Vrbenský – Serdarušić 0:2 (kon.)
koniec
Michael Vrbenský
Michael Vrbenský
0
61 2  
Nino Serdarušić
Nino Serdarušić
2
7 6  
cz Sobota 28.08.2021, 11:09 • Kurt č. 2, Varšava (POL) • Challenger Varšava (antuka) • Štvrťfinále
     
    Michael Vrbenský se ve Varšavě do semifinále nepodívá. Ve čtvrtfinále totiž nestačil na Chorvata Nina Serdarušiče, jemuž podlehl po setech 6:7 a 2:6.

    Čtyřiadvacetiletý rodák ze Záhřebu zadělal na zisk prvního setu v devátém gemu, kdy soupeře brejkl a šel podávat na jeho zisk, jenže servis také neudržel. Sada dospěla až do zkrácené hry, v níž Serdarušič dominoval, soupeři povolil jediný bod. Druhé dějství již bylo jednoznačnou záležitostí chorvatského tenisty. V průběhu získal výhodu dvou brejků. Ten druhý sice nedokázal potvrdit, ale těžkou hlavu si s tím nedělal, zápas ukončil vítězně hned vzápětí na returnu.

    Nino Serdarušič se v semifinále utká se slovenským tenistou Jozefem Kovalíkem. (13:09:55)
     
    Konec zápasu
    0:2; 2:6 - Nino Serdarušič
     
    2:6
    Je konec! Na závěr střetnutí byla k vidění dlouhá výměna, kterou ukončil Michael Vrbenský příliš dlouhým úderem z bekhendové strany.
     
    0-40
    Bekhend českého tenisty skončil ve středu sítě. Chorvatský hráč disponuje výhodou tří mečbolů!
     
    0-30
    Čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu je dva fiftýny od vítězství. Křižným forhendem rozhodl o svém úspěchu, soupeř hrál znovu jen do autu.
     
    0-15
    Technickou výměnu opanoval Nino Serdarušič. Vrbenský chtěl soka zaskočit slajzem po lajně, avšak míček se vykroutil do zámezí.
     
    2:5
    Konec přestávky, podávat bude Michael Vrbenský.
     
    2:5
    Michael Vrbenský si vyžádal medical timeout, přestávka mezi gemy se tak o pár minut protáhne.
     
    2:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:1; 2:5 - Michael Vrbenský
     
    2:5
    Nino Serdarušič brejk nepotvrdil, utkání pokračuje. Po dobrém servisu se vydal k síti, jenže zahrál přímo do soupeře a následný volej pro změnu poslal pod pásku.
     
    40-30
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    40-15
    Dva brejkboly i na druhé straně. Po returnu na tělo musel Nino Serdarušič rychle reagovat, bekhendový slajz zastavila síť.
     
    30-15
    Po servisu a forhendu se Chorvat vydal k síti. Troufl si na forhendový volej, který mu vůbec nevyšel, balónek vystřelil mimo kurt.
     
    15-15
    S protihráčem běžícím k síti si Nino Serdarušič poradil bravurně. Z nelehké pozice vykouzlil fantastický křižný forhendový prohoz.
     
    15-0
    Bekhendový return spadl přesně na základní čáru. Chorvatský hráč nestihl odcouvat, bekhendem hraným hodně u tělo zasáhl pásku.
    0:1; 1:5 - Nino Serdarušič
     
    1:5
    Nino Serdarušič získává čistou hrou druhý brejk a jde podávat na postup do semifinále. Soupeř mu gem výrazně ulehčil, proti brejkbolu vyprodukoval nevynucenou forhendovou chybu.
     
    0-40
    První dvojchyba Vrbenského znamená tři gemboly pro Chorvata.
     
    0-30
    Těžko říct, co nyní Michael Vrbenský zamýšlel udělat. Nejspíše kraťas, ale ten mu vůbec nevyšel, míček sotva doletěl k síti.
     
    0-15
    Čtyřiadvacetiletý rodák ze Záhřebu je zase o krok blíže vítězství. V defenzivě působil velmi jistě, závěrečný forhend konkurenta pustil do autu.
     
    1:4
    Konec přestávky, podávat bude Michael Vrbenský.
     
    1:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:1; 1:4 - Nino Serdarušič
     
    1:4
    Pořádně se zapotil, ale nakonec Nino Serdarušič potvrdil brejk a ujal se vedení 4:1. Forhendy držel soupeře pod tlakem, nakonec jej přiměl k zaváhání.
     
    40-A
    Eso na téčko.
     
    40-40
    Risk při forhendovém return use vyplatil. Nino Serdarušič musel hodně zacouvat, v záklonu nedokázal forhendem vměstnat míček do kurtu.
     
    40-A
    S returnem si ještě český tenista poradil, stejně tak s následným bekhendem. Až forhendem přestřelil vymezený prostor.
     
    40-40
    To je škoda. Vrbensý se dostal do výměny, ale nezvládl brejkbol využít, za forhendem po levé lajně natahoval raketu bez úspěchu.
     
    A-40
    Po dvou gembolech přichází brejkbol! Nino Serdarušič začal chybovat a balónek forhendem vypálil znovu příliš daleko.
     
    40-40
    Máme tu znovu shodu. Čtyřiadvacetiletý rodák ze Záhřebu uspěchal bekhend po lajně, míček vyslal o decimetry za základní čáru.
     
    40-A
    Eso na téčko.
     
    40-40
    Michael Vrbenský bojuje. Po kratším bekhendu soka zaútočil forhendem do levého růžku, Chorvat na dlouhou ruku ze stejné strany přestřelil.
     
    30-40
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    30-30
    Zbytečné chyby občas vyrobí i Nino Serdarušič. Možná až zbytečně chtěl soupeři hrát do bekhendu, poslední forhend vypálil z poměrně velkého úhlu pod pásku.
     
    15-30
    Eso na téčko.
     
    15-15
    Vrbenského teď zradil nečistý odskok míčku od antuku. Rámem rakety napálil forhend výrazně mimo dvorec.
     
    15-0
    Cestu za potvrzením brejku nezačal Chorvat ideálně. Znovu po většinu času tahal za delší konec provazu, ale forhendem u sítě napálil pásku.
    0:1; 1:3 - Nino Serdarušič
     
    1:3
    S velkým přehledem si Nino Serdarušič došel pro zisk brejku na síť. Forhend proměnil ve vítězný míč, protihráč očekával útok na opačnou stranu.
     
    0-40
    Michael Vrbenský nezvládl ani zdánlivě jednoduchou pozici u sítě a bude čelit třem brejkbolům. Smeč poslal do soupeře, těžší bekhendový volej pak do sítě.
     
    0-30
    Zkrácení hry českému hráči vůbec nevyšlo. Chorvat bez problémů míček doběhl a tvrdým forhendem prolomil defenzivu Čecha.
     
    0-15
    Varianta servis – síť nevyšla. Nino Serdarušič poslal soupeři pod nohy nepříjemný bekhendový return, volej vyletěl mimo vymezený prostor.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Michael Vrbenský.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:1; 1:2 - Nino Serdarušič
     
    1:2
    Nino Serdarušič vyrazil po podání na téčko k síti, kde si poradil na výbornou. Zvládl nelehký volej, za to následná smeč již byla snadným soustem.
     
    30-40
    Gem pokračuje. Bekhendový return po lajně neměl jedinou chybu, chorvatský tenista na dlouhou ruku vracel za základní čáru.
     
    15-40
    Tentokráte si Vrbenský s returnem poradil, ale okamžitě musel reagovat na dělový forhend soka, ten vrátil až za základní lajnu.
     
    15-30
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    15-15
    Michael Vrbenský využil tlaku k náběhu na síť. V tomto prostoru nemusel hrát jediný volej, protože Serdarušič přestřelil forhendem.
     
    0-15
    Bekhendový return zastavila páska.
     
    1:1
    Jednadvacetiletý rodák z Nymburka srovnal stav druhého dějství esem na téčko.
     
    40-15
    Michael Vrbenský naznačil tvrdý forhend, aby nakonec zahrál kraťas. Serdarušič míček doběhl, nicméně jej zahrál až po druhém dopadu na zem.
     
    30-15
    Situace se opakovala, rodák ze Záhřebu znovu přestřelil. Tentokráte v momentě, kdy chtěl forhendem přejít do útoku.
     
    15-15
    S returnem si ještě Chorvat poradil, ale dostal pak na svou stranu nepříjemný forhend, po němž napálil bekhend za základní čáru.
     
    0-15
    Nino Serdarušič skvěle přečetl, že soupeř půjde k síti. Zahrál parádní lob, český hráč zády k síti trefil bekhendem právě pásku.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Michael Vrbenský.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:1; 0:1 - Nino Serdarušič
     
    0:1
    Na úvod druhého seti zapisuje čtyřiadvacetiletý Chorvat čistou hru. Po servisu vystartoval k síti, kde však hrát nemusel, return protihráče skončil v zámezí.
     
    0-40
    Na bekhendový slajz Serdarušiče chtěl jednadvacetiletý rodák z Nymburka odpověděl stejnou mincí, ale míček umístil jenom do zámezí.
     
    0-30
    Po podání na téčko a kratším returnu Vrbenského si Chorvat počkal na jeho pohyb a forhendem zasáhl odkrytou pravou polovinu.
     
    0-15
    Do druhé sady vstupuje lépe chorvatský tenista. Opanoval bekhendovou přestřelku, úder českého hráče vyletěl za základní čáru.
     
    0:0
    Začíná druhý set.
    0:1; 6:7 - Nino Serdarušič
     
    6:7
    Úvodní dějství je minulostí! Returnem na tělo vyvinul Nino Serdarušič tlak na Vrbenského. Následoval forhend do levého růžku, na nějž český tenista odpověděl nepřesným úderem ze stejné strany.
     
    1-6
    Přímým bodem po servisu na téčko získal chorvatský hráč pět setbolů!
     
    1-5
    Michael Vrbenský se na sebe hodně zlobí, neboť měl výměnu skvěle rozehranou, ale závěrečný kraťas z forhendové strany nevyšel, míčku se postavila do cesty síť.
     
    1-4
    Tohle už nevypadá vůbec dobře. Nino Serdarušič disponuje vedením 4:1 a v tomto náskoku jsou ukryty dva minibrejky. Páska změnila pozice a čtyřiadvacetiletý rodák ze Záhřebu rázem útočil, forhend poslal do protipohybu soka.
     
    1-3
    Druhý servis ve zkrácené hře český tenista zvládl. Tlaku využil k náběhu na síť, kde vyprodukoval forhend mimo dosah Chorvata.
     
    0-3
    Ani v tomto případě Vrbenskému kraťas nevyšel. Situaci chtěl zachránit lobem z těžké pozice, míček však namířil daleko za základní čáru.
     
    0-2
    Eso na téčko.
     
    0-1
    Nino Serdarušič získává hned na úvod tiebreaku minibrejk. Potrestal nepovedený kraťas protihráče, forhendem na tělo jej donutil chybovat.
    0:0; 6:6 - Nino Serdarušič
     
    6:6
    Bekhendový return českého hráče doplachtil za základní čáru, o osudu prvního setu tak rozhodne zkrácená hra.
     
    30-40
    Parádní výměna z obou stran. Vrbenský vylákal soka k síti a sám se do tohoto prostoru vydal. Obdržel nepříjemný míček za tělo, ale se situací si poradil brilantně, když zahrál do protipohybu konkurenta.
     
    15-40
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    15-30
    Eso na téčko.
     
    15-15
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    15-0
    Takhle by to šlo! Michael Vrbenský kraťasem vylákal soka k síti, aby ho vzápětí přehodil skvěle provedeným lobem z bekhendu.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Nino Serdarušič.
     
    6:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 6:5 - Michael Vrbenský
     
    6:5
    Bekhendový return vyletěl za základní čáru, a to znamená jediné, Michael Vrbenský vede 6:5! Poté, co před pár minutami odvrátil dokonce jeden setbol, tak na příjmu může sám zaútočit na zisk prvního setu.
     
    A-40
    Nino Serdarušič utkání nervově nezvládá. Ale je pravdou, že dost faktorů je proti němu. Tentokráte ho zradil odskok míčku od antuku, po němž namířil slajz do středu sítě.
     
    40-40
    Také druhý brejkbol je minulostí. Český tenista znovu využil tlaku k náběhu na síť, kde uspěl chytře zkrácením volejem z bekhendu.
     
    30-40
    První hrozbu ztráty servisu odvrátil Michael Vrbenský s velkým přehledem. Vydal se na síť, kde bez problémů proměnil forhendový volej ve vítězný úder.
     
    15-40
    Čtyřiadvacetiletý rodák ze Záhřebu může napravit selhání z před pár chvil, protože má výhodu dalších dvou brejkbolů. Obranný bekhend soupeře vyletěl za základní lajnu.
     
    15-30
    Eso na téčko.
     
    0-30
    Další bod pro chorvatského tenistu. U bekhendového voleje soka byl včas, aby jej vzápětí prohodil parádním forhendem po lajně.
     
    0-15
    Forhendový return na tělo neměl chybu. Vrbenský nestihl odstoupit, bekhendem hraným hodně u těla hrál pod pásku.
    0:0; 5:5 - Michael Vrbenský
     
    5:5
    Frustrovaný Nino Serdarušič neudržel nervy na uzdě a i druhý servis poslal do autu! Zadarmo tak soupeři věnoval brejk, první set pokračuje.
     
    A-40
    Tak pozor, všechno je jinak! Umpirový rozhodčí šel překontrolovat stopu míčku a označil jej jako aut. Serdarušič se hodně zlobí, ale rozhodnutí určitě nezmění, bude muset jít přes druhý servis.
     
    A-40
    Eso na téčko.
     
    A-40
    Výhoda směřuje na konto Vrbenského. Razantní forhend na tělo vyšel na jedničku, Chorvat v lehkém záklonu reagoval ránou do sítě.
     
    40-40
    Ale ani Nino Serdarušič nezvládl uzavřít gem ve svůj prospěch. Forhendem mířil chytře do protipohybu soka, leč za základní čáru.
     
    40-A
    Po brejkbolu přichází setbol. Dlouhou výměnu chtěl ukončit český hráč kraťasem, ale ten mu vůbec nevyšel. Konkurent zvedl míček přes pásku a pak kontroloval prohoz směřující do zámezí.
     
    40-40
    Ne, srovnáno zatím není. Chorvat zariskoval a forhend po lajně spadl na čáru, načež Vrbenský odpálil křižný forhend do území pro čtyřhru.
     
    40-30
    Brejkbol pro českého tenistu! Tentokráte udržel přesnější ruku než soupeř, který usměrnil finální forhend do sítě.
     
    30-30
    Nino Serdarušič zapisuje premiérovou dvojchybu celého utkání.
     
    15-30
    Podobné chyby musí mrzet. Vrbenský znovu výborně zahrál return a byl aktivnějším tenistou, jenže se sám vyhodil dlouhým bekhendem.
     
    15-15
    Michael Vrbenský srovnánvá skóre v gemu. Zvládl return a následně sledoval, jak forhend soka letí za základní čáru.
     
    0-15
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Nino Serdarušič.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 4:5 - Nino Serdarušič
     
    4:5
    Druhý brejkbol ovšem Nino Serdarušič využil a po výměně stran půjde podávat na vítězství v setu! Při bekhendu ho zradil odraz míčku od antuku, míček zasáhl nečistým způsobem.
     
    30-40
    Velká chyba chorvatského tenisty, jež by jej mohla hodně mrzet. V jasné pozici u sítě selhal při forhendu, míček napálil do území pro čtyřhru.
     
    15-40
    Tak pozor. Čtyřiadvacetiletý rodák ze Záhřebu má další brejkboly, tentokráte rovnou dva! Uspěl úderem na tělo soka, Vrbenský v lehkém záklonu trefil síť.
     
    15-30
    Nino Serdarušič je na tom zase něco lépe. Tlak získal tvrdým forhendem do pravého růžku, ze stejné strany pak bez problémů zahrál míček do odkryté levé poloviny.
     
    15-15
    Ani skvělá obrana nestačila Chorvatovi k zisku dalšího fiftýnu. Zvládl vybrat i smeč, ale neporadil si s kraťasem, za nímž začal běžet daleko za základní čáru, míček vrátil jenom pod pásku.
     
    0-15
    Případný brejk by Serdarušiče pochopitelně výrazně přiblížil zisku úvodního dějství. Vrbenský mu nyní daroval fiftýn zkaženým forhendem.
    0:0; 4:4 - Nino Serdarušič
     
    4:4
    Přímým bodem srovnává Nino Serdarušič na 4:4. Koncovka úvodního dějství slibuje velkou bitvu.
     
    15-40
    Čtyřiadvacetiletý rodák ze Záhřebu zatím drama nepřipouští. Skvěle se nastavil na závěrečný bekhend, ten vypálil nechytatelně po levé čáře.
     
    15-30
    Český tenista snižuje. Forhendy dostával konkurenta pod čím dál tím větší tlak, Chorvat nakonec byl přinucen kapitulovat.
     
    0-30
    Do třetice Vrbenský s kraťasem neuspěl. Serdarušič jej doběhl a míček vrátil přes pásku, načež lob českého hráče vyletěl do deblového koridoru.
     
    0-15
    Po servisu musel zahrát Nino Serdarušič ještě dva forhendy. První do pravého rohu, druhý do levého. Vrbenský na druhý zmíněný nedosáhl.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Nino Serdarušič.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 4:3 - Michael Vrbenský
     
    4:3
    Rodák z Nymburka odvrátil brejkbol a i počtvrté získává vedení do vlastních rukou. Po kratším returnu zvolil forhend do levého rohu, konkurent vracel do sítě.
     
    A-40
    Další příležitost zatím Vrbenský nepřipustil. Po podání ven z kurtu napálil forhend přesně na základní čáru, Serdarušič v těžké pozici zahrál balónek za základní čáru.
     
    40-40
    Český mladík posílá hru do shody. Po dobře provedeném křižném bekhendu se vydal na síť, kde nezaváhal při bekhendovém voleji.
     
    30-40
    Jeden brejkbol přeci jen přichází! Michael Vrbenský útočil, jenže neudržel přesnou ruku a závěrečný forhend usměrnil pod pásku.
     
    30-30
    Eso na téčko.
     
    15-30
    Čtyřiadvacetiletý Chorvat sahá po premiérových brejkbolech. V delší výměně tahal za pomyslný delší konec provazu, Vrbenský přestřelil forhendem.
     
    15-15
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    0-15
    Sedmý gem zahájil lépe Nino Serdarušič. Hrát do bekhendu českého hráče se mu vyplatilo, jeho poslední úder skončil v síti.
    0:0; 3:3 - Nino Serdarušič
     
    3:3
    Oba hráči zatím drží hry na servisu bez větších problémů. Čtyřiadvacetiletý rodák ze Záhřebu srovnává esem na střed kurtu.
     
    15-40
    Nino Serdarušič dokonale zaskočil protihráče forhendem do stejného místa, kam předtím napálil i bekhend. Vrbenský na dlouhou ruku míček ztlumil pod nohy.
     
    15-30
    Eso na téčko.
     
    15-15
    I druhý kraťas v utkání vyšel českému hráči dokonale. Z forhendové strany umístil míček těsně za pásku, Chorvat neměl ani v tomto případě šanci balónek doběhnout.
     
    0-15
    To je velká škoda. Michael Vrbenský se dostal do výměny y začínal získávat navrch, jenže poslední bekhend zastavila páska.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Nino Serdarušič.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 3:2 - Michael Vrbenský
     
    3:2
    Český tenista udržel i svůj třetí servis v utkání. Podal ven z kurtu, čímž si otevřel levou stranu, kam i s trochou štěstí a přispění pásky umístil bekhend.
     
    40-0
    Slabšího bekhendového returnu využil Michael Vrbenský k tvrdému forhendu po pravé ruce. Soupeř nezvládl odpovědět přesným bekhendem.
     
    30-0
    Eso na kříž.
     
    15-0
    Čárový rozhodčí se spletl. Útočný forhend Vrbenského zahlásil jako aut, nicméně míček spadl přesně na boční lajnu, což uznal i Serdarušič.
    0:0; 2:2 - Nino Serdarušič
     
    2:2
    Chorvat vyrovnává na 2:2. Po vyšším slajzu konkurenta si počkal na jeho pohyb, aby vzápětí vypálil forhend na odkrytou pravou polovinu.
     
    15-40
    Forhendový return do levého rohu neměl jedinou chybu. Překvapený Serdarušič musel couvat, přesto nezvládl míček zahrát přes síť.
     
    0-40
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    0-30
    Čtyřiadvacetiletý rodák ze Záhřebu trpělivě pálil forhendem do pravého růžku. Vrbenský se neubránil, závěrečný křižný bekhend poslal do autu.
     
    0-15
    Po kratším returnu se Nino Serdarušič vydal k síti. Forhendem zahrál přímo do míst, kde se pohyboval soupeř, ale zvládl i o poznání těžší bekhendový volej a finální smeč přetavil ve vítězný míč.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Nino Serdarušič.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 2:1 - Michael Vrbenský
     
    2:1
    Třetí gem uzavřel jednadvacetiletý rodák z Nymburka esem na téčko.
     
    40-30
    Podáním ven z kurtu si Michael Vrbenský otevřel pravou polovinu dvorce, kam zvládl usměrnit forhend z nelehké pozice. Chorvat ve velkém předklonu poslal míček do zámezí.
     
    30-30
    Nevynucenou chybu ovšem vyprodukoval i Nino Serdarušič. Ve snaze přejít z obrany do útoku nečistě trefil bekhend.
     
    15-30
    Taková chyba by mohla českého tenistu ještě hodně mrzet. Po kratším returnu nezvládl nabíhaný forhend na síť, odrazem od pásku míček spadl za základní čáru.
     
    15-15
    Michael Vrbenský se vydal k síti, avšak konkurent se touto skutečností vůbec nenechal zaskočit, naopak protihráče bezchybně přeloboval.
     
    15-0
    Chorvatský tenista napálil razantní forhendový return do území pro čtyřhru.
    0:0; 1:1 - Nino Serdarušič
     
    1:1
    Nino Serdarušič bez větších problému vyrovnává na 1:1. Vrbenský se sice dostal do výměny, ale forhendem přestřelil vymezený prostor.
     
    15-40
    Bekhendový return vyletěl za základní lajnu.
     
    15-30
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    15-15
    Štěstí se usmálo na Chorvata. Bekhend Nina Serdaušiče přizvedla páska a míček se od ní odrazil nechytatelně na polovinu českého tenisty.
     
    15-0
    Vrbenský začíná výborně i na returnu. Bekhendovým slajzem zaskočil soupeře, ten odpověděl bekhendem za základní čáru.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Nino Serdarušič.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 1:0 - Michael Vrbenský
     
    1:0
    Nevypadalo to na složitý gem, ale nakonec se Michael Vrbenský pořádně zapotil. Nejdůležitější je ale fakt, že udržel servis a ujal se tak vedení. Při gembolu zahrál u sítě parádní stopvolej.
     
    A-40
    Čtyřiadvacetiletý Chorvat měl skvěle nakročeno k zisku brejkbolu, ale u sítě si nepočínal dobře, bekhendový volej usměrnil do deblového koridoru.
     
    40-40
    Nino Serdarušič se dostal do tempa a třemi fiftýny v řadě dostává hru do shody. Opět se mu vyplatilo obíhat údery na forhend, konkurent se neubránil.
     
    40-30
    Ani napodruhé nedokázal jednadvacetiletý rodák z Nymburka úvodní gem uzavřít. Soupeř jej zatlačil do defenzivy, na forhend po lajně reagoval český hráč slabým bekhendem kousek před sebe.
     
    40-15
    Čistá hra se nekoná. Vrbenský pouštěl obranný bekhend soupeře do autu, jenže míček ještě lízl lajnu, překvapený Čech pak hrál jenom pod pásku.
     
    40-0
    Ani teď se chorvatský tenista nedočkal prvního fiftýnu. Obdržel totiž nepříjemný úder na základní čáru, na nějž nenašel přesnou odpověď.
     
    30-0
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    15-0
    Hned v první výměně si okamžitě po podání troufl Michael Vrbenský na kraťas. Překvapený Serdarušič neměl šanci míček dostihnout.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Michael Vrbenský.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:10.

    Milan Huppert

    čas zápasu: 1:43

    2. set: 0:36

    Vrbenský Serdarušić
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    16 54 77 31
    najdlhšia séria získaných bodov
    4 5 9 6
    Setboly
    0 0 3 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:09 0:35 0:39 0:16
    Esá **
    1 5 7 3
    Dvojchyby **
    1 1 2 0
    udržané podania
    1 / 4
    25 %
    6 / 10
    60 %
    8 / 10
    80 %
    3 / 4
    75 %
    Odvrátené brejboly
    0 / 3
    0 %
    4 / 8
    50 %
    3 / 5
    60 %
    2 / 3
    67 %
    body pri vlastnom podaní
    4 / 17
    24 %
    30 / 61
    49 %
    46 / 70
    66 %
    18 / 30
    60 %
    body po 1. podaní *
    18 / 33
    55 %
    34 / 45
    76 %
    body po 2. podaní *
    12 / 28
    43 %
    12 / 25
    48 %
    úspešnosť 1. podania *
    54 %
    64 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    1 / 3
    33 %
    2 / 5
    40 %
    4 / 8
    50 %
    3 / 3
    100 %
    body pri súperovom podaní
    12 / 30
    40 %
    24 / 70
    34 %
    31 / 61
    51 %
    13 / 17
    76 %
    body po príjme 1, podania *
    11 / 45
    24 %
    15 / 33
    45 %
    body po príjme 2. podania *
    11 / 25
    44 %
    15 / 28
    54 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 2. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Michael Vrbenský
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 26.12.1999
    Vek: 24 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 170 cm
    Hmotnosť: 65 kg

    Nino Serdarušić
    Štát: Chorvátsko
    Dátum narodenia: 13.12.1996
    Vek: 27 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 188 cm
    Hmotnosť: 79 kg