Augsburg – Leverkusen 1:4 (kon.) | Bielefeld – Frankfurt 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Bochum 2:1 (kon.)
Mainz – Fürth 3:0 (kon.) | Stuttgart – Freiburg 2:3 (kon.) | Bayern – Hertha 5:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
1:4 (1:2)
Bayer Leverkusen
cz Sobota 28.08.2021, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
     
    81
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Teď už si troufám tvrdit, že o vítězi je rozhodnuto. FLORIAN WIRTZ si vydal za balónem, u kterého byl o chvilinku dříve, než domácí gólman, toho tak stihl obehrát a následně zamířit z ostrého úhlu do jeho prázdné svatyně.
     
    75
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se i PATRIK SCHICK zapisuje mezi střelce tohoto klání. Český hráč ustál nešetrný faul soupeře, s míčem popoběhl ještě blíž k bráně a nechytatelnou střelou do její horní části nedal strážci domácí svatyně žádnou šanci, ten se po míči jen ohlédl.
     
    30
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Festival bizarností v obranách pokračuje! I když tentokrát se o vlastní gól nejedná, obránce Mitchel Bakker se klidně může přihlásit o asistenci. Na rozehrávku nebo alespoň odkop měl plno času, jenže nechal vyběhnout brankáře a pak mu míč prostrčil mezi nohama. Duchapřítomný FLORIAN NIEDERLECHNER dorazil ve skluzu do prázdné klece. Bez asistence.
     
    14
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Augsburg dnes vypije kalich hořkosti zřejmě až do dna. Přichází totiž druhý vlastní gól v průběhu čtvrt hodiny! Kerem Demirbay nacentroval míč po rohu na přední tyč, kde nešťastně zasáhnul Florian Niederlechner. Útočník domácích zaútočil na nesprávnou bránu a Rafał Gikiewicz už bezmocně rozhazuje rukama.
     
    3
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Tak to byl patrně jeden z nejbizarnějších vlastních gólů v historii Bundesligy. Český útočník Patrik Schick chtěl převzít míč v pokutovém území, ale IAGO jakoby se pražského rodáka zalekl. Kopl do volného balónu a krásným padáčkem jej umístil do branky, akorát že na špatnou stranu. Leverkusen se dostává do vedení.

    Petr Frömel

    Góly: 30. Niederlechner – 3. Iago (vla.), 14. Niederlechner (vla.), 75. Schick (Wirtz), 81. Wirtz (Demirbay)

    Karty:   66. Demirbay (LEV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 9:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:10.
    FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny (84. Framberger), Oxford, Uduokhai (C), Iago – D. Caligiuri (67. Jensen), Dorsch – Hahn (84. Sarenren-Bazee), Gruezo (76. Pedersen), Vargas – Niederlechner (75. Gregoritsch).
    Náhradníci: Koubek – Civeja, Pedersen, Sarenren-Bazee, Finnbogason, Jensen, Gregoritsch, Framberger, Winther.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Frimpong, Kossounou, Tah, Bakker (85. Sinkgraven) – Ch. Aránguiz, Palacios (65. Andrich) – Diaby (85. Adli), Demirbay (82. Amiri), Paulinho (65. Wirtz) – Schick.
    Náhradníci: Luňov – Andrich, Pohjanpalo, Amiri, Sinkgraven, P. Retsos, Wirtz, Adli, Hincapié.

    Rozhodca: Brand – Leicher, Siewer