Kanada – Švajčiarsko 4:0 (kon.) | Rusko – Japonsko 2:0 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 3:1 (kon.)
koniec
Kanada
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Švajčiarsko
cz Utorok 31.08.2021, 01:00 • WinSport Arena, Calgary • MS žien • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:58 Rebecca JOHNSTONOVÁ - 4:0
     
    56:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Skutečně je tady druhý kanadský zásah v početní převaze! Po nepřesném projektilu Thompsonové si vzala puk Bachová a přepustila ho REBECCE JOHNSTONOVÉ, která z levého kruhu trefila místo nad klesající lapačkou Brändliové. Asistence: Victoria Bachová, Claire Thompsonová.
    25:32 Melodie DAOUSTOVÁ - 3:0
     
    25:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky prostřednictvím využité přesilovky odskakují na 3:0! Poulinová uspěla na vhazování a po výměně puku s Ambroseovou vystřelila z vrcholku levého kruhu. Letící puk se odrazil od MELODIE DAOUSTOVÉ vysoko do vzduchu a přepadl za záda bezmocné Brändliové. Asistence: Marie-Philip Poulinová, Erin Ambroseová.
    06:52 Melodie DAOUSTOVÁ - 2:0
     
    06:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Švýcarky kapitulují i podruhé a jejich finálový sen se během chvíle rozplývá. Larocqueová přihrávala podél modré čáry na Fastovou, která se opřela do puku zpoza pravého kruhu a MELODIE DAOUSTOVÁ jej lehounce ztečovala mimo dosah Brändliové. Asistence: Renata Fastová, Jocelyne Larocqueová.
    05:14 Renata FASTOVÁ - 1:0
     
    05:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí ruší bezbrankové skóre! Poulinová vyhrála vhazování na Jennerovou, která fantastickou přihrávkou z levého křídla objevila před brankou vysunutou obránkyni RENATU FASTOVOUA a na tu už zívala vesměs prázdná branka. Asistence: Brianne Jennerová, Marie-Philip Poulinová.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 6. Fastová (Jennerová, Poulinová), 7. Daoustová (Fastová, Larocqueová), 26. Daoustová (Poulinová, Ambroseová), 57. Johnstonová (Bachová, Thompsonová)


    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová, Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Sheltonová, Bellová, Bourbonnaisová – Bachová, Poulinová (C), Jennerová (A) – Daoustová, Fillierová, Spoonerová – Johnstonová, Turnbullová (A), Clarková – Maltaisová, Nurseová, Saulnierová – Rattrayová.
    Švajčiarsko: Brändliová (Maurerová) – Christenová, Martiová, Vallariová, Hauserová, Wetliová, Sigristová, Forsterová, Hofstetterová – Stänzová, Leemannová, Stalderová (C) – Ryhnerová, Raselliová (A), Rüeggová – Enzlerová, Rüediová, Zimmermannová – Quennecová (A), Ingoldová, Lutzová.

    Rozhodca: Chelseaová (USA), Weterová (USA) – Heikkinenová (FIN), Spresserová (USA)