Diamantová liga - Curych 1 (kon.)
koniec udalosti
Diamantová liga - Curych 1

cz Streda 08.09.2021, 16:55 • Sechseläutenplatz, Zurych, Švýcarsko • Diamantová liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.
     
    Hezký den, všechny formy života, a vítejte u dalšího mítinku Diamantové ligy! Tentokrát se bude závodit v Curychu, který si připravil dokonce dvoják a bude se tu tak soutěžit kromě středy i ve čtvrtek!
     
    První den bude kratší, než ten druhý. Z běhu uvidíme například jen závody na pět kilometrů. Dále uvidíme obě koule, skok do výšky žen a obě dálky.

    České barvy bude hájit pouze jediný muž, konkrétně na dálce Radek Juška.
     
    Začaly obě koule.
     
    KouleM
    Startovní listina mužské koule:

    Filip Michajlevič (CRO)
    Armin Sinančevič (SRB)
    Zane Weir (ITA)
    Tomas Walsh (NZL)
    Joe Kovacs (USA)
    Ryan Crouser (USA)
     
    KouleŽ
    Startovní listina ženské koule:

    Daniel Thomas-Doddová (JAM)
    Aliona Dubitskayaová (BLR)
    Chase Ealeyová (USA)
    Fanny Roosová (SWE)
    Maggie Ewenová (USA)
    Ariol Dongmová (POR)
     
    KouleŽ
    Po prvním kole vede Američanka Ewenová, která si hned hodem 19,41 m přepsala svůj nelepší sezónní výsledek o 9 cm. Druhá Roosová ztrácí 66 centimetrů (18,75 m), třetí Jamajčanka pak lehce přes metr (18,38 m). Chase Ealeyová přešlápla a zatím jí tedy chybí zápis.
     
    KouleM
    V mužské kouli po prvním kole vede taktéž Američan. Konkrétně to je aktuální světový lídr Ryan Crouser, který zapsal 21,98 m a odsunul tak na druhé místo svého krajana Kovacse (21,74 m, necelý metr za nejlepším výsledkem sezóny). Třetí je Michaljevič s 20,33 metry. Italu Weirovi i držiteli tří let starého rekordu mítinku Walshovi se pokus neměřil.
     
    KouleŽ
    2. kolo žen přineslo změnu pouze na třetí příčce. Tam se dostala Portugalka Dongmonová, která hodila 18,63 m. Stále vede Ewenová, které se ale tento pokus neměřil. Roosová hodila o 60 cm méně, než v prvním kole. Chase Ealeyová už také má zapsaný výsledek, který je aktuálně 18,41 m a do hodu Portugalky figurovala na třetím místě.
     
    KouleM
    Ve druhém kole mužů se prohodili Američané na čele. Joe Kovacs totiž poslal kouli na vzdálenost 22,29 m, zatímco Crouser má X. Třetí je Srb Sinančevič s 21,11 m.
     
    KouleŽ
    Ve třetím kole žen nedošlo na vedoucích příčkách k žádné změně. Obě Američanky mají další kříž, Roosová ani tentokrát nepřehodila svůj první pokus a třetí pokus Dongmonové byl o 29 cm kratší, než nejlepší druhý.
     
    5 000Ž
    Startovní listina 5 000 m žen:

    Ejgayehu Tayeová (ETH)
    Francine Niyonsabaová (BDI)
    Hellen Obiriová (KEN)
    Kate van Buskirková (CAN)
    Lilian Kasait Rengeruková (KEN)
    Fantu Workuová (ETH)
    Beatrice Chebetová (KEN)
    Margaret Chelimo Kipkemboiová (KEN)
    Karoline Bjerkeli Grovdalová (NOR)
    Elise Crannyová (USA)
    Eva Cheronová (KEN)
     
    5 000Ž
    Odstartoval běh žen na 5 kilometrů.
     
    5 000Ž
    Neobvyklá dráha dočasně postavená v ulicích Zurychu zažívá první testy. Dráha ale není homologovaná a případné rekordy tak nebudou platné. Kanadská vodička, která má první kilometr zvládnout pod tři minuty povede závodnice okolo místní opery a chvíli i tunelem.
     
    5 000Ž
    Ještě šestkrát musí oběhnout ženy dráhu. Kate van Buskirková údajně zaběhla kilometr za 2:49,49, což by ale byl čas hodný vlastního světového rekordu, takže mezičas pravděpodobně bude posazen dříve než na 1 000 metrech. Kanaďanka už ale odstoupila a nyní je to na samotných závodnicích. Vede aktuálně Obiriová s Cheronovou a Chebetovou.
     
    KouleM
    Třetí kolo mužské koule přináší nový meetingový rekord! Ryan Crouser výkonem 22,67 m přehodil Walshův tři roky starý výkon o sedm centimetrů!
     
    KouleM
    Na druhém místě mužské koule je stále druhý Američan Kovacs a třetí je Tomas Walsh. V televizním přenosu jsme se mimochodem dozvěděli, proč mu nebyl první pokus zapsán. Novozélanďan rozbil zárazový půlkruh před ním.
     
    5 000Ž
    Do vedení na pěti kilometrech se dostala Tayeová, která má za sebou Obiriovou a Kipkemboiovou.
     
    5 000Ž
    Se zvoncem posledního kola nastoupila Francine Niyonsabaová a dostala se do čela. Druhá Obiriová jí dýchá na záda a drží se i Tayeová.
     
    5 000Ž
    Obiriová to zkouší, ale nemá síly a Francine Niyonsabaová vítězí v Curychu s časem 14:28,98! Obiriová nakonec doběhla v čase 14:29,68 a třetí Tayeová v čase 14:30,3.
     
    5 000Ž
    Skončil běh na pět kilometrů žen.
     
    KouleŽ
    Čtvrté kolo ženské koule bylo úspěšné jen na 50%. Polovina roštu – Roosová, Ealeyová a Dubitskayaová nezapsala pokus. Jinak se na prvních třech místech nic nezměnilo.
     
    KouleM
    To v mužské kouli zapsali až na Crousera hod všichni a vidíme tak, že se bývalý místní rekordman Walsh začíná trápit. Na druhého Kovacse ztratil třicet centimetrů a navíc se mezi ně vecpal Srb Sinančevič. Po třech křížech v řadě zapsal hod i Zane Weir, nepřekonal ale ani dvacet metrů, což ale žádný z jeho soupeřů nepodhodil a z posledního místa se tak nehne.
     
    Skok Ž
    Začala ženská výška.
     
    Skok Ž
    Laťku 184 cm zvládly všechny dámy až na Australanku McDermottovou a Ukrajinku Mahučikhovou, které ji vynechaly. Na 187 cm měla problémy akorát druhá Australanka Pattersonová, která to ale smázla hned první opravou.
     
    KouleŽ
    V pátém kole ženské koule se zadařilo Portugalce Dongmové, která hodila 18,86 m a dostala se na druhé místo před Roosovou, která má druhý kříž. Stále ale nikdo nepřekonal první hod Ewenové.
     
    Skok Ž
    Na 190 cm už máme první větší problémy. Laťku sestřelila jak Licwinková, tak Pattersonová s Geraščenkovou.
     
    KouleM
    Předposlední kolo přineslo zlepšení Walshovi na 21,61 metrů. Stále to ale nestačí na Sinančeviče, který se také zlepšil, konkrétně na 21,86 m. Stále ale vede Crouser s Kovacsem.
     
    Začaly obě dálky.
     
    Skok Ž
    Na 190 cm jsme se rozloučili s Eleanor Pattersonovou, která končí dvě laťky před svým sezónním maximem. Zbylé dámy pokračují dál na 193 cm.
     
    DálkaŽ
    První kolo ženské dálky zvládla nejlépe Khaddi Sagniaová, která dolétla na 6,83 m. Druhá Španovičová ztrácí pouhé tři centimetry, třetí Sawyersová pak skočila 6,34 metrů.
     
    KouleŽ
    Máme hotovou ženskou kouli! Ealeyové, Roosové a ani Dongmové se poslední hody nepovedly a Maggie Ewenová si tak k vítězství vystačila s prvním hodem o dálce 19,41 m a vylepšila si tak sezónní maximum!
     
    KouleŽ
    Skončila ženská koule.
     
    Zbylé startovní listiny:

    Startovní listina 5 000 m mužů:

    Nicholas Kipkorir Kimeli (KEN)
    Jacob Krop (KEN)
    Bethwell Birgen (KEN)
    Matthew Ramsden (AUS)
    Birhanu Balew (BRN)
    Andrew Butchart (GBR)
    Yomif Kejelcha (ETH)
    Michael Kibet (KEN)
    Berihu Aregawi (ETH)
    Jerry Motsau (RSA)
    Jonas Raess (SUI)

    Startovní listina ženské výšky:

    Kamila Licwinková (POL)
    Eleanor Pattersonová (AUS)
    Iryna Geraščenková (UKR)
    Yaroslava Mahučikhová (UKR)
    Nicola McDermottová (AUS)
    Mariya Lasitskeneová (ROC)

    Startovní listina mužské dálky:

    Radek Juška (CZE)

    Simon Ehammer (SUI)
    Steffin McCarter (USA)
    Benjamin Gföhler (SUI)
    Thobias Montler (SWE)
    Ruswahl Samaai (RSA)
    Filippo Randazzo (ITA)

    Startovní listina ženské dálky:

    Nastassia Mirončyk-Ivanová (BLR)
    Khaddi Ganiaová (SWE)
    Jazmin Sawyersová (GBR)
    Maryna Bekh-Romančuková (UKR)
    Ivana Spanovičová (SRB)
    Malaika Mihambová (GER)
     
    Skok Ž
    Se 193 centimetry neměla problém žádná z žen.
     
    KouleM
    Končí i mužská část koule a žádná změna se v posledním kole už neudala! Třetí výkon Ryana Crousera a nový rekord mítinku odolal všem pokusům a světový lídr Ryan Crouser se tak raduje z trofeje, peněžní odměny a letenku na MS. Druhý končí Američan Joe Kovacs a třetí Srb Armin Sinančevič. Tomas Walsh nakonec končí čtvrtý.
     
    KouleM
    Skončila mužská koule.
     
    DálkaM
    První kolo mužské dálky ovládl Američan Steffin McCarter skokem 7,95 m. O pouhý centimetr tak přeskočil Švýcara Ehammera a jeho krajanovi Gföhlerovi dal pět centimetrů. Radek Juška je hned za nimi se skokem 7,83 m.
     
    Skok Ž
    Výška 196 cm potrápila Lasitskeneovou, Geraščenkovou a Kamilu Licwinkovou. Všechny tři dámy musely svou další účast obhajovat v posledních pokusech a pouze polská reprezentantka se musela rozloučit.
     
    DálkaŽ
    Pojďme se podívat taky na dálku žen. Po druhém kole se zlepšily všechny ženy krom vedoucí Sagniové a poslední Sawyersové, které mají v zápise kříž. Největší posun zaznamenala aktuálně třetí Mihambová, která dolétla dál o celých 40 cm na 6,5 metru.
     
    DálkaM
    Radek Juška ve svém druhém pokusu nedoletěl za ten první. Pouhých 7,52 m.
     
    DálkaM
    Thobias Montler jako první překonal hranici osmi metrů a dostává se před McCartera, který ztrácí deset centimetrů.
     
    Skok Ž
    Na 199 cm měla problémy akorát Geraščenková, která se po dvou neúspěšných pokusech rozhodla vynechat a jít na 201 cm.
     
    Skok Ž
    Ten se jí ale nepovedl a Ukrajinská rodačka z Kyjeva si tak zatím nový osobní rekord nezapíše.
     
    Skok Ž
    Mahučikhová se projela po laťce a dotkla se jí hned dvakrát. Tyč se ale jen zachvěla a podržela Ukrajinku v čisté jízdě. 201 cm skočila i McDermottová, Lasitskeneová se rozhodla vynechat, takže jdeme na na 203 cm.
     
    DálkaŽ
    Třetí kolo ženské dálky přineslo znatelné zlepšení Britky Sawyersové, která 6,34 m přepsala o čtyřicet centimetrů. Udržuje se tak na třetím místě za Španovičovou a a Sagniovou.
     
    Skok Ž
    Mahučikhová pokračuje v čisté jízdě a překonáním 203 cm vyrovnala svůj sezónní rekord! McDermottová laťku naopak poprvé shodila a otevírá tak prostor Rusce Lasitskeneové možnost uzmout druhé místo.
     
    Skok Ž
    A Ruska hozenou rukavici zvedá a dostává se za Ukrajinku! Australanka nakonec do oprav nepůjde a my jdeme na 205 cm, což by i v případě jediného úspěšného pokusu o centimetr překonalo aktuální nejlepší světový i mítinkový výsledek, který drží právě Ruska!
     
    Skok Ž
    Ukrajinka 205 cm napoprvé neskočila.
     
    Skok Ž
    McDermottová taky chybuje.
     
    Skok Ž
    Půjdeme do oprav! Mariya Lasitskeneová také laťku nepokořila
     
    DálkaM
    Ve třetím kole mužské dálky si Američan McCarter přebral zpět vedení skokem hodných 814 centimetrů. Montler měl jen 803 a třetí Samaai 799 cm. Radek Juška se propadl na poslední místo.
     
    Skok Ž
    Mahučikhová napodruhé opět chybuje.
     
    Skok Ž
    McDermottová poslední šanci nevyužila a nevylepší si tak nejlepší výsledek 202 centimetry.
     
    Skok Ž
    Máme novou světovou skokanku a sedm let starý rekord mítinku je taktéž pokořen! Mariya Lasitskeneová 205 centimetrů překonala a dostává Mahučikhovou pod tlak, která to riskne a půjdeme na 207 cm!
     
    DálkaŽ
    4. kolo ženské dálky nepřineslo jediné zlepšení a stále tak vede Sagniová s 683 cm, o dva centimetry před Španovičovou. Třetí je stále Sawyersová se 674 cm.
     
    DálkaM
    Radek Juška zahájil čtvrtou sérii zlepšením o dva centimetry na 7,85 m.
     
    Skok Ž
    Jdeme do finále! Yaroslava Mahučikhová má pouze jeden jediný pokus uspět. Ruska tak docela možná ani skákat nebude muset!
     
    Skok Ž
    Mariya Lasitskeneová se nervy raději ani nedívá a otočila se i se židlí k soupeřce zády.
     
    Skok Ž
    Rozhodčí ještě zdržují přeměřováním.
     
    Skok Ž
    Yaroslava Mahučikhová 207 cm nepřekonala a Mariya Lasitskeneová je tak už teď jasnou vítězkou! Skákat ale bude, jen si laťku ještě o jeden centimetr posune a pokusí se o 208 centimetrů. To by jí dostalo těsně za 34 let starý světový rekord Bulharky Štefky Kostadinové!
     
    DálkaM
    Thobias Montler se hlásí o zdramatizování finále mužské dálky! Jeho čtvrtý skok byl vyměřen na 812 cm, o dva centimetry kratší, než vedoucí McCarter.
     
    DálkaM
    A Steffin McCarter skáče taktéž 812 cm.
     
    Skok Ž
    Mariya Lasitskeneová nakonec zřejmě skákala jen 207 cm a to se jí nepovedlo.
     
    5 000M
    Blíží se start poslední dnešní disciplíny – běhu mužů na pět kilometrů.
     
    5 000M
    Začal běh mužů na pět kilometrů.
     
    5 000M
    Běžci mají za sebou první 560 m dlouhý okruh. Bethwell Birgen zatím běží podle plánu a kilometr zaběhl v čase 2:35,03.
     
    Skok Ž
    Mariya Lasitskeneová 207 cm ani napodruhé nepokořila a světový rekord se už nakonec nebude pokoušet atakovat a spokojí se s metou 205 cm, o centimetr za svým osobním výkonem!
     
    Skok Ž
    Skončila ženská výška.
     
    DálkaŽ
    Za to v ženské dálce se zadařilo a Ivana Španovičová jde se skokem 6,88 metrů na poslední místo! Tím dostala Khaddiovou pod pořádný tlak, protože dálkařkám zbývá už jen poslední pokus.
     
    5 000M
    Druhý pace maker Matthew Ramsden tempo ani na chvíli neudával a odstoupil spolu s Bethwellem Birgenem. Ten měl druhý kilometr zaběhnout za 5:13,91, což je docela nereálné.
     
    5 000M
    Třetí kilometr už udávají závodníci, konkrétně vedoucí Michael Kibet s časem 7:52,85.
     
    DálkaM
    Radek Juška se opět posunul o dva centimetry a skočil 787 centimetrů. Tím se dostal na předposlední místo před Itala Randazza, který měl třikrát kříž.
     
    5 000M
    Běžecká skupina se příliš neroztrhala. Na čtyřech kilometrech vede Kimeli, běží s ním ale dalších pět běžců – Aregawi, Krop, Balew, Kejelcha a Kibet. Ten ale odpadává.
     
    5 000M
    A Yomif Kejelcha v náběhu do posledního kola běží rameno na rameno s Aregawim. Ten ale ještě přidal!
     
    5 000M
    Už je to jen mezi Aregawim a Kejelchou.
     
    5 000M
    Kejelchu ale předběhl už i sprintující Birhanu Balew a je tak jasné že pět kilometrů v Curychu ovládne Berihu Aregawi! Ten by si společně s Jacobem Kropem zapsal osobní rekord, jak už jsem ale zmiňoval u žen, tato trať není certifikovaná a případné rekordy se tak nemůžou uznat!
     
    5 000M
    Skončil mužský běh na 5 000 metrů.
     
    DálkaM
    Předposlední série mužské dálky dostává do vedení Thobiase Montlera, který konečně o centimetr překonal 814 centimetrů Steffina McCartera! Třetí je stále Ruswahl Samaai se 799 centimetry.
     
    DálkaŽ
    Ivana Španovičová si nenechala sebrat získané vedení, naopak ještě přidala a se 696 centimetry vítězí v Curychu! Její skok byl o čtyři centimetry kratší než nejlepší pokus sezóny. Druhá končí Khaddi Sagniová a třetí Maryna Bekh-Romančuková.
     
    DálkaŽ
    Skončila ženská dálka.
     
    DálkaM
    Poslední odraz se Radku Juškovi nevyvedl, odrazil se o čtvrt metru dříve, než mohl, a doletěl na vzdálenost 767 centimetrů. S jistotou tak skončí na předposledním šestém místě.
     
    DálkaM
    Ruswahl Samaai se nezlepšil a končí třetí, těsně pod osmi metry.
     
    DálkaM
    A Steffin McCarter se taky nezlepšil a dovolil Thobiasi Montlerovi zvítězit! Švéd se naopak s Curychem loučí úplně nejlepším skokem, který má hodnotu 817 centimetrů, o deset centimetrů za svým nejlepším výsledkem.
     
    Skončil program prvního dne Diamantové ligy v Curychu.
     
    Konečné výsledky prvního dne v Curychu:

    Koule mužů:

    1. Ryan Crouser (USA) 22,67 m (MR)
    2. Joe Kovacs (USA) 22,29 m
    3. Armin Sinančevič (SRB) 21,86 m
    4. Tomas Walsh (NZL) 21,61 m
    5. Filip Mihaljevič (CRO) 21,59 m
    6. Zane Weir (ITA) 20,85 m

    Koule žen:

    1. Maggie Ewenová (USA) 19,41 m (SB)
    2. Auriol Dongmová (POR) 18,86 m
    3. Fanny Roosová (SWE) 18,75 m
    4. Chase Ealeyová (USA) 18,49 m
    5. Daniel Thomas-Doddová (JAM) 18,38 m
    6. Aliona Dubitskayaová (BLR) 18,34 m

    5 000 m žen:

    1. Francine Niyosabaová (BDI) 14:28,98
    2. Hellen Obiriová (KEN) 14:29,68
    3. Ejgayehu Tayeová (ETH) 14:30,3
    4. Margaret Chelimo Kipkemboiová (KEN) 14:31,18
    5. Eva Cheronová (KEN) 14:36,88
    6. Fantu Workuová (ETH) 14:43,6
    7. Lilian Kasait Rengeruková (KEN) 14:50,75
    8. Karoline Bjerkeli Grovdalová (NOR) 14:59,91
    9. Beatrice Chebetová (KEN) 15:11,27
    10. Elise Crannyová (USA) 15:55,17
    DNF Kate van Buskirková (CAN)

    Výška žen:

    1. Mariya Lasitskeneová (ROC) 2,05 m (WL, MR)
    2. Yaroslava Mahučikhová (UKR) 2,03 m (=SB)
    3. Nicola McDermottová (AUS) 2,01 m
    4. Iryna Geraščenková (UKR) 1,96 m
    5. Kamila Licwinková (POL) 1,93 m
    6. Eleanor Pattersonová (AUS) 1,87 m

    Dálka mužů:

    1. Thobias Montler (SWE) 8,17 m
    2. Steffin McCarter (USA) 8,14 m
    3. Ruswahl Samaai (RSA) 7,99 m
    4. Simon Erhammer (SUI) 7,94 m
    5. Benjamin Gföhler (SUI) 7,9 m
    6. Radek Juška (CZE) 7,87 m
    7. Filippo Randazzo (ITA) 7,87 m

    Dálka žen:

    1. Ivana Španovičová (SRB) 6,96 m
    2. Khaddi Sagniaová (SWE) 6,83 m
    3. Maryna Bekh-Romančuková (UKR) 6,75 m
    4. Jazmin Sawyersová (GBR) 6,74 m
    5. Malaika Mihambová (GER) 6,56 m
    6. Nastassia Mirončyk-Ivanová (BLR) 6,53 m

    5 000 m muži:

    1. Berihu Aregawi (ETH) 12:58,65
    2. Birhanu Balew (BRN) 13,01:27
    3. Jacob Krop (KEN) 13:01,81
    4. Nicholas Kipkorir Kimeli (KEN) 13:02,43
    5. Yomif Kejelcha (ETH) 13:04,29
    6. Michael Kibet (KEN) 13:15,36
    7. Jonas Raess (SUI) 13:43,47
    8. Andrew Butchart (GBR) 14:03,13
    DNF Bethwell Birgen (KEN)
    DNF Jerry Motsau (RSA)
    DNF Matthew Ramsden (AUS)
     
    Z prvního dne v Curychu je to tedy vše! Viděli jsme několik nových rekordů, dramatických bitev ve všech skokanských disciplínách a máme tak zaděláno na solidní druhý den, který tady na Onlajnech začíná úderem sedmé hodiny večerní, tak se nezapomeňte k nám posadit nejlépe i s dobrou večeří a popcornem! Pro dnešek vám přeji už jen dobrý večer! (20:06:12)

    Marek Baloun

    Konečné výsledky prvního dne v Curychu:

    Koule mužů:

    1. Ryan Crouser (USA) 22,67 m (MR)
    2. Joe Kovacs (USA) 22,29 m
    3. Armin Sinančevič (SRB) 21,86 m
    4. Tomas Walsh (NZL) 21,61 m
    5. Filip Mihaljevič (CRO) 21,59 m
    6. Zane Weir (ITA) 20,85 m

    Koule žen:

    1. Maggie Ewenová (USA) 19,41 m (SB)
    2. Auriol Dongmová (POR) 18,86 m
    3. Fanny Roosová (SWE) 18,75 m
    4. Chase Ealeyová (USA) 18,49 m
    5. Daniel Thomas-Doddová (JAM) 18,38 m
    6. Aliona Dubitskayaová (BLR) 18,34 m

    5 000 m žen:

    1. Francine Niyosabaová (BDI) 14:28,98
    2. Hellen Obiriová (KEN) 14:29,68
    3. Ejgayehu Tayeová (ETH) 14:30,3
    4. Margaret Chelimo Kipkemboiová (KEN) 14:31,18
    5. Eva Cheronová (KEN) 14:36,88
    6. Fantu Workuová (ETH) 14:43,6
    7. Lilian Kasait Rengeruková (KEN) 14:50,75
    8. Karoline Bjerkeli Grovdalová (NOR) 14:59,91
    9. Beatrice Chebetová (KEN) 15:11,27
    10. Elise Crannyová (USA) 15:55,17
    DNF Kate van Buskirková (CAN)

    Výška žen:

    1. Mariya Lasitskeneová (ROC) 2,05 m (WL, MR)
    2. Yaroslava Mahučikhová (UKR) 2,03 m (=SB)
    3. Nicola McDermottová (AUS) 2,01 m
    4. Iryna Geraščenková (UKR) 1,96 m
    5. Kamila Licwinková (POL) 1,93 m
    6. Eleanor Pattersonová (AUS) 1,87 m

    Dálka mužů:

    1. Thobias Montler (SWE) 8,17 m
    2. Steffin McCarter (USA) 8,14 m
    3. Ruswahl Samaai (RSA) 7,99 m
    4. Simon Erhammer (SUI) 7,94 m
    5. Benjamin Gföhler (SUI) 7,9 m
    6. Radek Juška (CZE) 7,87 m
    7. Filippo Randazzo (ITA) 7,87 m

    Dálka žen:

    1. Ivana Španovičová (SRB) 6,96 m
    2. Khaddi Sagniaová (SWE) 6,83 m
    3. Maryna Bekh-Romančuková (UKR) 6,75 m
    4. Jazmin Sawyersová (GBR) 6,74 m
    5. Malaika Mihambová (GER) 6,56 m
    6. Nastassia Mirončyk-Ivanová (BLR) 6,53 m

    5 000 m muži:

    1. Berihu Aregawi (ETH) 12:58,65
    2. Birhanu Balew (BRN) 13,01:27
    3. Jacob Krop (KEN) 13:01,81
    4. Nicholas Kipkorir Kimeli (KEN) 13:02,43
    5. Yomif Kejelcha (ETH) 13:04,29
    6. Michael Kibet (KEN) 13:15,36
    7. Jonas Raess (SUI) 13:43,47
    8. Andrew Butchart (GBR) 14:03,13
    DNF Bethwell Birgen (KEN)
    DNF Jerry Motsau (RSA)
    DNF Matthew Ramsden (AUS)