaznamenal v posledních dvou kolech vítězství, když nejprve porazil na domácí půdě 2:0 Vallecano a v sobotu pak "vyloupil" poměrem 3:1 stadion favorizovaného Realu Sociedad. Třetím ligovým triumfem v řadě se může "žlutá ponorka" posunout až na osmé místo. Nejlepším letošním střelcem Villarrealu je zatím s pěti góly nizozemský útočník Arnaut Danjuma, jenž však momentálně laboruje se zraněním. K dispozici je naopak hrdina posledního duelu v San Sebastianu Gerard Moreno, jenž dvě branky dal a na zbylou přihrál. Celkově je letos devětadvacetiletý španělský forvard na čtyřech zásazích.
     
    Alavés má na kontě o sedm bodů méně, a nachází se tak až v sestupovém pásmu na osmnácté pozici. Hůře už jsou na tom pouze Cádiz a Levante. Deportivo mělo silný přelom října a listopadu, kdy bodovalo pětkrát v řadě (z toho třikrát za plný počet), od té doby ale získalo ve čtyřech ligových zápasech jen jediný bod za remízu s tápajícím Getafe. Při svém posledním vystoupení podlehl Alavés v sobotu 0:2 Vallecanu. Nejlepším střelcem Deportiva je s osmi brankami jednatřicetiletý útočník Joselu, jenž je sedmým nejproduktivnějším kanonýrem celé soutěže.
     
    Poslední vzájemné měření sil vyšlo 21. dubna lépe Alavésu, který doma zvítězil 2:1. Předešlé tři zápasy ale ovládl Villarreal a favoritem bude vzhledem ke vzrůstající aktuální formě také tentokrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Rulli – Foyth, Albiol (C), P. Torres, Estupiñán – Chukwueze, Capoue, Parejo, Trigueros – G. Moreno, Dia.
    Náhradníci: Asenjo, Iker Álvarez – Pedraza, Aurier, Moisés Gómez, Iborra, Jackson, Mándí, M. Gaspar, A. Moreno, Pino, Raba.
    Trenér: Unai Emery

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Martín, Laguardia (C), Lejeune, López – Pina, Loum, Pons – Sylla, Joselu, Rioja.
    Náhradníci: Sivera – De la Fuente, R. Duarte, García, Guidetti, Méndez, Moya, Pellistri, Tachi, Tirlea.
    Trenér: Javier Calleja

    Rozhodčí: V. Pizarro – X. Estrada, M. Ángel Ortiz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Od úvodu drží míč fotbalisté ve žlutých dresech – tedy Villarreal. Alavés dnes hraje v bílých.
     
    3
    Samuel Chukwueze se nestihl vrátit před ofsajdovou linii, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Akce Villarrealu skončila hned v zárodku.
     
    4
    Luis Rioja přihrál z levé strany na bližší tyč Joseluovi. Ten posouval balon ještě před branku, tam ale zasáhl Pervis Estupiñán, jenž odvracel na rohový kop.
     
    5
    Deportivo z rohového kopu nikterak nezahrozilo. Po chvíli si stejnou herní situaci zopakuje.
     
    6
    Hra se přesunula na protější konec hrací plochy. Boulaye Dia napálil jen před sebou stojícího Víctora Laguardiu. Ten se v krátkém sledu prezentoval už druhým úspěšným blokem.
     
    7
    Žlutá ponorka drží balon, ale jen na vlastní polovině. Začátek zápasu je dost opatrný.
     
    8
    Víctor Laguardia na levé straně nedovolil odcentrovat Pervisi Estupiñánovi. Následoval domácí roh, který zleva doplachtil jen do rukavic Fernanda Pacheca.
     
    10
    Gerónimo Rulli vyběhl až za levý okraj svého vápna, aby odkopl do bezpečí míč před dobíhajícím protihráčem. Vzrušení bylo zbytečné, záhy byl pískán ofsajd.
     
    11
    Samuel Chukwueze se prodral z pravé strany k přihrávce před branku. Jeho snaha skončila dalším blokem a nepřesným rohovým kopem. Po přetaženém centru bude Alavés vhazovat.
     
    13
    Oba týmy si přehazují balon jako horký brambor. Hraje se nicméně v prostoru daleko mezi šestnáctkami. V kolonce střel na branku zatím svítí dvě nuly.
     
    14
    Na trávníku leží s bolestmi Víctor Laguardia, který schytal Triguerosův zásah ramenem někam do oblasti žeber.
     
    15
    Víctor Laguardia odkulhává v doprovodu zdravotníků za postranní čáry. Gesto je jasné – bude v pořádku, střídat se nemusí.
     
    16
    Hra pokračuje. Villarreal kombinuje na polovině Deportiva a snaží se najít cestičku do pokutového území.
     
    17
    A byla z toho první zajímavější příležitost domácího celku. Z levé strany odcentroval před malé vápno Pervis Estupiñán a v pádu střílel akrobaticky zády k brance vedle levé tyče Samuel Chukwueze. Scházela větší přesnost i razance.
     
    18
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Teď už se domácí radují z vedení! GERARD MORENO si v pokutovém území narazil míč s Danim Parejem a po jeho přihrávce z pravé strany vyslal ránu levačkou do vzdálenějšího levého horního růžku Pachecovy svatyně.
     
    20
    Villarreal vsítil gól z vůbec první střely na branku. Nyní již domácí znovu operují s balonem na svých kopačkách.
     
    21
    Manu Trigueros uloupil balon na levé straně šestnáctky a odhodlal se k přízemní střele. Tou našel pouze připraveného Fernanda Pacheca.
     
    22
    Alavés drží už více než minutu míč ve své moci. Pouze však na vlastní půlce. Směrem dopředu se hosté dostávají jen velmi těžce.
     
    23
    Domácí zachytili špatnou přihrávku. Samuel Chukwueze neuspěl v souboji jeden na jednoho a na vážnější šanci nezadělal.
     
    24
    Boulaye Dia má na svědomí teprve druhý nedovolený zákrok tohoto střetnutí. Zatím se hraje hodně čistě. Deportivo si kopne standardku.
     
    25
    Po centru z pravé strany se ke slabé hlavičce dostal Víctor Laguardia. Zakončení hostujícího kapitána neměl Gerónimo Rulli problém u pravé tyče lapit do rukavic.
     
    26
    Hosté ještě reklamovali ruku Estupiñána. Rozhodčí byl ale jiného názoru a nechal pokračovat ve hře.
     
    27
    Víctor Laguardia na poslední chvíli odvracel skluzem balon před rozběhnutým Boulayem Diaou na autové vhazování.
     
    27
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Domácí po vhazování rozjeli krásnou kombinační akci na jeden dotyk. Na jejím konci byl Manu Trigueros, který nasadil přihrávkou na levou stranu vápna jesličky Loumovi a vybídl ke skórování BOULAYEHO DIU, jenž se trefil křižmo nad nohu brankáře Pacheca.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina zápasu. Po pomalejším úvodu dokázal Villarreal vsítit dvě branky a je na nejlepší cestě za třemi body.
     
    31
    Villarreal teď pod vlivem hostujícího napadání otočil hru k vlastní brance. Zadáci ve žlutém zapojili do kombinace také brankáře Rulliho.
     
    32
    Gerard Moreno faulován zhruba na polovině hřiště Víctorem Laguardiou. Míč pro Villarreal. Na jeho držení vede v procentech 60 ku 40.
     
    33
    Nákop směrem vpřed na Manua Triguerose skončil po neúspěšném zpracování až u brankáře Fernanda Pacheca.
     
    34
    Samuel Chukwueze převzal balon na pravé straně, potáhl si ho na střelu a křižným pokusem na zadní tyč potřetí překonal Pacheca. Radost je ale tentokrát předčasná, domácí záložník vybíhal z jasného ofsajdu.
     
    36
    Mamadou Sylla se uvolnil na pravé straně vápna a zasekl si míč na střelu. Tu první poslal do vyběhnuvšího Rulliho, dorážku pak slabě po zemi těsně za vzdálenější tyč. Mrzet ho to ale nemusí. I v tomto případě byl po dohrání akce odpískán ofsajd.
     
    38
    Manu Trigueros se podle rozhodčích dopustil nedovoleného zákroku. Domácí záložník byl jiného názoru, stejně tak padesátiletý kouč Unai Emery.
     
    39
    A další faul na polovině hřiště. V souboji dvou hráčů s jedenáctkou na zádech naběhl zezadu do Luise Rioji Samuel Chukwueze.
     
    40
    Joselu teď reklamoval autové vhazování pro Villarreal. Dle jeho názoru měli vhazovat hosté.
     
    41
    Morenova přízemní střela z pravého okraje šestnáctky byla zblokována. Po chvíli se rozehrávky ujímá Fernando Pacheco.
     
    42
    Mamadou Sylla v krátkém sledu podruhé načapán v ofsajdu. Alavés si tak balonu dlouho neužil.
     
    43
    Po zpětné přihrávce střílel z velkého vápna Boulaye Dia. Míč nasměroval přesně do míst, v nichž operoval brankář Fernando Pacheco.
     
    44
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Hosté krátce před pauzou jako blesk z čistého nebe snižují! Po centru z levé strany zasáhl míč hlavou Joselu. Do padajícího balonu se následně pohotovým volejem opřel PERE PONS a křižnou střelou do levé části branky nedal Rullimu šanci. První letošní ligový gól pro defenzivního záložníka Alavésu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Mamadou Loum se střetl s Danim Parejem, který skončil na trávníku. Byla z toho první žlutá karta, což se nelíbilo hostujícímu kouči Javieru Callejaovi, a tak si za protesty taky jednu vysloužil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločasu mohou být spokojenější domácí. Villarreal šel v 18. minutě z první střely na branku do vedení. Gerard Moreno si v pokutovém území narazil míč s Parejem a po jeho přihrávce z pravé strany střílel levačkou do levého růžku branky. Další trefu obstaral za devět minut Boulaye Dia, jenž zakončoval hezkou domácí souhru na jeden dotek. Deportivo bylo směrem dopředu bezzubé, těsně před pauzou se ale zrodila akce, z níž hosté snížili. Po centru z levé strany hlavičkoval Joselu a do odraženého míče se z voleje opřel Pere Pons. Před druhým dějstvím je tak stále vše otevřené.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu beze změn v sestavách.
     
    47
    Boulaye Dia byl při pokusu o střelu zablokován. Nějaký úder do obličeje navíc inkasoval Víctor Laguardia. Takže je pískáno ve prospěch Deportiva.
     
    49
    Samuel Chukwueze se natlačil před Javiho Lópeze, který ho na hranici šestnáctky poslal k zemi. Žlutá karta a hodně zajímavá standardka pro Villarreal.
     
    50
    Dani Parejo zvolil přímé zakončení. Spolu se zdí těl přestřelil i horní tyč.
     
    51
    Tomás Pina si v obraně nerozuměl s Víctorem Laguardiou. Jejich nesouhra končí přihrávkou v zámezí a rohovým kopem, který získává Villarreal úplně zadarmo.
     
    52
    Žlutá ponorka z rohového kopu nezahrozila. Aktuálně drží domácí balon na vlastní polovině.
     
    53
    Dnešní utkání sleduje 12 530 diváků.
     
    54
    Deportivo získalo svůj druhý roh. Ještě před jeho rozehráním musel sudí Pizarro krotit vášně v pokutovém území. Následoval nízký centr, který poslal zprava Luis Rioja. Domácí obrana balon ihned odvrátila daleko od branky.
     
    56
    Aktuálně hrají s míčem na kopačkách o něco častěji fotbalisté Alavésu. Pokud chtějí ukončit své pětizápasové čekání na vítězství, budou se s ním muset vydat z vlastní půlky.
     
    57
    Mamadou Sylla našel centrem z levého okraje hřiště hlavu Pereho Ponse, který zakončoval jen kousek vedle levé tyčky.
     
    58
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Mamadou Sylla, přichází Edgar Méndez.
     
    59
    Pervis Estupiñán přijal na levé straně šestnáctky čechraný centr. Při jeho zpracování zahrál rukou. Nadějná akce Villarrealu tím skončila.
     
    60
    Pervis Estupiñán centroval z levé strany na bližší tyč. Tam lapil míč bez problému do rukavic Fernando Pacheco.
     
    61
    Čerstvý Edgar Méndez ukázal rychlé nohy. Naneštěstí pro něj i celý Alavés vybíhal z ofsajdu.
     
    62
    Samuel Chukwueze doběhl na pravé straně vápna Triguerosův centr, jenž byl prodloužen jedním z hostů. Svou křižnou střelu z otočky poslal domácí záložník levačkou jen těsně za vzdálenější tyč!
     
    64
    Po Chukwuezeho přistrčení střílel zpoza šestnáctky Dani Parejo. Jeho přízemnímu pokusu scházela větší razance. Fernando Pacheco ho u levé tyče včas zpacifikoval.
     
    65
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný zkrat domácí obrany! Jeden z hráčů Villarrealu namazal rozehrávkou z levé strany naprosto nepochopitelně pod sebe na JOSELUA a ten slaví svou devátou letošní trefu, když poslal míč do odkryté branky. Balon se ještě snažil skluzem zachránit Raúl Albiol, už na něj ale nedosáhl.
     
    67
    Aktuálně to tak na třetí ligovou výhru pro Villarreal nevypadá. Úřadující vítěz Evropské ligy promarnil na domácí půdě nadějné dvougólové vedení. Stále je ale dost času na to s výsledkem něco udělat – a to platí pochopitelně pro obě mužstva.
     
    69
    Deportivo získalo standardku na útočné polovině. Na přímou střelu to asi není, očekávat lze spíše centr do šestnáctky.
     
    70
    Luis Rioja skutečně odcentroval do pokutového území. Obrana Villarrealu míč odvrátila a založila rychlý protiútok, který skvělým defenzivním zákrokem utnul Javi López.
     
    71
    Zdá se, že Unai Emery sáhne už brzy ke změnám v sestavě. Za postranní čárou netrpělivě přešlapuje rovnou trojice ve žlutých dresech.
     
    72
    Parejova rozehrávka od rohového praporku se neujala. Alavés přesunul hru k protější brance. Luis Rioja v souboji jeden na jednoho neuspěl.
     
    73
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Yeremi Pino.
     
    73
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Pervis Estupiñán, přichází Alfonso Pedraza.
     
    73
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Alberto Moreno.
     
    74
    Střídající Yeremi Pino o sobě dal velmi rychle vědět. Naběhl si na přihrávku a z pravé strany vápna vypálil na bližší tyč. Míč skončil v boční síti.
     
    76
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Domácí si berou zpátky ztracené vedení! Dani Parejo našel krásnou průnikovou přihrávkou BOULAYEHO DIU a ten pokořil Pacheca tváří v tvář přízemní střelou zleva na vzdálenější tyč.
     
    77
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Tomás Pina, přichází Antonio Moya.
     
    77
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Javi López, přichází Rubén Duarte.
     
    79
    Villarreal právě vstřelil branku!
    A je to znovu o dvě trefy! Alfonso Pedraza zabojoval na levé straně a poslal míč před branku, kde jej Boulaye Dia posunul na zadní tyč k úplně volnému YEREMIMU PINOVI. Ten už neměl problém pověsit balon pod víko.
     
    80
    Villarreal je na koni. Žlutá ponorka rozehraje z levé strany svůj pátý dnešní roh.
     
    81
    Domácí rozehráli roh nakrátko. Po chvíli přeci jen přišel další centr z levé strany, do kterého se z voleje zhruba na penaltovém puntíku opřel Boulaye Dia. Svou ranou minul jen o kousek levou tyčku. Hattrick se zatím nekoná.
     
    83
    Joselu zkusil štěstí střelou ze střední vzdálenosti. Jeho rána se stočila za pravý horní růžek branky. Gerónimo Rulli se i tak proletěl.
     
    84
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Víctor Laguardia, přichází Tachi.
     
    84
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Pere Pons, přichází Miguel De la Fuente.
     
    85
    Za půlící čárou byl faulován Florian Lejeune. Hosté hrají i nadále sympaticky a ještě neskládají zbraně. Teď dává rozhodčí pokyn k dalšímu střídání.
     
    86
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Boulaye Dia, přichází Moisés Gómez.
     
    87
    Villarreal už se nikam nežene. Po získaném faulu otočili domácí hru k vlastní brance.
     
    88
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen ještě jedna branka Villarrealu. Yeremi Pino si hýčkal míč na levém okraji šestnáctky. Poté oslovil šikovnou patičkou Alfonsa Pedrazu, jenž našel kolmou přihrávkou na zadní tyč volného GERARDA MORENA. Obrana Deportiva byla znovu rozložena do posledního šroubku.
     
    89
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Étienne Capoue, přichází Vicente Iborra.
     
    90
    Dohrávka 4. kola La Ligy mezi Villarrealem a Alávesem bude nastavena o tři minuty.
     
    90+1
    Na trávníku se po kontaktu s protihráčem octl Dani Parejo. Villarreal bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    90+2
    Alberto Moreno nabral rychlost na levé straně a zaměstnal Pacheca prudkou přízemní ranou. Hostující brankář se vrhl na zem a vyrazil na šestý roh.
     
    90+3
    Villarreal rozehrál roh nakrátko. Chvíli po ztrátě bylo naposledy pískáno.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nabídl fantastickou zápletku. Joselu využil v 65. minutě obrovské chyby v domácí rozehrávce a střelou do opuštěné branky definitivně zlikvidoval dvoubrankový náskok Villarrealu. Žlutá ponorka si ale třetí ligový triumf v řadě vzít nenechala. Čtvrthodinu před koncem vrátil domácím vedení Dia, jenž těžil z povedené průnikové přihrávky Pareja. O tři minuty později posouval Dia míč na zadní tyč úplně volnému Pinovi a ten už měl snadnou úlohu. V podobné pozici byl při zakončení v 88. minutě i Gerard Moreno, jenž zůstal po Pedrazově kolmici z levé strany osamocen na zadní tyči. Villarreal tak po dramatickém průběhu urval povedenou čtvrthodinou výhru 5:2 a polepšil si v tabulce na devátou pozici. Alavés nevyhrál v La Lize už pošesté za sebou a zůstává osmnáctý.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 16:14.
     
    Další vystoupení čekají na oba týmy až v příštím kalendářním roce. Villarreal bude 3. ledna hostit poslední Levante, Alavés o den dříve šestý Real Sociedad.
     
    Z tohoto zajímavého utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a u fotbalu zase někdy na viděnou. (20:58:08)

    Filip Lefenda

    Góly:


    Villarreal CF:
    Deportivo Alavés: