Maďarsko – Česko 2:8 (kon.)
koniec
Maďarsko
2:8 (0:1, 1:3, 1:4)
Česko
cz Sobota 28.08.2021, 15:30 • Györ • Reprezentace žien U18
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám vás u zápasu českých hokejistek do 18 let na turnaji v Györu, kde se v sobotu střetnou s domácím výběrem Maďarska. Úvodní vhazování je naplánováno na 15:30.
     

    MAĎARSKO

    Domácí Maďarsky svůj první zápas na turnaji odehrály ve čtvrtek, proti Slovenkám však ztratily vedení 2:0 z první třetiny a nakonec prohrály 2:3. Proti Češkám budou outsiderky, koneckonců na mezinárodní úrovni na rozdíl od nich nehrají na mistrovství světa, ale v nejvyšší divizi I.

     

    ČESKO

    České hokejistky se do zápasové akce vrátily v pátečním zápase proti Slovenkám, a to po téměř rok a půl trvající pauze! Návrat to byl nakonec vítězný, i když zápas probíhal dlouho vyrovnaně. A to navzdory výrazné střelecké převaze svěřenkyň trenéra Romana Heindla, které přestřílely Slovenky 39:22. O vítězství 3:2 tak rozhodla až v 51. minutě Tereza Plosová. První výhru při prvním kompletním startu za osmnáctku vychytala Barbora Dalecká, dvě asistence si pak připsala nejlepší Češka zápasu Adéla Šapovalivová.

     
    Úvodní sestavy:

    Maďarsko: Révészová (H. Milibáková) – Gengeliczkyová, Tóthová, Mártonová, Véghelyiová, Chlepkóová, Gálová, Báhiczki-Tóthová, Konczová – Mártonová, Gondosová, Schmidt-Natkayová – Horváthová, Imetsová, Ivádyová – G. Milibáková, Simonová, Balogová – Kárpátiová, Torontáliová, Hidasiová

    Česko: Prouzová (Dalecká) – Hotová, Veverková, Mašková, Narovcová, Vaníčková, Černá – Bartáková, Gruntová, Šapovalivová – Mazancová, Pištěková, Trnková – Plosová, Dubová, Příhodová – Juříčková, Brichová, Malická.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Češky se natlačily do útočného pásma, Gruntová však na odražený puk před brankou nedosáhla.
     
    00:54
    Do útočného pásma se tak poprvé dostaly i Maďarky, ale dlouho puk neudržely.
     
    01:20
    Domácí málem využily nepřesné rozehrávky Češek, Ivádyová ale z mezikruží netrefila.
     
    02:03
    Na druhé straně se osamocená u pravé tyčky zjevila Mazancová, beton brankářky však nepřehodila.
     
    03:23
    V útočném pásmu se teď snaží vymyslet akci první formace Češek, dvakrát pálila Bartáková, Révészová pak puk raději podržela.
     
    05:07
    Ve hře je teď vidět hodně nepřesností a chyb a ani jeden tým se nedokáže udržet déle na puku.
     
    06:24
    Vaníčková dostala prostor na pravém křídle, sjela si z obrany a prudkou střelou ohrozila domácí svatyni.
     
    07:15
    Šapovalivová hledala rychlým centrem před brankou Pištěkovou, jenže té v zakončení zabránila jedna z obránkyň.
     
    08:08
    A další střela svěřenkyň trenéra Heindla, tentokrát se o ni pokusem z modré postarala Narovcová. Révészová ale dobře viděla a včas ho zastavila.
     
    09:13
    Dominiky Malické je teď plný led, především tedy útočné pásmo. Dvakrát se výborně zbavila maďarské hráčky a rychle vypálila směrem na Révészovou. Ta zatím drží bezbrankové skóre.
     
    10:00
    Opět souboj maďarské gólmanky a Malické, opět se stejným výsledkem. Češky ale začínají znatelně přidávat na tempu.
     
    11:52
    Možná zatím největší šanci zápasu měla na holi Andrea Trnková, které do dobré pozice před částečně odkrytou maďarskou bránou nahrála Pištěková. Puk však české útočníci sjel a skončil na zadním mantinelem za brankou.
     
    14:46
    Dobře napadající Šapovalivová vybojovala vhazování na modré čáře maďarského obranného pásma. Hra v posledních minutách po náporu Češek opět trochu zvolnila, domácí hráčky se ale k ničemu nedostávají.
     
    14:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    A jako bych to přivolal: Češky se po vyhraném vhazování na útočné modré rychle dostaly do útoku a LUCIE GRUNTOVÁ nekompromisní střelou do horní části branky Révészové otevírá skóre zápasu! Asistence: Barbora Bartáková.
    14:54 GRUNTOVÁ - 0:1
     
    16:13
    Další dobrá příležitost Češek, které vstřelený gól povzbudil. Nabídku Narovcové od modré šikovně tečovala Příhodová, maďarská brankářka stihla zareagovat.
     
    16:54
    Barbora Juříčková nechce zůstat v pozadí a tvrdou ranou z hranice kruhů o sobě dala vědět nejen maďarským fanouškům. Ke gólu jí ale pár centimetrů ještě chybělo.
     
    18:15
    Po delší době se ke střele dostaly také Maďarky, konkrétně Gondosová, ale hostující hráčky srazily puk do rohu.
     
    18:39
    Markéta Mazancová se prosmýkla obranou Maďarek a najížděla sama na Révészovou. Ta ji na poslední chvíli zastavila.
     
    19:10
    Mazancová opět v souboji s maďarskou brankářkou, ale ani tentokrát střelou z bezprostřední blízkosti neuspěla.
     
    19:12
    Vyloučení v týmu Maďarsko (Konczová – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    České hokejistky do 18 let vedou po první třetině zápasu proti Maďarkám zaslouženě 1:0. V 15. minutě je do vedení poslala Lucie Gruntová. Svěřenkyně Romana Heindla byly v úvodní dvacetiminutovce aktivnější a soupeřky nepustily téměř k ničemu. Samy byly naopak aktivní a vypracovaly si několik šancí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Češky ještě dohrávají přesilovou hru z konce první třetiny.
     
    20:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češkám se daří početní výhodu využít a na začátku druhé třetiny odskakují na rozdíl dvou branek. Vyraženou střelu Hotové od modré si před brankou nejrychleji našla LUCIE GRUNTOVÁ a bekhendem vstřelila svůj druhý gól utkání. Asistence: Eliška Hotová.
    20:52 GRUNTOVÁ - 0:2
     
    22:42
    Milibáková s Balogovou se už už hnaly do protiútoku dvou proti jedné, ale neměly potřebnou rychlost a Češky je stačily dobruslit.
     
    23:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Svižná souhra Češek okolo brankoviště rezultuje ve třetí branku v síti Révészové. Malicka našla skulinku v postavení Maďarek a připravila gólovou střelu pro BARBORU JUŘÍČKOVOU, která se z bezprostřední blízkosti nemýlila. Asistence: Dominika Malicka.
    23:51 JUŘÍČKOVÁ - 0:3
     
    26:26
    A tlak českých hokejistek pokračuje. Révészová musela být opět ve střehu a puk po jedné ze střel raději podržela.
     
    26:42
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďarky zužitkovávají rychlý protiútok po pravé straně a snižují na rozdíl dvou gólů. Ivádyová pohybem doprava uvolnila prostor pro ADÉL MÁRTONOVOU, která tváří v tvář Prouzové trefila mezírku v jejím postavení. Asistence: Nina Ivádyová.
    26:42 MÁRTONOVÁ - 1:3
     
    28:58
    Češky chtějí rychle odpovědět a opět se ujmout tříbrankového vedení. Blízko teď k tomu měla Markéta Mazancová, která se na hranici brankovišti snažila vyhrabat puk zpoza Révészové.
     
    32:19
    Bartáková si najela z levé strany na střed a bekhendem mířila směrem na maďarskou bránu. Netrefila.
     
    33:55
    Individuální akcí po pravém křídle se snažila maďarskou obranu překonat Mazancová. A málem se jí povedlo nahrát spoluhráčce před branku, jenže na poslední chvíli se jedna z obránkyň vrátila a akci překazila.
     
    34:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Důraz před brankou se dnes Češkám vyplácí. Na správném místě ve správný čas teď byla ADRIANA DUBOVÁ, která dorazila puk po zblokované střele Maškové. Asistence: Tereza Mašková a Tereza Plosová.
    34:33 DUBOVÁ - 1:4
     
    36:42
    Češky se nedomluvily při rozehrávce a vyhodily puk na zakázané uvolnění.
     
    38:45
    Konec druhé třetiny se zatím spíš dohrává, což prokázal icing tentokrát v podání Maďarek.
     
    39:17
    Smířit se s tím ale ještě nechtějí Češky, respektive jejich první útok. Bartáková s Gruntovou dokázaly vybojovat puk a hrnuly ho směrem na Révészovou. Přes houšť maďarských hráček se však ke střele na branku nedostaly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ze zápasu uplynulo už 40 minut a české reprezentantky navýšily své vedení na 4:1. Podruhé v utkání se trefila Lucie Gruntová, o další dvě branky se postaraly Barbora Juříčková a Adriana Dubová. Domácí hráčky korigovaly skóre ve 27. minutě, ale jinak ve hře citelně zaostávají.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Gruntová při forčekingu vybojovala puk pro Elišku Hotovou, ale její pohotovou střelu ještě pohotověji zblokovaly Maďarky.
     
    41:32
    Maďarky chtěly založit rychlý útok po levé straně, ale místo toho zahrály na zakázané uvolnění.
     
    42:30
    Dubová s Příhodovou se nebezpečně motaly kolem brankoviště Révészové, největší šanci však nakonec měla Vaníčková, která se dostala k odraženému puku v prostoru mezi kruhy. Bohužel jí ale z hole sjel a trefil jen poblíž stojící Maďarku.
     
    43:19
    Vyloučení v týmu Maďarsko (Konczová – 2 min., napadení).
     
    44:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky využívají druhou přesilovku v zápase. TEREZA PIŠTĚKOVÁ si sjela na pravý kruh a přesnou ranou do horní části branky překonala Révészovou. Asistence: Tereza Mašková.
    44:16 PIŠTĚKOVÁ - 1:5
     
    44:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Chybu Maďarek při vyhození po levé straně hostující hráčky nekompromisně trestají. Dubová ještě se svojí akci neuspěla, ale po objetí branky nahrála do dobré pozice TEREZE PLOSOVÉ, která šanci proměnila. Asistence: Adriana Dubová.
    44:54 PLOSOVÁ - 1:6
     
    44:54
    Oddechový čas pro domácí.
     
    45:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Oddechový čas Maďarkám nepomohl, vzápětí se totiž Češky prosazují už posedmé. Juříčková si všimla od modré si sjíždějící NATÁLIE BRICHOVÉ, na jejíž rychlý projektil Révészová nestačila zareagovat. Asistence: Barbora Juříčková.
    45:17 BRICHOVÁ - 1:7
     
    45:17
    Střídání v týmu Maďarsko: ze hřiště odchází Révészová, přichází H. Milibáková.
     
    47:53
    Vyloučení v týmu Maďarsko (Torontáliová – 2 min., podrážení).
     
    48:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborná kombinace Češek v přesilovce znamená osmý gól v brance domácích hráček. Na konci akce byla na pravém kruhu nehlídaná ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ, jejíž střelu do bližšího horního rohu Milibáková neměla šanci chytit. Asistence: Anna Vaníčková a Barbora Bartáková.
    48:43 ŠAPOVALIVOVÁ - 1:8
     
    50:41
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    S góly se ve třetí třetině opravdu roztrhl pytel! Chvilkový nátlak Maďarek končí brankou, kterou střelou z mezikruží vstřelila NINA IVÁDYOVÁ. Asistence: Mercédesz Imetsová a Karina Kárpátiová
    50:41 IVÁDYOVÁ - 2:8
     
    51:47
    Maďarky se snaží s na první pohled bezvýchodným skórem ještě něco udělat a poměrně agresivně napadají. To může být šance pro agilní české hokejistky.
     
    53:16
    Tereza Plosová si při průniku do útočného pásma nevšimla, že v něm zůstala jedna z jejích spoluhráček. Logickým výsledkem této situace je odpískaný ofsajd.
     
    54:25
    Beáta Narovcová svižnou střelou od modré vyzkoušela pozornost Milibákové.
     
    55:47
    Poměrně krkolomným způsobem Češky dostaly puk do útočného pásma, ale za této situace jim to bohatě stačí.
     
    56:40
    Odraženou střelu od modré dorážela přímo před odkrytou brankou Tereza Pištěková, ale nejspíš byla ze situace tak překvapená, že minula.
     
    57:08
    Na druhé straně se proti ujíždějící Torontáliové vyznamenala česká brankářka Natálie Prouzová, která jinak dnes moc práce nemá. Teď ale výborně přečetla pohyb Maďarky a její únik zneškodnila.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty.
     
    59:18
    Jednu z posledních šancí si připsala Lucie Gruntová, která se ale dnes hattricku už nejspíš nedočká.
     
    Konec zápasu.
     
    České hokejistky do 18 let vítězí i ve druhém utkání v maďarském Györu: po Slovenkách porazily i domácí výběr, a to velmi přesvědčivým výsledkem 8:2. V utkání od začátku do konce dominovaly a v posledních dvou třetinách vstřelily sedm branek, čímž soupeřkám odskočily.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu byly vyhlášeny maďarská brankářka Zsuzsa Révészová a česká obránkyně Anna Vaníčková.
     
    Já už vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u hokeje na počtenou! (17:26:33)

    Šimon Rogner

    Góly a asistencie: 27. Mártonová (Ivádyová), 51. Ivádyová (Imetsová, Kárpátiová) – 15. Gruntová (Bartáková), 21. Gruntová (Hotová), 24. Juříčková (Malicka), 35. Dubová (Mašková, Plosová), 45. Pištěková (Mašková), 45. Plosová (Dubová), 46. Brichová (Juříčková), 49. Šapovalivová (Vaníčková, Bartáková)


    Maďarsko: Révészová (46. H. Milibáková) – Gengeliczkyová, Tóthová, Mártonová, Véghelyiová, Chlepkóová, Gálová, Báhiczki-Tóthová, Konczová – Mártonová, Gondosová, Schmidt-Natkayová – Horváthová, Imetsová, Ivádyová – G. Milibáková, Simonová, Balogová – Kárpátiová, Torontáliová, Hidasiová
    Česko: Prouzová (Dalecká) – Hotová, Veverková, Mašková, Narovcová, Vaníčková, Černá – Bartáková, Gruntová, Šapovalivová – Mazancová, Pištěková, Trnková – Plosová, Dubová, Příhodová – Juříčková, Brichová, Malicka